Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πόσο κοντά μας βρίσκεται η Ουκρανία;

Είδατε τις εικόνες από την Μαριούπολη και το Σλαβιάνσκ; Είδατε τους αμάχους με σηκωμένα ψηλά τα χέρια να δολοφονούνται εν ψυχρώ από τις δυνάμεις του δήθεν “ουκρανικού στρατού”; Είδατε να καίγεται το κτήριο των συνδικάτων στην Οδησσό και μαζί του να καίγονται μερικές δεκάδες άτομα, όπως έκαναν οι ναζί σε εκατοντάδες χωριά τότε που μαζί με τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες τους την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Είμαι σίγουρος ότι δεν είδατε τις εικόνες. Τα ΜΜΕ εκτελούν εντολές άνωθεν και έξωθεν να μην δείξουν το μέγεθος της φρίκης που βιώνει ο λαός της Ουκρανίας από τις ορδές των ναζί.

Φροντίστε να τις δείτε και σκεφτείτε, πόσο μακριά μας είναι η Ουκρανία; Ο Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ μας τα είπε φάτσα-φόρα, αν δεν βγουν αυτός και η συμμορία του θα γίνουμε Ουκρανία. Το πήρατε το μήνυμα; Προκειμένου η κυβερνώσα συμμορία να χάσει την εξουσία είναι ικανή να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ουκρανία. Και ήδη το κάνει. Η χώρα είναι παντελώς ανοχύρωτη. Η αποτρεπτική ισχύς βρίσκεται στο ναδίρ. Ο λαός εξουθενωμένος περιμένει τον από μηχανής θεό. Υπάρχει καλύτερη συγκυρία από αυτήν για να δούμε πολεμικές προβοκάτσιες σε βάρος της χώρας μας; Υπάρχει καλύτερη συγκυρία από αυτήν για να μας οδηγήσουν σε εθνικούς ακρωτηριασμούς, σε κοσοβοποιήσεις, σε εθνικές τραγωδίες και γενικά τετελεσμένα;
Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά είναι μακριά μας, ας σκεφτεί ότι πριν μερικούς μήνες θα ήταν αδιανόητο να δούμε κλιμακούμενη πολεμική συμπλοκή στην καρδιά της Ευρώπης. Για σκεφτείτε λίγο καλύτερα τι συνέβη στην Ουκρανία; Πρόκειται για μια χώρα η οποία έζησε υπό καθεστώς μνημονιακών πολιτικών επί σχεδόν 15 χρόνια. Η ανέχεια, η απόγνωση, η απελπισία ενός ολόκληρου λαού οδήγησε τον Γιανούκοβιτς στην εξουσία υποσχόμενος να θέσει τέρμα στα μνημόνια από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Τι είπαν οι δύστυχοι που τον ψήφισαν; Να γλυτώσουμε από την συμμορία των μνημονίων και ύστερα βλέπουμε. Ψήφισαν δηλαδή με κριτήριο το λιγότερο κακό.
Ο Γιανούκοβιτς δεν έκανε πολλά πράγματα. Συνέχισε να νέμεται την εξουσία όπως και οι προηγούμενοι κρατώντας τον λαό σε απόσταση. Και μόλις έκανε την κίνηση να δεχθεί την αντικειμενικά πιο συμφέρουσα πρόταση της Ρωσίας, έναντι εκείνη της ΕΕ, τότε ξέσπασε ο χαμός.
Οι δυτικοί με αιχμή του δόρατος τους ναζί της Ουκρανίας, ενισχυμένους με κάθε λογής στρατολογημένο τυχοδιώκτη από δεκάδες χώρες και μισθοφόρους, επενέβησαν εναντίον μιας αδύναμης κυβέρνησης χωρίς λαϊκή στήριξη, προκειμένου να βυθίσουν την Ουκρανία στον εμφύλιο και να την διαμελίσουν οριστικά. Δεν τους αρκεί η αλλαγή καθεστώτος. Δεν τους αρκεί απλά μια δοτή κυβέρνηση από ένα ακόμη πιο δοτό κοινοβούλιο να υπογράφει την επέμβαση του ΔΝΤ και της ΕΕ. Θέλουν οριστική διάλυση του συγκροτημένου κράτους, έτσι ώστε να στερήσουν από τον λαό κάθε δυνατότητα ακόμη και κοινοβουλευτική ανατροπής – έστω και προσωρινής – της πολιτικής εκποίησης και κανιβαλισμού που επιθυμούν οι διεθνείς αγορές.
Πόσο νομίζετε ότι απέχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα; Σας πληροφορώ ότι βρισκόμαστε πάρα, μα πάρα πολύ κοντά. Οι παρατάξεις του νέου εμφυλίου άρχισαν ήδη να σχηματίζονται. Μια αριστερά που έχει παραιτηθεί ολοκληρωτικά από κάθε έννοια πατρίδας, έχει προδώσει τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας. Από την άλλη μια φασιστική ακροδεξιά με αιχμή την ΧΑ, η ηγεσία της οποίας δεν κρύβει τη νοσταλγία της για τον εμφύλιο πόλεμο και την χούντα.
Το μόνο που μένει είναι η ανοησία ενός λαού που συνεχίζει να σκέφτεται με όρους δεξιάς-αριστεράς και με κολοβή μνήμη κινείται όχι με βάση την κοινή λογική, αλλά με την χαμένη ψήφο και το μη χείρον βέλτιστο. Ας δώσουμε λοιπόν δύναμη σ' αυτούς που απεργάζονται τον εμφύλιο και τον διαχωρισμό του λαού σε αριστερούς και δεξιούς για να δείτε πόσο γρήγορα η Ελλάδα θα μετεξελιχθεί σε Ουκρανία. Είπα και ελάληλα, αμαρτίαν ουκ έχω.

21 σχόλια:

  1. γινονται τοσα πολλα, σε τοσο λιγο χρονο πλεον, που ισως σε λιγο καταστει αδυνατο να τα παρακολουθεις.ο φασισμος εχει μπει για τα καλα στο παιχνιδι.
    Πειραιας.Γινεται πραγματικος πολεμος εκει,κ η χ.α. υπηρετης των οικονομικων συμφεροντων.Το φοβερωτερο δε ολων ειναι οτι οι πολιτες του πειραια ειναι νυχτωμενοι.Φοβαμαι πραγματικα για τη χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικονομικά στοιχεία της Ουκρανίας που ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΝ τα δεδομένα του κ.Καζακη.

    Η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη και πάλι μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Τότε άρχισε μια περίοδος μετάβασης στην οικονομία της αγοράς κατά την οποία η Ουκρανία βίωσε ΟΚΤΑΕΤΗ ΥΦΕΣΗ. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 η οικονομία σημείωσε πρόοδο, με κύριο δείκτη την αύξηση του ΑΕΠ. Με την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 όμως, η Ουκρανία υπέστη πλήγμα και η οικονομία της βυθίστηκε. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20% (ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟ 2010? ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ -25%)από την άνοιξη του 2008 έως την άνοιξη του 2009, και μόνο στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε.

    To 2014 η απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ διαδικασία ΣΥΝΔΕΣΗΣ(δηλ να ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, γιατί πολύ απλά θα ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΝ) με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτέλεσε αιτία μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες έμειναν γνωστές ως Euromaidan. Αυτές οι διαδηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης και τη διαφυγή του προέδρου.

    Με λίγα λόγια η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ( ΟΧΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ αυτο δεν παιρνει αποφασεις!!)
    ΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ?

    Δείτε δηλώσεις του Χέλμουτ Σμιτ, πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας σχετικά με τον ΕΜΦΥΛΙΟ στην Ουκρανία.

    Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» 15 Μαΐου 2014, είπε
    " οι υπάλληλοι και οι γραφειοκράτες δεν καταλαβαίνουν την εξωτερική πολιτική και «θέτουν την Ουκρανία ενώπιον της δήθεν επιλογής να αποφασίσει ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση»!!!

    Σας θυμίζει κάτι από ΕΛΛΑΔΑ?

    ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ Ε.Ε(Δύση) δηλ συνέχιση της ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ(λιτότητα, ανέχεια, ανεργία,μετανάστευση,θάνατοι) ή το" ΧΑΟΣ", "ακυβερνησία" κατά τα λεγόμενα του ως φερόμενου πρωθυπουργού Σαμαρά.

    και συνεχίζει ο Χέλμουτ Σμιτ σχολιάζοντας την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε λέγοντας τα εξής κατά γράμμα.

    "Αυτό που πρέπει για να αντισταθμισθεί η εξουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ένα «πραξικόπημα» το οποίο -όπως τόνισε- θα έδινε περισσότερα προνόμια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο."

    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ - ΚΑΤΑΛΑΒΕ

    κ. Καζακη καλή δύναμη σε όλους μας ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ, η πλειοψηφία από ότι φαίνεται θα εγκλωβιστεί στο
    δεξιά και αριστερά, στο καλός - κακός, μαύρο - άσπρο, λιτότητα-κάψιμο των μνημονίων, και ΔΕΝ θα δει ότι η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί (από την εσωτερική ελίτ και μετά απο την Ε.Ε με ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ) πρώτα για να κάνει το επόμενο βήμα εκεί που θέλει η πλειοψηφία (δημιουργία Εθνοσυνελευσης για ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη, πόσο πιθανό θεωρείς το ενδεχόμενο νόθευσης των αποτελεσμάτων υπέρ των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις ευρωεκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΕΠΑΜ σε όλα τα εκλογικά τμήματα και όχι μόνο ελέγχουν τη διαδικασία αλλά στέλνουν και τα αποτελέσματα στο ΕΠΑΜ ώστε να μπορεί να γίνει επαλήθευση των αποτελεσμάτων που ανακοινώνει η Singular Logic, τότε το ενδεχόμενο αυτό γίνεται απίθανο

      Διαγραφή
    2. (=) Αναφορικά με το θέμα ενδεχόμενης νόθευσης: 1- Στα λίγα έστω τμήματα όπου υπήρξαν εκλογικοί αντιπρόσωποι δεν παρατηρήθηκε νοθεία, τουλάχιστον έτσι διάβασα στην σελίδα του μετώπου στο φατσοβιβλίο. 2- Περίεργες παρατυπίες γίνανε και ακόμα και ο Σύριζα κατήγγειλε τέτοιες, αλλά είναι πρακτικά πολύ δύσκολο έως αδύνατο να καταγγείλει κάποιος κάτι συγκεκριμένο και αποδείξιμο ως νοθεία. Σίγουρα θα έχουμε μέλλον με το θέμα των δικαστικών που δεν διαθέτανε στα τμήματα τα όποια ψηφοδέλτια. 3- Το αν έπεσε ψαλίδι και κατά πόσο εντός singular δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε, αν και το γεγονός ότι δεν βλέπουμε πλέον αποτελέσματα ανά τμήμα όπως πριν 10-15 χρόνια μας προϊδεάζει, κάπως... 4- Ο μόνος τρόπος να μάθουμε τα πάντα και στα σίγουρα είναι να πάρουμε την χώρα μας πίσω.

      Διαγραφή
  4. Αν δεν βγει το σενάριο του εμφυλίου τύπου Ουκρανίας: Το πιθανότερο είναι το παρακάτω
    Την πιο σοβαρή κρίση από την κρίση των Ιμίων το 1996 απειλεί να προκαλέσει η Τουρκία στο Αιγαίο με την δημοσιοποίηση προγράμματος ερευνών όχι απλώς εντός της ελληνικής υφαλοκριπήδας, αλλά μεταξύ ελληνικών νησιών στο βόρειο Αιγαίο, πολύ μακριά από τα τουρκικά χωρικά ύδατα κα δυτικά του 25ου Μεσημβρινού!

    Για την ακρίβεια δίνουν ως περιοχή ερευνών την θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της Χαλκιδικής, δυτικά της Σαμοθράκης και νότια της Θάσου, ακριβώς επάνω στα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα και πιο ειδικά στην περιοχή του ακρωτηρίου Μπάμπουρας, αντικείμενο της κρίσης του 1987!

    ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος είναι σε ανοικτή σύνδεση με τις ΗΠΑ. Οσο μπορούνοι ΗΠΑ ακόμα να "συνετίσουν" τον Ρ.Τ.Ερντογάν που δείχνει να έχει αφηνιάσει...
    Αυτά εν έτη 20/05/2014, ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καζάκης. Λίγο άσχετο με το θέμα αυτό αλλά θέλω να μου απαντήσετε σε ένα ερώτημα. Πως είναι δυνατόν, ο κόσμος, ο απλός κοσμάκης την στιγμή που -δικαίως- κατηγορεί όλο το πολιτικό σύστημα, όλα τα κόμματα, να ψηφίζει άτομα τα οποία επισήμως ανήκουν σε τέτοια κόμματα και είναι ακριβώς της ίδια ιδεολογίας ;; Το γεγονός ότι ΝΔ επικράτησε σε 8 από τις 13 περιφέρειες δεν πρέπει να μας προβληματίζει με το αν ο κόσμος είναι ή δεν είναι ακόμη έτοιμος να ξεσπάσει και να πάρει την χώρα στα χέρια του ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Καζακη πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερο για την Ελλαδα να εισχωρησει στην Ευρασιατικη Ενωση που δημιουργει ο Πουτιν αφου προηγουμενως απαλλαγει απτο σημερινο καθεστως(με ορους πολιτικους ιδεολογικους και οικονομικους)?Εγω πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα
    Ευχαριστω,Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (=) Το επίδικο δεν είναι το σε ποιο ‘μαντρί’ συμπαρατάξεων υπερδυνάμεων πρέπει να είμαστε χωμένοι. Σε όποιο μαντρί και να είναι μια χώρα ανά πάσα στιγμή στόχο-ποιείται χρησιμοποιούμενη ως σκακιέρα των όποιων υπερδυνάμεων. Το επίδικο είναι οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας να έχουν ως πρώτιστο γνώμονα το δικό μας συμφέρον. Εκ των πραγμάτων μόνο μια αδέσμευτη χώρα μπορεί να επιχειρεί πραγματικά δικές της πολιτικές όποιοι και αν είναι οι συσχετισμοί. Ότι και να κουβεντιάσουμε θεωρητικά πάντα στο ίδιο θα καταλήγουμε; πρέπει ως Έλληνες να πάρουμε την χώρα μας πίσω, μόνο εφόσον το κάνουμε αυτό θα μπορούμε να εξετάσουμε με ρεαλισμό τις όποιους οικονομικές, στρατιωτικές και ευρύτερες πολιτικές σχέσεις συμφέρει να δομήσουμε με τον οποιονδήποτε.

      Διαγραφή
  7. Ετος 1984
    Τώρα που ο σάλος των εκλογών εκόπασε αξίζει να πούμε μερικές πικρές αλήθειες που ενδιαφέρουν τον τόπο και τους κατοίκους του. Η φωνή μας απηχεί μια οικτρή πραγματικότητας, που προοιωνίζεται για το μέλλον μεγάλα δεινά. Η μεγάλη μάχη των εκλογών έφερε στο προσκήνιο τον βαθύ διχασμό του λαού μας, ιδιαίτερα στην Επαρχία. Στα χωριά μας δεν μιλούν μεταξύ τους άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων.

    Και οικογένειες ολόκληρες κινδυνεύουν να διαλυθούν εξ αιτίας διχογνωμιών περί τα κομματικά. Παιδιά δεν μιλούν στους γονείς των και αδέλφια δεν χαιρετίζονται μεταξύ τους, επειδή τους χωρίζει αβυσσαλέο μίσος και αγεφύρωτο χάσμα. Η ρύπανση των τοίχων με αφίσες, τα αιωρούμενα πανό, οι ομάδες περιφρούρησης, η κατάχρηση του λόγου, το αμόκ των συνθημάτων, οι οργανωμένες κρούσεις, η κομματικοποίηση του Κράτους, το όργιο της απειλής, ο φόβος των αντιποίνων όλα αυτά προσέδωσαν στον τόπο μίαν απρόσμενη όψη, έδιωξαν το χαμόγελο από τα χείλη, θρόνιασαν το μίσος στις καρδιές. Δεν φαίνεται εύκολη η άμβλυνση των παθών, η πράυνση των πνευμάτων.


    Το φαινόμενο είναι τραγικά ανησυχητικό και πρέπει να προβληματίσει έντονα την πνευματική μας ηγεσία. Οι πολιτικοί έθρεψαν το διχασμό κι επυροδότησαν τον τορπιλισμό της εθνικής μας ομοψυχίας. Ο,τι περί του αντιθέτου θα λεχθεί, θα είναι ψεύδος και δημαγωγία. Αυτοί οδήγησαν και οδηγούν την νεολαία στη φονική αντιπαράθεση και στην κακή εκτίμηση του ρόλου της στους πολιτικούς αγώνες. Αλλ' εάν τα παιδιά γίνονται εύκολη λεία στα χέρια των δημαγωγών, τι να πει κανείς για τους ώριμους ανθρώπους του μόχθου, της επιστήμης, του χωραφιού και της εργατιάς που πρόθυμα ανέλαβαν κι αυτοί να σείουν τις σημαίες του πάθους, της κακίας και της εκδίκησης, ακολουθώντας πιστά τα συνθήματα των εξωστών; Ποιος τώρα θα κατασιγάσει τον ερεθισμό και ποιος θα αποτρέψει τη συντήρηση του διχασμού; Και ποιος αύριο θα πληρώσει για τα χειρότερα που πιθανόν να ακολουθήσουν, όταν η κορύφωση του πάθους θα οπλίσει το χέρι του αδελφού και το αίμα των θυμάτων θα ρεύσει και θα ποτίσει τη μαρτυρική μας γη; Τότε όλοι θα νίπτουν τας χείρας, έστω κι αν θα έχουν μερίδιο ενοχής μεγάλο ή μικρό.

    Η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να κηρύξει την αγάπη και την ομόνοια. Προς όλους και για όλους. Ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί παλαιότερα από μίση και διχασμούς. Και επλήρωσαν γενιές πολλές τα σφάλματα των ολίγων. Τώρα δεν πρέπει να επαναληφθούν πάλι τα ίδια τραγικά λάθη. Και όλα δείχνουν πως μας έλειψε το μέτρο στο νου και στα αισθήματα. Αλλ' εάν υπάρχουν αρκετοί που τοποθετούν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό, και αν μερικοί νομίζουν πως μπορούν να ασεβούν προς την ιστορία του τόπου, δεν θα πρέπει να σιγήσουν οι φωνές της σωφροσύνης και δεν θα πρέπει ν' αφεθεί ο δρόμος ελεύθερος στους δολιοφθορείς της γαλήνης μας και της προόδου των παιδιών μας.

    Τώρα η Εκκλησία καλείται να σβύσει τις φωτιές που άναψαν τα πάθη και να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν τα μίση. Και κοντά της όλοι οι σοβαροί άνθρωποι που βλέπουν μακριά και μπορούν να διακρίνουν τη συμφορά που πλησιάζει. Ας ακουσθεί, λοιπόν, στεντόρεια η φωνή της Εκκλησίας κηρύττουσα την αποκατάσταση της αγάπης και της συγγνώμης. Οι πολλοί ίσως κωφεύσουν. Αυτοί έμαθαν να μετρούν τα πάντα με τον πήχυ του εφήμερου κομματικού κέρδους. Αλλ' οι συνετοί θα προσέξουν. Και θα είναι αρκετοί για να απομονώσουν τους άλλους. Και για να αποτρέψουν την επερχόμενη θύελλα, όσο είναι καιρός"

    *Του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Χριστόδουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Καζάκη,
    Δυστυχώς κανείς -ή έστω λίγοι- δεν αντιμετωπίζει την Χρυσή Αυγή με πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα. Ανάλογα η προπαγάνδα της αστικής μας δημοκρατίας έχει αρκεστεί στο να λέει ότι είναι κάτι "κακό". Έτσι η Χρυσή Αυγή (που πλασάρει το παραμύθι ότι είναι ενάντια στο σύστημα) κέρδισε όχι μόνο ένα μέρος από το εκλογικό σώμα της Αθήνας αλλά την αναπαράσταση της δύναμης-αντοχής -παρά τον δικαστικό πόλεμο- σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό είναι που θα πρέπει να προβληματίσει όσους με ευκολία δημιουργούν ήρωες και δεν αντιπαραθέτουν πολιτικά επιχειρήματα, σε μια ξεπερασμένη ιδεολογία όπως ο εθνικοσοσιαλισμός.

    Ίσως είναι ένα από τα θλιβερά σημεία των καιρών αλλά ελάχιστοι μιλούν και σχολιάζουν πολιτικά (και όχι οπαδικά) ενάντια στους ακόλουθους της ευγονικής, της επιλεκτικής αρωγής, του ξεπουλήματος -μέσω ενοικίασης- των νησιών της χώρας μας. Το ίδιο ελάχιστοι εξηγούν ότι το σλόγκαν ”Ζήτω η νίκη” που φωνάζουν είναι το Sieg Heil των Ναζί, το "αίμα, τιμή" είναι το το “Blut und Ehre „ σύνθημα γραμμένο στο στην λεπίδα του μαχαιριού της νεολαίας των Ναζί (Hitler-Jugend) που αναπτύχθηκε από το 1926 στο παίσιο της Gleichschaltung (ελληνικά ευθυγράμμισης) και τέλος ότι όνομα “Χρυσή αυγή” για πρώτη φορά το χρησιμοποίησε ο Άγγλος Samuel Liddell Mathers μάγος που είχε ασπαστεί τις θεωρίες γύρω από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.

    Μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη ότι από τον καιρό του Χίτλερ οι ναζιστές σφετερίζονται σύμβολα όπως το γαμμάδιο αλλά κανείς δεν έχει αναρωτηθεί αλλά ούτε και ρωτήσει -σε κανένα κανάλι- για τα σύμβολα τους όπως ο μαίανδρος ή ελληνική κλείδα ή χειρώνιος λαβή μαζί με τις δάφνες. Γιατί η δάφνη ήταν ιερό δέντρο, αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα που ακόμα και σήμερα ταυτίζεται με τη δόξα, τη νίκη και την υπεροχή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κυκλώνει ένα μαίανδρο, ουσιαστικά δοξάζοντας τον. Τι είναι αυτό που δοξάζουν ?

    Κλείνοντας, ελπίζω -όπως πιθανά και εσείς- να μην γίνουμε Ουκρανία. Ίσως όμως πρέπει να μπούμε στον κόπο να γράψουμε και να μιλήσουμε για το τι είναι ναζισμός, την σχέση του με τις μεγάλες εταιρίες της Γερμανίας (και όχι μόνο), να δείξουμε τι έκανε λόγου χάρη στο Κοντομαρί της Κρήτης (μια που υπάρχουν φωτογραφίες...άφθονες) και γενικότερα να γκρεμίσουμε τον μύθο που φτιάχνουν γύρω από την ιδεολογία τους. Ίσως έτσι... δεν γίνουμε Ουκρανία.

    Γ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή μας την έχουν στημένη σε κάθε περίπτωση... Είτε δεξιά με μνημόνια, φτώχια και εκμετάλευση, είτε «αριστερά» με προβοκάτσιες, φασιστική τρομοκρατία ως τον διαμελισμό. Αναρωτιέμαι κύριε Καζάκη πως θα αντιδρούσε η λερναία ύδρα του κεφαλαίου εάν οι έλληνες αποφάσιζαν να απεγκλωβιστούν απο τις δοτές δεξιο«αριστερές» επιλογές και εξέλεγαν ένα κόμμα που πρεσβέβει την αποκοπή της χώρας απο τα πλοκάμια τους. Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε καμμία συμμαχία σε περίπτωση πολέμου, μάλλον μας την έχουν από παντού στημένη και για αυτό φαίνεται να μην ανησυχούν καθόλου για την μπανανία... Άσε που οι τολμηρές αποφάσεις χρειάζονται συνείδηση που να μην είναι ευνουχισμένη απο τον κτηνώδη καταναλωτισμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πράγμα που ο ελληνικός λαός δεν διαθέτει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασχετο με το άρθρο διακαναλική θα κάνετε; Και να έχετε αρκετό χρόνο να εξηγήσετε γιατί προσπαθούν να σας κάνουν να φαίνεστε γραφικοί, σε κάποιον που δεν είναι ενημερωμένος και δεν σας έχει ακούσει για να έχει την όλη εικόνα. Αλήθεια ο Κώνστας ο δημοσιογράφος από την Μέρκελ τα παίρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως σκέφτονται οι Τραπεζίτες? (Όχι τα τραπεζικά ιδρύματα που είναι κάτι θετικό για την λειτουργία της οικονομίας)

    21 Οκτ 2009
    σε ομιλία του στο καθεδρικό ναό του Αγ.Αποστόλου Παύλου στο Λονδίνο ο αντιπροέδρος της Goldman Sachs Σερ Λόρδος Brian Griffiths

    «το βρετανικό κοινό θα πρέπει να ανεχτεί την ανισότητα ως τρόπο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη ευημερία για όλους»!!

    επίσης είπε κατά γράμμα
    «δεν πρέπει… να αισθανόμαστε ντροπή να προσφέρουμε την αποζημίωση(bonus) σε μια διεθνώς ανταγωνιστική αγορά που εξασφαλίζει την λειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων και χρησιμοποιεί Βρετανούς υπαλλήλους.»

    ΠΗΓΗ : Goldman Sachs vice-chairman says: 'Learn to tolerate inequality' http://www.telegraph.co.uk/

    Ελληνες, που αγαπάτε την πατρίδα συνειδητοποιείστε τι σημαίνει ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ στο ΚΡΑΤΟΣ (παγκόσμιες αγορές "πλειστηριασμού" χρήματος), μέσω της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤραπεζαςτηςΕλλαδος και την ΕΚΤ.

    ΡΩΤΉΣΤΕ τους πολιτικούς που ΘΕΛΕΤΕ να ΨΗΦΙΣΕΤΕ γιατί είναι ΚΑΚΟ το κάθε ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ(πχ η Ελλαδα πχ η Ιταλία πχ οι ΗΠΑ πχ η Ισπανια) να τυπώνει ΜΟΝΗ της ΧΡΗΜΑ ΑΤΟΚΟ και δείτε τι θα σας απαντήσουν.
    Μετά ΨΑΞΤΕ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ την απάντηση με γνώμονα την κοινή λογική ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 21/5/2014
    ΥΠΝΩΣΗ - Πως το αρνητικό γίνεται θετικό. ΡΩΤΗΣΤΕ - ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ - ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
    «Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα επωφελήθηκε από την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων της», τονίζει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Νόρμπερτ Λάμερτ και υποστηρίζει ότι η διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας δεν θα μπορούσε να γίνει με κοινωνικά λιγότερο επώδυνο τρόπο.

    Αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων της? ΕΕΕ ? Δάνεια ήταν και μάλιστα με κούρεμα των ΕΛΛΗΝΩΝ ομολογιούχων εις όφελος των Γερμανών κατόχων Ελληνικων τιτλων χρέους.
    Πως λοιπόν να μην υποστηρίζει ότι "ότι η διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας δεν θα μπορούσε να γίνει με κοινωνικά λιγότερο επώδυνο τρόπο" αφού ωφέλησε τους Γερμανούς τραπεζίτες (όχι βέβαια τους Γερμανούς φορολογούμενους)

    Συνεχίζει λέγοντας "Απαντώντας σε ερώτηση, «εάν μπορεί να κατανοήσει όλους εκείνους στην Ελλάδα και στις χώρες των προγραμμάτων λιτότητας, οι οποίοι, θεωρώντας ότι η φωνή τους δεν πρόκειται να εισακουστεί -εφόσον η Άγγελα Μέρκελ αποφασίζει τελικά για όλα, όπως πιστεύουν- δεν πρόκειται να ψηφίσουν» ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ υπενθυμίζει ότι όλες οι αποφάσεις για τα προγράμματα διάσωσης έχουν εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια."

    Ποιά Εθνικά κοινοβούλια?
    Πέρασε η δανειακή αρχική συμβαση απο το Ελληνικο κοινοβουλιο?(Αυτή της παραχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας)? ΠΟΤΕ δεν πέρασε.

    Μήπως οι επόμενες?
    Οι Βουλευτές δήλωναν "δεν είχαμε χρόνο να διαβάσουμε τις δανειακές συμβασεις" ή όλα γίνονταν με το καθεστώς της απειλής ότι θα έρθει το χάος αν δεν ψηφιστούν και ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ απο τα κόμματα!!

    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αυτός μιλάει? Μήπως εννοεί την ΔΙΚΗ του "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ"?

    Σκεφτείτε το......

    Αξίζει να δείτε το οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ , δείτε το ( και πατήστε το ειδικό κουμπί για τους Ελληνικούς υποτίτλους) ειδικά στο

    https://www.youtube.com/watch?v=5fbvquHSPJU
    Four Horsemen - Feature Documentary

    και στο 18ο λεπτό ΠΩΣ οι τραπεζίτες δημιουργούν ΧΡΕΟΣ από το τίποτα και στη 1ωρα και 28ο λεπτό πως "οι ειδικοί" οικονομολόγοι ΠΕΙΘΟΥΝ(υπνωτίζουν) πως αυτό που συμβαίνει με το ΧΡΕΟΣ των κρατών είναι ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ !!!

    ΘΩΜΑΣ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύχομαι καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος είναι ποιος στην Ε.Ε. ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ?

    Ρωτήστε - Ψάξτε - Ερευνήστε - ποιοι είναι οι ιδρυτές της Ε.Ε ??????????

    http://www.eu-facts.org/en/whoiswho/architects.html

    Φωτογραφία από τα αρχεία της Ευρωπαϊκής κοινότητας, δείτε τα πρόσωπα των "ΠΑΤΕΡΩΝ" της Ε.Ε

    Walter Hallstein :: Γερμανός δικηγόρος, είχε διοριστεί ιδρυτικός πρόεδρος της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ανώτατο όργανο στο πλαίσιο της «Ε.Ε. των Βρυξελλών.”
    Το 1964,όταν πραγματοποιήθηκε η παραπάνω συνάντηση, ο Hallstein ήταν ήδη ο κύριος αρχιτέκτονας του κατασκευάσματος της ΕΕ για επτά χρόνια.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος χρηματοδότησε το εγχείρημα και για ποιανού το συμφέρον? Απαντήστε το ...

    Συνεχίζω για το βιογραφικό του.

    ΠΡΙΝ και κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ο Hallstein είχε υπηρετήσει το ναζιστικό καθεστώς ως ένθερμος υποστηρικτής της ναζιστικής νομοθεσίας, και στο Πανεπιστήμιο του Rostock, Γερμανίας.
    Στις 23 Ιανουαρίου του 1939, τρία χρόνια μετά την έκδοση των ρατσιστικών νόμων της Νυρεμβέργης από ναζί συναδέλφούς του – και μόνο λίγους μήνες πριν την έναρξη της επίθεσης των ΝΑΖΙ στην Πολωνία μίλησε για τη μελλοντική ευρωπαϊκή νομοθεσία υπό γερμανική ηγεσία (“Rechtseinheit Großdeutschlands »). !!!!!
    Το ξαναγράφω "μελλοντική ευρωπαϊκή νομοθεσία υπό γερμανική ηγεσία"
    Ο ίδιος δεν άφησε καμία αμφιβολία για την ιδεολογία που υπηρετούσε λέγοντας ότι: «. Ένας από τους πιο σημαντικούς νόμους (στις ναζιστικά κατεχόμενες ευρωπαϊκές χώρες) είναι ο νόμος για την προστασία του γερμανικού αίματος και τιμής”
    ΔΗΛ ΝΑΖΙ έως το κόκκαλο!!
    Ποιος?
    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallstein – το αφεντικό της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» Απρίλιος 24, του 1964 στις Βρυξέλλες.

    Για τους άλλους "τύπους" στην φωτογραφία ψάξτε το μόνοι σας ... και θα καταλάβετε γιατί η ΓΕΡΜΑΝΙΑ είχε προκαθοριστεί από τον αρχικό σχεδιασμό της Ε.Ε να έχει "το κεφάλι" στην Ε.Ε και ΟΧΙ Η ΓΑΛΛΙΑ για παράδειγμα.

    Συνωμοσίες? Τι σημαίνει αυτή η λέξη ?

    ΘΩΜΑΣ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρκεί να αφουγκραστούμε τον απλό κόσμο και τη σοφία του για να κατανοήσουμε την ανάγκη της ενότητας -πέρα από κόμματα-που προβάλλει ως η μόνη πραγματική βούληση του λαού μας και ο μόνος τρόπος να βγούμε από τα ψευτοδιλήμματα,την πόλωση,την τρομοκρατία που σπέρνουν όλοι οι πληρωμένοι δολοφόνοι ,η νομεκλατούρα της χώρας,που πασχίζει με κάθε μέσο να κρατήσει την "εικόνα"της και τα προνόμιά της ή να κρύψει τις βρομιές της!Ολοι πλέον σιχαίνονται τα κόμματα...κι απλά δεν βλέπουν τη μοναδική διέξοδο μέσω των ριζικών ανατροπών,που μόνο το Ε.Πα.Μ δείχνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εδω τα πραγματα ειναι μπερδεμενα.
    Βλεπουμε τους "ναζι" της Ουκρανιας να γινονται υποχειριο των Αμερικανοσιωνιστων και των Εβραιοτραπεζιτων της Ευρωπης, εναντιον της μοναδικης χωρας που μπορει να αντισθαθει στην μεγαλη διαρπαγη που ονομαζουμε παγκοσμιοποιηση.
    Βλεπουμε τον Πουτιν πιεζομενο να ερχεται στην ιδια θεση που βρεθηκε (οχι πιεζομενος) ο Χιτλερ.
    Αναγκαζεται να διαλεξει αν θα προσαρτησει τις περιοχες που κατοικουν Ρωσσοι η θα τους αφησει στο ελεος των "ναζι" Ουκρανων.
    Η προσαρτηση απο την Γερμανια του Χιτλερ της Αυστριας, Τσεχοσλοβακιας, και Πολωνιας προκειμενου να συγκεντρωσει τους γερμανικους πληθυσμους ξεκινησε τον ΒΒΠ.
    Σημερα φαινεται οτι η Ρωσσια συρεται να δημιουργησει τις αναλογες συνθηκες μεσα σε μια καταιγιστικη προπαγανδα τυπου Γιουροβιζιον.
    Τι σοι νεοναζι ειναι οι Ουκρανοι δεν ξερω, αλλα ο Χιτλερ μαλλον θα τους κρεμαγε σαν συνεργατες των Εβραιων.
    Ασχετα τι λεει ο καθενας γι αυτον, ο ιδιος δεν εκρυψε ποτε την αποψη του, οτι του επιτεθηκαν και τον πολεμησαν υποχειρια των Εβραιων τοκογλυφων και ειναι σιγουρο οτι το ιδιο θα ελεγε και σημερα για την επιθεση εναντιον του Πουτιν.

    Αντιλαμβανόμενοι ταχέως τον κίνδυνο που τους απειλούσε και που διακύβευε τις μέγιστες επιδιώξεις τους, οι εβραίοι απεφάσισαν να διακινδυνεύσουν τα πάντα στον καθοριστικό αγώνα που εξαπέλυσαν εναντίον μας. Ο Εθνικοσοσιαλισμός έπρεπε να καταστραφεί με κάθε μέσο και τίμημα, ακόμη και εάν έπρεπε να συντριβεί ολόκληρος ο κόσμος. Ουδέποτε άλλοτε υπήρξε ένας πόλεμος τόσο τυπικά και ουσιαστικά εβραϊκός κατ' αποκλειστικότητα.
    Χιτλερ (Πολιτικη διαθηκη)

    Για την απαραιτητη ενοτητα των Ελληνων νομιζω οτι ολοι συμφωνουν αλλα δεν ξερω τι ακριβως εννοουν.
    Προσωπικα δεν μπορω να βρω κανεναν ορισμο που να μην περιλαμβανει καποιες κοινες θεσεις.
    Να ενωθουμε σε τι;
    Σιγουρα δεν ειναι πραγματικο εμποδιο ουτε οι πολιτικες πεποιθησεις ουτε οι κομματικες προτιμησεις, αλλα μεχρι να βρουμε αυτο που μπορει να μας ενωσει αυτα θα μας χωριζουν.
    Περισσοτερο πραγματικα εμποδια ειναι η ανοησια, η αδικια, ο φανατισμος, η ρουσφετολογια, ο ραγιαδισμος.
    Μ αυτα τα στοιχεια "ενωθηκαν" κατασπαρασωμενοι κατα 90% οι Ελληνες επι σαραντα χρονια και καταστραφηκαν.
    Νομιζω λοιπον οτι πρεπει να καταφυγουμε στα τετριμμενα. Δικαιοσυνη, αγαπη για την πατριδα, ελευθερια, δημοκρατια.
    Το θεμα ειναι το πως θα πειστει ο Ελληνικος λαος οτι πρεπει να σταματησει να κοιταει να "φαει" τον συμπατριωτη του και πως θα σταματησει να βλεπει την πατριδα του σαν χωρα προς λεηλασια.
    Οι πραγματικοι πολιτικοι ειναι επιφορτισμενοι ακριβως να βρουν τις πληρεις απαντησεις σ αυτα τα προβληματα.
    Αν και οπως ξερετε κ. Καζακη δεν ειμαι ψηφοφορος σας,ισως μαλιστα εσεις με θεωρειτε "εκτος ενωσης", εγω σας συγκαταλεγω στους πραγματικους πολιτικους και περιμενω απο το ΕΠΑΜ να προσπαθησει να δωσει πιο συγκεκριμενες προτασεις σ αυτο το θεμα.
    Σας ευχομαι καλη επιτυχια στις προσεχεις εκλογες και να θεωρησετε την ευχη μου ειλικρινη, γιατι παρολο που οι περισσοτεροι ευχονται ειλικρινα μονο στο κομμα τους εγω λυπαμαι που θεωρω αξια ευχων μονο δυο-τρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τον τελευταίο καιρό δημοσιογράφοι ,πολιτικοί,επιστήμονες και γενικά όλοι οι ελληνική "διανόηση" αναρωτιέται γιατί παρά την φυλάκιση των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της ΧΑ, το ξεσκεπασμά της ύποπτης και εγκληματικής της δράσης γεμάτη από ρατσιστικό,αντικομμουνιστικό και αντιδημοκρατικό μίσος την μιλιταριστική παραστρατιωτική της οργάνωση γιατί ένα μεγάλο μέρος κυρίως στην περιοχή της Αττικής την υποστηρίζει διά της ψήφου του.Μα και μόνο αυτό το στοιχείο δηλαδή ότι ψηφοφόροι της ΧΑ κατοικούν στην Αττική φτάνει να καταλάβουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι υποστηρίζουν αυτό το κόμμα και ο λόγος είναι η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής και ο κύριος Καζάκης καλά επισημαίνει σε παλαιότερο του άρθρο για την επιτακτική ανάγκη άρσης και κατάργησης των συμφωνιών Δουβλίνο ΙΙ και Σένγκεν αλλά ο μη ενημερωμένος έλληνας πολίτης δεν το νοιάζει ούτε τη λέει η συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ ούτε καμία άλλη συνθήκη απλά θέλει να λυθεί το πρόβλημα και όταν τα κόμματα της αριστεράς δεν βλέπουν πρόβλημα όσον αφορά αθρόα παράνομη μετανάστευση και υποστηρίζει ότι όποιος υποστηρίζει την άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών τότε όλο και θα αυξάνουν τα ποσοστά της ΧΑ για αυτό πρέπει να λυθεί το θέμα της παράνομης μετανάστευσης για να μην έχει λόγο ύπαρξης το πολιτικό κόμμα ΧΑ και για να μην φτάσουμε σε εναν ακόμα εμφύλιο ο οποίος θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα νέο Κόσσοβο σε μία νέα Ουκρανία.Ευχαριστώ πολύ.
    Ιωάννης Μαυράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή