Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Σχόλασε το πανηγύρι και η αποστολή εξετελέσθη...

Τα «μάζεψαν» οι αγρότες από το Σύνταγμα. Η παράσταση έλαβε τέλος. Η πολιτική ζωοπανήγυρις του κ. Μπούτα με παράτες και γραφικότητες, που ανέλαβε να οργανώσει το ΚΚΕ, κέρδισε τις επιδοκιμασίες όλων των μέσων μαζικής εξημέρωσης. Κι έτσι mission accomplished, όπως ίσως να είπαν και τα μεγάλα αφεντικά στο παρασκήνιο.
Τι ακριβώς παίχτηκε; Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΚΚΕ και της κυβέρνησης έψαχναν ένα τρόπο να «ξεφουσκώσουν» τα μπλόκα. Να μην επιτρέψουν την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Όλοι τους έτρεμαν τη στιγμή που τα χωριά θα αποφάσιζαν να κατέβουν και τότε, ποιός θα μπορούσε να ελέγξει την αγροτιά;
Άλλωστε τα περισσότερα μπλόκα στήθηκαν από τους γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΚΚΕ, για τα μάτια του κόσμου, όχι για να κινητοποιηθούν οι αγρότες, αλλά για να μην κινητοποιηθούν. Για να μην υπάρξουν ανεξάρτητα συντονιστικά που θα ένωναν τον αγροτόκοσμο στη βάση αιτημάτων εναντίον του καθεστώτος κατοχής, εναντίον του ξεκληρίσματος των αγροτών.

Έτσι εξαρχής οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΚΚΕ έδωσαν μάχη να μην υπάρξει κανενός είδους ενότητα των αγροτών. Έφτιαξε ο καθένας το ταμπούρι του στο μπλόκο που έλεγχε κομματικά και δεν επέτρεψε να σμίξει ο αγροτόκοσμος κάτω από κοινά αιτήματα, σε μια ενιαία κοινή κινητοποίηση. Και φυσικά με κανένα τρόπο δεν ήθελαν να διατυπωθούν αιτήματα πέρα από την απόσυρση του λεγόμενου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.
«Άσε ρε φίλε, δεν θέλω να χάσω τις επιδοτήσεις...,» σου έλεγαν οι γνωστοί αγροτοπατέρες της ΝΔ και της ΧΑ, όταν τους έλεγες ότι το πρόβλημα είναι πατριωτικό, ότι η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει ακόμη και το δικαίωμα να αποφασίζει. Άλλωστε, το είδος τους έκανε τρελή περιουσία από τις επιδοτήσεις και τη διασπάθισή τους. Όχι στο χωράφι. Εκεί το πολύ-πολύ να δουλεύουν τα δουλικά τους, οι μετανάστες. Την περιουσία την έφτιαξαν με το φραπέ στο χέρι και με τα γνωστά κονέ της εκάστοτε ληστοσυμμορίας που έλεγχε ευρωπαϊκά κονδύλια και δημόσιο ταμείο.
«Το ζήτημα είναι ταξικό...,» σου έλεγε ο αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ, όταν τύχαινε να μιλήσεις στον νταϊφά του για πατρίδα και εθνική απελευθέρωση από δανειστές και ΕΕ. Κι όσο ο απλός αγρότης αντιλαμβανόταν τις απλές αλήθειες, τόσο η ψώρα της επαναστατικής λογοκοπίας, έδινε κι έπαιρνε.
Όμως, όσο τα μπλόκα επέμεναν, τόσο κινδύνευαν όλοι αυτοί να βρεθούν αντιμέτωποι με μάζες. Κι όταν κατεβαίνουν μάζες, όσο ικανός απατεώνας κι αν είσαι, είναι δύσκολο να τις ελέγξεις.
Ποιός θα αναλάμβανε να «ξεφουσκώσει» τα τρακτέρ των αγροτών; Ο ειδικός. Ποιός άλλος ειδικότερος από τον κ. Μπούτα. Κι έτσι ανέλαβε την αποστολή. Επί μέρες αυτή την εβδομάδα διαπραγματευόταν με την κυβέρνηση το «στήσιμο» της φιέστας στο Σύνταγμα.
Ο κ. Καμίνης συμφώνησε να παραδώσει την ηχητική του Συντάγματος στους εγκάθετους του κ. Μπούτα και η κυβέρνηση επέτρεψε να φέρει ο μέγας αυτός νεκροθάφτης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, περί τα 20 τρακτέρ. Το σκηνικό ήταν πια έτοιμο.
Τα ΜΜΕ έπαιξαν το ρόλο τους. Μετέτρεψαν σε φορκλόρ τους Κρητικούς με τις μαγκούρες και τα σαρίκια. Πήραν αυτούς τους απλούς ανθρώπους και τους γελοιοποίησαν όσο δεν έπαιρνε. Την ανάγκη τους και την αδυναμία τους να θρέψουν τη φαμελιά τους, την ξεφτίλισαν.
Τα δελτία ειδήσεων μιλούσαν για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων. Μέγα ψέμα. Η συγκέντρωση ήταν μικρότερη από εκείνη της απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου. Ήταν ανάξια του προβλήματος, αλλά και των κινητοποιήσεων της τελευταίας περιόδου. Όμως, αυτό είχε συμφωνηθεί. Να ευλογήσουν τα γένια του παπά Γκαμπόν της αγροτιάς, του κ. Μπούτα και του κόμματός του.
Κι ενώ τα τρακτέρ του Μπούτα πήραν άδεια παρέλασης στο Σύνταγμα, ο αγροτόκοσμος της Πελοπονήσου που ερχόταν με αγροτικά και πούλμαν αντιμετώπισε τους πραιτωριανούς. Επί ώρες ανάξιοι της στολής και του εθνόσημου – γνήσιοι απόγονοι των μπουραντάδων της ναζιστικής κατοχής – είχαν φράξει με εντολή της κυβέρνησης το δρόμο στους αγρότες στο ύψος Χαϊδαρίου.
Ξύλο και χημικά άνευ προηγουμένου. Γιατί; Για να διαλυθούν οι αγρότες. Βλέπετε, αυτοί δεν ήταν μέσα στη συμφωνία του ΚΚΕ με την κυβέρνηση και η τελευταία φοβήθηκε από τον όγκο και τον παλμό τους.
