Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τσίπρας νομίζει ότι οι αγρότες βόσκουν κουτόχορτο.

Η χθεσινή συνάντηση του Τσίπρα, του φερόμενου ως πρωθυπουργού, με εκπροσώπους των αγροτών ήταν μια ωραία φιέστα πολιτικού διαλόγου χωρίς αντικείμενο. Η ουσία; Καμιά δέσμευση. Μόνο γενικές θεωρίες και υποσχέσεις. Όχι για τους αγρότες, αλλά για όσους ημέτερους θέλουν να υπηρετήσουν το ξεπούλημα των αγροτών.
Ο στόχος των λεγόμενων προτάσεων της κυβέρνησης είναι βασικά πολιτικός. Να αναγκάσει τους αγρότες να γυρίσουν στα σπίτια τους με άδεια χέρια. Ή μάλλον με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Κι αφού οι αγρότες γυρίσουν στα χωράφια, τα ζώα και τις δουλειές τους, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με τα μνημόνια.
Στις δήθεν προτάσεις της κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε μνεία στα χρέη των αγροτών. Τα χρέη που υπάρχουν ήδη στις τράπεζες, τον ΟΓΑ, την εφορία. Τσιμουδιά. Ο λόγος είναι απλός. Η κυβέρνηση έχει πουλήσει ήδη τα χρέη των αγροτών, διαμέσου των συστημικών τραπεζών - και κυρίως της Τράπεζας Πειραιώς - σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Τα ξένα αυτά funds οργανώνουν ήδη την επίθεσή τους στην ύπαιθρο δια της "συμβολαιακής γεωργίας". Η ανάγκη χρηματοδότησης του αγρότη θα μετατραπεί σε παγίδα για τον ίδιο, καθώς η τράπεζα θα τον εξαναγκάσει να υποθηκεύσει τα πάντα, τη γη, το βιός του, την ίδια την ύπαρξή του, προκειμένου να προωθηθούν πειραματικές καλλιέργειες και εφαρμογές υπέρ πολυεθνικών agrobusiness.
Η απόφαση έχει παρθεί ήδη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εκπονήσει τις απαραίτητες οδηγίες και σχέδια. Ο αγρότης οφείλει να γίνει δουλοπάροικος της τράπεζας και των ξένων funds. Να γιατί ο αγρότης δεν πρέπει επ' ουδενί να γλυτώσει από τα χρέη. Να γιατί το ζήτημα της χρηματοδότησης του αγρότη ούτε καν θίγεται από τις δήθεν προτάσεις της κυβέρνησης.
Τι πρέπει να γίνει; Πρέπει πρώτα απ' όλα να σβήσουν όλα τα χρέη των αγροτών. Τόσο προς τις τράπεζες, όσο και προς την εφορία, αλλά και τον ΟΓΑ. Να συζητηθεί η χρηματοδότηση των αγροτών από μηδενικής βάσης. Πρώτα και κύρια με την ίδρυση ενός 100% κρατικού ειδικού χρηματοπιστωτικού φορέα για την ενίσχυση και χρηματοδότηση χωρίς τοκογλυφία και υποθήκες του γεωργού, του κτηνοτρόφου και του ψαρά.
Άμεσο είναι και το ζήτημα της δήμευσης, κατάσχεσης, ή και πλειστηριασμού της αγροτικής γης. Η αγροτική γη πρέπει να προστατεύεται και μαζί της ο αγρότης. Δεν μπορεί επ' ουδενί να αναγκάζεται ο αγρότης να πουλάει τη γη του, ή να την κατάσχει η τράπεζα, η εφορία, ο ΟΓΑ, ή όποιος άλλος για χρέη. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το ζωικό κεφάλαιο του κτηνοτρόφου, αλλά και τα εργαλεία δουλειάς του ψαρά.
Δεν μπορεί ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς να κινδυνεύει να χάσει τα μέσα παραγωγής του από χρέη. Πρέπει να παγώσουν αμέσως και να ακυρωθούν όλες οι υποθήκες. Ειδικά για τους μικρούς και τους μεσαίους αγρότες. Να κατοχυρωθεί επίσης ότι η αγροτική γη δεν αλλάζει χρήση για κανέναν λόγο. Το ίδιο και τα σκάφη αλιείας. Ειδικά τα παραδοσιακά.
Τσιμουδιά για τα ζητήματα αυτά από την κυβέρνηση. Όπως επίσης τσιμουδιά και για το κόστος παραγωγής των αγροτών. Μόνο δόσεις στη ΔΕΗ υπόσχεται η κυβέρνηση και φωτοβολταϊκά. Με τα αγροτοεφόδια; Τα καύσιμα; Τσιμουδιά.
Κουβέντα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στον αγρότη. Μόνο παρατάσεις υπόσχεται η κυβέρνηση. Ενώ επιμένει να αντιμετωπίζει την αγροτική εκμετάλλευση ως αγροτική επιχείρηση προκειμένου να εξομοιώσει τον αγρότη με τον επιχειρηματία και να καταργηθεί κάθε έννοια προστασίας που δικαιούται ο πρώτος.
Αγροτική παραγωγή χωρίς ειδικό καθεστώς προστασίας, αλλά και χωρίς εθνικό σχέδιο επιδοτήσεων και χρηματοδότησης με βάση το προϊόν δεν μπορεί να υπάρξει. Πουθενά στον κόσμο. Η κυβέρνηση και οι δανειστές το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.
Ό,τι κι αν τάξουν στον αγρότη, ένα είναι απολύτως σίγουρο. Χωρίς το σβήσιμο όλων των χρεών του εδώ και τώρα, χωρίς την κατοχύρωση της γης και των μέσων παραγωγής του, χωρίς την προστασία από εισαγωγές που υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, χωρίς την κατοχύρωση του κατ' επάγγελμα αγρότη, ο αγρότης στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει. Ενώ οι ελάχιστοι που θα τα καταφέρουν θα γίνουν σύγχρονοι κολλήγοι των τραπεζών και των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.
Η κυβέρνηση βιάζεται να διώξει τους αγρότες από τους δρόμους. Τους τάζει παρατάσεις για το νέο ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό, γιατί ξέρει ότι τη δουλειά θα την αναλάβουν οι τράπεζες και τα χρέη. Ξέρει πολύ καλά ότι ο αγρότης δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα όπως είναι ήδη. Κι επομένως αν υποχωρήσει τώρα, τα έχασε όλα και για πάντα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψει τις παρατάσεις της κυβέρνησης και να γυρίσει σπίτι του. Το έργο αυτό οι αγρότες το έχουν ξαναδεί. Μόνο που αυτή την φορά δεν θα υπάρχει επιστροφή. Οσονούπω ξεκινά η κρεατομηχανή των πλειστηριασμών και ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος και ο ψαράς δεν εξαιρούνται. Ούτε καν με υπόσχεση της κυβέρνησης.
Του χρόνου δεν θα υπάρχουν αγρότες για να κινητοποιηθούν ξανά. Να γιατί υποχώρηση σήμερα σημαίνει θάνατος. Ειδικά για τον μικρομεσαίο αγρότη, τον ελεύθερο κτηνοτρόφο, τον ψαρά της παράκτιας αλιείας.
Ενώ τώρα, σήμερα έχουν, ίσως, μια ιδανική ευκαιρία. Ίσως η τελευταία τους. Να ηγηθούν μιας παλλαϊκής κινητοποίησης με σκοπό την ανατροπή των μνημονίων και του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας. Να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις ριζικής αλλαγής με την ανάδειξη μιας αληθινά πατριωτικής κυβέρνησης, που θα υπηρετεί και τα δικά τους άμεσα και ζωτικά συμφέροντα.

27 σχόλια:

  1. Το παιδί πιστεύει ότι όπως σκύβει μπρος στους αφέντες του θα σκύβουν και οι Έλληνες μπροστά του. Η οικογένεια του τον έμαθε να φοβάται τους ανωτέρους του αλλά δεν του έμαθαν ότι εμείς ειμαστε Έλληνες "κι'εμείς και στους Θεούς ορθοί μιλούμε!". Αν δεν κρεμαστεί για τις προδοσίες του οι Έλληνες θα κάνουν τα πάντα για να πνιγεί στο φτύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για την απελευθέρωση και όχι μόνο για κλαδικά αιτήματα! - Το πρώτο δελτίο τύπου από την κατάληψη της εφορίας Ηρακλείου Κρήτης!Κατάληψη εφορίας Ηρακλείου μέρος δεύτερο..
    Μετά από την αυθόρμητη κίνηση ανεξάρτητων αγροτών από το Ηράκλειο Κρήτης να κινηθούν εξω από τις γραμμές των συνδικαλιστών τους και αυτόνομα να κλείσουν την εφορία Ηρακλείου, σειρά παίρνει κάτι νέο που φαίνεται να γεννήθηκε από την διαδικασία αυτή..


    Ανεξάρτητοι πολίτες του Ηρακλείου αποφασίσαμε να καταλάβουμε εκ νέου την εφορία Ηρακλείου με πολύ πιο ουσιαστικά αιτήματα αυτή τη φορά : εθνική κυριαρχία και εθνικό νόμισμα με μονομερείς κυρίαρχες πράξεις και έξοδο από τα μνημόνια αυτή τη στιγμή.http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/02/blog-post_3047.html#ixzz410NScc3H

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν το μεταξύ:Εκρηκτική κατάσταση: Οι λάθρο-πρόσφυγες γέμισαν την χώρα σε κάθε σημείο της και οι αγρότες πάνε στα άκρα την κόντρα τους με την κυβέρνηση (vid)Eκρηκτική μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση ποπυ επικρατεί στην χώρα με τους λάθρο-πρόσφυγες να την έχουν κυριολεκτικά κατακλύσεικαι με τους αγρότες να είναι αποφασισμένοι να πάνε στα άκρα την κόντρα τους με την κυβέρνηση. Έτσι έχουμε μια εθνική οδό "κομμένη" σε διάφορα σημεία από τα αγροτικά μπλόκα και κατά μήκος της οποίας έχουν συγκεντρωθεί λάθρο-πρόσφυγες που επιδιώκουν να φτάσουν στα βόρεια σύνορα της χώρας και συγκεκριμένα στην Ειδομένη για να διασχίσουν τα Σκόπια και την κεντρική Ευρώπη και να φτάσουν στην Γερμανία. -http://www.pronews.gr/portal/20160224/defencenet/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%B5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.Καζακη δεν απαντησατε απο που και ώς πού θα στέλνετε τους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη (με πιό δικαίωμα?), αυτό δεν θέλει το κεφάλαιο που υποτίθεται οτι πολεμάτε?! (Δούλοι ώς φτηνά εργατικά χέρια να πνίξουν την Ευρώπη?) Η να πάει να πνιγεί ή Ευρώπη φτάνει εμείς να σωθούμε? Δεν θ'απρεπε να τους στείλετε στη Σαουδική Αραβία στο Κατάρ και στα Αραβικά Εμιράτα? Γιατί το πλοίο άντι στην Αθήνα να μην τούς πάει κατευθείαν στην Βόρεια Αφρική με διακρατική συμφωνία? Δεν θ'απρεπε ο στρατός να σφραγίσει τα ελληνοτουρκικα σύνορα δυνοντας ξεκάθαρο μύνημα στούς τούρκους δουλεμπόρους ότι οι ροές θα επαναπροωθούνται αμέσως πίσω στην Τουρκία και οτι ή Ελλάδα δεν αποδεχετε περισσότερους τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσουν στην Ευρώπη τι θα γίνει με αύτη την εισβολή? Πως θα μου αποδειξετε μαθηματικά οτι μπορούν να συνυπάρξουν ο Ευρωπαίος με τον φανατικό μουσουλμάνο (και μάλιστα με θρησκευτικη μισαλλοδοξη ανατροφή απο μικρός ) δίπλα του?! Σας σέβομαι κι εκτιμώ ιδιαίτερα αλλά εξηγιστε για να καταλάβουμε δηλαδή πώς σε τελική ανάλυση δεν συμπλεεστε με το σύστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν θεωρώ ότι αυτοί για τους οποίους μιλάτε τόσο υποτιμητικά, με όλη την μεσαιωνική εχθρότητα του καθολικισμού και του προτεσταντισμού για τον μουσουλμανισμού, είναι ξαδέρφια μας. Οι άραβες μοιράζονται μαζί μας μια πανάρχαια κουλτούρα και πολιτισμό. Θεωρώ ότι οι Έλληνες, οι γνήσιοι, όχι οι εξωνημένοι δυτικόφρονες, έχουν ελάχιστη σχέση πολιτισμικά με τους δυτικοευρωπαίους και τεράστιες συγγένειες με το αραβικό στοιχείο και την ανατολή. Μοιραζόμαστε πανάρχαιες πολιτισμικές αναφορές στην πατρίδα και τον άνθρωπο, που κανείς δυτικόφρων δεν μπορεί ούτε καν να αντιληφθεί.
      Δεύτερο, ο πρόσφυγας είναι ιερό πρόσωπο. Χρήζει άμεσης προστασίας. Κι από τη στιγμή που του αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πρόσφυγα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τότε κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να πάει όπου θέλει.
      Τρίτο, ο παράνομος μετανάστης που καταφθάνει στην Ελλάδα, έρχεται άγνωστο από πού και πηγαίνει άγνωστο πού. Η Ελλάδα οφείλει να ακολουθεί το διεθνές δίκαιο απαρέγκλητα. Είναι η ασπίδα της, διαφορετικά θα είναι η ίδια θύμα των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από τους ισχυρούς. Τι οφείλει να κάνει η Ελλάδα; Να μην τους κρατά παρά και ενάντια στη θέλησή τους. Οφείλει να τους ταυτοποιεί - σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ - και να τους επιτρέπει να φύγουν για εκεί που θέλουν οι ίδιοι. Με ποιό δικαίωμα η Ελλάδα θα αποφασίσει που θα τους στείλει; Ποιός της δίνει αυτό το δικαίωμα; Εκτός κι αν πρέπει να νομιμοποιήσουμε το δουλεμπόριο, όπως γίνεται σήμερα για να τα κονομάνε ΜΚΟ και δουλέμποροι.
      Όσο για την Ευρώπη, δηλαδή τις μεγάλες οικονομίες, είναι δικό τους πρόβλημα. Οι μάζες αυτές δεν σηκώθηκαν να φύγουν έτσι ξαφνικά εν είδη εργασιακού τουρισμού. Είναι προϊόν της ισοπέδωσης των χωρών τους από τους δυτικούς. Η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί τεράστια προγράμματα προώθησης της μετανάστευσης από την Ασία, την Αφρική, κοκ προς την Ευρώπη. Με την ίδια ακριβώς λογική που στη δεκαετία του '60 ο αρχηγός τότε της ΕΡΕ Παν. Κανελλόπουλος έλεγε: Η μετανάστευσις είναι ευλογία θεού για την Ελλάδα.

      Διαγραφή
  5. Πετα την μπαλλα στην εξεδρα ως συνηθως για το θεμα αγαπητε κε Καζακη η αλλιως χυσε αλλη μια φορα το γαλα απο την καρδαρα ..η θα δουμε την αληθεια καταμαρα κ θα απαντησουμε στα του οικου μας η μπαρουφολογουμε αιωνιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, γίνε συγκεκριμένος, ή μη μιλάς. Γενικά πάντως καλό είναι να ακολουθούμε τη συμβουλή του Θουκυδίδη: Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας...

      Διαγραφή
    2. την ωρα την Υστατη που το Εθνος μας Χανεται Ντροπη σου giorgio Armani kostopoulos να προσπαθεις να ψελλίσεις ανοησιες. Ολοι μας ψάχνουμε λυσεις στην πιο δυσκολη στιγμη την ιστορικης πορειας μας κ συ τι λες!!!Τ ι λ ε ε ς βρε ανθρωπε??? Για καρδαρες λεσ??? ΓΙΝΕ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ,μην χανεις χρονο σε δηθεν "εχθρους" που σου οριζει ο φοβος σου. ΑΡΙΘΜΟΙ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ, ασε την μπαλα. Χαρίλαος Χουλιαρας, Σουηδικο Πανεπιστ. Γεωπονικων Επιστημων

      Διαγραφή
  6. κ. Καζακη αύριο όταν αυτά τα "αδέλφια" σας αρχίσουν να βιάζουν τα παιδιά μας (κατι που θα γινει συντομα με αυτα τα δεδομενα) θα σας υπενθυμίσω για το όμορφο ποίημα σας εδώ σε στυλ Κάρολος Μαρξ. Ενω αφού τρέφεται τέτοια αγάπη για την μουσουλμάνικη θρησκεία και τέτοια εχθρότητα για τους δυτικούς Ευρωπαίους δεν καταλαβαίνω ούτε γιατί πρέπει να έχετε διαμαρτυρίες για τους αδελφούς μουσουλμάνους Τούρκους που στο κατο κάτο κάνουν ιερή δουλειά για τους καιμενους "πρόσφυγες" έτσι δεν είναι?! Τώρα μηπως ξερετε γιατί στην Ιαπωνία δεν δίνουν βίζα σε πολίτες απο μουσουλμανικές χώρες ούτε επιτρέπουν σ'αυτους που σπάνια πάνε να κάνουν οτιδήποτε θρησκευτική τελετή στην χώρα τούς παρα μονο στο σπίτι? Διότι θεωρούν την μουσουλμανική θρησκεία ως φονταμενταλιστική δηλαδή άκρως επικίνδυνη για την Ιαπωνικη κοινωνία! Καταλαβατε κ. Καζακη? Αποφεύγουν δηλαδη στενες σχέσεις με μουσουλμανικές χώρες! Δεύτερων ή Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να τους στείλει πίσω στις χώρες τους ως παράνομους όπως ούτε και αυτοί έχουν το δικαίουμα να εισβάλουν στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη και μάλιστα μαζικά! Εαν αύριο μερικές χιλιάδες Ελληνες πάνε στη Σαουδική Αραβία χωρίς βίζα και θέλουν να μείνουν εκεί απροσδιοριστα θα τους επιτρέψουν να το κανούν τα αδέλφια άραγε ? Εαν θέλησουν να χτίσουν και εκκλησία στο κέντρο της προτευουσας θα τους επιτρέψουν να το κανούν? Τρίτων μπορείτε να κάνετε την διάφορα απο οργανωμένη μαζική μετανάστευση με αλλά λόγια εισβολή με σκοπό πληθυσμιακή και πολιτιστική αλλοίωση ενός τόπο ή χώρα και αυθόρμητα ελεύθερη μετανάστευση απο σεβασμό και αγάπη για το ξένο πολιτισμού? Και αφού ξέρετε οτι το κεφαλαιο δημιούργησε αυτούς τους πολέμους ακριβως με σκοπό πολιτιστικη αλλοίωση της Ελλάδας και γενικά της Ευρώπης εσείς τουλάχιστον θα έπρεπε να βάλετε κάποιο εμπόδιο σ'αυτα τα σχέδια.... υποτίθεται αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να κινηστε καν σ'αυτη την κατεύθηνση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο εσείς μέσα στην τρομακτική άγνοια που σας διακατέχει και αναμασάτε τις ηλιθιότητες του Χάρινγκτον και κάθε εξωνημένου δυτικόφρονα ναζί, τα παίδια μας τα βιάζουν ήδη και μάλιστα μαζικά οι δυτικοί με το καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει στην πατρίδα μας. Άλλο να σε βιάζει ο βιτσιόζος Γερμαναράς γκεσταμπίτης κι άλλο ο εξαθλιωμένος ισλαμιστής. Έτσι σκέφτεστε και λυπάμαι πολύ για εσάς και για τα παιδιά σας, που ελπίζω να μην έχετε. Αυτά που είπα θα τα βρείτε από τον Ιπποκράτη της αρχαιότητας μέχρι σύγχρονους μελετητές σαν τον Ζακυνθινό κι άλλους λιγότερο ή περισσότερο συντηρητικούς. Να με συγχωρείτε αλλά εγώ δεν επιλέγω βιάστή. Αυτό το αφήνα για εσάς. Δεν είμαι κι ούτε θα με κάνουν νταβατζή για να επιλέξω ποιούς επιθυμώ να μου βιάσει τα παιδιά. Αυτό το αφήνω σε γραικύλους που σκέφτονται σαν εσάς. Κι αν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι ο βασικός εχθρός είναι η δυτικόφρωνη αποικιοκρατία που διαλύει την πατρίδα, αλλά και τις πατρίδες των δύσμοιρων που κουβαλάνε σαν τον κοπάδι στην Ελλάδα για να τους αξιοποιήσουν για τους δικούς της σκοπούς, τότε έχετε βιάσει ήδη τα παιδιά και τον εαυτό σας. Έλεος, επιτέλους με τους ψυχανώμαλους!

      Διαγραφή
  7. Α ξέχασα να συμπληρώσω ότι τα Σκοπια σε συνεργασία με την Τουρκική ΜΙΤ κλείνει τα σύνορα έτσι ώστε οι ροές λαθρομεταναστών να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα! Πως λοιπών θα τούς στείλετε στην Ευρώπη τηρώντας δήθεν τα προστάγματα της ΟΗΕ?! Ενώ και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες επισης σκέφτ ονται σοβαρά να κλείσουν τα σύνορα τούς για "πρόσφυγες" και γενικά να μην υπολογίζουν τι λέει ο ΟΗΕ!Α και πώς ακριβώς ταυτοποιουνται? Υπολογιζοντας μαθηματικά όταν καθημερινά μπαίνουν στην Ελλάδα ας πούμε 5000 χιλιάδες πόσο καιρό έχουμε για να γίνουμε Ισλαμαμπάντ τουλάχιστον να ξέρουμε πληροφοριακά?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυρια Ευδοκια.Ο Καζακης ειναι ο μονος που εχει αναδειξει σ ολο το ευρος το προβλημα του μεταναστευτικου..Καλο ειναι να διαβαζεις πιο προσεκτικα το τι γραφει και να σκεφτεσαι το τι προτεινει και πως...Γιατι το μεταναστευτικο προβλημα δεν ειναι ξεχωρο απ το προβλημα που λεγεται προπαρασκευη παγκοσμιας συρραξης...Οποιος λοιπον σου σερβιρει ευκολες λυσεις,αποκομμενες απ το συνολο που ισως σου χαιδευουν τ αυτια,να ξερεις οτι σε δουλευει χοντρα και σε θεωρει μεγαλο κοροιδο...Η κατασταση ειναι πολυ πιο περιπλοκη

      Διαγραφή
    2. k. Evdokia D.,ειναι πραγματικα απαράδεκτα τα οσα γραφετε, ποσο μαλλον στην υστατη περιοδο (από το Μαιο 2010), στην οποια χρειαζετε να ειμαστε στο μεγιστο των δυνατοτητων μας Ψυχραιμοι. Το ΕΠΑΜ κ ο κ. Καζακης δεν είναι οι εχθροι σας. Αν ακολουθούσατε βασικη επιστημονικη μεθοδολογια, ότι στην "χειροτερη" των περιπτώσεων, απλα δεν θα συμφωνούσατε. Το κυρος του ΕΠΑΜ κ ιδιαιτερα του κ. Καζακη, ουτε εγω, αλλα ουτε κ εσεις θα ηταν ποτε εφικτο να το αμφισβητήσουμε. Η Ημιμαθεια είναι ένα κοινωνικο φαινομενο το οποιο ραγδαια εμφανίζεται κ στους ακαδημαϊκούς κυκλους, με τη μορφη δυστυχως κ του δογματισμου. Αναφερω μονο τη "μονομαχια" Political Ecology vs Resilience Theory, οπου η επιστημη πρεπει να είναι "λάιτ": να γιατι στην εποχη μας ενας στρατος ημιμαθών εχουν κατακλησει πραγματικα σημαντικης θεσεις στην κοινωνια.

      Διαγραφή

  8. απιστευτα τα νέα και οι οι ειδήσεις της επικαιρότητας σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κ. Καζακης πού παριστάνει πρόσφατα τον "Ελληνα πατριώτη" όταν μετακόμισε απο το Εβραϊκό ΚΚΕ με σημαία των Γάλλων μασόνων Ιακοβιανων ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ?:το 2006, επέλεξε να είναι ο μεταφραστής του βιβλίου «Macedonia: Its Races and Their Future» (Μακεδονία: Οι Ράτσες -φυλές- και η προοπτική τους), του τυχοδιώκτη και έμμισθου πράκτορα του Βρετανικού ιμπεριαλισμού και της επίσημης Βρετανικής κυβερνητικής αποικιοκρατίας, Henry Noel Brailsford.

    Ο τυχοδιώκτης Βρετανός πράκτορας Henry Noel Brailsford, έχει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι είχε προκάλυψη τη δημοσιογραφία και τις αριστερίστικες οργανώσεις του, και δούλεψε σκληρά, για να δημιουργηθεί ανεξάρτητη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ανεξάρτητη «ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», και τα δύο κρατίδια, ξεκωμμένα από τον Ελληνικό εθνικό ιστό, που θα έμενε μέχρι τη Θεσσαλία. Και τα δύο (δημοσιογραφία και αριστερές οργανώσεις) τα άλλαζε ή τα μετονόμαζε σαν τα πουκάμισα. Σαν τα σημερινά ξυραφάκια μιας χρήσης.

    Μόνο μία ήταν η σταθερά αξία του Henry Noel Brailsford: ο Εβραίος εκδότης-βιβλιοπώλης F.M. Leventhal, ο οποίος προς το τέλος της ζωής του, του κατασκεύασε μια εξαγνισμένη βιογραφία.

    Ο τυχοδιώκτης αριστερός της Αυτού Μεγαλειότητας της Βρετανικής μοναρχίας, επισκέφθηκε συχνά τα μέρη μας, και δούλεψε σκληρά, για το «διαίρει και βασίλευε» της Εγγλέζικης αποικιοκρατίας, που μεταφράζεται, στη κατασκευή μικρών εύχρηστων ανεξάρτητων κρατιδίων. Μεταξύ των εργολαβιών που είχε αναλάβει, ήταν:


    1. Η κατασκευή ανεξάρτητου «Μακεδονικού κράτους» (Σλαυομακεδονικού κράτους) , και το έπαιζε τη μια φιλοβούλγαρος και την άλλη φιλοσέρβος και πότε ανάμεικτος, με σλόγκαν «Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες» ΕΡΓΟ για το οποίο έγραψε το βιβλίο, που μετέφρασε στα Ελληνικά ο Δημητράκης Καζάκης.

    2. Η κατασκευή ανεξάρτητης «Κρητικής Πολιτείας» , τελείως ξεκομμένης από την υπόλοιπη Ελλάδα, την οποία υπονόμευε για να τη περιορίσει σε Πελοπόννησο, στερεά και Θεσσαλία.

    ΚΛΙΚ ΣΤΟ Carnegie Endowment for International Peace και ΣΤΟ Andrew Carnegie, για όποιον θέλει να μάθει πως έκανε λεφτά ο ιδρυτής του οργανισμού, ποιους επέλεξε να τον στελεχώσει (υπουργός πολέμου κλπ) τη διατηρούμενη νοοτροπία στελέχωσης (Διευθυντής Παγκόσμιας τράπεζας) και τι αποικιοκρατικό και ιμπεριαλιστικό τσαμπουκά διαθέτει, για να παρεμβαίνει σαν ειρηνοποιός και φιλάνθρωπος οργανισμός, εκεί που ανάβει άμεσα ή έμμεσα φωτιές και δημιουργεί ποταμούς αίματος αθώων.

    ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΕΥΑΓΕΣ» ΙΔΡΥΜΑ προσλήφθηκε ο «αριστερός» Henry Noel Brailsford, του οποίου το βιβλίο «Μακεδονία: Οι Ράτσες (φυλές) της και η προοπτική τους» υπέρ των «Σλαυομακεδόνων» μετάφρασε ο Φον Δημητράκης Καζάκης το 2006, ακριβώς 100 χρόνια μετά την αρχική πρωτότυπη έκδοση.
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΡΟΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ Κ. ΚΑΖΑΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια ηλιθιότητα με υπερβαίνει. Όχι μόνο δεν ξέρετε ποιός ήταν ο Henry Noel Brailsford, αλλά ούτε καν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το βιβλίο. Το βιβλίο γράφτηκε και εκδόθηκε το 1906. Το 1906!!!!! Και περιγράφει την κατάσταση της Οθωμανικής Μακεδονίας την περίοδο μετά την εξέγερση του Ίλιντεν τον Αύγουστο του 1903. Του 1903!!!!
      Τι αποδεικνύει το βιβλίο; Αυτό που ήταν γνωστό από πάντα. Ότι δεν υπήρχε Μακεδονικό έθνος ή εθνότητα. Ότι η Οθωμανική Μακεδονία ήταν ένα μίγμα διαφορετικών εθνοτήτων: Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, Σλάβοι με εθνική συνείδηση Βουλγάρων. O Brailsford υποστηρίζει - και ήταν σωστό την εποχή εκείνη - ότι η Οθωμανική Μακεδονία δεν μπορεί να διαμελιστεί με βάση εθνικούς αλυτρωτισμούς, γιατί αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά σε μαζικές σφαγές και εθνοκαθάρσεις. Υποστήριζε περισσότερο μια παραλλαγή της ιδέας του Ρήγα για μια ενιαία Μακεδονία στο κέντρο μια Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Προφανώς κι ο Ρήγας ήταν κάποιος σκοτεινός εβραίος μπάσταρδος και πράκτορας. Η ιδέα αυτή στάθηκε ανέφικτη από τις μετέπειτα εξελίξεις.
      Όμως το κεντρικό μύνημα του βιβλίου, ότι δεν υπάρχει κι ότι δεν υπήρξε ιστορικά ποτέ Μακεδονικό έθνος ή εθνότητα, ήταν και παραμένει επίκαιρο.
      Όσο για τον Brailford, μπορεί να συμφωνεί κανείς με τις απόψεις ή όχι, όμως κανένας δεν έχει τολμήσει να αμφισβητήσει μέχρι σήμερα την ακρίβεια των στοιχείων και των περιγραφών του. Ο Brailsford, o οποίος ήξερε άψογα ελληνικά, βρέθηκε στην Κρήτη το 1893 και στο βιβλίο του αυτό αποδεικνύει περίτρανα πόσο βαθιά ριζωμένη ήταν το αίτημα της Ένωσης στους Κρήτες. Σε μια εποχή που η βρετανική προπαγάνδα προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη, ότι οι Κρήτες ήταν υπέρ μιας δήθεν ανερξάτητης πολιτείας υπό την προστασία του βρετανικού Στέμματος.
      Το 1897 ο Brailsford βρίσκεται εθελοντής στη ταξιαρχία φιλελλήνων υπό τον Ριτσιότι Γαριβάλδι, που πολέμησε με τον ελληνικό στρατό εναντίον των Οθωμανών στο στημένο πόλεμο οπερέτα της ίδιας εποχής. Μάλιστα σύμφωνα με τα στρατιωτικά χρονικά της εποχής η ταξιαρχία Γαριβάλδι στο μέτωπο του δομοκού, αλλά και η ταξιαρχία Σμολένσκι στον Βόλο, ήταν τα μόνο τμήματα του ελληνικού στρατού που διακρίθηκαν για την ανδρεία και την αποφασιστηκότητά τους στον πόλεμο εναντίον του Ετάτ Πασά.
      Δεν ξέρω αν βόσκετε κουτόχορτο. Το βρίσκω πολύ λάιτ. Μάλλον ζείτε καταναλώνοντας τόνους βαρβιτουρικών και διαβάζοντας ότι μακακία προσφέρεται στο βοθρολίβαδο του διαδικτίου για το είδος σας.

      Διαγραφή
    2. Αυτο το το λινκ το βαζουμε οχι για την βλαμμενη που νομιζει οτι μπορει να πληξει τον Καζακη και το ΕΠΑΜ αλλα για τους σοβαρους αναγνωστες του μπλογκ...Σ αυτο εδω το λινκ φαινεται το κατα ποσο ο Καζακης ειναι υπερμαχος των ανεξαρτητων ελληνικων ηπεριφερειων η το ακριβως αντιθετο...https://www.youtube.com/watch?v=_t9Y4yvNn3o

      Διαγραφή
    3. κ. Καζακη πρωφανος έχετε την ικανότητα να διαστρεβλωνετε τα πράγματα μέχρι αηδία για να αποδειξετε μάλλον τις κομουνιστικές θεωρίες σας ακόμα και στον εαυτού σας!
      Δικο σας άρθρο:http://dimitriskazakis.blogspot.bg/2012/02/blog-post.html?m=1 Σχόλια αναγνωστών: Πετρος ο Μποεμ14 Φεβρουαρίου 2012 - 1:06 μ.μ.
      Μετα απο αυτο το αρθρο για εμενα τελειωσες.Πετρος ο Μποεμ14 Φεβρουαρίου 2012 - 5:50 μ.μ.
      Φιλε ναι την θεωρω προδοτικη και την πιο μαυρη σελιδα της αριστερας στην Ελλαδα,που με λυπη βλεπω να αναπαραγεται ακομα και σημερα απο ενα σημαντικο κομματι αριστερων. Για εμενα το ονομα δεν ειναι θεμα του κωλου. Οπως τοποθετησεις του κωλου θεωρω το 7 και το 8.Panagiotis Makedonas14 Φεβρουαρίου 2012 - 5:29 μ.μ.
      Δυστυχώς το όνειρο ενός πολιτικού φορέα που θα παντρεύει φιλολαϊκή κοινωνική και οικονομική πολιτική από την μία και σθεναρή πατριωτική εξωτερική πολιτική από την άλλη, φαίνεται να καταρρέει. Αλλωστε αυτό είναι και το μεγάλο μειονέκτημα της Αριστεράς από πάντοτε.
      Είναι το πρώτο σας άρθρο κε Καζάκη, σας διαβάζω χρόνια, που μου αφήνει μία πικρή γεύση στο τέλος με τα σημείο 7 και 8. Κανείς δεν είπε, πως υποστηρίζοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, έχει ιμπεριαλιστικούς ή επεκτατικούς σκοπούς.
      Ειρήνη πάνω απ΄ όλα και σεβασμό προς τον γείτονα ζητάμε, έναν σεβασμό που το γειτονικό κράτος αρνείται πεισματικά να δείξει εδώ και 20 χρόνια. kariatida6214 Φεβρουαρίου 2012 - 9:11 μ.μ.
      Αναρωτιέμαι...κύριε Καζάκη.
      Η ονομασία δεν μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάφλεξης για απελευθέρωση τάχα Μακεδονικής μειονότητας στα εδάφη της Ελληνικής επικράτειας που θα στηθεί "καλοευαισθητοποιημένα" απο τις Μεγάλες Δυνάμεις?

      Διαγραφή
    4. k. Evdokia D.,ειναι πραγματικα απαράδεκτα τα οσα γραφετε, ποσο μαλλον στην υστατη περιοδο (από το Μαιο 2010), στην οποια χρειαζετε να ειμαστε στο μεγιστο των δυνατοτητων μας Ψυχραιμοι. Το ΕΠΑΜ κ ο κ. Καζακης δεν είναι οι εχθροι σας. Αν ακολουθούσατε βασικη επιστημονικη μεθοδολογια, ότι στην "χειροτερη" των περιπτώσεων, απλα δεν θα συμφωνούσατε. Το κυρος του ΕΠΑΜ κ ιδιαιτερα του κ. Καζακη, ουτε εγω, αλλα ουτε κ εσεις θα ηταν ποτε εφικτο να το αμφισβητήσουμε. Η Ημιμαθεια είναι ένα κοινωνικο φαινομενο το οποιο ραγδαια εμφανίζεται κ στους ακαδημαϊκούς κυκλους, με τη μορφη δυστυχως κ του δογματισμου. Αναφερω μονο τη "μονομαχια" Political Ecology vs Resilience Theory, οπου η επιστημη πρεπει να είναι "λάιτ": να γιατι στην εποχη μας ενας στρατος ημιμαθών εχουν κατακλησει πραγματικα σημαντικης θεσεις στην κοινωνια.
      Χαρίλαος Χουλιαρας, Σουηδικο Πανεπ. Γεωπονικων Επιστημων

      Διαγραφή
    5. Εχω επισημαίνει κάπου εδώ όταν ο κ. Καζακης με αποκάλεσε ουτε λίγο ως πολύ "ναζί" τι έκανε τοσα χρόνια στη εβραϊκή οργάνωση του ΚΚΕ - δηλαδή μια φασιστική ανθελληνική οργάνωση σφηκοφωλια σιωνιστων με ιδρυτής τον βουλγαροεβραιο Αβραάμ Μπεναρογια?! Γιατί δεν μίλησε τότε όταν ακόμα και ο τρελός (αλλά τουλαχιστον τίμιος κι όχι μασόνος ) κ. Λεβέντης μιλούσε τι πρόκειται να γίνει?! Οσο για το κύρος του ΕΠΑΜ και το ρόλο του ακόμα το ψάχνω! Αλλά να βγαίνει ξαφνικά ο κ. Καζακης απο πουθενά σαν αλεξιπτωτιστής λίγο πρίν ξεσπάσει την κρίση με πακέτο το Ε(Π)ΑΜ (ισως και με νεο πακετο εμφυλιο)και σημαια τών Γάλλων μασόνων Ιακοβιανων φαίνεται πολύ ύποπτο για να είναι αληθινό κι λιγο σαν το ΚΚΕ με νεα συσκευασια προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της νέας εποχής! Δεν τον θεωρο ως εχθρό όμως θεωρο οτι τώρα πρέπει να συμβαλουμε όλοι γιατί χανωμαστε κι εαν τον έχουνε βάλει τον κ. Καζακη να εκτελεί ξένες ατζεντες τον καλώ να τους στείλει στο διάολο έστω και τώρα και να "ιδιωτικοποίηση" το ΕΠΑΜ για την Ελλάδα αλλα και για τον οικουμενικό Ελληνισμό!

      Διαγραφή
    6. Eσυ εχεις φαντασιωσεις με μασονους κι αλλες ιστοριες για αγριους...Αν ηταν ο Καζακης μασονος θα ηταν φιλιος προς το σημερινο συστημα και θα ηταν στο κεντρικο προσκηνιο της επικαιροτητας.ΑΛΛΑ...Τα πραγματα απεχουν μιλια απ τις δικες σου δυσδαιμονιες..Οσο για το ΚΚΕ δεν ηταν ιδρυτης ο Μπεναρογκα αλλα ιδρυτικο στελεχος μεσα σε πολλους αλλους.Ηταν ελληνοεβραιος εκ θεσσαλονικης..Αλλωστε το ΚΚΕ τον διεγραψε πολυ νωρις ενα-δυο χρονια μετα την ιδρυση του..
      Και ποιος ειναι λεει τιμιος;;;Ο Λεβεντης;;;Απο που κι ως που απεδειξε την τιμιοτητα του..Εγω τον βλεπω να ερπει συνεχως γυρω απ το κυριαρχο πολιτικο συστημα,ειναι ευρωπαιστης για θανατο[αραγε εκει δεν εχει μασονοεβραιους;;;;] και μεχρι στιγμης τασσεται αναφανδον με την επισημη γερμανικη πολιτικη..
      Και επειδη λες για το μακεδονικο σου παραθετω ξανα ενα αποσπασμα του Δ.Καζακη για το θεμα...https://www.youtube.com/watch?v=qrIGGi5SWvc

      Διαγραφή
  10. κ Καζακη:η Βρετανική κυβέρνηση, για να μην εκτίθεται με ανάμειξη επίσημων δυνάμεων στα εσωτερικά άλλων χωρών, όπως η σε αποσύνθεση Τουρκία, κατασκεύαζε «εθελοντικά» εκστρατευτικά σώματα, κατά περίσταση, για να στηρίζει επαναστατικά κινήματα στη σφαίρα επιρροής της. Ένα από αυτά τα σώματα, ήσαν και οι «Φιλελληνική Λεγεώνα» (μην εντυπωσιάζεστε, γιατί στη Μακεδονία, έφτιαχνε φιλοβουλγαρικά και φιλοσερβικά).
    Τον Απρίλιο του 1897, σε ηλικία μόλις 23,5 χρονών και ενώ είχε ήδη αναμειχθεί σε αριστερό ….αντιιμπεριαλιστικό κόμμα, ο Henry Noel Brailsford εντάχθηκε στη παραπάνω «Φιλελληνική Λεγεώνα», τη συγκαλυμμένη πολεμική δύναμη της Βρετανικής ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης, που συγκροτήθηκε δήθεν για να ενισχύσει τους Έλληνες, στον πόλεμο κατά της Τουρκίας, αλλά εργαζόταν αποκλειστικά για τα Βρετανικά κρατικά συμφέροντα. Αν και δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή στις πολεμικές συγκρούσεις (αφού το ίδιο χρονικό διάστημα συναντούσε με ευκολία μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων της εποχήςHENRY NOEL BRAILSFORD και ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: Το 1899 μετακόμισε στο Λονδίνο, που εργάστηκε για τη πρωϊνή «Leader» και στη συνέχεια για την «Daily News».
    Σε ηλικία 30 χρονών, ορίσθηκε επικεφαλής της Βρετανικής Αποστολής Ανακούφισης της Μακεδονίας, μετά τη Βρετανοβουλγαρική αποτυχία της λεγόμενης «επανάστασης του Ίλιντεν» του 1903. (επιβράβευση των ικανοτήτων που επέδειξε στη Κρήτη???).
    Είχε τεράστια ανάμειξη στην ανασύνταξη «Βουλγαρο-Σλαυομακεδονικών» κινημάτων, αλλά ταυτόχρονα και παράλληλα, για τον σχηματισμό αντίστοιχων «Σερβο-Σλαυομακεδονικών». Δούλεψε όσο κανένας για να κατασκευαστεί «Μακεδονική Εθνική Συνείδηση», ώστε να συνδυαστεί με την ίδρυση ενός μικρού ελεγχόμενου Σλαυικού κράτους, ενώ σε όλους υποσχόταν, μια «Μακεδονία μόνο για τους Μακεδόνες». Το 1906 επέστρεψε στη Βρετανία και εξέδωσε το βιβλίο, «Μακεδονία: Οι ράτσες της και η προοπτική τους», που όπως είπαμε μετέφρασε ο Δημητράκης Καζάκης και δε λέει να μας ενημερώσει για το ΕΡΓΟ.Το 1907 καταδικάστηκε για συνωμοσία, γιατί απόκτησε Βρετανικό διαβατήριο στο όνομα άλλου προσώπου, για να ταξιδέψει στη Ρωσία…. ….Ενώ μεταξύ 1903-1906 είχε ενεργή τυχοδιωκτική αντάρτικη πολεμική συμμετοχή στη περιοχή της Μακεδονίας, πότε υπέρ των Βουλγάρων και πότε υπέρ των Σέρβων, τα έτη 1913-14 ο Brailsford διορίζεται μέλος της διεθνούς επιτροπής, που αποστέλλεται από το Carnegie Endowment for International Peace (Κληροδότημα Carnegie για τη Διεθνή Ειρήνη) για τη διερεύνηση της συμπεριφοράς των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13. Είναι συν-συγγραφέας της έκθεσης της επιτροπής.
    ……..ΕΙΡΩΝΙΑ: Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται, το Αντι-αποικιοκρατική Κλασική Επανάσταση της Ινδίας» (1931) και το «Αντιμιλιταριστική Ιδιοκτησία ή Ειρήνη; (1934). Στα τέλη του 1930, ήταν ένας από τους λίγους συγγραφείς που σχετίζονταν με την ….Αριστερή Λέσχη Βιβλίου,…. ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ. Καζακη επίσης δεν μου αρέσουν καθόλου οι Γκεμπελιστικες πρακτικές λογοκρισίας την οποία χρησιμοποιήτε για να μην μπορούμε να δικαολογισουμε τους ισχυρισμούς μας μας! Απο τι φωβαστε? Να μην χαλάσει κάπως ή εικόνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To τερμάτησες!! Τα trols μπροστα σου ειναι αγεννητα γατακια!

      Διαγραφή
  12. Σχετικά με το (ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ) θέμα πέρι της μετάφρασης ενός βιβλίου και της Μακεδονίας, όλα αυτά μου θυμίζουν την φοβερά έξυπνη Ελληνική παροιμία: Ρίχνει ένας τρελλός μια πέτρα στο γιαλό, κι εκατό γνωστικοί παλεύουν να την πιάσουν.
    Και για να το επεκτείνω, έδω χάνεται η Ελλάδα κι εσύ Ευδοκία ασχολείσαι με τη μετάφραση ενός βιβλίου από το 1906;
    Αν πραγματικά - πραγματικά όμως - πιστεύεις ότι οι μετανάστες είναι που απειλούν την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας, newsflash που λένε κι οι Αγγλοσάξωνες: χάριν στους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και τα εγχώρια γιουσουφάκια είμαστε πραγματικά κοντά στο σημείο να μην υπάρχει Ελλάδα για να έχει εσωτερική ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανείς Έλληνας δεν τρώει κουτόχορτο ! Τα δε αποτελέσματα των εκλογών δεν πείθουν ! Μάλλον άλλος λαός ψηφίζει αυτά τα κόμματα.Γενικά θέλει εισαγγελέα εκλογών η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή