Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Συγκρότηση διεθνούς δικτύου κινημάτων και πολιτικών σχημάτων αποφασίζεται σήμερα στον Κεραμικό.

Στη Διεθνή Συνάντηση που διοργανώνει το ΕΠΑΜ χθες και σήμερα στο Cine Κεραμεικός με θέμα το χρέος, το εθνικό νόμισμα και τη δημοκρατία, αποφασίζεται η ίδρυση ενός διεθνούς δικτύου κινημάτων, αγωνιστών και προσωπικοτήτων με σκοπό τον γενικό συντονισμό των δράσεων και την αλληλοενημέρωση.

Το διεθνές δίκτυο δεν θα περιοριστεί μόνο στις χώρες της Ευρώπης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα αγκαλιάσει όσα περισσότερα κινήματα μπορεί από χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Στόχος του διεθνούς δικτύου είναι η συγκρότηση ενός παγκόσμιου κινήματος εναντίον της ολιγαρχίας των αγορών, της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου και των υπερεθνικών μηχανισμών διάλυσης των εθνών και υποδούλωσης των λαών.

Αφετηρία αυτού του διεθνούς δικτύου είναι το τρίπτυχο: Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση. Στο διεθνές αυτό δίκτυο θα μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην παντοκρατορία του κεφαλαίου και των υπερεθνικών ολοκληρώσεων από την σκοπιά της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αναγέννησης των λαών της Ευρώπης και αλλού.

Η Διεθνής Συνάντηση και τα κινήματα που συμμετέχουν σ' αυτήν θα διακηρύξουν την πρόθεσή τους να δημιουργηθεί αυτό το διεθνές δίκτυο και να δουλέψουν από κοινού για την διεύρυνση και την κοινή δράση σε κάθε χώρα χωριστά, αλλά και σ' όλες μαζί.

Το ΕΠΑΜ υπόσχεται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία αυτού του διεθνούς δικτύου και σαν πρώτο βήμα βλέπει την συγκρότηση ενός κέντρου πληροφόρησης και αλληλογραφίας με όλα τα κινήματα, τους αγωνιστές και τα πολιτικά σχήματα. Καθώς επίσης και την από κοινού διοργάνωση περιοδειών εκπροσώπων των κινημάτων σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και αλλού με σκοπό την ενίσχυση των κινημάτων, της οργάνωσης και της δράσης τους σε κάθε χώρα.

Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι κανένας λαός, κανένα κίνημα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης δεν είναι μόνο του ενάντια στο υπερεθνικό μόλωχ της αυτοκρατορίας του κεφαλαίου. Είμαστε όλοι μαζί και από κοινού παλεύουμε για μια νέα άνοιξη των λαών στην Ευρώπη και αλλού.

12 σχόλια:

  1. Πραγματικά είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να "γεννήσει"και πάλι την ελπίδα στις καρδιές μας,και ένα όραμα για έναν άλλο κόσμο,όπως οι λαοί και οι απλοί άνθρωποι του μόχθου ονειρεύονται!Είσαστε κάτι παραπάνω από άξιοι συγχαρητηρίων,και δίνετε σχήμα και μορφή στα όνειρά μας για έναν κόσμο ειρηνικό,αλληλέγγυο,αδερφωμένο!Αυτό που γίνεται στον Κεραμεικό είναι συγκλονιστικό!Κάντε ό,τι μπορείτε να κοινοποιηθεί και να γίνει ευρέως γνωστό,για να αρχίσει πάλι η ελπίδα να ανθίζει στις καρδιές των κανονικών ανθρώπων,που επιτέλους ήρθε η ώρα να πάρουν αυτοί την τύχη τους στα χέρια τους,ακυρώνοντας στην πράξη τους τζογαδόρους των φασιστικών "αγορών" τους και τα ανδρείκελά τους ανά τον κόσμο!Η σκέψη κι η ψυχή μας είναι κοντά σας...είστε θαυματοποιοί!Χίλια μπράβο!Πραγματικά εμείς οι Έλληνες τελικά μπορούμε να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας!Χίλιες ευχαριστίες και στον πρωταγωνιστή της πρωτοβουλίας,τον κ.Καζάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ανέβει κανένα απόσπασμα της συνάντησης στο κανάλι του επαμ στο youtube ;

    Γιατί, δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παραβρεθώ και το stream κολλάει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους έτρεξαν και ίδρωσαν για να υπάρξει αυτό το διήμερο. Στο ΕΠαΜ συνολικά και σε σένα Δημήτρη. Τώρα πλέον ξεχωρίζει η ήρα απ'το στάρι, ξεχωρίζει ο απόλυτα ελεγχόμενος απο το καθεστώς "αντι-μνημονιακός" πόλος της αριστερής παρόλας και των ακροδεξιών νταήδων της φάπας και της αγραμματοσύνης, που εχει στηθεί μόνο και μόνο για να σπέρνει την απογοήτευση, από το πραγματικό Μέτωπο, απ'το λαό που τώρα γεννιέται μέσα σε φοβερές δυσκολίες και αντιφάσεις αλλά θα σαρώσει τα πάντα.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.Καζάκη,
    Το ΕΠΑΜ στις προηγούμενες εκλογές έκανε το μεγάλο βήμα της συμμαχίας με τον Παπαθεμελή. Δεν έχει σημασία αν πέτυχε ή απέτυχε, όσο ότι προσπάθησε να συμμαχήσει με κάποιον,. Αυτη τη στιγμη κάτι γίνεται με Ανταρσία και Αλαβάνο που και οι δυο τους υποστηρίζουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η οποία είναι βασική θέση του ΕΠΑΜ. Για να βγει η χώρα απο το βούρκο θα πρέπει να βρούμε τον ελάχιστο κοινό παρανομαστη που μας ενώνει. Μήπως το ΕΠΑΜ πρέπει να κινηθεί προς τα εκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως επαμιτης να σε πληροφορησω για τα εξης: στις εκλογες εγινε ανοιγμΑ σε ολους αλλα ουσιαστικα ανταποκριθηκε μονο ο παπαθεμελης....Με τον ανταρσυα εγιναν προσπαθειες αλλα ο ανταρσυα αρνηθηκε γιατι βαζει πρωτα το αντικαπιταλιστικο και θεωρησε οτι το επαμ δεν το κανει....Βαλε στο you tybe "Καζακης Μαρκετος" και θα σου βγαλει ενα βιντεο απο κοινη τους εμφανιση οπου επιβεβαιωνονται και δημοσια αυτα που σου λεω....

      Σε σχεση με τον Αλαβανο: με το που ο Αλαβανος πρωτοαναφερθηκε σε εθνικο νομισμα (μεταξυ των 2 εκλογικων αναμετρησεων) το επαμ προσπαθησε επανηλλειμμενα να ερθει σε επαφη μαζι του αλλα δεν απαντησε σε καμμια προσκληση...Το ιδιο εγινε και τωρα που το επαμ εκανε ξανα ανοιγμα σε ολες τις σχετικες δυναμεις...Στο καλεσμα αυτο αντποκριθηκε το Κινημα Δεν ΠλΗρωνω , το Δηκκι και το Αριστερο Ρευμα του συριζα....εγινε και σχετικη ενωτικη εκδηλωση στο πολυτεχνειο (ψαξε τα και αυτα στο you tube) Αν θέλει ο Αλαβανος και η Ανταρσυα εδω ειμαστε...Μαλλον ομως δε θελουν (δυστυχώς τους ενδιαφέρει μονομερώς η ενότητα της αριστεράς και όχι η ενότητα ολου του λαού)

      Διαγραφή
  5. Αξιέπαινη πρωτοβουλία. Παρακολουθώ τώρα ομιλίες στο γιουτ χιούμπ με μεγάλο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΟΤΟΣ ΣΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΠΑΜ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑ ΣΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΜ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ .ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση.Γιατί δε συστήνεται μια σκιώδης κυβέρνηση επαναστατική,η οποία θα έδινε πάρα πολύ δύναμη κι ελπίδα στον κόσμο που στην πλειοψηφία του είναι θυματοποιημένος,εξαιτίας των χρεών που έχει και για τα οποία νιώθει ενοχές και βρίσκεται σε έναν συνεχή εσωτερικό διχασμό.Αυτή θα πρότεινε αυτό το όραμα της αναγεννημένης Ελλάδας με νέους όρους,που θα είχαν προηγούμενα συμφωνηθεί μεταξύ σας,προκειμένου να δει ο κόσμος το πού μπορεί να πάει και τι μπορεί να κάνει.Τότε θα γίνει πιο σαφής η εικόνα που εμείς οι επαμίτες προσπαθούμε να τους "περάσουμε"και θα ήταν πιο σίγουρος για το πού βαδίζει.Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΏς ΠΑΊΡΝΟΥΜΕ ΕΊΝΑΙ "ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΑς ΛΈΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ,ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΔΎΣΚΟΛΟ"και προσθέτω εγώ δε μπορεί να το διανοηθεί,μετά την απαξία και την ισοπέδωση που έχει υποστεί οικονομικά και ψυχολογικά,γιατί νιώθει ράκος...Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την εποχή των πλατειών νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γράψε επιτέλους κάτι για Σκουριές(την ιδιαίτερη μου πατρίδα) που επισκέφθηκες προχθές Εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν χθες ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να λέει για πώληση δανείων σε funds-κοράκια, μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο αργά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει διάφορα πράγματα με το πουλί του Γκόρμπυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΖΑΚΗΣ: ”Το διεθνές δίκτυο δεν θα περιοριστεί μόνο στις χώρες της Ευρώπης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα αγκαλιάσει όσα περισσότερα κινήματα μπορεί από χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Στόχος του διεθνούς δικτύου είναι η συγκρότηση ενός παγκόσμιου κινήματος εναντίον της ολιγαρχίας των αγορών, της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου και των υπερεθνικών μηχανισμών διάλυσης των εθνών και υποδούλωσης των λαών.”

    ΕΡΩΤΗΣΗΣ: Και τι προκειται να προσφερει αυτο το Διεθνες δικτυο στο κινημα του ΕΠΑΜ και ειδικωτερα μεσα στην τραγικη οικονομικη κριση και στον δοκιμαζωμενο και υποφερωντα Ελληνικο Λαο;

    Μηπως θα βοηθησει το ΕΠΑΜ οικονομικα, να ωργανωθει και να εξαπλωθει ταχυτερα , ωστε να ειναι ετοιμο για δραση οταν αρχισουν οι ραγδιεες εξελιξεις, πολυ συντομα οπως ισχυριζεσαι, να λαβει πρωταγωνιστικο ρολο η απλως ειναι μια νεα πλατφορμα για να διαφημιστει και να γινει περισσοτερο γνωστος, στο εξωτερικο, ο Συγραφεας και Οικονομολογος Καζακης;

    Σημειωση: Για να μην παρεξηγηθω, με το παραπανω σχολιο για το προσωπο σας, σας δηλωνω οτι δεν αμφισβητω τους κοπους σας και τις προσπαθειες που κανετε να ξυπνησετε το κοιμισμενο λαο. Απλως θετω ερωτησεις που εμεις, το ευρυ κοινο που σας ακουμε και ακολουθουμε, καθ’οσον γνωριζω δεν εχουμε παρει η δεν εχετε δωσει προκαταβολικα εξηγησεις, ωστε να γνωριζουμε που πηγαινει το κινημα.

    «Ο Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2013 - 11:02 μ.μ», εκανε την προταση για την αναγκη υπαρξης μιας ‘’Σκιωδους κυβερνησης ή μιας ομαδας’’, η οποια οταν θα πεσει η Δοσιλογικη και προδοτικη κυβερνηση, βασει μιας καλης ωργανωσης και ενος καλως σχεδιασμενου πλανου θα μπορεσει να κινητοποιηθει και θα αναλαβει την διακυβερνηση του κρατους, διοτι το κρατος δεν σταματα να λειτουργει, οταν πεσει ενα καθεστως, οπως το σημερινο. Δηλαδη θα εχει ηδη γινει ενα καλο σχεδιο και θα εχουν βρεθει τα καταληλα προσωπα, οχι φυσικα παλαιοι πολιτικοι και διεφθαρμενα ατομα, τα οποια θα εχουν οσο ειναι δυνατον καλυτερη ενημερωση στο πως λειτουργουν οι διαφοροι μηχανισμοι στα διαφορα υπουργια και υπηρεσιες του κρατους.

    Οχι δεν μιλαμε για μια συνομωτικη ωργανωση που θα προετοιμασει ενα κινημα για την καταληψη της εξουσιας, οπως εκανε ο Παπαδοπουλος με το «σχεδιο Περικλης» και τα τανκς το Παττακου και μεσα σε 3 – 4 ωρες, συνελλαβε ολους τους πολιτικους στο κρεββατι και απεκτησε τον πληρη ελεγχο της Αθηνας η τα σχεδια και η ωργανωση Ασπιδα.

    Εαν για παραδειγμα, με καποια αφορμη κατεβει ο λαος στο Συνταγμα και τους δρομους, ενωθει και παραλυσουν οι περισσοτερες πολεις της χωρας..... πολυ συντομα η κυβερνηση μπορει να πεσει.

    Ερωτω λοιπον τι μελει γενεσθαι και τι θα κανει ο λαος;

    Θα περιμενει ποτε θα βγουν οι νεοι ηγητορες, συμφωνα με τα λεγομενα σας η θα παει χαμενη μια αλλη ευκαιρια, σαν εκεινη του ΕΑΜ οταν φευγαν οι Γερμανοι, εξαιτιας της ηγεσιας του ΚΚΕ, αφου οπως γνωριζουμε, τα αφεντικα μας, οι Εβραιοι Αμερικανοι Σιωνιστες, ηδη εχουν προετοιμασει το εδαφος και τα προσωπα που θα αναλαβουν την κυβερνηση σε μια τετοια η ποιο ειρινικη αλλαγη, πχ με εκλογες!

    Ακομη γιατι το ΕΠΑΜ να μην γινει κομμα και να παψει να ειναι κινημα , τωρα που ανεβαζει τα ποσοστα του, ωστε οταν βγαλει μελη στην βουλη, θα μπορει επισημα να ετοιμασε τετοια σχεδια, οπως κανουν ολα τα κομματα της Βρεττανιας σημερα. Κανεις δεν μπορει να σας σταματησει η να το απαγορευσει!

    Τελος η εικονα που παρουσιαζει το ΕΠΑΜ στις διαφορες εκπομπες, ιστολογια και ομιλιες ειναι οτι υπαρχει μονον ενα ικανο μελος, ο Καζακης και δεν εχουμε δει η ακουσει κανεναν αλλο.

    Αυτο εχει αρνητικη επιδραση στην γρηγορη εξαπλωση το ΕΠΑΜ και δινει διαφορετικες εντυπωσεις.

    Δεν σας ανησυχει η τυχον δεν σας ενδιαφερει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με την σκιώδη κυβέρνηση απόλυτα, γιατί ζώντας μέσα σ' αυτό το σύστημα δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο...!

    Θα διαφοροποιηθεί το κίνημα αν έχει προτάσεις λογικές και εκτός κατεστημένου. Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να αποκλείονται πολιτικοί, πρώην και νυν. Διαφορετικά θα είναι σαν να ανακατεύεις στο καλάθι με τα φρέσκα και κάποια σάποια μήλα.
    Όσοι ασχολούνται με την πολιτική και με την διοίκηση του κράτους, καλοί και κακοί, είναι δεμένοι με ένα ζωνάρι σε έναν στύλο, τον στύλο της συντήρησης, και δεσμευμένοι γυρνάνε στο ίδιο αλώνι αενάως.
    Θέλουμε φρέσκες ιδέες να μας πάνε μπροστά κι όχι γύρω-γύρω από τα ίδια και τα ίδια!

    Το φρέσκο για παράδειγμα θα ήταν να μην ελπίζουμε σε έναν αρχηγό και πάλι, αλλά να αποφασίζουμε όλος ο λαός έχοντας μια κοινή συνείδηση. Βαρεθήκαμε να είμαστε γατζωμένοι στον ένα και στον άλλον, οι οποίοι εντέλει είναι γατζωμένοι στην μια ή στην άλλη υπερδύναμη.

    Μην αμφιβάλετε, λύσεις υπάρχουν κι όλα γίνονται! μας έχουν γαλουχήσει με την ιδέα του αεράτου και με βαθειές οικογενειακές ρίζες πατριώτη αρχηγού, που στο τέλος αποδεικνύεται φόλα! και για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η ίδια του η οικογένεια (αυτό μου το θύμησε το πρόσφατο με τον Λιάπη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή