Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει την διαφορά

Αγαπητοί συναγωνιστές, φίλες και φίλοι. Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Σας καλωσορίζω εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας στη Διεθνή Συνάντηση που διοργανώνει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με θέμα το χρέος, το εθνικό νόμισμα και τη δημοκρατία. Η Συνάντηση αυτή αποτελεί για μας, αλλά και για όσους παλεύουν ενάντια στη μνημονιακή κατοχή, στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Όχι μόνο γιατί κατά την διάρκειά της θα μας δοθεί η δυνατότητα να πλουτίσουμε τον αγώνα μας με την εμπειρία άλλων χωρών όπου οι λαοί τους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και καταστάσεις, αλλά και γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε μεταξύ μας και να αποκτήσουμε τις σχέσεις οικειότητας και συντονισμού στον κοινό αγώνα που δίνουν όλοι οι λαοί της ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ευρύτερα εναντίον της χειρότερης απολυταρχίας που έχει γνωρίσει ο κόσμος από την εποχή του Αρχαίου Καθεστώτος που ανέτρεψε πρώτη η Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση.


Αυτό που συντελείται στην Ελλάδα είναι το ζωντανό παράδειγμα για τον τρόπο που μετεξελίσσεται η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα νέο υπερκρατικό μόρφωμα, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όπως την αποκάλεσε ο ίδιος ο Μπαρόζο στην «Κατάσταση της Ένωσης» πέρυσι τον Σεπτέμβριο του 2012. Αυτό που συντελείται στην Ελλάδα δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί το νομικό και πολιτικό προηγούμενο γι’ αυτή την μετεξέλιξη.

Το πρώτο πράγμα που φρόντισε η ευρωζώνη με το που εκδηλώθηκε η κρίση χρέους στην Ελλάδα ήταν αφενός να απομονωθεί η χώρα και αφετέρου να της επιβάλλει ένα καθεστώς αποικιακής κατοχής που είναι πρωτοφανές στα ευρωπαϊκά χρονικά. Η Ελλάδα εξαναγκάστηκε από την πρώτη στιγμή να απεμπολήσει άνευ όρων και αμετάκλητα – όπως αναφέρουν αυτολεξεί οι δανειακές συμβάσεις – την ασυλία που διαθέτει ως κράτος λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας. Με τον τρόπο αυτό οι δανειστές της ευρωζώνης απέκτησαν το ελεύθερο να θέσουν ολόκληρη την χώρα σε καθεστώς εκκαθάρισης και εκποίησης. Ο ίδιος ο Έλληνας μετατράπηκε και επίσημα σε δουλοπάροικο του χρέους (πεόν) να παραιτηθεί από θεμελιώδη δικαιώματα στη δουλειά του, στο προϊόν της δουλειάς του, αλλά και στην ίδια την ζωή του προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία από την εποχή της φεουδαρχίας που ένας ολόκληρος λαός, ένα ολόκληρο έθνος μετατρέπεται επίσημα σε πεόν και του επιβάλλουν επίσημα καθεστώς πεονίας, δηλαδή δουλοπαροικίας του χρέους. Όχι απλά στην πράξη, όπως κάνει δεκαετίες τώρα το ΔΝΤ στην Λατινική Αμερική, την Αφρική και αλλού, αλλά επίσημα με την υπογραφή αποικιακών δανειακών συμβάσεων κατ’ απαίτηση της ίδιας της ευρωζώνης. Κι όλα αυτά χάρις στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ευρώ και έχει παραδώσει τα βασικά μέσα άσκησης δημοσιονομικής, νομισματικής και πιστωτικής πολιτικής. Βέβαια οι δανειστές φρόντισαν να επιβληθούν δανειακές συμβάσεις στους Έλληνες όπου η πεονία, δηλαδή η δουλοπαροικία του χρέους να εμφανίζεται ως προϊόν οικιοθελούς απαίτησης της ίδιας της Ελλάδας, του ίδιου του ελληνικού λαού.

Στο έγκλημα αυτό οι δανειστές βρήκαν την αμέριστη συμπαράσταση ενός απόλυτα διεφθαρμένου, ξεπουλημένου και προδοτικού εγχώριου πολιτικού συστήματος που δεν δίστασε να προχωρήσει σε πραξικόπημα, να καταλύσει κάθε έννοια συνταγματικής τάξης της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πιο αρπακτικών κύκλων του ευρώ και των χρηματαγορών. Γι’ αυτό και εμείς θεωρούμε ότι η Ελλάδα από τις 6 Μαΐου 2010 μέχρι σήμερα τελεί υπό κατοχή, αποικιακή κατοχή με σκοπό την μαζική εξόντωση του ελληνικού λαού και την αρπαγή του κοινωνικού και φυσικού πλούτου της χώρας από τους δανειστές της.

Πολύ γρήγορα είδαμε να καταφθάνουν και να εγκαθίστανται σε νευραλγικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού ξένοι επίτροποι. Πέρα από την τρόικα. Σήμερα καμιά πράξη του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να προχωρήσει αν πρώτα δεν την εισηγηθούν, ή δεν την εγκρίνουν οι ξένοι επίτροποι. Ακόμη και το σύστημα δικαιοσύνης έχει τεθεί υπό την κηδεμονία τους. Ακόμη και οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το σύστημα άμυνας της χώρας. Ουσιαστικά το αυθύπαρκτο του ελληνικού  κράτους έχει καταλυθεί.

Με την συνδρομή του εγχώριου πολιτικού συστήματος των σύγχρονων δοσιλόγων, των νεότερων Κουίσλινγκ, μέσα σε τρία χρόνια επιβλήθηκαν πάνω από 420 νόμοι κατά απαίτηση των δανειστών και της τρόικας, περισσότερες από 27 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν περιεχόμενο ανάλογο μ’ εκείνο των παλιών Βασιλικών Διαταγμάτων, καθώς και δεκάδες άλλες πράξεις του υπουργικού συμβουλίου με εντολή έξωθεν. Δεν υπάρχει ζωτικός τομέας για τον ελληνικό λαό στην εργασία, στην κοινωνία και στην πολιτική που να έχει αλλάξει άρδην σε βάρος του καταλύοντας ακόμη και τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά του.

Μετά απ’ όλα αυτά ο ελληνικός λαός δεν διαθέτει πλέον σχεδόν κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στην χώρα του. Δεν μπορεί να αποφασίζει αυτός για οτιδήποτε τον αφορά. Ακόμη κι αυτό το δικαίωμα στην ιδιωτική ιδιοκτησία έχει πληγεί βάναυσα. Τα πάντα στην χώρα, τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός πλούτος των Ελλήνων πολιτών είναι πλέον στη διάθεση των δανειστών και του ευρωσυστήματος.

Με τι αντάλλαγμα; Ο μέσος Έλληνας σήμερα είναι κατά πολύ πιο χρεωμένος απ’ ότι πριν την τρόικα. Δεν είναι μόνο ότι ο δημόσιο χρέος της χώρας συνεχίζει να καλπάζει. Η χώρα εξαναγκάστηκε να δανειστεί εκ νέου κυρίως για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους στην περίοδο 2010-2013 πάνω 320 δις ευρώ, δηλαδή περισσότερα από όσα ήταν το δημόσιο χρέος στις 31/12/2009 και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να χρωστά πάνω από 322 δις ευρώ. Στο ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων που ξεπερνά τα 230 δις ευρώ, προστέθηκαν στα τρία τελευταία χρόνια άλλα πάνω από 45 δις ευρώ χρέος προς την εφορία με μοναδικό σκοπό να υποθηκευθεί η ακίνητη και κινητή ιδιωτική περιουσία.

Την ίδια ώρα ο μέσος Έλληνας είδε 1 στους 4 να χάνει την δουλειά του. Κάθε εργασιακό δικαίωμα να εξαλείφεται. Είδε τον 1 στους 3 να χάνει ακόμη και τη δυνατότητα ασφάλισης, ενώ ο βασικός μισθός να υπόκειται σε μείωση κατά 40%. Είδε το καθεστώς γενικευμένης ανέχειας και ανεργίας να συνοδεύεται και από καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, όπου ο εργαζόμενος είναι κυριολεκτικά έρμαιο. Είδε τους 3 από τους 4 εργαζόμενους που έχουν ακόμη δουλειά είτε αμείβονται εκβιαστικά κάτω ακόμη κι από αυτόν τον βασικό μισθό εξαθλίωσης, είτε να τους καθυστερούν δεδουλευμένα.

Είδε να καταστρέφονται με μια μονοκονδυλιά σχεδόν το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων στην Ελλάδα, που ξεπερνούν το 32% της συνολικής απασχόλησης. Είδε τις μισές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, ενώ τις μεγάλες να λεηλατούν τα ταμεία, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, είτε να περικόψουν δραστικά τις δραστηριότητές τους. Είδε το επίπεδο επενδύσεων στην ελληνική οικονομία να καταβαραθρώνεται από 22% του ΑΕΠ που ήταν πριν το 2009 στο 12% που είναι σήμερα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε χώρα με την μεγαλύτερη αποεπένδυση παγκοσμίως. 

Είδε επίσης τη φτώχεια και την εξαθλίωση να διπλασιάζεται μέσα σε δυο χρόνια. Την μετανάστευση προς το εξωτερικό να οργιάζει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960, όπου υπήρξε το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα που αντιμετώπισε ιστορικά η ελληνική κοινωνία. Είδε μέσα σε δυο χρόνια, το 2011-2012 να μειώνεται ο πληθυσμός της χώρας σε απόλυτους αριθμούς κατά 80 χιλιάδες, για πρώτη φορά από την εποχή του πολέμου.

Μετά απ’ όλα αυτά, έχει άδικο το 98% του ελληνικού πληθυσμού που, σύμφωνα με μετρήσεις, περιμένει τα χειρότερα;  Όχι. Έχει απόλυτο δίκιο, αν επιμείνουμε στην ίδια κατεύθυνση. Αν επιμείνουμε να παραμένουμε μέσα στο ευρώ, ειδικά τώρα που στην μεγάλη πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που ανακοίνωσε ο πρώην μαοϊκός Μπαρόζο, έχει αφαιρεθεί από όλες τις χώρες το δικαίωμα σύνταξης και έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού τους. Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποκτήσει και επίσημα καθεστώς υπερκυβέρνησης με την ΕΚΤ να έχει στην αποκλειστική της αρμοδιότητα όχι μόνο την εποπτεία, αλλά και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη και ευρύτερα στην ΕΕ.

Για εμάς το δίλημμα είναι καθαρό: Είτε συμβιβάζεσαι με την υπάρχουσα κατάσταση και απλά διεκδικείς τρόπους να την διαχειριστείς καλύτερα με όλο και χειρότερα αποτελέσματα για τον λαό, είτε την ανατρέπεις. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Όσο περιμένουμε τον από μηχανής Θεό να μας γλυτώσει με κάποιο θαύμα, τόσο θα βιώνουμε την πιο απόλυτη καταστροφή. Όχι μόνο εμείς στην Ελλάδα, αλλά όλοι οι λαοί της ευρωζώνης. Ρεαλιστική πρόταση είναι εκείνη που δεν αφήνει εκτεθειμένο τον λαό και την χώρα του στις σημερινές απειλές. Δεν επιτρέπει να βυθίζονται άλλο στην απελπισία και την απόγνωση, στην ανέχεια και τον αφανισμό. Το καθήκον μας είναι κατεξοχήν πατριωτικό, πρωτίστως εθνικοαπελευθερωτικό απέναντι στο χειρότερο ηπειρωτικό καθεστώς που επιβλήθηκε σε ευρωπαϊκούς λαούς μετά τον Χίτλερ.

Μια άλλη Ευρώπη είναι όντως εφικτή. Η Ευρώπη όπου οι λαοί της θα είναι ελεύθεροι, κυρίαρχοι στις χώρες τους και νοικοκύρηδες στον τόπο τους. Όπου θα αποφασίζουν μονάχα αυτοί για το παρών και το μέλλον τους. Μόνο μια τέτοια Ευρώπη ανεξάρτητων, αυτόνομων και εθνικά κυρίαρχων λαών μπορεί να μετατραπεί σε μια ήπειρο αληθινής ειρήνης, δημοκρατίας και συναδέλφωσης. Συναδέλφωση δεν μπορεί να υπάρξει εκεί όπου ο λαοί είναι δούλοι των αγορών, του τραπεζικού καρτέλ και των υπερεθνικών οργάνων της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Η καταπίεση φέρνει μόνο πολέμους. Πολέμους κατάκτησης, υποδούλωσης και μπορεί να απαντηθεί μόνο με παλλαϊκές εξεγέρσεις. Ένα είναι σίγουρο. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει τον αφανισμό του. Και απέχει μονάχα μια θρυαλλίδα από την στιγμή που θα πάρει την τύχη του στα χέρια του. Και να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμος να συνδράμει με κάθε μέσο και τρόπο στον κοινό αγώνα όλων των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο.


Ευχαριστώ.

Εναρκτήρια εισήγηση στη Διεθνή Συνάντηση για το Χρέος, το Εθνικό Νόμισμα και τη Δημοκρατία, Κεραμικός, 30/11/2013.

8 σχόλια:

 1. "Δεν υπάρχει ζωτικός τομέας για τον ελληνικό λαό στην εργασία, στην κοινωνία και στην πολιτική που να ΜΗΝ έχει αλλάξει άρδην σε βάρος του καταλύοντας ακόμη και τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά του.
  "
  καλό μήνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το κακό είναι ότι οι πιο πολλοί δεν αντέχουν αυτή τη μαύρη αλήθεια και εθελοτυφλούν ακόμα ψάχνοντας τη "λύση"σε "συνταγές"του χθες...Δεν τους δείχνεται ο τρόπος και ο δρόμος διαφυγής από κανένα μέσο...Ίσα-ίσα το παιχνίδι στήνεται πάλι με τους γνωστούς όρους,αυτούς της διαχείρισης μιας κατεστροφικής πορείας που οι επικυρίαρχοι χαράζουν...Έχουν θυματοποιήσει τον λαό και τον έχουν πείσει ότι δεν υπάρχει διέξοδος...Στο μεταξύ φροντίζουν να τον κρατάνε σε σύγχυση,να τον οδηγούν στην απαξίωση και στην άρνηση και να κρατάνε την πολιτική του συνείδηση σε αφασία...Όσο τα πράγματα θα αγριεύουν,φοβάμαι την ανεξέλεγκτη αντίδραση που θα πνιγεί στο αίμα,πράγμα που θα τους δυναμώσει...ή θα αποτελέσει τη θρυαλίδα των αναπόδραστων εξελίξεων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τετελεσται

  δυστυχως οπως πηγαινει η κατασταση και στον διαρκη κοινωνικο-οικονομικο και πολιτικο κατηφορο στον οποιο βρισκομαστε δεν χωρανε εξυπνακισμοι, που καθoνται και γραφουν διαφοροι -ανεξαρτητως παραταξεως. καποιο πρωι θα ξυπνησουμε με ενα θηριωδες ποσοστο καποιου ακραιου ή θα τον δουμε καβαλα στο τανκ. η ιστορια ειναι τελειωμενη απο το 2009, η Ελλαδα δεν μπορει να εχει σαν νομισμα το ευρω και - ΚΥΡΙΩΣ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ (ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΓΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗ). Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 30 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ! και σας παρακαλω, για το καλο σας... μην παραμυθιαζεστε αλλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φωτια και τσεκουρι στους προσκηνιμενους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ! ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ! ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ? ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ..

  Αυτό που συντελείται στην Ελλάδα είναι το ζωντανό παράδειγμα για τον τρόπο που μετεξελίσσεται η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα νέο υπερκρατικό μόρφωμα,

  ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΚΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΥΠΕΡΚΡΑΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ! ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ !

  Η Ελλάδα εξαναγκάστηκε από την πρώτη στιγμή να απεμπολήσει άνευ όρων και αμετάκλητα – όπως αναφέρουν αυτολεξεί οι δανειακές συμβάσεις – την ασυλία που διαθέτει ως κράτος λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας.

  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ! ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΥΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ οπως πχ των πολιτων της που θα γινουν Ελληνες απαντες Λαθρομεταναστες - προσφυγες - μπουμπουκια - καημενα ατομα η οπως αλλιως προτιμα να τα λεει ..

  Ακόμη και οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το σύστημα άμυνας της χώρας. Ουσιαστικά το αυθύπαρκτο του ελληνικού κράτους έχει καταλυθεί.


  Ακόμη και οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το σύστημα άμυνας της χώρας.

  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΙ ! ΤΟΣΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗΣ ΕΣΕΙΣ ? ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ? ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ .. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΖΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !! ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ .. ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΑΗΣ ..

  Μετά απ’ όλα αυτά ο ελληνικός λαός δεν διαθέτει πλέον σχεδόν κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στην χώρα του. Δεν μπορεί να αποφασίζει αυτός για οτιδήποτε τον αφορά. Ακόμη κι αυτό το δικαίωμα στην ιδιωτική ιδιοκτησία έχει πληγεί βάναυσα.

  ΠΩΣ ΤΟΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΜΕΛΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ? ΚΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ? Πρεσβευατε μια ιδεολογια που ηθελε την καταργηση της ιδιωτικης περιουσιας ! κι σε βιντεο απειρες θεσεις σας αποδεικνυουν το ιδιο να το ποθειτε σε μερικο βαθμο μεχρι σημερα ! ουτε ο Τσιπρας δεν ειχε τοσο λιγη Τσιπα !

  ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .. ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΛΛΗΝΑ .. ΔΗΛ ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΘΕΛΛΟΥΜΕ 3 ΜΥΡΙΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΙΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΑΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ( ! ) ΘΑ ΘΕΛΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ .. ΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΠΡΕΒΕΥΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ! Ε ?

  ΕΝΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΙΑΤΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΓΙΑ ΤΟ 100 % ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ .. ! ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΦΤΑΙΧΤΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟΣΟ ΧΑΛΑΡΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ .. ετσι οι Αλβανοι καποτε κι αλλες ρατσες τωρα για μισο μεροκαματο εβγαζαν διπλή δουλεια και τους προτιμουσαν οι Εργοδοτες .. κι ο Ελληνας ηταν αδυνατον να ζει 12 μηνες σε μια χωρα κι να δουλευει για τον ιδιο μισθο με τους αλοδαπους .. γιατι οι αλοδαποι το μισο χρονο ζουσαν αλβανια - ρουμανια και στα περιξ .. καλα δε μιλαμε για πακισταν αυτοι ειναι και λεφταδες με 10 ευρο στο πακισταν η για τους μαυρους της φυλης των ζουλου ..


  Είδε μέσα σε δυο χρόνια, το 2011-2012 να μειώνεται ο πληθυσμός της χώρας σε απόλυτους αριθμούς κατά 80 χιλιάδες, για πρώτη φορά από την εποχή του πολέμου.

  ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΛΕΙ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΜΑ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΙ 80 000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΧΑΛΑΣΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΣΟΥΣ ΚΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΓΕΝΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προς: Ανώνυμος,11 Δεκεμβρίου 2013 - 7:28 μ.μ.

   Τι καψιμο ειναι αυτο;
   Ευτυχως και εσυ ρε Αινσταιν και μας εξηγεις τι "πραγματικα" εννοει και θελει ο Καζακης, αχαχαχαχχαχ.
   Αντε αγορι μου πηγαινε να πιεις κανενα καφε, που μου θες και σχολια.

   Διαγραφή
  2. Το να σε πω αμόρφωτο, προφανώς δεν θα σε πειράξει μιας και το θεωρείς τιμή σου. Να ένα πρώτο χαρακτηριστικό δείγμα του γιατί δεν εισαι έλληνας, αλλά μίασμα. Καπηλεύεσαι την ιθαγένεια του ελληνικού λαού, που σαν πιο τιμητική προσφώνηση για κάποιον είναι το "δάσκαλε". Που να τα ξέρει αυτά ένας ναζί σαν εσένα που σ' όλη τους την ζωή οι ομοϊδεάτες σου ήξεραν μόνο να σφάζουν δασκάλους και να βιάζουν αντάρτες παπάδες που τα έβαζαν με τον κατακτητή. Είσαι τόσο Έλληνας όσο οι Ράλληδες, οι μπουραντάδες και οι ταγματαλήτες που υπηρέτησαν επάξια τους ναζί.
   Ούτε βέβαια απαιτώ από την νοημοσύνη Λεμούριου που διαθέτεις να αντιληφθείς τι είναι διεθνισμός. Ο πατριώτης - κι ο όχι ο πατριδοκάπηλος σαν του λόγου σου - είναι πάντα διεθνιστής. Γιατί διεθνιστής σημαίνει ότι ο πατριώτης αναγνωρίζει στις άλλες πατρίδες, στα άλλα έθνη και λαούς, τα ίδια ακριβώς δικαιώματα για τα οποία αγωνίζεται κι ο ίδιος. Ο πατριωτισμός στη σύγχρονη εποχή εμφανίστηκε ταυτόχρονα με τον διεθνισμό. Όταν οι Γάλλοι επαναστάτες πατριώτες σήκωσαν το τρίχρωμο λάβαρο της εθνικής τους κυριαρχίας διατυμπάνιζαν σ' όλους τους τόνους: "Αναγνωρίζουμε ότι κάθε λαός, όσο μικρή κι αν είναι η χώρα που κατοικεί, είναι απόλυτα κυρίαρχος σ' αυτήν, έχει ίσα δικαιώματα με τη μεγαλύτερη χώρα, και ότι κανείς δεν μπορεί νόμιμα να επιβουλευτεί την ανεξαρτησία του, εκτός κι αν εμφανώς κινδυνεύει η δική του από αυτόν." Τα λόγια αυτά από το 1790 αντιπροσωπεύουν κάθε πατριώτη που είναι ταυτόχρονα διεθνιστής και βαθιά δημοκράτης. Αλλά ποιος έχασε την νοημοσύνη του για να την έβρεις του λόγου σου.
   Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο πρώτος που θέλησε να αναλύσει την έννοια του εθνικισμού στα 1916 έγραφε επίσης: "Η συναίσθησις ότι το Κράτος αντιπροσωπεύεται από τας πλουτοκρατικάς τάξεις και δεν προστατεύει τους εργάτας, επί πλέον οι κοινοί όροι της ζωής των εργατών όλων των χωρών και τα κοινά συμφέροντα τους έκαμαν να συνδεθούν μεταξύ τους και να πλάσουν διεθνιστικά ιδανικά. Αυτά όμως δεν στρέφονται εναντίον της ιδέας της πατρίδος, ούτε αποτελούν άρνησιν του εθνικισμού, αλλ' εντελώς αντιθέτως αποβλέπουν εις την πρακτική αναγνώρισίν του. Το αντίθετον δεν θα ήτο φυσικόν, διότι και οι εργάται ουκ από δρυός ουδ' από πέτρης είναι, έχουν κι αυτοί τας ρίζας των εις την κοινωνίαν που ζουν και δεν ημπορεί να τους είναι αδιάφορος ούτε η τύχη αυτής ούτε ο τόπος που θα εύρουν εργασίαν ούτε η οπισθοδρόμησις της βιομηχανίας που εργάζονται, η οποία ημπορεί να επέλθη από μίαν ξενικήν επιδρομήν. Δια τούτο στηρίζονται τα εργατικά διεθνιστικά ιδανικά, όπως και άλλοτε ετόνισα, εις ιδέαν πατρίδος καθαράν από κάθε εσωτερικήν αντίθεσιν, αφήνουσαν δηλ. τόπον δια τας πατρίδας όλων των εθνών."
   Επομένως ο διεθνισμός είναι προϊόν του δημοκρατικού πατριωτικού συναισθήματος του λαού και των εργατών και δεν έχει καμιά σχέση με τον ιμπεριαλιστικό κοσμοπολιτισμό που θέλει να ισοπεδώσει τα κυρίαρχα έθνη και να υποδουλώσει λαούς. Ούτε με τον ρατσισμό που μιλά για καθαρές ράτσες, όπως ο εκτροφέας μιλά για σκύλους ράτσας. Ο ρατσιμός γεννήθηκε από τα τέλη του 19ου αιώνα για να δικαιολογήσει κατακτήσεις, πολέμους επέκτασης και γενοκτονίες. Ο πατριωτισμός δεν έχει καμιά δουλειά με όλα αυτά που μασκαρεύονται ως εθνικισμός, αλλά συνιστούν ιδεολογίες υποτέλειας, ξενοδουλείας και οικουμενικού πολέμου όπου όλοι στρέφονται εναντίον όλων εντός και εκτός συνόρων.

   Διαγραφή
  3. Τώρα θα μου πεις για τα λέω σ' ένα ναζί κοπρόσκυλο σαν κι εσένα. Προφανώς δεν με απασχολεί το είδος σου, αλλά όσοι είχαν ή έχουν την αυταπάτη πώς οι ομογάλακτοί σου είναι παρεξηγημένοι "πατριώτες". Όμως συνεχίστε να διαστρεβλώνετε ότι λέω, δείξτε πόσο ρατσιστές είστε, πόσο χιτλερικοί ακόμη και στα πιο απλά. Κάνετε την δουλειά μου ευκολότερη. Είσαστε τόσο ηλίθιοι που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο καλό μου κάνετε. Συνεχίστε να δείχνετε ποιοι στ' αλήθεια είσαστε για να μην μείνει ούτε ένας παραστρατημένος να νομίζει ότι εσείς θα τα βάλετε με το καθεστώς. Εσείς μόνο κανένα σκουρόχρωμο μπορείτε να δείρετε ή να δολοφονήσετε στα σκοτεινά και μόνο αν υπερτερείτε 20 προς 1. Τόσο παλικαράδες.
   Όσο για το κατά πόσο είμαι υπέρ της λαθραίας μετανάστευσης, μπορεί όποιος θέλει να μάθει τη θέση μου να την διαβάσει αναλυτικά σ' αυτό το blog. Απλά εγώ δεν τα παίρνω από εφοπλιστές και μεγαλοεργοδότες για να τρομοκρατώ τους μετανάστες που έχουν στη δούλεψή τους, όπως κάνει η συμμορία σας. Δεν είμαι απόβρασμα της κοινωνίας για να θεωρώ ότι 80 χιλιάδες Έλληνες χαμένοι μέσα σε δυο χρόνια είναι αμελητέα ποσότητα. Όταν είσαι κοπρόσκυλο είναι φυσιολογικό να μην σε ενοχλεί η κατάσταση του Έλληνα που δημιούργησαν οι εκτροφείς και τα αφεντικά σου.
   Τέλος, το παιχνιδάκι να βάλουμε τους Έλληνες να σκοτωθούν συναμετάξυ τους για τους μετανάστες το παίζετε καλά, τόσο εσείς, όσοι και οι ομογάλακτοί σας που το παίζουν αντιεξουσιαστές ή αριστεροί. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, καθώς λένε κι οι Ιταλοί. Η προσπάθεια να διχαστούν οι Έλληνες μπροστά στην εθνική απειλή είναι πολύ παλιά. Όταν ο Βαυαρός Όθωνας αναγκάστηκε να δώσει Σύνταγμα προκειμένου να βρει ξανά μπροστά του τους Έλληνες ενωμένους, πριμοδότησε τον διχασμό τους σε "αυτόχθονες" και "ετερόχθονες". Από τότε η ξενόφερτη και ξενοκίνητη εξουσία στην Ελλάδα κάθε φορά που ασελγούσε πάνω στον ελληνικό λαό, αμόλαγε τα σκυλιά της για να τον διχάσουν ώστε να μην σταθεί ενωμένος απέναντί της. Έτσι και σήμερα. Έχουν αμολύσει τα κοπρόσκυλα σαν κι εσένα για να διχάσουν τους Έλληνες είτε με εμφυλιοπολεμικές κραυγές, είτε με τους μετανάστες. Δεν σας περάσει. Είσαστε πολύ κοπρόσκυλα, πολύ υπόκοσμος για να το πετύχετε. Κι αυτή την φορά, όταν πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα της δίκης των δοσίλογων, των πραξικοπηματιών και των προδοτών αυτής της χώρας να είστε σίγουροι ότι θα κάθεστε δίπλα τους και αυτή την φορά δεν θα την σκαπουλάρετε σαν τους πατεράδες σας το 1945 και το 1975.

   Διαγραφή