Με βάση ποιό νόμο τους σταμάτησαν; Με κανένα νόμο. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα. Νόμος είναι η θέληση του δοτού υπουργού. Μάλιστα, στο αίτημα των εγκλωβισμένων προς τους βαθμοφόρους των μπουραντάδων να έρθει εισαγγελέας επί τόπου, εισέπραξαν την απάντηση, «αποκλείεται!» Η νομιμότητα στο απόγειό της.
Οι νέοι μπουραντάδες απαίτησαν από τους αγρότες να αφήσουν επί τόπου τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και να συνεχίσουν με τα πόδια, ή με τα πούλμαν προς το Σύνταγμα. Την ίδια ώρα που τα τρακτέρ του Μπούτα έκαναν παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας συνοδεία της αστυνομίας.
Όλα αυτά έκαναν πολύ κόσμο να μην κατέβει. Δεν τον αδικώ. Κι εμένα προσωπικά μου έφερε μια δυσάρεστη γεύση στο στόμα όλη αυτή η φιέστα. Όμως, εγώ και πολλοί άλλοι είχαμε κατέβει, πρώτα-πρώτα, για να τιμήσουμε εκείνον τον αγροτόκοσμο που αθώα ήρθε στην Αθήνα να διαδηλώσει γιατί δεν πάει άλλο. Κι ήταν αρκετός.
Μπορεί η μικροφωνική του Δήμου Αθηναίων να είχε δοθεί στα χέρια του ΚΚΕ, για να κόβει και να ράβει κατά πώς ήθελε, αλλά όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα ότι παρεβρισκόταν αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου κόμματος με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα, το αυθόρμητο γιούχα του κόσμου έδειξε ότι δεν μασάει κουτόχορτο. Ο Κουτσούμπας και οι δικοί του ήταν οι μόνοι που γιουχαρίστηκαν και μάλιστα έντονα.
Η αποστολή του παπά Γκαμπόν της αγροτιάς και του κόμματός του, ήταν να «ξεφουσκώσει» τα λάστιχα από τα τρακτέρ. Για μια ακόμη φορά. Χάρις στη φιέστα που έστησε με την αμέριστη συνεργασία της κυβέρνησης, πέρασε στα ψιλά η παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ. Κι αφού το κατάφερε, σφύριξε λήξη στη φιέστα του Συντάγματος. Finito la musica passato la fiesta.
Τώρα θα αρχίσει η δεύτερη φάση. «Δεν μπορεί να γίνει τίποτε, γιατί αυτός είναι ο καπιταλισμός...» Κάθισε και ψόφα εσύ αγρότη, εσύ επαγγελματία, εσύ εργάτη, εσύ μικρομεσαίε, γιατί μέχρι να έρθει η Δευτέρα Παρουσία με τα ατζέμ πιλάφ, που υπόσχεται ο Περισσός, πρέπει να εθιστείς στην ήττα. Και μάλιστα σε τέτοιον βαθμό ώστε να μην μπορείς να σηκώσεις κεφάλι, ό,τι κι αν γίνει.
Ίσως, όμως, και να είναι ο μόνος τρόπος για να καθαρθεί ο αγρότης, ο εργάτης, ο επαγγελματίας, ο μικρομεσαίος από όλους αυτούς που τον καπηλεύονται και τον ξεπουλάνε δεκαετίες τώρα. Άλλοι από τη συμπολίτευση κι άλλοι από την αντιπολίτευση.
Ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να πεισθούμε επιτέλους όλοι μας ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή, είτε δεχόμαστε ότι δεν γίνεται τίποτε κι έτσι κάνουμε χαρακίρι, είτε βρίσκουμε τη δύναμη να συσπειρωθούμε όλοι μαζί – πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς δεξιάς και αριστεράς – για να επιβάλουμε το κοινό μας συμφέρον. Να κερδίσουμε την πατρίδα μας και να προκόψουμε σ’ αυτήν. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε μετά από τόσα παθήματά μας;
Πάντως, όσο και να το θέλουν όλοι της κατοχικής βουλής, το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. Μόλις τώρα αρχίζει. Η κοινωνική οργή αυτή την φορά δεν μπορεί να φιμωθεί, δεν μπορεί να αποπροσανατολιστεί, ούτε να εκτονωθεί. Ούτε καν από το τυριμοκωμείο του Περισσού. Το καζάνι βράζει και σύντομα θα βρεθούν όλοι τους προ μεγάλης εκπλήξεως.

7 σχόλια:

  1. Έχω βρεθεί σε αρκετά συλλαλητήρια κάποια εκ των οποίων κόντεψαν να γίνουν εξεγέρσεις στην πλατεία Συντάγματος και μπορώ να πω πως γνωρίζω καλά την εικόνα που παρουσιάζουν τέτοιες συγκεντρώσεις
    Αυτό το συλλαλητήριο δεν ήταν σαν τα άλλα Πουθενά δεν έβλεπες κάτι που να σε κάνει να πιστέψεις πως εδώ ήρθε λαός αγανακτισμένος και αποφασισμένος
    Άψογη οργάνωση με σημαίες και με ταμπούρλα με τραγούδια του τύπου ήμασταν δυό ήμασταν τρεις με μερικά τρακτέρ σε ρόλο καρναβαλικών αρμάτων με αγωνιστικές χεραιτούρες στο ΠΑΜΕ (το οποίο κατέβηκε όπως και το 2012 κρατώντας εκείνες τις σημαίες με τα ρόπαλα) με αγωνιστικές χεραιτούρες στον Κουτσούμπα (τον οποίον εγώ δεν άκουσα να τον γιουχαίζει κανείς αλλά ούτε βεβαίως και κανείς τον επευφήμισε την στιγμή που ακούστηκε το όνομά του)
    Όλα έδειχναν πως κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι το εξαιρετικό και πως όλα ήταν υπό έλεγχο
    Ακόμα και τα ΜΑΤ δεν ήταν αυτό που είχαμε δει σε παλαιότερες συγκεντρώσεις παρά ήταν όλοι κι όλοι περίπου σαράντα άντρες δεύτερης διαλογής και κάποιοι εξ αυτών τρίτης που από τα στενά τους σαγόνια και τα σχεδόν άδεια μπαντζάκια καταλάβαινες πως αυτοί που τους έστειλαν δεν είχαν να ανησυχούν για κάτι το σοβαρό για αυτό και έστειλαν αυτόν τον κατιμά των αστυνομικών δυνάμεων απλώς για να πάρουν ένα μεροκάματο
    Βεβαίως είχαν έλθει και οι Κρητικοί και τι Κρητικοί Όλοι τους με ανάστημα και σωματική ρώμη ανώτερα του μέσου όρου της Κρήτης και όλοι τους οπλισμένοι άλλοι με τις παραδοσιακές κρητικές μαγκούρες τις οποίες τους επέτρεψαν να τις φέρουν έως το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (εν αντιθέσει με τον κανόνα στον οποίο υπαγόμασταν όλοι οι υπόλοιποι σε παλαιότερες πορείες) και άλλοι με κάτι ρόπαλα μήκους 1.80 και μεγάλου βεληνεκούς στέκοντας όλοι μαζί στις σκάλες της βουλής δεν φώναζαν συνθήματα και κοιτούσαν τον κόσμο δείχνοντας τα ρόπαλά τους και όλοι να μας λένε συνεχώς πως δεν πρέπει να τα βάλουμε με τους αστυνομικούς διότι και αυτοί είναι παιδιά από τον λαό που οι γονείς τους είναι αγρότες και μέσα στην ψυχή τους μωρέ μας αγαπούν αλλά τι να κάνουν που έχουν εντολές να εκτελέσουν Υπηρέτησα στον στρατό μαζί με πολλούς Κρητικούς και γνωρίζω τον μέσο βαθμό ιδεοληψίας αυτών σχετικά με την εξουσία αλλά ετούτοι εδώ τον ξεπερνούσαν κατά πολύ Κάθε φορά που πήγαινε να συμβεί κάποια ομαδική κίνηση προς τις σκάλες πετάγονταν μπροστά και έκλειναν τον τόπο λέγοντας μας το παραμύθι για τα καλά παιδιά που υπηρετούν στα ΜΑΤ
    Την επόμενη μέρα έμαθα πως τους έφεραν οι κομματάρχες του Κούλη
    Έχω βρεθεί σε αρκετά συλλαλητήρια και σε όλα περιδιάβηκα τους συλλαλούντες μετρώντας κάθε φορά το δυναμικό τον αριθμό και τον βαθμό απόφασης του πλήθους δεν είμαι κάποιος που δεν ξέρει και αυτό που θα πω το εννοώ Κανείς πολιτικός κανείς προδότης δεν φοβήθηκε εκείνο το βράδυ για πιθανή εξέγερση διότι φρόντισαν εκτός από το ΠΑΜΕ να παρατάξουν προς υπεράσπιση της βουλής και τα κοπέλια από την λεβεντογέννα Κρήτη
    Δεν θέλω και δεν πιστεύω πως είναι όλοι οι Κρητικοί τοιούτου τύπου θέλω να ζητήσω όμως από την μάνα Κρήτη την επόμενη φορά να μας στείλει όντως λεβέντες λαικούς αγωνιστές και όχι σαν αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη πικρενεσαι Δημήτρη, έτσι είναι η ζωή. Ίσως πρέπει να περάσουμε κάποιο πολύ μεγάλο σοκ γιά να αντισταθούμε όλοι σα μιά γροθιά. Διάβαζα τις άλλες πως η Αναγέννηση δεν ξεκίνησε στη Βόρεια Ευρώπη παρά μετά το τέλος του Black Death, πανούκλα μου φαίνεται το έχουμε ονομάσει εμείς. Παρακαλάμε οι πιό πολλοί να μη στερέψει η υπομονή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηταν αναμενομενο οτι και αυτη η ευκαιρια θα περασει ακαρπη, διοτι ειχαμε ηδη ακουσει οτι η κυβερηση εκανε διαβουλευσεις και αν δεν απατωμαι ο Τσιπρας και ο Κουτσουμπας ειχανε μια συναντηση. Κατα τα αλλα, «Τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα?

    Το ΚΚΕ παντα ηταν και ειναι μια προδοτικη ωργανωση στην υπηρεσια του Συστηματος, να χειραγωγει τον λαο και την εργατικη ταξη και τιποτα περισσοτερο. Αυτη ηταν η συμφωνια μεταξυ Τσωρτσιλ και Σταλιν που εγινε στην Μοσχα, αμεσως μετα την ληξη του Β’ ΠΠ. με 90%/10%, αντιστοιχη επηροη στην Ελλαδα. Ολα τα αλλα κομματα και τα μελη τους τιποτα περισσοτερο απο υπηρετες και Δοσιλογοι του «ΑγγλοΣιωνισμου και των ΗΠΑ.

    Οπου και να κοιταξεις ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν βρισκεις εναν πραγματικο Ελληνα Πατριωτη, μονο αλητες, ατομιστες και διευθαρμενα λαμογια.

    Αληθεια τωρα που κυβερνα η «Αριστερη Δικτατορια (Κυβερνηση) του Συριζα» ποια ειναι η διαφορα απο την Δικτατορια του Παπαδοπουλου?

    Ειναι απλως ποιο σκληροτερη και χειροτερη, οπως ειπε ο κ. Καζακης σε μια του εκπομπη, ικανη να εκτελεσει τον λαο, οταν το ζητησουν οι Γερμανοι Ναζι!

    Ομως υπαρχουν και μερικοι ονειροπολοι που μπορουν να φερουν την αλλαγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΟΜΩΣ, ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ; ΕΑΝ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΠΟΥΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για χρόνια στην Καρδίτσα το ΚΚΕ συγκατοικούσε σε Δήμο και συλλόγους με τη ΝΔ. Το "παλικάρι" ή αλλιώς "στρατηγό" Μπούτα τον ξέρω από τη δεκαετία του 90. Τότε ήμουν ακόμη στο ΚΚΕ. Ξέρω τι σόι ήταν τότε, όταν ξεπούλησε - με εντολή Παπαρήγα - το κίνημα των αγροτών με τα ξεφουσκωμένα λάστιχα, εκθέτοντας χιλιάδες αγρότες σε δικαστικές διώξεις. Τότε ένα μεγάλο μέρος στελεχών του κόμματος έθεσε θέμα άμεσης διαγραφής του από το κόμμα για τον τόπο που συμβιβάστηκε με Κοκκινούληδες και άλλους αγροτοκομματάρχες της ΝΔ, αλλά και λόγω της τραγικής ήττας που οδήγησε το κίνημα των αγροτών. Η κλίκα της Παπαρήγα εμφάνιζε το "στρατηγό" Μπούτα ως ήρωα, κι αυτό εκνεύριζε ακόμη περισσότερο τους παλιότερους συντρόφους που δεν είχαν συνηθίσει τους αποτυχημένους και τους ηγήτορες της ήττας να τους εκθειάζουν. Τότε η Παπαρήγα μετά από κομπρεμί με τον Χαρίλαο και την παλιά φρουρά του κόμματος, διέσωσε το καμάρι της τον μέγα Μπούτα. Μάλιστα, για τα μάτια των παλιών, ο Μπούτας κάποια φεγγάρια το έπαιξε και διαφωνών με την Παπαρήγα. Χάρις στην κομματική καμαρίλα του ΚΚΕ και της ΝΔ, ο Μπούτας επιβίωσε ως μέγας ηγέτης της αγροτιάς, τη στιγμή που θα έπρεπε όπου εμφανίζεται να τον παίρνουν με τις πέτρες οι αγρότες.

      Διαγραφή
  5. Δημήτρη θέλω να πεις στούς αγρότες να κλείνουν τράπεζες κι εφορίες όπως κάνουν στην Κρήτη! Επίσης το σπίτι του Ροτσιλδ στην Κέρκυρα να καεί απο μπλόκα! Επίσης πες τους να κανούν μπλόκα στα σπίτια των πολιτικών και τα παιδιά των πολιτικών να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα οι προδότες! Επίσης να κανούν μπλόκα στο αρχηγείο της Ε.Αστυνομίας και ιδιαίτερο μπλόκο στο σπίτι του αρχηγού της αστυνομίας! Για το σύνταγμα δεν τους καίγεται καρφί τι γίνεται όπως φαίνεται γιαυτο τα μπλοκα εκεί στα Σπίτια τους! Πες τους οργάνωσε τους να το ακούσουν απο σένα!Θα το κάνεις επιτέλους ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί να καεί το σπίτι του ρότσιλδ; αν δεν έδινε δανεικά και αυτός, πού θα 'ταν η ελλάδα σήμερα.

      Διαγραφή