Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ένα μήνυμα με πολλούς παραλήπτες η δολοφονική απόπειρα κατά Λουκά Παπαδήμου.

Η ατομική τρομοκρατία ακόμη και στις περιόδους που είχε αγνά κίνητρα με σκοπό την τυραννοκτονία, υπήρξε ανέκαθεν ένας ελεγχόμενος βραχίονας της εξουσίας και του βαθέως κράτους. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στην ιστορία των τρομοκρατικών ενεργειών, χωρίς να υπάρχει στενή διαπλοκή με τις πολιτικές σκοπιμότητες των κυρίαρχων κύκλων. Ακόμη και στην περίπτωση όπου ο φυσικός αυτουργός έχει την ειλικρινή πρόθεση να αποθεωθεί στην ιστορία ως τυραννοκτόνος.
Η περίπτωση της δολοφονικής απόπειρας κατά του Λουκά Παπαδήμου, την οποία οι «αρχές» έτρεξαν να χαρακτηρίσουν ως «τρομοκρατική ενέργεια», δεν έχει κανένα από τα στοιχεία της τρομοκρατίας με σκοπό την τυραννοκτονία. Οι παλιοί αναρχικοί, μηδενιστές και ποπουλιστές, που θεωρούσαν ότι με τη δολοφονία αξιωματούχων του καθεστώτος θα πυροδοτήσουν την ανατροπή του, ρίσκαραν την ίδια τη ζωή τους. Η δολοφονία γι’ αυτούς, αλλά και η κατάθεση της ζωής τους, συνιστούσε δημόσια πολιτική δήλωση. Έστω κι αν σε όλες τις περιπτώσεις, μηδεμιάς εξαιρουμένης, η οργάνωσή τους ελεγχόταν από την ασφάλεια και αυτοί που κινούσαν τα νήματα ανήκαν στο βαθύ κράτος του καθεστώς.
H δολοφονική απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου δεν ήταν τέτοια περίπτωση. Βαφτίστηκε τρομοκρατική ενέργεια από την αντιτρομοκρατική, έστω κι αν το πρώτο πράγμα που κάνει ένας τρομοκράτης είναι να γνωστοποιήσει τους πολιτικούς λόγους για τους οποίους υποτίθεται ότι το κάνει. Αντίθετα, η αντιτρομοκρατική ήταν εκείνη που πρώτη απ’ όλους διοχέτευσε εν είδη διαρροής στον τύπο τους πιθανούς λόγους, αλλά και τους πιθανούς αυτουργούς.
Αυτό το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Πρώτα διαρρέει τις "εκτιμήσεις" της η αντιτρομοκρατική και ύστερα – αν και όχι σε όλες τις περιπτώσεις – έρχονται να επιβεβαιώσουν οι τρομοκράτες. Στην ουσία πρόκειται για μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που εκπορεύεται από τις «αρχές» με σκοπό τον τρομοκρατικό ιδεασμό της κοινής γνώμης.
Μάλιστα, οι «αρχές» προειδοποίησαν ότι περιμένουν έξαρση ανάλογων χτυπημάτων. Κάτι που οφείλουμε να πάρουμε σοβαρά υπόψη, μιας και η αντιτρομοκρατική φαίνεται να ξέρει τις προθέσεις και τα σχέδια των τρομοκρατών καλύτερα κι από τους ίδιους τους τρομοκράτες.
Τρομοκράτες ή εκτελεστές της μαφίας; Αυτό είναι το αληθινό ερώτημα. Πάντως αν ήταν τρομοκρατία, αυτή ανήκει στην τυφλή τρομοκρατία που γνωρίσαμε να ανθεί κυρίως μετά το χτύπημα των δίδυμων πύργων στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια τρομοκρατία εντελώς διαφορετική από την παλιά, όπου δρουν μισθοφόροι και κυκλώματα που ανοιχτά πλέον διαπλέκονται με μυστικές υπηρεσίες.
Η δολοφονική απόπειρα προσωπικά μου δίνει την εικόνα περισσότερο ενός χτυπήματος πληρωμένου εκτελεστή της μαφίας, παρά τρομοκρατικής ενέργειας. Ο τρόπος που ξεγλίστρησε από τον έλεγχο της ασφάλειας του κ. Παπαδήμου. Το διαβαθμισμένο υλικό που χρησιμοποιήθηκε, αλλά και ο μηχανισμός, υποδηλώνει εκπαίδευση και δυνατότητες πολύ πέρα από εκείνες του απλού αυτοσχέδιου τρομοκράτη.
Γιατί λοιπόν έγινε το χτύπημα στον Παπαδήμο; Μόνο για να τον ευλογήσουν ως «θύμα» τα διατεταγμένα ΜΜΕ; Ή μήπως ξεκινά ένας κύκλος δολοφονικών και τρομοκρατικών ενεργειών με πολλαπλούς αποδέκτες;
Μην ξεχνάμε ότι η αντίθεση των ΗΠΑ με την ΕΕ με επίκεντρο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη «διάσωση» της Ελλάδας φτάνει σιγά-σιγά στην κορύφωσή της. Πέρα από την Υποεπιτροπή του Κογκρέσου που στις 18 Μαΐου καταδίκασε την εμπλοκή του ΔΝΤ στη «διάσωση» της Ελλάδας ως «φύλλο συκής» της συνωμοσίας των Ευρωπαίων σε βάρος της χώρας μας, είχε προηγηθεί και ανάλογη κατάθεση νόμου.
Στις 16 Μαρτίου 2017, ο ρεπουμπλικάνος Huizenga εισήγαγε τον νόμο περί μεταρρύθμισης και ακεραιότητας του ΔΝΤ (H.R. 1573), ο οποίος επιδιώκει να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα θέματα που θέτουν τα προγράμματα του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων στόχων: Ο H.R. 1573 υποχρεώνει τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΔΝΤ να αντιταχθεί στα προγράμματα συγχρηματοδότησης με άλλους πολυμερείς οργανισμούς σαν την ΕΕ, ιδίως όταν η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ δεν είναι ρητά ανώτερη από τη χρηματοδότηση της πολυμερούς οργάνωσης. Επίσης, δίνει εντολή στον Διοικητή των ΗΠΑ του ΔΝΤ, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αύξηση των πόρων του ΔΝΤ εάν το Ταμείο έχει εγκρίνει πρόσφατα τη χρηματοδότηση σε συνδυασμό με έναν άλλο πολυμερή οργανισμό.
Ο H.R. 1573 δίνει εντολή στον Εκτελεστικό Διευθυντή των ΗΠΑ στο ΔΝΤ να αντιταχθεί στα προγράμματα του ΔΝΤ για χώρες των οποίων τα δημόσια χρέη δεν είναι δυνατόν να γίνουν βιώσιμα μεσοπρόθεσμα. Τέλος, ο H.R. 1573 απαγορεύει στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να υποστηρίξει μια αλλαγή στα κριτήρια που χρησιμοποιεί το Ταμείο για την παροχή εξαιρετικής πρόσβασης στη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου εκκρεμεί, αλλά καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί έτσι και ψηφιστεί από το Κογκρέσο; Όχι μόνο θα επέλθει βαθύτατη ρήξη με τα επιτελεία της ΕΕ, αλλά θα καθίσουν στο σκαμνί του Κογκρέσου - με πρωτοβουλία των ρεπουμπλικάνων - και της αμερικανικής δικαιοσύνης πολλοί που ενεπλάκησαν στη «διάσωση» της Ελλάδος με σκοπό τη διάσωση του ευρώ και της ΕΕ. Το λιγότερο που θα γίνει είναι ένα ευρύτατο πογκρόμ στελεχών στο ΔΝΤ με αποκαλύψεις παρασκηνίου που σίγουρα θα συνταράξουν τα σαθρά θεμέλια της ΕΕ.
Ποιος λοιπόν με διαβεβαιώνει ότι η δολοφονική απόπειρα δεν είναι μια προειδοποίηση προς όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους στη «διάσωση» της Ελλάδας, προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό; Εκτός κι αν είναι κανείς τόσο μαλθακός τω πνεύματι ώστε να πιστεύει ότι την ΕΕ την κυβερνά κάποιος άλλος κι όχι μια οργανωμένη συμμορία, η οποία βασίζεται στην ομερτά. Ποιος λοιπόν με διαβεβαιώνει ότι η δολοφονική απόπειρα κατά του κ. Παπαδήμου δεν είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών εκ των έσω;
Αν ισχύουν αυτές οι υποθέσεις, τότε είναι σίγουρο ότι έχει δίκιο η αντιτρομοκρατική. Τα χτυπήματα θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμη πιο τολμηρά. Αφήστε που κάθε τέτοιο χτύπημα δίνει το απαραίτητο άλλοθι για να ενισχυθεί το κατασταλτικό κράτος προς κάθε κατεύθυνση.
Όσον αφορά εμάς ευχόμαστε να ζήσει ο κ. Παπαδήμος. Δεν θέλουμε να πεθάνει κανένας από τους πρωταίτιους της κατοχής της πατρίδας μας. Ειδικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δήθεν τρομοκρατικών ενεργειών. Τους θέλουμε όλους ζωντανούς προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πράξεις εσχάτης προδοσία με βάση το άρθρο 134, παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα.
Μόνο έτσι θα εξαγνιστεί η χώρα. Με απόδοση δικαιοσύνης. Τους αυτόπτες μάρτυρες και αυτουργούς εγκληματικών πράξεων τους θέλει νεκρούς μόνο το οργανωμένο έγκλημα ώστε να σκεπάσει τα ίχνη του. Κανείς άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου