Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Εμπρός για μια παλλαϊκή δημοκρατική και πατριωτική συσπείρωση...

Τέσσερεις δυνάμεις, το ΕΠΑΜ, το ΔΗΚΚΙ, το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και το Αριστερό Ρεύμα παίρνουν την πρωτοβουλία μιας ανοιχτής συζήτησης για την συγκρότηση της αναγκαίας κοινωνικοπολιτικής συσπείρωσης του λαού εναντίον του "συνταγματικού τόξου" της κυοφορούμενης φασιστικής εκτροπής.

Στις 11 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:00 μμ στο ΕΜΠ (Πατησίων, αίθουσα ΜΑΧ) συζητάμε για την συγκρότηση του αντίπαλου πόλου, που θα ενώσει τον λαό πάνω και πέρα από τεχνητές διαχωριστικές γραμμές αριστεράς-δεξιάς με σκοπό την διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

•           Για να διαγραφεί μονομερώς το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος.
•           Για να σπάσουμε μια για πάντα τα δεσμά της υποτέλειας στο ευρώ και την ΕΕ.
•           Για να κατακτηθεί η δημοκρατία με όρους αληθινής κυριαρχίας του λαού.
•           Για να λογοδοτήσουν οι σφετεριστές και οι υπαίτιοι της σημερινής τραγωδίας, να καθίσουν στο σκαμνί για την άνευ όρων και αμετάκλητη παράδοση της χώρας και του λαού της στους δανειστές και τα επιτελεία τους.
•           Για να γίνει επιτέλους ο ελληνικός λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνάμεις, αλλά και σε όλους όσοι νιώθουν την ανάγκη μιας τέτοιας πλατιάς συσπείρωσης του λαού εναντίον των δυνάμεων της νέας κατοχής. Είναι ανοιχτή για να πάρουν τον λόγο, να διατυπώσουν τις θέσεις τους και να βρούμε από κοινού τον τρόπο δράσης που θα δώσει δύναμη και ηθικό στο λαό.

Τέρμα πια τα ψέματα. Όποιος αληθινά θέλει την ενότητα του λαού και την απελευθέρωση της πατρίδας με όρους αληθινής δημοκρατίας δεν έχει παρά να δώσει το παρών. Οι καιροί ου μενετοί.


Φτάνει πια με τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό των κομματικών ηγεσιών του αντιμνημόνιου. Ας τις αφήσουμε να ασκούνται σε μια κακής ποιότητας κοινοβουλευτική πρόζα, που έχει σαν στόχο να αποκοιμίζει, να αποβλακώνει και να περιχαρακώνει κομματικά μαντριά. Εμείς την δική μας δουλειά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπογραφεί η νέα συμφωνία υποδούλωσης με την τρόικα. Πρέπει οι κυβερνώντες να ανατραπούν το ταχύτερο δυνατό από τον ίδιο τον λαό. 

14 σχόλια:

  1. Δημήτρη γεια. Το σχόλιο δεν είναι απαραίτητα για δημοσίευση. Άκουσα σήμερα για 5η ή 6η φορά την ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ της 05 Νοεμβρίου. Συγχαρητήρια και καλό κουράγιο αδελφέ.

    Χρήστος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμεις στην επαρχεια πως θα την παρακολουθησουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη σε διαβάζω και σε ακούω για μεγάλο διάστημα. Μακάρι να μπορούσα να συμμετείχα και εγώ αύριο. Μπορείτε να προτείνετε τρόπους οργάνωσης ,εάν τα κρίνετε σημαντικά, ώστε σε επίπεδο γειτονίας ο καθένας να μην αισθάνεται ότι το παλεύει μόνος, πρέπει να αισθάνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν και αυτός με την σειρά του ότι μπορεί να βοηθήσει άλλους. Επίσης στον οικονομικό πόλεμο δεν πρέπει να ξεκινήσει ο ανταρτοπόλεμος; Είναι αδιανόητο η Γερμανία να έχει ακόμα εμπορικό πλεόνασμα σε βάρος του Νότου και να μην λαμβάνουμε δράσεις. Κλείνοντας σε επίπεδο γειτονίας τι δράσεις προτείνεις για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο το πρωΐ ψεκάζανε στον ουρανό και την ώρα της συνάντησης έριχνε και ρίχνει ακόμα καρέκλες.
    Τυχαίο ;
    Δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βαγγελης Φωτιαδης13 Νοεμβρίου 2013 στις 2:51 μ.μ.

    Κυριε Καζακη καλη δυναμη και συγχαρητηρια για το πολυ πετυχημενο βημα! Ειστε απο τους λιγους αν οχι ο μονος που καταφερε να ενωσει το λαο πανω απο ιδεολογιες. Αυτο που χρειαζομαστε τωρα και παντα. Προσωπικα πιστευω οτι αυτο ειναι ιστορικη στιγμη και απο τις πιο σημαντικες προυποθεσεις για ενα πραγματικο βημα προς τη κοινωνια που θα επρεπε να εχουμε. Βρισκομαι στο εξωτερικο και θα ηθελα να ειμαι εκει για να συμμετεχω, αλλα αυτο σε λιγο καιρο θα μου δωσει τουλαχιστον τη δυνατοτητα να ενισχυω εστω οικονομικα το κινημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2013/11/blog-post_13.html
    Πιστεύω οτι αν η κυβέρνησ επιχειρήσει κάτι τέτοιο ,αυτό θα κουβαλάει τεράστιο συμβολισμό.Αυτό το γάντι θα πρέπει ο δημοκρατικός λαός περιφρουρημένα και οργανωμένα να το σηκώσει...
    Θ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τα ιδια λεει .. ενω ειστε εναντιον αυτης ,, δηλαδη εχουμε δυο μετωπα ενα το δικο σας κι ενα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σημερα ..

    για να σκεφτω ..

    εσεις προερχεστε απο το ΚΚΕ ως πρωιν μελος του ο ΜΙΧΑΛΙΟΛΑΚΟΣ παλι δεν προηλθε απο τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΤΟ ΚΚΕ .. απο κανενα μετοπολιτευτικο κομμα που μας εφερε εδω ..

    εσεις αρθογραφουσατε σε εφημεριδα του ΔΕΛΑΤΟΛΑ κατοπιν κανατε δικη σας , ο ΜΙΧΑΛΙΟΛΑΚΟΣ ποτε δεν δουλευε σε συστημικες εφημεριδες για μενα που θεωρω τον ΔΕΛΑΤΟΛΑ συστημικο, για εσας μπορει να ειναι και τιμη ,

    τι αλλο ? προχτες κοιτουσα το βιντεο με μια βιλιοπαρουσιαση διπλα σας ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ το δεξι χερι συμβουλος του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ καποτε ΠΑΣΟΚ καποτε και νυν ΣΥΡΙΖΑ .. τελικα για εσας δεν ειναι κλεφτες στο ΣΥΡΙΖΑ ? στο ΚΚΕ ? στο ΠΑΣΟΚ ολοι οι μερικοι ? Επειδη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ φερεται κι λεγει οτι θα τιμωρησει ολους αλλα ολους σολα τα κομματα ..

    ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ .. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΣΑΝ ΚΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ( ! ) ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΣΑ ΛΕΝ ( ! )

    ΕΝΩ ΣΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ , ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝ ΕΝΟΧΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .. ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ .. ΚΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΙΟΛΑΚΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΠΡΩΙΝ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΕΤΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ..

    τολμας να απαντησεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε πανηλήθιε, ο Μιχαλολιάκος ανήκε στην ΟΝΝΕΔ και ήταν υπαρχηγός του Μεϊμαράκη. Αποχώρησε από τη ΝΔ στα μέσα της δεκαετίας του '80 και λίγο μετά έφτιαξε την ΧΑ. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι για χρόνια τον χρηματοδοτούσε η ΝΔ για να υπάρχει κι αυτός και η ΧΑ.
      Ποιος σου είπε ρε γραικύλε χιτλερικέ ότι το ΕΠΑΜ είναι για τα μούτρα σου; Ποιος σου είπε ρε μίασμα ότι κάνεις για το ΕΠΑΜ; Το ΕΠΑΜ είναι για Έλληνες που σέβονται τον εαυτό τους και δεν είναι υποκείμενα σαν εσένα. Είναι για πατριώτες, δημοκράτες κι όχι για μπάσταρδα των ναζί.

      Διαγραφή
  9. τελος εισαι κομμουνιστης ιδεολογικα κι μαλιστα ακραιος σκληρος μαρξιστης δηλωμενος ακομη σημερα , παρολο που στην αρχη εδινες κομμουνηστικα χαρακτηριστικα σε αυτο το κινημα κατοπιν τα εξαλειψες και ομιλεις για εναν βασικο στοχο που εχει το ΕΠΑΜ , μακρυα απο κομμουνιστικες ιδεοληψιες ,

    αναρωτιεται κανεις κατα ποσον ενας ακραιος κομμουνιστης σαν κι εσας ειναι δυνατον να μη δωσει στο μελλον κομμουνιστικα χαρακτηριστικα στο ΕΠΑΜ φυσι και θεση αδυνατον ..

    αρα επιλεγωντας ΕΠΑΜ σαν αντιδραση επιλεγουμε κομμουνισμο σα λυση .. αν πχ εγω λατρευω το ΧΙΤΛΕΡ θα ειναι ανεκδοτο να λεγω πως θα κανω ενα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ μα αχρωματιστο δημοκρατικο σκοπο ..

    εσεις με τον κομμουνισμο εχετε σκληρη ερωτικη σχεση αληγορικα το λεω .. πως γινετε να μιλατε για δημοκρατια ? ειναι ιδεολογικα δημοκρατικος , και στην πραξη ηταν δημοκρατικος ο κομμουνισμος σε τοσα κρατη ? η ηταν δικτατορικος ? κι τελος περαν απο αυτο ως προειπα ενας φανατικος κομμουνιστης οπως εσεις ιδεολογικα οπως ειστε πως ειναι δυνατον σενα κινημα που ο ιδιος ιδρυσε κι διευθυνει εαν παρει εξουσια να μη δωσει κομμουνηστικα χαρακτηριστικα ? αδυνατον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ξαναλέω ότι είσαι άρρωστος. Το τι είμαι και το τι δεν είμαι το αποδεικνύω στην πράξη. Χωρίς καρπουζοκέφαλους του υποκόσμου. Χωρίς ληστοσυμμορίτες.

      Διαγραφή
    2. Μονο που η ΧΑ δεν ειναι κομμα. Ειναι οργανωση που εξυπηρετει τους παρακρατικους μηχανισμους χρηματοδοτουμενη απο αυτους που εκμεταλλευονται το κρατος και τον κοσμο.

      Διαγραφή
    3. Βαγγελης Φωτιαδης17 Νοεμβρίου 2013 στις 1:15 π.μ.

      @ Ανώνυμος16 Νοεμβρίου 2013 - 12:12 μ.μ.: Τι λες ρε καημενε;;;;; Ο εγκεφαλος σου εχει απενεργοποιηθει προφανως.

      Διαγραφή