Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τίποτε πια δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο.

Όποιος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι η πυριτιδαποθήκη που με τόση ευκολία προσπαθούν να πυροδοτήσουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα, τότε είναι καταδικασμένος να καεί στην φωτιά της. Ίσως να ζούμε την χειρότερη και την πιο μοιραία απ’ όλες τις αυταπάτες μας. «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να συμβούν αυτά,» είναι το κλισέ του ραγιά που νομίζει ότι είναι ασφαλής όσο πιο πιστός και προσκολλημένος εμφανίζεται στον αφέντη του.

Κι ενώ φοβάται ότι «θα του την πέσουν όλοι» μόλις τολμήσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την εθνική του αξιοπρέπεια, η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες και οι πολεμικοί κόλαφοι για τούτον τον λαό ήταν πάντα η τραγική κατάληξη κάθε περιόδου όπου το πολιτικό προσωπικό της χώρας είχε εναποθέσει τα πάντα στα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.


Βρισκόμαστε ήδη στις παραμονές της μεγαλύτερης ίσως εθνικής τραγωδίας στην ιστορία της χώρας. Τρία και πλέον χρόνια καθεστώτος επίσημης κατοχής έχει οδηγήσει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην απόγνωση και την χώρα σε πλήρη διάλυση. Είμαστε πλέον μια ανοχύρωτη χώρα. Ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία είναι παντελώς απαστράτευτος έναντι οιασδήποτε αυθαιρεσίας της εξουσίας και απειλής από το εξωτερικό.

Αρκεί μια απλή ίωση για να στείλει πολλές χιλιάδες στο χώμα και να σαρώσει την χώρα με την μορφή πανδημίας, ελλείψει ακόμη κι εκείνων των ελάχιστων αποτρεπτικών μέσων. Μια απλή απόφαση της κυβέρνησης και των δανειστών είναι αρκετή για να χαθούν δεκάδες χιλιάδες ζωές, οικογένειες και νοικοκυριά. Η ανθρώπινη ζωή σήμερα στην Ελλάδα δεν κοστίζει τίποτε. Η ίδια η χώρα έχει μεταβληθεί σε ξέφραγο αμπέλι για όποιον θέλει να τα κονομήσει γρήγορα, εκ του ασφαλούς και χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν.

Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας είναι για γέλια, ή μάλλον για κλάματα. Τρία χρόνια μνημονίων κατάφεραν να διαλύσουν ολοκληρωτικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε τέτοιο βαθμό που δεν νοείται καν σήμερα εθνική άμυνα. Το αξιόμαχο και το ηθικό είναι στην χειρότερη κατάσταση από την εποχή ίδρυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Οι λίγοι που έχουν απομείνει με γνώση και συνείδηση της αποστολής τους, του εθνόσημου που φέρουν, βιώνουν μια κατάσταση που δεν προσιδιάζει σε συντεταγμένες ένοπλες δυνάμεις.

Λίγο πριν η Ελλάδα οδηγηθεί στον ελληνοτουρκικό πόλεμο της ντροπής προκειμένου μετά από μια ατιμωτική ήττα να της επιβληθεί ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος του 1898 από τις μεγάλες δυνάμεις, ο Χαρίλαος Τρικούπης δήλωνε στην Βουλή: «Δεν έχομεν στρατόν. Ο ελληνικός στρατός της σήμερον είναι αγέλη.» Δεν είχε άδικο. Ο ελληνικός στρατός της εποχής δεν έπρεπε επουδενί να είναι αξιόμαχος. Τα καλύτερα στελέχη του είχαν πρωτοστατήσει στην Οκτωβριανή επανάσταση του ελληνικού λαού το 1862, που οδήγησε στην εκθρόνιση του Όθωνα και την ανατροπή της βαυαροκρατίας, της «ξένης ακρίδας», όπως την χαρακτήριζε ο λαός. Ο ελληνικός στρατός που τότε ενώθηκε με τον ελληνικό λαό σχηματίζοντας τον «στρατόλαο», είχε κατατρομάξει τις μεγάλες προστάτιδες δυνάμεις με πρώτη την Αγγλία.

Προκειμένου να κρατηθεί στα πράγματα η βασιλεία, τοποτηρητής των ξένων αποικιοκρατών επί ελληνικού εδάφους, αλλά και η κομματική φαυλοκρατία στην διακυβέρνηση του τόπου, ο ελληνικός στρατός μετατράπηκε σε αγέλη, όπως διαπίστωνε ο Τρικούπης αρκετά χρόνια αργότερα. «Η μέγιστης πλειοψηφία των ανώτερων αξιωματικών απετελείτο από τους γνωστούς αγαθούς τύπους της «κόκκινης κάλτσας», των οποίων η στρατιωτική μόρφωσις περιωρίζετο εις την τακτικήν της καταδιώξεως ληστών, φυγοδίκων και ζωοκλεπτών,» έγραφε ο Θ. Πάγκαλος στα απομνημονευματά του. Και συνέχιζε: «Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων διέπρεπον εν αυτώ οι κρασοπατέρες με τις κυρτές πάλες και τους φθηνούς παλικαρισμούς των καφωδειών. Τα Μουρουζάκια. Είναι ζήτημα αν υπήρχον 5-6 αξιωματικοί κατάλληλοι δια την εκτέλεσιν μιας απλής αναγνωρίσεως.»

Τα λόγια αυτά μου ήρθαν στο μυαλό καθώς είδα τον Γάλλο στρατηγό με το επιτελείο του να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στο στρατηγείο της 1ης (ανύπαρκτης) στρατιάς στην Λάρισα, επικεφαλής της νέας λεγεώνας των ξένων που οργανώθηκε για να συνεχίσει την σφαγή στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Με τους Έλληνες αξιωματικούς να το υποδέχονται κατά το πρότυπο που το 1955 ο Π. Κανελλόπουλος είχε υποδεχτεί τον Βαν Φλητ στο αεροδρόμιο της Αθήνας επιδεικνύοντας το άγημα που απέδιδε τιμές, λέγοντας: «Ιδού ο στρατός σας!»

Τις ίδιες ημέρες που η λεγεώνα των ξένων εκ Γαλλίας εγκαθίσταντο στη Λάρισα, διεξάγονταν ασκήσεις ταχείας επέμβασης ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων με στόχο μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στην υπερδνειστερία, ή και στην Κριμαία εναντίον των Ρώσων. Δεν ξέρω γιατί και με ποιο πρόσχημα φέρουν ελληνικό εθνόσημο όσοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ασκήσεις. Το μόνο που ξέρω είναι ότι με τέτοια στελέχη που συμπεριφέρονται σαν τυπικοί μισθοφόροι, οι οποίοι τυχαίνει να φέρουν εθνόσημο, η χώρα κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε.

Έχουμε πια όλα τα προσόντα για να μας οδηγήσουν εκ νέου οι δανειστές μας σε μια νέα παραλλαγή ενός πολέμου της ντροπής σαν αυτόν του 1897 προκειμένου να μας επιβάλουν τετελεσμένα. Το πιστεύει, δεν το πιστεύει κανείς, πολύ σύντομα – ίσως πολύ πιο σύντομα απ’ ότι μπορεί να υποθέτει κανείς με βάση τις εξελίξεις – θα δοκιμαστεί ο καθένας μας ξεχωριστά. Ο πόλεμος για την κατοχή, διάλυση και εκποίηση της χώρας που ξεκίνησε με οικονομικούς όρους εναντίον του λαού, θα συνεχιστεί αργά ή γρήγορα και με στρατιωτικοπολιτικούς όρους. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό.


17 σχόλια:

  1. Είναι σημαντικό όταν νοιώθουμε να μας λυγίζει η απογοήτευση, να θυμόμαστε να ξεχωρίζουμε την εικόνα που δίνεται απο τα ΜΜΕ (οχι μονο τηλεόραση αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχόλια αναγνωστών στις ηλ. σελίδες εφημερίδων κλπ) ως "κοινή γνώμη" απο την πραγματικότητα.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καζακη μη μασας! Ο λαος θα μιλησει στις εκλογες και οχι στις στημενες δημοσκοπησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πούμε πως δανείζατε (με δόλο σε κάποιον που είναι πραγματικά φτωχός δηλ δεν εχει παραγωγικότητα) και βλέπατε πως δεν μπορεί να πληρώσει. Είσαστε ανθρωπος που θέλει να πάρει τα λεφτά του πίσω με κάθε κόστος (δηλ δεν έχετε ανθρώπινα αισθήματα, σας είναι άγνωστα και καταλαβαίνετε μόνο την γλώσσα των μαθηματικών , της λογικής) . Ποιός τρόπος σας μένει? Μόνο η άσκηση βίας εννοώ σωματικής βίας διότι η ψυχολογική ήδη εφαρμόζεται από το 2010. Για την έννοια του κράτους η βία είναι εξ ορισμού ένας πόλεμος που θα αλλάξει βίαια την κυριότητα του κράτους, και θα εγκαθιδρύσει ένα νέο status και ένα νέο πολιτικό σύστημα,σταθερό που θα εξασφαλίσει τα συμφέροντα του δανειστή.

    Δείτε τα στοιχεία:

    Οι κυρίες Πέτροβα και Τζιν είναι εξειδικευμένες του ΔΝΤ σε θέματα φορολογίας. Οι επιτελείς του υπουργείου χάρηκαν που η σκληρή Βουλγάρα γύρισε πίσω στην Ουάσινγκτον, εντούτοις κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η ήπιων τόνων διάδοχός της Κινέζα θα ήταν ακόμα πιο σκληρή στις απόψεις της για την αποτελεσματικότητα του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Η Κινέζα, τις πρώτες αναγνωριστικές ημέρες, ήταν απόλυτα συνεργάσιμη με τους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και τίποτα δεν προμήνυε τη λαίλαπα που θα ακολουθούσε.

    Ζήτησε όλα τα στοιχεία από το 2012

    Οι Ελληνες συνεργάτες του υπουργείου Οικονομικών τής έδωσαν όλα τα στοιχεία του 2012 και του 2013 προκειμένου να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα για το πώς πάνε οι εισπράξεις των φόρων. Η Κινέζα, όμως, μόλις διαπίστωσε ότι η εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων χρεών για το 2013 είναι στο 40%, άρχισε να πιέζει τα κυβερνητικά κλιμάκια για αύξηση της αποδοτικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Μάταια οι Ελληνες συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών προσπαθούσαν να της εξηγήσουν ότι τα οικονομικά όρια των φορολογουμένων έχουν εξαντληθεί και ότι οι πολίτες έχουν γονατίσει από τους φόρους. Της έδειξαν πίνακες με τις κατασχέσεις που έχουν αυξηθεί κατά 40%, τα προγράμματα πλειστηριασμού που επίσης έχουν αυξηθεί κατά 41% το 2013 σε σχέση με το 2012. Ενδεικτικό της αδυναμίας που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις προς το κράτος είναι και το γεγονός ότι πάνω από 2.600.000 πολίτες και επιχειρήσεις χρωστούν στην Εφορία συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 62,5 δισ. ευρώ, ενώ σε ρύθμιση έχουν ενταχθεί μόλις οι 100.000. Τα υπέρογκα πρόστιμα και το φορολογικό τσουνάμι έχουν γονατίσει τους φορολογουμένους, ενώ σε ρύθμιση έχει υπαχθεί μόλις το 2,5% των συνολικών οφειλών. Αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσίασαν στην Κινέζα αξιω­ματούχο αφορούσαν τα εξής:

    ■ Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία δημιουργήθηκαν από την 1/1/2013 και παρέμειναν ανεξόφλητα μέχρι τις 31/1/2014 ανέρχονταν σε 10,1 δισ. ευρώ

    ■ Στη ρύθμιση της «νέας αρχής», η οποία αφορά στα χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, εντάχθηκαν, από την 1η Ιουνίου 2013 έως την 31η Ιανουαρίου 2014, 99.793 οφειλέτες ή ποσοστό 7,83% επί του συνολικού αριθμού των οφειλετών της συγκεκριμένης κατηγορίας.

    ■ Το συνολικό ποσό των χρεών που εντάχθηκαν στην «πάγια ρύθμιση» την περίοδο από την 1/6/2013 έως τις 31/1/2014 ανήλθε σε 529,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόλις στο 5,24% του συνόλου των χρεών που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν.

    ■ Το συνολικό ποσό των οφειλών που ρυθμίστηκαν και εξοφλήθηκαν μέχρι τις 31/1/2014 ανήλθε σε 304,76 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 153,6 εκατ. ευρώ είναι οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31/12/2012 και εντάχθηκαν στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας», ενώ τα υπόλοιπα 151,1 εκατ. ευρώ ήταν νέα χρέη, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά τις 31/12/2012 και υπήχθησαν στην «πάγια ρύθμιση».

    Η ίδια προσπάθησε με διάφορα μαθηματικά μοντέλα να τους πείσει ότι πρέπει οι εφοριακοί να πιέσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες ή, σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι αύξησης των δημοσίων εσόδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πόλεμος, ο ρατσισμός είναι οι μέθοδοι και τα μέσα της οργάνωσης της οικονομίας του εκμεταλλευτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα κύριε Καζάκη είναι η επόμενη μέρα για όλους μας. Ένας κοιμισμένος και βολεμένος λαός δεν μπορεί να έχει μέλλον. Τουλάχιστον τότε ο Έλληνας ήξερε να διαχειρισθεί την πείνα και από το τίποτε να παίρνει δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως, «το αιματηρό περιστατικό θα μπορούσε να ήταν μία προμελετημένη προβοκάτσια από εκείνους που επιθυμούν να προκαλέσουν μία σύγκρουση στην Κριμαία».
    Να κάνουν δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην πλατεία Μειντάν του Κιέβου, όπου όπως αποδείχθηκε, ελεύθεροι σκοπευτές υποκινούμενοι από την αντιπολίτευση, τη σημερινή «κυβέρνηση» του Κιέβου σκότωναν για να ... δώσουν άλλοθι στη Δύση να ξεδιπλώσει τα σχέδια της στην Ουκρανία με στόχο τη Ρωσία." OΠΩΣ EKANAN TA NSDAP/NAZI, ΠPOBOKATΣIEΣ, TO 2/1933 (Reichstagsbrand), TO 11/1938 (Reichkristallnacht), OΠΩΣ THN ΔOΛOΦONIA TOY ΓEPMANOY ΠPEΣBH ΣTO ΠAPIΣH ...! AKOMH ΔEN KATAΛABATAI ;; EIΣAΣTAI TOΣO AMEPIKANOΔOYΛOI ;; MAΛΛON NAI ! EIΣTAI ENTEΛH MADE IN USA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια άσχετη ερώτηση με το κείμενο:

    Ποιος Ιταλός είχατε πει ήταν που έγραψε οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "σαν να είναι δημοκρατία", και πού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θα μιλουσαν οι νεκροι τη γλωσσα αυτων που ζουνε, τις περιουσιες στο σφυρι θα βγαζανε οι ζωντανοι πριν’ μες’ στους ταφους μπουνε.
    Αγωνιζομαι γι’ αυτους που θαρθουν, γι’αυτους που δεν φταιξανε σε τιποτα να πληρωσουν την προστυχια, τη δειλια και την συχαμεροτητα.
    Η αληθεια είναι ενας σταυρος, όταν τη φωναζεις μονος - σε σταυρωνουνε μ’αυτων η σε κραζουνε τρελλο. Όταν την φωναζουνε πολλοι – γινεται συνθημα νικης.
    Εσεις δωσατε τα νιατα σας, πολεμωντας την αδικια. Σας ζηλευω.
    Όταν αγωνιζεσαι για να ζησουν οι συνανθρωποι σου καλλυτερα, ξερεις πως θα σε σκοτωσουν και όμως εσύ αγωνιζεσαι. Ποσο μεγαλειο κρυβει μεσα σου, μελλοθανατε, η απεραντοσυνη της ανθρωπιας σου …
    Ν. Παναγιωτουνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημήτρη γειά σου
    Σωστά τα γράφεις αλλά πλησιάζει η ώρα του διαμελισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΩΠΑ! ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΣ! ΩΠΑ ... OΠΩΣ EINAI O ... GAP !!!!

    Η Νούλαντ καταγράφηκε καθώς έλεγε: «Ο Γιατς (GAP) είναι ο άνθρωπος μας. Έχει οικονομική εμπειρία, κυβερνητική εμπειρία. Είναι ο άνθρωπος μας, ξέρεις... Ο Γιατς (GAP) θα χρειαστεί όλη τη βοήθεια που μπορεί να πάρει για να αποφευχθεί η κατάρρευση του πρώην σοβιετικού κράτους. Τον έχουμε προειδοποιήσει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αντιλαϊκό κόψιμο των επιδοτήσεων και των κοινωνικών πληρωμών πριν να μπορέσει η Ουκρανία να βελτιωθεί».
    Και μαντέψτε. Η προσωρινή κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά το πραξικόπημα που σχεδίασε ο άνθρωπος της Νούλαντ ο Γιατς (GAP), ο Αρσένι Γιατσενιούκ είναι ο πρωθυπουργός! Τι τύχη! Ο Γιατς (GAP) είναι 39 και έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, υπουργός Εξωτερικών και υπουργός οικονομικών. Και, όπως σχεδιάστηκε, ο αναπληρωματικός πρωθυπουργός έχει ήδη μιλήσει για την επιτακτική ανάγκη για «υπεύθυνη κυβέρνηση» κάποιου πρόθυμου να πράξει «πολιτική αυτοκτονία», όπως ο ίδιος το έθεσε, με τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα.

    Η παρέμβαση των ΗΠΑ ήταν τόσο προφανής ΣTHN E.E. ..ΔIAAMEΣOY THΣ ...EΛΛAΔOΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πράγματα ήταν ρευστά από παλιά. Ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος που είχε θέσει τις βάσεις για τον Δεύτερο και τέλος πάντων ο πόλεμος που ήθελε να φέρει το τέλος του πολέμου δεν ήταν παρά ο "πατέρας" του επόμενου πολέμου.
    Το θέμα πάντοτε είναι ποιος κερδίζει από όλα αυτά και συνήθως κερδίζουν πάντα οι ίδιοι, ανεξαρτήτως νικητή.
    Όπως έχει ειπωθεί πάλι: War is a Racket αλλά στην σύγχρονη του μορφή http://www.youtube.com/watch?v=uVbHux6Iea0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζουλιάνο Αμάτο, πρώην Ιταλού πρωθυπουργού και αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Συντακτικής Συνέλευσης, σε συνέντευξή του στη La Stampa (13 Ιουλίου 2000) όπου υπήρξε αποκαλυπτικός σχετικά με το χαρακτήρα της ΕΕ:

    «Στην Ευρώπη χρειάζεται κανείς να δρα με το «σαν να» – σαν να είναι αυτό που επιδιώκεται κάτι πολύ λίγο, ώστε να αποσπαστούν πολλά, σαν να πρόκειται τα κράτη να παραμείνουν κυρίαρχα, ώστε να πειστούν να εγκαταλείψουν την κυριαρχία τους. Η Επιτροπή στις Βρυξέλλες, για παράδειγμα, θα πρέπει να δρα σαν να είναι κάποιο τεχνικό εργαλείο, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργεί ως κυβέρνηση. Και ούτω καθεξής, με μεταμφίεση και απόκρυψη... Η κυριαρχία που χάνεται στο εθνικό επίπεδο δεν περνά σε κάποια νέα οντότητα. Παραδίδεται σε οντότητες δίχως πρόσωπο: το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τελικά στην ΕΕ, η οποία βρίσκεται στην πρωτοπορία ενός κόσμου που αλλάζει, στοχεύοντας σ’ ένα μέλλον με πρίγκιπες δίχως κυριαρχία. Η νέα οντότητα είναι απρόσωπη και εκείνοι που έχουν τα ηνία στα χέρια τους δεν φαίνονται, ούτε εκλέγονται... Οι φεντεραλιστές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αφαιρώντας από τα έθνη κράτη την κυριαρχία τους, την μεταφέρουν σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο. Αυτό είναι το λάθος τους. Η αλήθεια είναι ότι η μεταφορά της κυριαρχίας θα την κάνει να εξαερωθεί, να εξαφανιστεί. Στα πλαίσιά της δεν θα υπάρχουν πλέον εξατομικευμένες, ταυτοποιημένες κυριαρχίες. Στη θέση τους θα υπάρξουν ένα πλήθος από αρχές σε διάφορα επίπεδα συλλογικότητας, καθεμιά από τις οποίες θα βρίσκεται επικεφαλής διαφορετικών οργανωμένων συμφερόντων των ανθρώπων: επίπεδα που περιλαμβάνουν απροσδιόριστα πεδία εξουσίας τα οποία μοιράζονται με άλλες αρχές.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημήτρη,

    Πόσο θα ήθελα να σε δω μιλάς στο TED. Θα προβλημάτιζες και θα αφύπνιζες δισεκατομμύρια κόσμου με το δομημένο και τεκμηριωμένο λόγο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι προφανές ότι ο Α. Σαμαράς υπόσχεται προεκλογικά ψEMATA σε κάποιες ειδικές κατηγορίες πολιτών (AMEA ;;;;) ! AΛΛA BΛEΠOYMAI KAI KATI AΛΛO ΣHYMANTIKO, ΠOY EINAI H ΠPOEΔPIA THΣ XΩPAΣ ΣTHN E.E. ΓIA THN OYKPANIA/KIEBO-KYΠPO ;; H ΠPOEΔPEYΩN XΩPA ΠANTA KANEI KAI ΠOΛITIKH ME ΣΦPAΓΓIΔA !! ETΣI EITANE ΠANTOTE ΣTHN E.E. !!! AΛΛA OI AMEPIKANOΔOYΛOI MAMEΛOYKOI TΩN AΓΓΛOAMEPIKANΩN TI EXOYN NA ΠOYN ;; OTI TOYΣ ΠOYN OI NTABAΔEΣ TOYΣ !! ETΣI EINAI, AΠΛA ΦAΣIΣTAPIA - Σκάτα στα μούτρα σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ασχετο με το θεμα αλλα σχετικα με την γενικη κατασταση:

    Τα όσα παραδέχεται στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Ψυχρός Εμφύλιος/ Τα πρόσωπα & τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα»(εκδόσεις Πατάκη) ο δημοσιογράφος του καναλιού, Γιάννης Πρετεντέρης, προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

    “Φωνάξαμε «Λύκος» περισσότερες φορές από όσες έπρεπε τα μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος”, ανέφερε σε συνέντευξη του στο iefimerida.gr ο κ. Πρετεντέρης και συμπλήρωσε:

    “Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση”. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη στάση του αυτή ως “αυτοσυγκράτηση”, καθώς επίσης και ότι λειτούργησε υπό πίεση από συνανθρώπους του.

    “Εμένα λειτούργησε μια πίεση από συνανθρώπους προκειμένου να το πάμε μαλακά το θέμα και κυρίως μια αίσθηση ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή. Έπρεπε να σκεφτώ το δημόσιο συμφέρον και όχι να βγω και να φωνάζω. Λάθος μου μπορεί να ήταν”, θα αναφέρει στην ίδια συνέντευξη.

    Ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει στο βιβλίο του, ότι λίγο πολύ γνωρίζαν από την πρώτη στιγμή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ουδέποτε όμως ανέφεραν το παραμικρό μέσα από τα δελτία ειδήσεων ή τις εκπομπές του καναλιού. Με τη στάση τους όχι μόνο σιγοντάριζαν το μνημόνιο, αλλά σταδιακά μετατράπηκαν στους καλύτερος υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής.

    ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟ ... ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ??

    ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή