Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν με τις πυτζάμες μετά από εισαγγελική παραγγελία ο Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του. Η όλη επιχείρηση μοιάζει σε πολλά με την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών, όταν ο Χίτλερ στα τέλη Ιουνίου του 1934 σε μια επιχείρηση σκούπα δολοφόνησε εκατοντάδες στελέχη των SA μαζί και τον αρχηγό της τον Έρνστ Ρομ. Η παραστρατιωτική SA που βοήθησε τον Χίτλερ να ανέλθει στην εξουσία τρομοκρατώντας αντιπάλους και πολίτες, είχε γίνει πολύ δυνατή και πολύ ανεξάρτητη για να την ανέχεται ο Φύρερ. Κι έτσι άστραψαν τα μαχαίρια.

Στην δική μας εκδοχή της νύχτας των μεγάλων μαχαιριών, οι διαδικασίες είναι διαφορετικές. Ο ίδιος ο υπουργός δημόσιας τάξης ανοιχτά με δική του παραγγελία προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ουσιαστικά διέταξε την δίωξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Δένδιας είπε σε δήλωσή του στις 28/9: «Η μηνυτήρια αναφορά μου προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει προς την Ελληνική Δικαιοσύνη τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, να ενοποιήσει τις πολλές εκκρεμείς ενώπιόν της δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Να αντιμετωπίσει έτσι ολιστικά ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό φαινόμενο.»

Δηλαδή η ίδια η ποινική δικαιοσύνη στη χώρα μας δεν διέθετε τις διαδικασίες και τις προβλέψεις για κάτι τέτοιο και χρειαζόταν η υπόδειξη του υπουργού; Ποιος είναι και με ποιο δικαίωμα ο κ. Δένδιας υποδεικνύει στην ελληνική δικαιοσύνη τι πρέπει να κάνει; Κι ύστερα δηλώνει: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και η Ελληνική Αστυνομία, κινήθηκαν με ταχύτητα και με αποφασιστικότητα. Τους εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου.» Με άλλα λόγια, ο υπουργός επαινεί τις διωκτικές και δικαστικές αρχές γιατί κινήθηκαν με ταχύτητα με βάση την εντολή του, ή τέλος πάντων την υπόδειξή του.

Εδώ έχουμε μια ωμή πολιτική παρέμβαση, η οποία βέβαια υπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Τις ίδιες που υπηρετούσε η άτυπη ασυλία που είχε παραχωρηθεί στην ΧΑ εδώ και χρόνια από το ίδιο το κράτος και τις κυβερνήσεις του. Πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην 26χρονη πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτυχία Κουτζαμάνη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης. Με βάση αυτό το πόρισμα διετάχθησαν οι συλλήψεις των στελεχών της ΧΑ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα. 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Στο εννεασέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της ΧΑ ως η αρχή του μόνου ηγέτη (
Führerprinzip) με επικεφαλή τον Ν. Μιχαλολιάκο, εξ ου και τον αποκαλούσαν «φύρερ». Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο καταζητούμενος βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας. Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία. Το πόρισμα τοποθετεί τη δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια. Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο πόρισμα, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

Ο κ. Βουρλιώτης χρειάστηκε μια εβδομάδα και εννέα σελίδες πόρισμα για κινηθεί εναντίον της ΧΑ, όταν επί 26 συναπτά έτη δεν γινόταν απολύτως τίποτε. Τι απ’ όλα αυτά που περιγράφονται στο πόρισμα δεν ήταν γνωστά; 26 χρόνια εγκληματικής δράσης με ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκίες, εκβιασμούς, βιαιοπραγίες, δολοφονίες, κοκ και τώρα ανακάλυψαν την εγκληματική δράση της ΧΑ; Γιατί χρειάστηκε να μεταβιβαστούν οι φάκελοι στον Άρειο Πάγο για να κινηθεί ποινική διαδικασία;

Από το γεγονός ότι ο αντιεισαγγελέας Βουρλιώτης δεν έκανε κανενός είδους ανακριτική δουλειά επί της ουσίας της υπόθεσης μέσα στο μικρό διάστημα που μεσολάβησε από τότε που ο κ. Δένδιας παρέδωσε τους φακέλους με τις υποθέσεις της ΧΑ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέχρι την κίνηση ποινικής δίωξης, συνάγεται λογικά το συμπέρασμα ότι οι φάκελοι ήταν επαρκείς. Τότε γιατί τόσα χρόνια δεν είχε κινηθεί κανενός είδους δίωξη εναντίον των στελεχών της ΧΑ; Ποιος εμπόδιζε την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» να επιληφθεί του θέματος; Και γιατί χρειαζόταν ο υπουργός δημόσιας τάξης να ενοποιήσει τις υποθέσεις για τον Άρειο Πάγο; Δεν υπήρχε κανένας εισαγγελέας, ή άλλος δικαστής σ’ αυτό το επίπεδο που να διέθετε την απαιτούμενη ευαισθησία ώστε να ζητήσει τους φακέλους και να προχωρήσει ποινικά η υπόθεση; Ανεπάρκεια, ή σκοπιμότητα;

Ή μήπως έπρεπε να φανεί πώς ο κατ’ ευφημισμό υπουργός δημόσιας τάξης μετατρέπεται επίσημα σε γενικό εισαγγελέα με δικαίωμα στις πολιτικές διώξεις; Το αποτέλεσμα; Αυτοί που μέσα από τα σπλάχνα τους βγήκε και ανδρώθηκε η ΧΑ, αυτοί που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια ασυλία στη δράση της, είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως τιμωροί της. Με διαδικασίες που δοκιμάζουν την κοινή λογική. Άραγε θα εξεταστούν οι παλαιότερες σχέσεις της ΧΑ με την ΝΔ, την οργάνωση του κ. Βορίδη, που ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έχει ομολογήσει; Θα εξεταστούν οι σχέσεις του Μιχαλολιάκου και των δικών του με την ΕΥΠ και τις μυστικές υπηρεσίες ημεδαπής και αλλοδαπής; Ίδωμεν.

Κι έτσι φτάσαμε στη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών. Η εξουσία δίνει στεγνά τα υποχείριά της, προκειμένου να προχωρήσει ανοιχτά σ’ ένα καθεστώς «πολιορκίας» όπου η αυθαιρεσία και η προκλητική αυταρχικότητα θα υποδύεται τη «δημοκρατική νομιμότητα». Να γιατί η κυβέρνηση διάλεξε να στήσει αυτή την παράσταση. Πριν καν χαράξει να συλλαμβάνονται εν ενεργεία βουλευτές στο όνομα ενός εννεασέλιδου πορίσματος που στοιχειοθετεί κάποιο υποτίθεται αυτόφωρο κακούργημα, αυτό της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές δεν περίμεναν την ολομέλεια της Βουλής να άρει την κοινοβουλευτική ασυλία και κατόπιν να συλλάβουν τους βουλευτές της ΧΑ; Πώς είναι δυνατό και με βάση ποια εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου συλλαμβάνονται και μάλιστα επιλεκτικά ορισμένοι από τους εν ενεργεία βουλευτές της ΧΑ, παρά την ασυλία που προβλέπει το σύνταγμα;

Η επίκληση του γεγονότος ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση είναι αστεία και μόνο για την τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού. Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε συγκληθεί η Βουλή και σε ολομέλειά της να καταγγελθεί η ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση με σκοπό την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Μόνο που σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε αφενός να τοποθετηθούν όλοι ενώπιος ενωπίω και αφετέρου οι διωκτικές αρχές δεν θα είχαν άλλη επιλογή από το να συλλάβουν το σύνολο των βουλευτών της ΧΑ.

Προφανώς, αυτοί που σχεδίασαν την όλη επιχείρηση δεν ήθελαν κάτι τέτοιο. Δεν ήθελαν ανοιχτή συζήτηση στην Βουλή. Ο Μιχαλολιάκος βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ φώναζε «ρουφιάνοι». Άραγε ποιους εννοούσε; Ίσως αυτούς που του είχαν εξασφαλίσει ασυλία όλα αυτά τα χρόνια και τώρα τον έδιναν στεγνά. Αυτά κι ενδεχομένως άλλα πολλά δεν έπρεπε να ακουστούν σε ανοιχτή συνεδρίαση της Βουλής. Όπως επίσης δεν ήθελαν αυτοί που σχεδίασαν την όλη παράσταση να προβούν σε σύλληψη ολόκληρης της βουλευτικής ομάδας της ΧΑ. Ίσως γιατί έχουν άλλα σχέδια γι’ αυτούς. 

Μα αν η ΧΑ συνιστά εγκληματική οργάνωση, τότε γιατί δεν συλλαμβάνονται όλα τα μέλη και τα στελέχη της με την ίδια ακριβώς λογική που συνελήφθη Μιχαλολιάκος και Σία; Γιατί οι επιλεκτικές συλλήψεις και τα εντάλματα; Μήπως η κυβέρνηση ετοιμάζει μακελειό στους δρόμους με τους πιο θερμόαιμους από τους Χρυσαυγίτες; Μήπως γι’ αυτό αδυνατούν δήθεν οι διωκτικές αρχές να συλλάβουν τον υπαρχηγό Παππά; Ίσως η κυβέρνηση να ψάχνει για την ευκαιρία να παρουσιάσει τις νέες μονάδες με βαρύ οπλισμό που έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο Δένδιας εδώ και πολλούς μήνες. Υπάρχει καλύτερη νομιμοποίηση στην κοινή συνείδηση αυτών των μονάδων από μια μάχη εναντίον των χρυσαυγιτών;

Όπως κι αν την δει κανείς αυτή την υπόθεση είναι προφανές ότι στήθηκε μια ολόκληρη παράσταση για το φιλοθεάμων κοινό. Όχι μόνο για να εμφανιστεί το εγκληματικό καθεστώς του δοσιλογισμού και του ξεπουλήματος της χώρας ως δήθεν εκφραστής της «δημοκρατικής νομιμότητας». Ούτε μόνο να συγκροτηθεί το λεγόμενο δημοκρατικό ή συνταγματικό τόξο εναντίον των άκρων, στα οποία βέβαια κατατάσσεται οποιοσδήποτε απειλεί ευθέως το καθεστώς με ανατροπή. Πρέπει το φιλοθεάμων κοινό να εθιστεί να βλέπει εν ενεργεία βουλευτές με χειροπέδες, παρά την ασυλία τους. Πρέπει να εθιστεί στην μεταμεσονύχτια δράση των διωκτικών αρχών εναντίον πολιτικών οργανώσεων που το καθεστώς θεωρεί ή στιγματίζει ως απειλή. Πρέπει να εθιστεί να βλέπει τον υπουργό δημόσιας τάξης σε ρόλο εισαγγελέα, δικαστή και εκπρόσωπο του κράτους δικαίου. Ενός κράτους δικαίου κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της απόλυτης αυθαιρεσίας ενός συστήματος εξουσίας που υπηρετεί την διάλυση της χώρας και την γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. 

Να γιατί έπρεπε να μεταβιβαστεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η υπόθεση της ΧΑ. Πολύ δύσκολα εισαγγελική ή δικαστική αρχή σε κατώτερο επίπεδο θα δεχόταν να κινηθεί με τόσο δικονομικά αυθαίρετο τρόπο, υπηρετώντας τις σκοπιμότητες του καθεστώτος. Αντίθετα ο Άρειος Πάγος έχει μια λαμπρή ιστορία στην νομιμοποίηση των πιο αυθαίρετων και πραξικοπηματικών ενεργειών της εξουσίας. Της όποιας εξουσίας.

Από την εποχή τουλάχιστον του μεσοπολέμου κάθε φορά που η εξουσία ένιωθε να απειλείται από τον ίδιο τον λαό και προχωρούσε σε πράξεις κατάλυσης της συνταγματικής έννομης τάξης, τα ανώτατα δικαστήρια (Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειος Πάγος) έσπευσαν να νομιμοποιήσουν επικυρώνοντας τις σχετικές κυβερνητικές πράξεις, επικαλούμενα είτε «έκτακτες συνθήκες», είτε τη «σιωπηρή υποστήριξη του λαού», είτε το «γενικό συμφέρον». Κι έτσι οι κυβερνήσεις είχαν πάντα την άνεση να επιβάλουν αυθαίρετα καταστάσεις «πολιορκίας» εναντίον του λαού, που οδηγούσαν τελικά σε πραξικοπήματα και φασιστικές δικτατορίες. Τα ανώτατα δικαστήρια έβρισκαν τα πάντα νόμιμα και καλώς καμωμένα. Ακόμη και την ναζιστική κατοχή.

Δεν λέμε ότι δεν υπήρξαν άξιοι και έντιμοι ανώτατοι δικαστές, αλλά αυτοί ήταν ελάχιστοι που η έντιμη και πατριωτική στάση τους χανόταν πάντα μέσα στον γενικό κανόνα.

Έτσι και σήμερα. Τα κόμματα που υπηρετούν το καθεστώς αποικιοκρατίας του ευρώ και της δουλοπαροικίας του χρέους ξέρουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν στην ίδια λογική χωρίς άγρια γενικευμένη καταστολή, χωρίς αναστολή ακόμη και των λιγοστών πολιτικών ελευθεριών που έχουν απομείνει. Αυτά που έρχονται μαζί με το νέο χρηματοδοτικό πακέτο που ήδη συζητά η ευρωζώνη και το ΔΝΤ, δεν πρόκειται να αφήσουν κανένα να επαναπαυθεί στον καναπέ του. Η κοινωνική εξέγερση αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και το καθεστώς παίρνει τα μέτρα του. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί την ΧΑ ως βολικό άλλοθι.

Η ώρα που ο καθένας θα κληθεί να επιλέξει έχει έλθει. Απέναντι στο λεγόμενο δημοκρατικό ή συνταγματικό τόξο, που συνιστά τον κύριο φορέα εκφασισμού της ζωής μας, αλλά και την κύρια απειλή εναντίον της χώρας και του λαού της, θα πρέπει να δημιουργηθεί επειγόντως μια ευρεία συμμαχία αληθινά αντιφασιστικών και δημοκρατικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάσταση βιάζει. Αυτή η συμμαχία θα πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε μέτρο και μέσο εκφασισμού, ή φασιστικής εκτροπής της πολιτικής ζωής με κύριο στόχο να ανατραπεί εδώ και τώρα η κυβέρνηση ως πρώτο βήμα για την συνολική ανατροπή του καθεστώτος δεσμεύσεων που έχει επιβάλει η τρόικα και οι δανειστές.

Σ’ αυτή την συμμαχία έχουν θέση όλοι όσοι θεωρούν ότι οι διαρκείς εκτροπές που έχουν συντελεστεί από τον Μάιο του 2010 οδηγούν στην ολοκληρωτική καταστροφή τον λαό και την χώρα, καθώς και στον επίσημο εκφασισμό της πολιτικής με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές και την τρόικα. Η απάντηση στον φασισμό δεν μπορεί και δεν είναι η κράτος δικαίου του Δένδια και μιας κυβέρνησης που έχει κηρύξει επίσημο πόλεμο εναντίον όλων των λαϊκών στρωμάτων. Η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας από τον ίδιο τον λαό. Το καθεστώς το ξέρει και βιάζεται. Δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να επιβάλλει την δική του ανομία, τον δικό του σφετερισμό της εξουσίας ως «δημοκρατική νομιμότητα».

Το ΕΠΑΜ οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ευρύτερη δυνατή συνεύρεση όλων εκείνων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που κατανοούν την ανάγκη μιας τέτοιας αυθεντικά λαϊκής δημοκρατικής συμμαχίας. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Ούτε ανοχής. Όλοι μας πρέπει να πάρουμε σαφή θέση. Αυτή την φορά οι δημοκρατικές δυνάμεις αυτού του τόπου δεν πρέπει να πιαστούν στον ύπνο όπως έγινε το 1936, ή το 1967. Δεν πρέπει όπως στο παρελθόν να ανακαλύψουμε κατόπιν εορτής και μέσα στις φυλακές, στα ξερονήσια, στα αποσπάσματα, ή στην εξορία τι κάναμε λάθος, ποιες ήταν οι ολιγωρίες μας, ή ποιες ήταν οι ολέθριες παραλείψεις μας. Τώρα πριν είναι πολύ αργά. Αυτή την φορά η φασιστική εκτροπή από την εξουσία δεν θα περάσει. Δεν πρέπει να περάσει. Το προσκλητήριο για κάθε δημοκράτη έχει ήδη σημάνει.

40 σχόλια:

 1. Το ότι κάτι πολύ σάπιο γίνεται αυτή την στιγμή είναι σίγουρο και κάτι μεγάλο παίζεται απο πίσω, το οποίο η ΝΔ τρέχει να συγκαλύψει με την διάλυση της ΧΑ.

  Είναι η τελειοτική απελευθέρωση των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που ζητά η Τρόικα; Είναι περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων η οποία σε συνδιασμό με την δέσμευση μισθού και εισοδημάτων μέσω της εφορίας θα οδηγήσει στην αρπαγή των σπιτιών του κόσμου; Νέο χαράτσι; Μήπως θέλει ο Σαμαράς να το παίξει Ρήγκαν και να απολύσει τους εκπαιδευτικούς και να τους αντικαταστήσει με νεότερους και φτηνότερους; Πάει ο Σαμαράς σε εκλογές και θέλει να συσπηρώσει την δεξιά φέρνωντας πίσω στο μαντρί τους χάνους που πήγαν στην ΧΑ;

  Πολλά παίζουν αλλά ότι το ότι τώρα ξύπνησε το κράτος και είδε ποιοί είναι οι νεο-ναζί μόνο καθυστερημένος μπορεί να το πιστέψει.

  Απόστολος

  ΥΓ.Καζάκη, καταλαβαίνεις ότι έχεις να δεις σωρία ανεγκέφαλων σχολίων τώρα με αφορμή αυτό το άρθρο, όπου θα λένε ότι υπερασπίζεσαι την ΧΑ και θέλεις να την βλέπεις ελέυθερη στον δρόμο παρα πίσω απο τα κάγκελα που την έβαλε ο "μεγάλος" Σαμαράς; Κάτσε και γέλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 12 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Μάκης Βορίδης στο Βήμα fm: «Το αμφισβητώ ότι πρέπει να τοποθετούμε δεξιά τη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και είναι ένα ζήτημα αν ο εθνικοσοσιαλισμός ανήκει στη Δεξιά. Βασικό συστατικό της Δεξιάς είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας. Όποιος δεν υπερασπίζεται την ελευθερία, δεν μπορεί εννοιολογικά να εντάσσεται στη Δεξιά. Δεν είμαι και βέβαιος ότι θα περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως δεξιούς»
  Θα ήταν παράτολμο να πούμε οτι πρόκειται για την ιδεολογική κάλυψη της απο καιρό προαποφασισμένης συντριβής της Χ.Α.; Απο τις αρχές του καλοκαιριού κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα για το πόσο απασχολούσε τα επιτελεία της Ν.Δ η διαρροή ψηφοφόρων προς τη Χ.Α. Ίσως τους τράβηξαν τ'αυτί κι απ'το εξωτερικό πάντως είχε απο καιρό παρθεί η απόφαση οτι κάποιου είδους "τελική λύση" έπρεπε να υπάρξει μ' αυτό το ζήτημα. Ίσως ερμηνεύοντας αναδρομικά λόγους και πράξεις είναι εύκολο να πέσεις στη συνομωσιολογία, αλλά πρέπει να ναι κανείς αφελής για να πιστεύει οτι η όλη κινητοποίηση της "Δικαιοσύνης" και της "Πολιτειας" στηρίχτηκε στον αυθορμητισμό. Δημιουργείται (στου κασίδη του κεφάλι, ακίνδυνα και με τη μορφή υπερθεάματος -αφου τους ναζήδες κυνηγαμε βρε αδερφε) ένα νομικοπολιτικό μοντέλο, ένας προσομοιωτής δράσης, ως προηγούμενο για την ώρα που το καθεστώς θα αντιμετωπίσει τη πραγματική απειλή, τη πάλη των μαζών για δημοκρατία και απελευθέρωση.

  Γιώργος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ας είμαστε αντικειμενικοί και κυνικοί κ. Καζάκη.

  Η υπόθεση δίωξης της ΧΑ δείχνει οτι το καθεστως ειναι δικτατορικό. Τη θέση της ακροδεξιας ΧΑ θα ακολουθήσει και το επόμενο κόμμα που θα ειναι αντι-συστημικό και θα απειλήσει το σύστημα. Σιγουρα τα μεγαλο-στελεχη της ΧΑ δεν ειναι καλοπαιδα αλλα μερος των πολιτικών τους προτάσεων (απελαση λαθραιων, λογιστικος ελεγχος χρεους, εθνικοποιηση φυσικων μονοπωλιων και ενεργειακου πλουτου κλπ) αποτελουν αναθεμα για τις εγχώριες και υπερεθνικες παγκοσμιοποιητικες ελίτ.

  Η δικαιοσύνη είναι για τα μπάζα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εμπλεκονται σε πολυ βαρυτερες κατηγοριες αλλα δεν τους αγγίζει κανείς. Το πόρισμα ...9 σελίδων είναι παιδική έκθεση.

  Οι κατηγορίες θα πέσουν αλλα θα περασουν κανα 18 μηνο στη φυλακη και θα φανε τετοια προπαγανδα απο τα ΜΜΕ που θα χασουν τις εκλογες σε ευρωβουλη και δημους (ο Κασιδιαρης ειχε πιθανοτητες να εκλεγει).

  Ακόμα και εσύ κ. Καζάκη μπορεί να γίνεις στόχος απο το καθεστώς. Θυμάμαι πριν τις εκλογές του 2012 είχες αρκετά σημαντική δημοφιλία και άρχισαν ξαφνικά συκοφαντικά δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και μπλογκ να σε παρουσιάζουν ως σταλινικό, γραφικό, μασόνο, λαθρολάγνο, ψυχοπαθή, ψεκασμένο, οτι τα παίρνεις απο αλλα κομματα και πολλοί άλλοι δυσφημιστικοί και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί. Εαν το ΕΠΑΜ δυνάμωνε στο 20%, κατι θα εφευρίσκαν και θα σε βλεπαμε και εσένα ενα πρωινό με χειροπεδες. Αυτά που πρεσβεύεις, σε καθιστούν και εσένα εχθρό του καθεστώτος.

  Η Χ.Α σίγουρα ειναι στα ηγετικά της στελέχη εθνικο-σοσιαλιστικό κόμμα αλλα ο χαρακτηρισμός τους ως εγκληματική οργάνωση δεν ευσταθεί νομικά. Μην ξεχνάς οτι ψηφίστηκε απο 500,000 ελληνες και πολλοι απελπισμένοι νέοι έγιναν μέλη της.

  Αποκλείεται το έγκλημα στο κερατσίνι να έχει διαταχτεί απο στελέχη της ΧΑ. Γιατί να το κάνουν άλλωστε? Δεν είχαν να κερδίσουν κάτι. Ακροδεξιοί είναι αλλα δεν νομίζω να είναι ηλίθιοι στην ηγεσία της. Είναι τρίτο κόμμα και ανεβαίναν. Εαν ηθελαν να οργανώσουν φονικο, θα καθάριζαν κανα Σαμαρα. Το γεγονός οτι ο θύτης είχε κάποια σχέση με τη ΧΑ, δεν λέει κατι μια και δεν υπάρχει συλλογικη ευθύνη.

  Η λιστα Δενδια με τα 32 αδικήματα ειναι για γέλια (εχει τηλεφωνικές φαρσες, σπασιμο πάγκων λαθρομεταναστων, περιστατικα απλής εξύβρισης, μυνήσεις μελών της ΧΑ κατα του ΠΑΜΕ κλπ). Περιέχει και κάποιες δολοφονίες, αλλα η συσχέτιση με τη ΧΑ δεν στέκει νομικά. Καταγγελιες οτι φοράγαν μαυρα μπλουζάκια, ειναι για γελια. Η ΧΑ εχει
  e-shop και ο καθενας μπορει να αγοράσει ενα μπλουζάκι ΧΑ. Όπως καιβο καθένας μπορεί να γίνει μέλος σε ένα κόμμα. Οταν ήμουν φοιτητής, μέλη της ΚΝΕ, ΠΑΣΠ και των ΕΑΑΚ μιλώντας λίγο μαζί μου μου προτείναν να γίνω μέλος τους. Εαν εγω την επόμενη μέρα σκότωνα κόσμο, θα ήταν λογικό να κατηγορηθεί η ΚΝΕ? Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη.

  Η δίωξη που τους έκανε το καθεστώς παραπέμπει σε απολυταρχικό δικτατορικό καθεστώς. Το σύστημα φοβήθηκε οτί δεν βγαίνει εκλογικά να συνεχίσει τη κατοχή της χώρας και με αφορμή μια τυχαία και σκοτεινή δολοφονία ξεκίνησε δικαστικό και δημοσίογραφικό πογκρόμ κατα ενός κόμματος που αρεσει ή όχι ειναι εκλεγμένο απο τον ελληνικο λαό.

  Επίσης, ύποπτος ο ρόλος σιωνιστικών οργανώσεων της Αμερικης και του ΚΙΣ που ασκούσαν ασφυκτικές πιέσεις και παρεμβαίνουν και κάνουν τα ίδια και σε αλλες χώρες όπως στην Ουγγαρια με το jobbik που ειναι τριτο κομμα με 17%.

  Πρέπει όλος ο λαός να ενωθεί μακρυα απο αριστεροδεξιους διαχωρισμούς.

  Δεν βλέπω ομως να γίνεται τίποτα....  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ καλό το άρθρο του κυρίου Καζάκη. Είναι όμως ντροπή να δημοσιεύονται σχόλια υπάνθρωπων νεοναζί όπως το παραπάνω, που προσβάλλουν τη μνήμη του ήρωα Παύλου Φύσσα.

   Διαγραφή
  2. Ο ιδεολογικός πυρήνας της ΧΑ και κάθε εθνικοσοσιαλιστικής/ναζιστικής οργάνωσης στοιχειοθετείται ιστορικά από το κυνήγι των ανύμπορων, τη λατρεία του Χίτλερ, το ρατσισμό, την υπακοή σε κάθε κατεστημένη εξουσία, το γκάνκινγ, τις δολοφονίες, τη ρουφιανιά, τη δημιουργία παρακράτους, τη σύνδεση με τον υπόκοσμο, τις υπόγειες χρηματοδοτήσεις, την ανανδρεία, την πατριδοκαπηλεία, το λαικισμό, τη ξενοφοβία, την ομοφοβία κ.λπ.

   Κάποια από τα παραπάνω ενυπάρχουν και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Οχι βέβαια το κυνήγι τον αδυνάτων. Αυτό το κάνουν μόνο οι φασίστες που αυτοπροσδιορίζονται ως η κορυφή της αλυσσίδας. Ως εξουσία.

   Μπορεί ο ιδεολογικός τους πυρήνας να μην εμπίπτει στο νόμο περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Οι δολοφονίες ή οι απόπειρες και ο σχεδιασμός τους, οι ξυλοδαρμού η ηθικη αυτουργία που επιτρέπονταν ή σχεδιάζονταν και καλύπτοταν από την οργανωτική τους δομή και την ιεραρχία τους εμπίπτουν.

   Γι' αυτό άντε κλάψε πουθενά αλλού φασιστοτραχανά.

   Διαγραφή
 4. First things first ….
  1.- Είναι γεγονός ότι, οτιδήποτε γίνεται σ’ αυτήν την χώρα, γίνεται επειδή έτσι έχουν διατάξει οι επικυρίαρχοι ( τρόικα), και η “Κυβέρνηση” απλά εκτελεί τις εντολές που παίρνει.
  2.- Αρα και οι πρόσφατες συλλήψεις έγιναν κατ΄εντολήν της τρόικας.
  3.- Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ??? . Γιατί η τρόικα διέταξε τις συλλήψεις της Χ.Α αντί να ακολουθηθεί η νόμιμη και προβλέψιμη διαδικασία του Κοινοβουλίου ???
  4.- Μηπως, λέω μήπως, δούμε σε λίγο καιρό η “Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη “, να αθωώνει πανηγυρικά την ΧΑ, διότι δεν στοιχειοθετήθηκε τελικά η κατηγορία της συστάσεως εγκληματικής οργανώσεως ???, και, τέλος,
  5.- Μηπως, λέω μήπως, δούμε σε λίγο καιρό, ύστερα από την πανηγυρική αθώωσή της , η ΧΑ να παίρνει στις Δημοσκοπήσεις ποσοστό πάνω από 30% ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάνεις ένα σημαντικό λάθος στην ανάλυση σου. Το σύστημα δεν χρειάζεται να επιβάλλει κανένα φασιστικό καθεστώς. Πανικοβάλλουν με υποτιθέμενη άνοδο εθνικιστών αναμασώντας τη ναζιστική καραμέλα. Άλλωστε, η ιδεολογία του εθνικισμού είναι εναντίων όσων θέλουν να εφαρμόσουν τωρα οι ελιτ που είναι η οριστική κατάργηση των κυρίαρχων εθνών κρατών.

  Το ιδιο το σύστημα λοιπόν γνωστό ως η "δημοκρατια" είναι απόλυτα δικτατορικό , καλυμμένο πίσω απο ένα πέπλο "θεσμών" και ψευτο-κοινοβουλευτισμού και βασισμένο στη πανίσχυρη προπαγάνδα των ελεγχόμενων απο ολιγάρχες ΜΜΕ.

  Και πέρα απο αυτό έχουμε και την υπερ-δικτατορία της Ε.Ε. Που είναι ουσιαστικά διορισμένα ανδρεικελα ευρω-γραφειοκράτες με τυραννικες δικτατορικες εξουσίες που δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο και είναι υπεράνω εθνικών κρατών. Βγαζουν ογκώδεις οδηγίες χιλιαδων σελίδων που καθορίζουν τη ζωή μας αλλα είναι αδυνατο να γνωριζουμε περι τινος προκειται ενω δεν εχουμε καμια δυναμη επιρροης (το ευρωκοινοβουλιο ειναι μια παρωδια αντιστοιχο του ανωτατου σοβιετ).

  Αλλα επειδή αυτοι ειναι γραβατωμενοι και τους αλλαζουν συχνα ειναι αδύνατο να γινει συσχετιση στον απλο ανθρωπο οτι αυτοι ειναι τυραννοι. Εαν σου εβγαινε ο Ολι Ρεν και ο μπαροζο με στρατιωτικες στολες θα τους λεγαμε χουντα.

  Ειναι πολυ δυσκολο να ανατρεψουμε αυτη τη δικτατορια κ. Καζακη. Και αν το κανουμε, θα εχουμε τις τυχες της Κουβας (εμπαργκο), Βενεζουελας (πραξικοπηματα κατα τσαβεζ), Συρια (αποπειρα εισβολης με προβοκατσιες).

  Πρεπει να παλεψουμε βεβαια αλλα οι εχθροι μας ειναι αδιστακτοι και θα ειναι ανελεητοι. Ειμαστε σκλαβοι ομως και οπως ο σπαρτακος αξιζει να δωσουμε τη μαχη


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστος το συστημα ειναι ανελεητο μολις καταλαβει οτι κατι προσπαθει να γινει γινεται θηριο και το τσαλαπατα με αγριο τροπο για να γινει παραδειγμα μεθοδος μαφιας προβλεπω ασχημες εξεληξεις .Οσο για την χρυση αυγη και τον χιτλερ τον συνελαβαν και τον εκλεισαν φυλακη με το κινημα της μπυραριας του Μοναχου αλλα αυτο δεν τον εμποδισε σε λιγα χρονια μετα να επιβαλει το ναζισμο στην γερμανια

   ΣΤΕΦΑΝΟΣ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

   Διαγραφή
 6. Ο κ.Παπαδημητρίου είπε πριν από λίγες μέρες πως η κυβέρνηση μπορεί να συνεργαστεί με την καλή Χ.Α...Τυχαίο;Επιτέλους ας πάρουν όλοι θέση...Η 'ωρα της ευθύνης έφτασε για όλους.ΌΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ.Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΌΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ...ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι μόνοι χρυσαυγίτες που ίσως μπορούσαν να βγουν για επεισόδια θα ήταν αυτοί κοντά στους πυρήνες. Λιγάκι δύσκολο να έβγαιναν οι 500.000 που ουσιαστικά την ψήφισαν ως σκιάχτρο ενάντια στο κατεστημένο και που δεν έχουν, φυσικά, καμία σχέση με τον ναζισμό. Κάτι άλλο παίζει, ίσως ο εκφοβισμός ότι δεν μπορεί να τα βάλει κανένας εναντίον τους, ακόμα και μια Χρυσή Αυγή με στρατιωτική εκπαίδευση, πειθαρχεία και, προπάντων, θέληση να συγκρουστεί. Νομίζω πως όλοι είδαμε πως "κώλωσαν" οι Έφεδροι Αξιωματικοί παρόλο που η πράξη τους δεν ήταν παράνομη καθότι η επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος δεν αποτελεί πραξικόπημα. Βέβαια στην χώρα μας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ερμηνεύουν το Σύνταγμα κατά το δοκούν, ακόμα και όταν η δική τους ερμηνεία βγάζει μάτια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κλασικος αριστερος στη σκεψη κε Καζακη. Αληθεια γιατι δεν ανηκεις σε καποιο απο τα 3 κομματα του κοινοβουλιου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. είδες φώς και μπήκες;

   έχει απαντήσει, άπειρες φορές

   Διαγραφή
  2. Η σκέψη μου είναι κλασικά δημοκρατική και κανένα από τα κόμματα του κοινοβουλίου δεν πληροί ουτε καν τα στοιχειώδη της δημοκρατίας.

   Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο.
   Ο κύριος Καζάκης αντιλαμβάνεται την δημοκρατία με ένα δικό του τρόπο γράφει στα @@@@ του μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους και αναμασά την καραμέλα του νεοναζισμού καλλιεργώντας για μια φορά ακόμα κλίμα εμφυλίου .
   Κύριες Καζάκη αν ο λαός θέλει φασισμό είναι δικαίωμα του αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε ; Να σας θυμίσω ότι ποτέ δεν έχουν κυβερνήσει τον τόπο εθνικιστές αντίθετα με τους ομοϊδεάτες σου αριστερούς που έχουν κάνει συνεργασίες εξουσίας και ελέγχουν την παιδία από το 1974 μέχρι σήμερα .
   Να σας θυμίσω ακόμα τους Ναζί τους τσάκισε ο κόκκινος στρατός σε άψογη συνεργασία με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές .
   Να σας θυμίσω ότι ο Κασιδιάρης είναι πρώτος σε δημοτικότητα στον δήμο Αθηνών ότι η Χρυσή Αυγή έχει ακόμα πολύ μεγάλα ποσοστά δημοτικότητας 10-15% και ότι οι Χρυσαυγίτες είναι στην φυλακή επειδή τα μεγάλα αφεντικά του σιωνισμού δεν τα ανέχονται τον Εθνικισμό αντίθετα με τον κουμμουνισμό και τον καπιταλισμό που τον έχουν δημιουργήσει και τον ελέγχουν .
   Εγώ αν και διαφωνώ με πολλά μαζί σας στηρίζω, σας ακούω στο ραδιόφωνο και αγοράζω και την εφημερίδα σας .
   Σταματήστε τους αφορισμούς !!

   Διαγραφή
  4. Εθνικιστικό κίνημα δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα αφότου και ο τελευταίος εθνικιστής πολιτικός (ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου) γοητεύτηκε από τον επερχόμενο φασισμό. Από τότε έως σήμερα εθνικισμός στην Ελλάδα, ή εθνικοφροσύνη είναι η ιδεολογία της υποτέλειας, η ιδεολογία των γερμανοτσολιάδων, των ταγματαλητών, των χιτών, των σούρληδων, των εμπνευστών και των συνεχιστών των τόπων ανανήψεως και μαρτυρίου όπως η Μακρόνησος, τα Γιούρα και άλλων 15 χώρων εξορίας και βασανηστηρίων για πάνω από 300 χιλιάδες Έλληνες. Το μόνο κίνημα που ήταν οι εθνικιστές, εθνικόφρονες ικανοί να στήσουν ήταν πρώτα στην υπηρεσία των Βρετανών σδτο μεσοπόλεμο, ύστερα των ναζί στη διάρκεια της κατοχής και κατόπιν πάλι των Βρετανών του Σκόμπι και τέλος των Αμερικανών του Πιουριφόι και της νατοϊκής χούντας. Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία της φασιστικής εθνικοφροσύνης στην Ελλάδα που ήταν πάντα το ακροδεξιό χέρι της εξουσίας. Όσο για τους ναζί, τι να σου πει κανείς; Ο ναζισμός στοίχισε στην ανθρωπότητα όχι μόνο τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και την βιομηχανία των κρεματορίων όπου βρήκαν οικτρό θάνατο δεκάδες εκατομύρια έγκλειστοι σε στρατόπεδα όπως το Μπούχεβαλντ, το Άουσβιτς, κοκ. Το εγκληματικό πρόσωπο του ναζισμού της ΧΑ δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους ψηφοφόρους της. Όσο για την ίδια την ΧΑ, που είναι άραγε τα τάγματα εφόδου που θα σάρωναν την εξουσία; Που είναι όλοι αυτοί οι γουρονοκέφαλοι ουγκ με την στρατιωτική εκπαίδευση για να υπερασπιστούν την ηγεσία τους; Θρασύδειλα ναζί υποκείμενα που ξέρουν μόνο να δρουν με την κάλυψη και την ασυλεία της επίσημης εξουσίας. Ούτε 100 δεν μαζεύτηκαν έξω από την ΓΑΔΑ. Που είναι οι 500 χιλιάδες ψηφοφόροι της ΧΑ να υπερασπιστούν τον αγαπημένο τους Κασιδιάρη; Πουθενά. Οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν υποκείμενα του υποκόσμου. Αν οι ψηφοφόροι της ΧΑ ταυτίζονταν με την συμμορία Μιχαλολιάκου, τώρα θα βλέπαμε μαζικότατες διαδηλώσεις υπέρ της ΧΑ. Αντίθετα, η ΧΑ απέδειξε πόσο γυμνή είναι από κόσμο και πόσο θρασύδειλα είναι τα οργανωμένα μέλη της.

   Διαγραφή
  5. Αφελής ερώτηση:

   Αποκλείουμε το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν τάγματα εφόδου, και να μην υπήρξαν ποτέ; Τα θεωρούμε δεδομένα;

   Ο κόσμος που υποστήριξε την ΧΑ, και κατά 99% δεν είναι ναζιστές φασίστες, απλά αγανακτισμένοι πολίτες, φοβάται να βγει στους δρόμους, γιατί βλέπει το βρώμικο παιχνίδι του κράτους, του πραγματικού φασισμού, και δε θέλει να στοχοποιηθεί...

   Διαγραφή
 9. Κυριε Καζακη με λενε Αλεξανδρο και ειμαι φοιτητης στα Ιωαννινα.
  Εχω πολλα ονειρα για την Πατριδα μου οπως και πολλοι αλλοι.
  Αλλα εχω και καποιες αποριες που αν ειναι δυνατον θα ηθελα να μου απαντηθουν.
  Εστω λοιπον οτι αυριο κιολας δικαζονται ολοι οι δοσιλογοι (πολιτικοι,δημοσιογραφοι,καναλαρχες,επιχειρηματιες κοκ.)

  Εστω οτι βγαινουμε απο την Ε.Ε και ξανατυπωνουμε την δραχμη(γενικα εθνικο νομισμα) , ακυρωνουμε το αντισυνταγματικο μνημονιο και διαγραφουμε το τοκογλυφικο ''χρεος''(αν γινουν ολα αυτα θα παω να αναψω κερια σε ολες τις εκκλησιες της Ελλαδας).Μετα μπορει να υπαρξει οικονομικη ανοδος της χωρας ,ας πουμε , σαν της Ρωσιας?Και αν ναι πως?

  Επισης θα ηθελα πολυ να μαθω τιμες διαφορων προιοντων κατα την δεκαετια του 90 και αν αυτες μπορουν να επανελθουν με εθνικο νομισμα(επειδη τοτε ηταν ολα φτηνα και ο κοσμος μπορουσε να αγοραζει)

  Ευχαριστω προκαταβολικα
  Αλεξανδρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχω απαντήσει αναλυτικά πολλές φορές. Ψάξε στο blog και θα βρεις τις απαντήσεις.

   Διαγραφή
 10. Θα ήθελα να προσθέσω μια άλλη οπτική ,που συσκοτίζεται συστηματικά από τις συστημικές δυνάμεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης,κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς , αντιεξουσιαστών και αντιφα κάθε απόχρωσης.
  Ο εισαγγελέας του αρείου πάγου διώκει τη Χ.Α. με τον τρομονόμο του 2001 ,που σε κάθε του παραλλαγή πολέμησαν ,και καλά έκαναν,όλοι οι παραπάνω που σήμερα τηρούν "τη σιωπή των αμνών".
  Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
  Ο πρώτος αντιτρομοκρατικός νόμος 774/1978 «περί καταστολής της τρομοκρατίας και προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» καταργήθηκε το 1983 ,κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και των κομμάτων της αριστεράς.
  Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο νόμος 1916/1990 «Για την προστασία της κοινωνίας από το οργανωμένο έγκλημα», που τέθηκε σε ισχύ το 1990. Ο νόμος αυτός καταργήθηκε το 1993 μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ,του τύπου και νομικών κύκλων ,που τον χαρακτήρισαν αντισυνταγματικό.

  Στη συνέχεια ο νόμος 2928/2001 «Τροποποίηση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες διατάξεις για την προστασία του πολίτη από αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων.», τέθηκε σε ισχύ το 2001 και σε αυτόν οφείλεται το άρθρο για την "εγκληματική οργάνωση" με την οποία διώκονται οι βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ
  Κατά τη ψήφιση του παραπάνω νόμου το ΚΚΕ αποχώρησε από την αίθουσα του κοινοβουλίου και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη δημοκρατία και αντισυνταγματικό.Ακόμη ο Ριζοσπάστης της 26-5-2001 ενημέρωνε για το πλήθος των συλλαλητηρίων ,που γινόταν σε όλη τη χώρα για να μην περάσει ο τρομονόμος .
  Ο νόμος αυτός τροποποιήθηκε τον Αύγουστο του 2010 από τη ΝΔ και ψηφίσθηκε παρά τη θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης,αλλά και εξωκοινοβουλευτικές ομάδες και κόμματα ,όπως η ΚΟΝΤΡΑ ή το δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
  Να σημειωθεί ότι με τον αντιτρομοκρατικό διώχθηκαν 19 νεαροί στη Λάρισα ,που είχαν συλληφθεί σε διάρκεια επεισοδίων για τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου ,ενώ αντιεξουσιαστικές και αριστερίστικες οργανώσεις διοργάνωναν μετακινήσεις στη Λάρισα για συμπαρασταση στους συλληφθέντες,κατακεραυνώνοντας τον τρομονόμο,που δολοφονούσε τα πολτικά δικαιώματα.
  Σήμερα που βρίσκονται όλοι αυτοί; Τι κάνει ο κ.Κουβέλης που το 2001 κατήγγειλε με στεντόρια φωνή τον τρομονόμο ,στον οποίο βασίζεται σήμερα η δίωξη της ΧΑ.
  Αλλά και οι αντιεξουσιαστές,η ΚΕΕΡΦΑ ,η ΑΝΤΙΦΑ ή το Δίκτυο για τα πολτικά δικαιώματα;
  Μήπως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή μήπως όλοι οι παραπάνω πιστεύουν ότι αυτοί θα τη γλυτώσουν;
  Η ανακοίνωση της Αμερικανοεβραικής Επιτροπής διά του εκπροσώπου της κ.Χάρις ,ο οποίος δήλωσε “Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.Οι δυνάμεις του βίαιου εξτρεμισμού είναι κίνδυνος για τη κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτές” δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.
  Να σημειωθεί ότι ο Σαμαράς έχει συναντηθεί δύο φορες με την παραπάνω οργάνωση στη διάρκεια των τελευταίων δύο επισκέψεών του στις ΗΠΑ.
  Ηδη πριν δύο ημέρες 27 κάτοικοι της Ιερισσού,εν μέσω ευφορίας για τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ,ελαβαν κλήση για απολογία για κακουργήματα κατά της Ελ Ντοράντο.
  Το 1936 η σύλληψη βουλευτών του ΚΚΕ και η απαγόρευση του κόμματος από τον Μεταξά ονομάσθηκε δικτατορία της 4ης Αυγούστου.
  Σήμερα ζούμε ένα πραξικόπημα που δεν λέει το όνομά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 30 χρόνια μαχαιρώνουν κόσμο κυνηγούν και χτυπάνε ανήμπορους και πεινασμένους. Μαστρωπία, προστασία και άλλες μπίζνες του υποκόσμου έγιναν το κριτήριο της δήθεν καθαρότητας από τους μιαρούς αλλοεθνείς και τις βρώμικες ιδεολογίες.

   Οχι μόνο είναι παράτυπος ο τρόπος που διώκονται οι βουλευτές της ΧΑ, αλλά και ύποπτος. Όμως, 30 χρόνια τους χάιδευαν και τους προστάτευαν. Τώρα που σφίξανε για μερικούς οι κ..λοι θυμήθηκαν τη δημοκρατία.

   Οι ίδιοι όμως ποτέ δεν σεβάστηκαν την δημοκρατία, απλώς την υπομένουν ελπίζοντας να την καταστρέψουν (ότι έχει απομείνει) με την πρώτη ευκαιρία.

   Διαγραφή
  2. αυτό είναι το ωραίο σ αυτή την υπόθεση.
   όταν η αριστερά φώναζε ''όχι στον τρομονόμο'' κάτι τύποι σαν αυτούς την λοιδορούσαν και τους αποκαλούσαν φιλοτρομοκράτες.
   τώρα ήρθε η ώρα να κοιμηθούν έτσι όπως έστρωσαν

   Διαγραφή
 11. Καλά γιατι απ το 1987 δεν τους είχαν πιάσει?
  Για τον ίδιο λόγο που δεν καθαρίσανε:
  1. Βατοπέδι
  2. Siemens
  3. Μίζες κομμάτων
  4. Παρακολουθήσεις Vodafone κλπ
  Γιατί δεν βρήκαν γιάφκες αλλα μαχαιράκια και σφεντόνες?
  Απλά γιατί θέλουνε την βιτρίνα και όχι το ουσιαστικό πρακράτος.
  Φοβήθηκαν την απειλή για συνεχείς εκλογές όπως έκανε το αδελφό κομμα στην Γερμανία και δεν θέλανε να γίνουνε Χιντεμπουργκ....Κατά συνέπεια:
  1. Κάνουνε πρόβα τζενεράλε παρακάμπτοντας το κοινουβόλιο.
  2. Πετάνε τους ανυπόμονους και νομιμοποιούνε τους συνεταταγμένους ταγούς του φασιμού Βορίδη, Κρανιδιώτη, Λαζαρίδη Πλεύρη κλπ.
  3. Κάνουνε "σοβαρή" την υπόλοιπη Χ.Α. που έχουν κάθε λόγο να την ενσωματώσουν και βέβαια έχουνε και δεσμούς ( α ρε Μπάμπη προφήτη).
  4. Το εναπομένον παρακράτος πια είναι ελεγχόμενο.
  5. Δεν γίνεται καμία καταδίκη του φασισμού εκεί που πρέπει, δηλαδή στον κόσμο που ψήφισε, αλλα το αντίθετο ηρωποιούνται κατακάθια.
  6. Δίνουν επιφαση νομιμότητας στο "συνταγματικό" τόξο που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και κινητοποιεί θεσμούς κατά βούληση (που έχει κάνει κουρέλι το σύνταγμα).
  Μαύρα χρόνια έρχονται, η κοινωνία είναι γυμνή από μία καθαρή ανθρωπιστική και δημοκρατική συλλογικότητα και παιδεία. Το αίτημα της συμπόρευσης όλου του κόσμου για δημιουργία κοινωνίας και πατρίδας με βαθεία δημοκρατικές δομές που είναι η βασική προυπόθεση για δημιουργία και ειρηνική πρόοδο καλύπτεται από την υποταγή σε μία alacard νομιμότητα των υπαιτίων της καταστροφής μας.
  Τζάμπα τα γραφε ο ερημος ο Ρουσώ , τζάμπα διαβάζαμε και μεις....
  Πολλά σκοτάδια ρε γαμότο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Είναι προφανές ότι η "ενδεχόμενη" άνοδος κοντά στο 15% της Χρυσής Αυγής, μπορεί να προκάλεσε εφιάλτες στο σύστημα, ίσως γιατί και ο κ.Μιχαλολιάκος να μην μπορούσε να το "διαχειριστεί". Η ανάλυση του κ.Καζάκη είναι στοιχειωδώς λογική. Ομως, υπάρχουν περιπτώσεις που οι δικαστές κρίνουν με βάση "το γενικότερο συμφέρον", το οποίο μερικές φορές υποκρύπτει σκοπιμότητες. Σ' αυτό το σημείο θα κριθεί η διάθεση των πολιτών, για το τι πραγματικά περιμένουν από τη ΧΑ. Αλήθεια, οι γιατροί με τις φαρμακευτικές εταιρείες που συνεργάζονται, δεν συνιστούν "εγκληματική οργάνωση" και δεν προκαλούν "ξέπλυμα μαύρου χρήματος";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από το και καλά 15% ούτε 500 άτομα δεν πρόκειται να κατεβούν κάπου για τους εθνικοσοσιαλιστές σου. Βασικά για αυτό θέλετε και τα τάγματα εφόδου. Για τον ίδιο λόγο που τα ήθελε και ο Χίτλερ. Ούτε γι αυτόν θα κατέβαινε κανείς. Μόνο οι πληρωμένοι δολοφόνοι του.

   Για καμιά παρέλαση είστε να χειροκροτάτε.

   Διαγραφή
 13. Ισως το ξεδόντιασμα στη χ.α. έγινε λόγο της αδυναμίας των κρατούντων να διαχειριστουν πολιτικα τη δολοφονία του Παυλου Φύσσα.
  Σε μια εποχή που σχεδόν είχε επιβλήθει η άκρα του τάφου σιωπή, οι γελοίοι ναζίδες το παρακάνανε λίγο στη δοσολογία του φόβου και αντε τώρα να επιβάλεις μνημονιο νο 4, κουρεμα καταθέσεων, νέες απολύσεις κτλ, με μερικους χιλιάδες αντιφασιστες και τσατισμένους αριστερους να διαδηλώνουν σχεδον καθημερινά στο δρομο. Χωρια ίσως και οι αντιδρασεις στο εξωτερικό. Για εμένα το σύστημα υποχρεωθηκε να κάψει ένα από τα χαρτιά του χωρίς να είναι απολυτως βεβαιο που θα πάνε οι ψηφοι διαμαρτηρίας της διαλυμενης χα. προκειμενου να διατηρήση για την ώρα την απαραίτητη κοινωνική ύπνωση ώστε να περάσουν παση θυσία και τα νέα μετρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H XA δεν ειναι μερος του συστηματος. Εαν ηταν μερος του συστηματος, θα τη προβαλλαν με θετικο τροπο τα ΜΜΕ. Οι αριστεροι ηταν σε αυτη τη περιπτωση οι "χρησιμοι ηλιθιοι" του συστηματος και πανηγυριζουν για νικη της "δημοκρατιας" σε μια παρανομη συλλυψη στελεχων νομιμου κομματος.

   Διαγραφή
  2. Ναι φυσικά, το αντιμνημονιό μένος της εξαντλούνταν στο να υποστηρίζει μεσα στη βουλή ολους τους νομους που ευνοούσαν από τους εφοπλιστες ως την ελντοραντο στη χαλκιδική, ενω ο ακτιβισμόστης άρχιζε και τελείωνε στο να δολοφονούν ακακους χρτοφαγους πακιστανους (αφου για τους νταβραντισμενους μαυρούς και τους οργανομενους κινεζους δεν ηταν και τοσο ικανοί ) με την μιση αστυνομία και κυπ να τους σιγοντάρει. Και ξερεις τι έγινε, είναι σε τέτοιο βαθμό ουγκ που στη πρωτη σοβαρή αποστολή που ανατεθηκε από το συστημα, να αρχισουν να παιζουν το παιχνιδι των δύο ακρων, τα κάνανε εντελώς μα εντελώς μανταρα. Εγω πανηγυρίζω για το οτι μόλις δυο εβδομαες από την ημέρα που δολοφονιθηκε ο Παυλος ολοκληρη η ναζιστικη οργανωση ξηλώνεται και φαινεται ξεκαθαρα, ακόμα και στον ποιο ευκολοπιστο, ποιο είναι το αληθινό τους πρόσωπο.

   Διαγραφή
  3. Γραφει ο ενας: ,,H XA δεν ειναι μερος του συστηματος. Εαν ηταν μερος του συστηματος, θα τη προβαλλαν με θετικο τροπο τα ΜΜΕ.,,
   Αχαχαχαχ, οταν η Κοσιωνη ελεγε στο δελτιο του ΣΚΑΙ (γαδαρο), ,,... η ΧΑ, το μονο αντισυστημικο κομμα..., δεν ειναι απλως θετικο, ειναι τρελλο σπρωξιμο.

   Και γραφει ο αλλος: ,,Εγω πανηγυρίζω για το οτι μόλις δυο εβδομαες από την ημέρα που δολοφονιθηκε ο Παυλος ολοκληρη η ναζιστικη οργανωση ξηλώνεται και φαινεται ξεκαθαρα, ακόμα και στον ποιο ευκολοπιστο, ποιο είναι το αληθινό τους πρόσωπο. ,,
   Μην χαιρεσαι. Το γεγονος και μονο αυτο, της χρονικης συγκυριας, πρεπει να σε βαζει σε τρελλες σκεψεις. Δεν χρησιμοποιησαν τον ποινικο κωδικα, αλλα τον τρομονομο. Τι βολικο!!! Η ΧΑ πιονι τους ειναι, τους χρησιμοποιουν για υπαρχει νομικο προηγουμενο. Και μετα θα συλλαμβανουν αυτους, που πραγματικα ειναι αντισυστημικοι και οταν νιωθουν, οτι απειλειται η εξουσια τους.

   Διαγραφή
  4. O τρομονόμος όπως καλά γράφεις είναι γιαυτο΄θς που αντιστέκονται και θα χρησημοποιειται είτε βάζανι η χ.α στη φυλακή ειτε όχι. Η χ.α. διωκεται κυρίως για ποινικά εγκλήματα. Το ότι θα μπορώ να πηγαίνω στην εφορία στη νίκαια χώρισ να χρειάζεται να εντικρίζω τα μουτρά των υπανθρώπων βαζιβουζουκων της χα που ήταν έξω απο τα γραφεία τους είναι για μένα πολυ θετικό γεγονος εστω και απο αισθητικής απόψεως. Από την αλλη ο φόνος και το ξήλωμα/ξεβράκωμα που ακολούθησε έχουν περασει στην ιστορία, και δεν έχει καμία σημασία το τι θα σημβεί στο ετσι και αλλιως δυσοίονο μελλον.

   Διαγραφή
 14. http://www.youtube.com/watch?v=Scz9Les3A9E "Καλαϊτζής, αντιπρόεδρος της Βουλής, στέλεχος της ΝΔ: Να πάψει να μιλάει η οικογένεια του Παύλου

  Απο τέτοια υποκείμενα "νοιώθουμε την ανάσα της δημοκρατίας" (sic).
  Δείτε το βίντεο και νοιώστε την αγανάκτηση ενός "δημοκράτη" που του χαλασαν την βολή οι φωνές ενός πατέρα και έσυραν το κόμμα του να χτυπήσει τη σάρκα εκ της σαρκός του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Κύριε Καζάκη, τροφή για νομική σκέψη πάνω στο καπνογόνο διαρκείας που έριξαν οι δωσίλογοι με τις συλλήψεις χρυσαυγιτών, (και ο Θεός ας βάλει το χέρι του μετά απ' αυτά), είναι και η παρακάτω ανάλυση που παραθέτω του τ. επίκουρου καθηγητή Ευριπίδη Μπίλη, που νομίζω οτι είναι χρήσιμο να διαβαστεί.
  Καλή δύναμη.
  http://olympia.gr/2013/09/29/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιώργος Γρυμπογιάννης30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:01 π.μ.

   Δημήτρη, αυτό το κείμενο μένει κυριολεκτικά "μισό", ως πολιτική/επαναστατική πράξη, αν δεν συν-πραγματωθεί και ως αιχμή υπεράσπισης του κατακτημένου νομικού πολιτισμού.Το συνυπογράφω ως καταγγελία για την διεφθαρμένη και διαφθοροποιό, σε την βαθμό κακουργήματος ενδεχόμενα κυβερνητική/αστυνομική/εισαγγελική ευθύνη, ως προς την πλημμελή αντιμετώπιση αν όχι συγκάλυψη των 32 φακέλων που αναφέρεις και παρακαλώ μετά την συλλογή υπογραφών να το καταθέσουμε σε ισάριθμα αντίγραφα ως "αναφορά" στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου με ένα μεγαρόσημο 3 ευρώ έκαστος. Περιμένω την απάντησή σου για τον συντονισμό όσων ενδιαφέρονται, τουλάχιστον στα πλαίσια φίλων και μελών του Ε.ΠΑ.Μ..

   Διαγραφή
 16. Επειδή η ΝΔ χάνει ψηφοφόρους προς την ΧΑ, ψηφίζει άρον άρον ειδική διάταξη να μη γίνονται οι επαναληπτικές. Γιατί δεν ψηφίζει άρον άρον και διάταξη που να καταργεί την παραγραφή αδικήμάτων πολιτικών για να μπουν φυλακή οι κλέφτες πολιτικοί?, λένε οι δεξιοί. Και φυσικά θα φύγουν, αν συνεχίσει έτσι, από τη ΝΔ και θα πάνε στο Λαος και την ΧΑ. κλικ εδώ... http://efoploo.wordpress.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Δημητρη επετρεψε μου να σε αποκαλω με το μικρο σου ονομα.Θα ηθελα να ασχοληθεις με το reverse mortage που με αυτο τον τροπο οι ασφαλιστικες εταιριες στο κοντινο μελλον θα παρουν τα σπιτια του κοσμακη.Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και πρεπει να γινει μια καμπανια ενημερωσης του κοσμου .Δεν ειμαι οικονομολογος και οι γνωσεις μου ειναι φτωχες πανω σε αυτα τα θεματα

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Σαν σιωπή των αμνών θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την απουσία αντιδράσεων από τα κόμματα της αριστεράς για την εφαρμογή του τρομονόμου στη σύλληψη και πιθανή προφυλάκιση της ΧΑ.
  Επειδή ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα
  Επειδή η εφαρμογή του τρομονόμου (το άρθρο για την εγκληματική οργάνωση εισήχθη με τον τρομονόμο του 2001 ,που τροποιποιήθηκε επί τα χείρω το 2010) στη περίπτωση της ΧΑ είναι η πρόβα τζενεράλε για την εφαρμογή του σε κάθε ομάδα ,που θα αποτελέσει κίνδυνο για τα συμφέροντα της τρόικας και της κυβέρνησης.
  Παραθέτω κάποιες αντιδράσεις,κατά του τρομονόμου, από το μακρινό παρελθόν,όταν η αριστερά δεν είχε κάνει δηλώσεις μετάνοιας και αφοσίωσης στο καθεστώς κατοχής.
  6/5/2001 ο Ριζοσπάστης καταγγέλει ότι με τον αντιτρομοκρατικό νόμο του 2001 καθιερώνεται η έννομη βία στη πολτική ζωή.Παραθέτει τα συμπεράσματα της Γ.Σ. των δικηγόρων της Αθήνας που κατέληγαν στο ότι ο τρομονόμος αποτελεί κίνδυνο για το παρόν και το μέλλον των ατομικών δικαιωμάτων.Παρουσιάζει αποσπάσματα από την ομιλία του καθηγητή ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ,κ Μανωλεδάκη, σε εκδήλωση της "Δημοκρατικής συσπείρωσης για τις Λαικές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη" .Ο πανεπιστημιακός καθηγητής υποστηρίζει ότι αν το σχέδιο γίνει νόμος του κράτους,οι ελευθερίες των πολιτών θα τεθούν σε κίνδυνο.και επισημαίνει ότι η ανάγκη αντιμετώπισης των κοινωνικών εκρήξεων που έρχονται επιβάλλει τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
  25/12/2003 Η ΚΕΔΑ (κινηση Ενωτικής Δράσης της Αριστεράς) ζητά στα πλαίσια δημοσίευσης της Πολιτικής της Διακήρυξης "Να καταργηθεί ο τρομονόμος"
  10/6/12 Αναρχικές ομάδες με προκήρυξη που δημοσιεύει η ιστοσελίδα zougla ζητούν την κατάργηση του τρομονόμου,που βαπτίζει τρομοκρατική κάθε επαναστατική πράξη.
  24/9/10 Σε ανακοίνωσή του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταγγέλεται το πρωτοφανές πραξικόπημα κατά των συνταγματικών ελευθεριών,που ποινικοποιεί τη πολιτική και συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιεί ανώνυμους μάρτυρες σε δίκες τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος
  27/11/10 Το Δίκτυο για τα κοινωνικά και Πολτικά Δικαιώματα εν όψει συλλαλητηρίου κατά του τρομονόμου την 27/11/10 εκδίδει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας επιβάλλει καθεστώς έκτακτης ανάγκηςκαι αποτελεί απειλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα.Η θωράκιση του νόμου και του κατασταλτικού μηχανισμού είναι απαραίτητα για την πειθάρχηση του εσωτερικού εχθρού.Και καταλήγει με τη διαπίστωση ότι η επιβολή οργουελιανού κράτους είναι σε εξέλιξη ζητώντας τη κατάργηση του τρομονόμου.
  Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτική αναφορά της στάσης ορισμένων πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς και του Α/Κ χώρου στην επιχείρηση επιβολής καθεστώτος εξαίρεσης από τη κρατική εξουσία από το 2001 με εργαλείο τους αντιτρομοκρατικούς.
  Η χρήση του αντιτρομοκρατικού νομοθετικού οπλοστασίου κατά της ΧΑ επιχειρεί να δημιουργήσει νομολογιακό και πολιτικό προηγούμενο για τα κινήματα και τις κοινωνικές εκρήξεις του μέλλοντος.
  Οι πολιτικές δυνάμεις που όχι μόνο αποδέχονται την πρωτοφανή επίδειξη κτηνώδους αυταρχικότητας και καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης,αλλά και πανηγυρίζουν για το εν τοις πράγμασι πραξικόπημα που επιβάλλεται,δεν αισθάνονται να κινδυνεύουν ,γιατί έχουν αυτοεξαιρεθεί από τους αγώνες και τις εξεγέρσεις του μέλλοντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. μια ακόμη φοβερή αναλυση των πραγμάτων . η εικόνα των βουλευτών με χειροπέδες τρομοκρατεί πρώτα απόλα τους δικους τους απείθαρχους βουλευτές ,αφου τους δείχνει οτι δεν θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει και γι'αυτους τον τρομονόμο. απο την στιγμή που και εμεις αποδεκτείκαμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να αντιμετωπίζει με ποινικους τρόπους καταβάση πολιτικά θέματα , ας περιμένουμε να ποινικοποιηθεί (τρομονόμος ) καθε αντίδραση στην τρόικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Κύριε Καζάκη πριν αρκετό καιρό αναφέρατε σε μιά εκπομπή σας τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές χειρίζονται τις εγκληματικές οργανώσεις όταν θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν αυτές αλλά να αλλάξουν αντικείμενο δράσης.
  Είχατε φέρει ως παράδειγμα αν θυμάμαι καλά τις οργανώσεις εκείνες στην αμερικη που διακινούσαν παράνομα αλκοόλ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.
  Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας το υπενθυμίσετε, διότι ο τρόπος με τον οποίο οι αρχές χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ μοιάζει πολύ με τον χειρισμό που προανέφερα.
  Μήπως τελικά πάνε για διαχωρισμό της κακής ηγεσίας από το υπόλοιπο σώμα ώστε να το ενσωματώσουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πάρα, μα πάρα πολύ πιθανό. Γι' αυτό και δεν εφαρμόζουν το 187 του Π.Κ. κατά γράμμα, αλλά μόνο επιλεκτικά. Αν το πιστεύανε οι ίδιοι, τότε το λογικό θα ήταν να συλληφθούν το σύνολο των βουλευτών της ΧΑ κι όχι μόνο 6, αλλά και το σύνολο των εγγεγραμένων μελών της και όχι μόνο μερικά στελέχη της.

   Διαγραφή
 21. Ασχετα απο εαν καποιος συμφωνει η οχι με τη ΧΑ, οι διωξεις και η φυλακιση στελεχων της ειναι στην ουσια ενα πραξικοπημα κατα ενος νομιμου (με αδεια απο τον Αρειο Παγο) και δημοκρατικα εκλεγμενου κομματος (απο τον ελληνικο λαο). Βρωμικο ρολο οπως σε ολα τα πραξικοπηματα εχουν και εδω τα ιδιωτικα και "κρατικα¨ σκουπιδοκαναλα που παραπληροφορουν και συκοφαντουν. Θυμηθειται παλιοτερα το τηλεοπτικο πραξικοπημα κατα Τσαβεζ οπου τα ιδιωτικα βενεζουελανικα καναλια διαδιδαν ψευδεις ειδησεις οτι ο Τσαβεζ εβαζε οπαδους του με sniper να πυροβολουν διαδηλωτες...

  Μοιαζουν ολα να ηταν προσχεδιασμενα απο το καθεστως και δωθηκε το ευνασμα με ενα τυχαιο περιστατικο οπως η δολοφονια στο Κερατσινι. Ο "τσεκουρατος" Βοριδης το ειχε προαναγγειλει μερες πριν τη δολοφονια (υπαρχει βιντεο) για κυρηξη της ΧΑ ως εγκληματικη οργανωση ενω και οι αμερικανο-σιωνιστικες οργανωσεις με απιστευτο θρασος το απαιτουν και τα εγχωρια ανδρεικελα το εκαναν .

  Οι κατηγοριες ειναι γελοιες (φακελος Δενδια 32 υποθεσεων) και δεν ευσταθουν νομικα. Ωστοσο ειναι πολυ πιθανο να προφυλακιστουν τα στελεχη της για 18μηνο και μετα να αθωοθουν.

  Θελουν να δυσφημισουν τη ΧΑ μειωνοντας τα ποσοστα της αφου επερχονται ευρω-εκλογες και δημοτικες. Φαινεται δεν τους βγαινουν τα κουκια και γιαυτο αυτη η αντιδραση απο το καθεστως.

  Η "αριστερα" βεβαια πανυγηριζει και επικροτει ψηφιση "Αντι-ρατσιστικου" που θυμιζει ολοκληρωτικα και απολυταρχικα καθεστωτα. Δεν εχουν καταλαβει οτι δεν ειναι απλως θεμα ΧΑ. Εαν υπηρχε καποιο αντι-συστημικο αριστερο κομμα με ποσοστα ΧΑ θα ακουγαμε παλι τις ιστοριες περι υποστηριξης κουκουλοφορων αναρχικων και ισως να βλεπαμε τον Αλεξη να τον κουβαλαει η αντι-τρομοκρατικη ως μελος εγκληματικης οργανωσης. Αλλα βεβαια ο Αλεξης εχει προσκυνησει το συστημα οποτε δεν αποτελει κινδυνο για αυτο.

  Οσο για το γεγονος οτι η ΧΑ δεν ειχε πολυ κοσμο για υποστηριξη στη ΓΑΔΑ θα ελεγα οτι οφειλεται στο οτι ο κοσμος που τη ψηφιζει και την υποστηριζει ειναι κατα βαση απλος καθημερινος κοσμος (και οχι συνηθισμενος οπως οι οπαδοι της αριστερας στις πορειες) ενω μαλλον δοθηκε απο το κομμα εντολη στα ενεργα μελη να μην προκαλεσουν επεισοδφια και φασαρια ωστε να μην το εκμεταλλευτει η κυβερνηση για προβοκατσια.

  Βλεπω να γυρναει μπουμερανγκ στη κυβερνηση η ιστορια αυτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν (και είναι) παρά ένα τσούρμο "χαμένους". Όχι δεν είναι κυριολεκτικά αυτό που λένε οι Αμερικανοί "Looser", αν και αυτοί ήταν ο στόχος των κουτοπόνηρων ανθυπο-ηγετών, της οργάνωσης με ιδιότητες χαμαιλέοντα και με τη μυρωδιά υπονόμου) μιας και ήταν δεξαμενή εύκολων οπαδών.
  Η μυρωδιά και ο υπόνομος μαζί με τις κατσαρίδες υπάρχουν και λειτουργούν κάτω από τα πόδια μας. Ο βόθρος υπάρχει, αλλά του δίνουμε σημασία μόνο όταν ξεχειλίσει. Η κατσαρίδα μας τρομοκρατεί όταν ξαφνικά μας κουνάει με νόημα τις κεραίες της σκαρφαλωμένη πάνω σε κάποιο τοίχο.
  Μπορεί να ακούγονται προσβλητικά αυτά για τους συμπολίτες μας που ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα. Και είναι. Δεν μπορούν να ισχυριστούν πως δεν ήξεραν, δεν μπορούν να πουν πως δεν ήταν μια ηλίθια αντίδραση του ότι ήθελαν να ταράξουν τα νερά ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή. Απλά σήκωσαν τα κατακάθια και θα αργήσουν να ηρεμήσουν.
  Πάνω στη Χρυσή Αυγή έχουν στοιχηματίσει πολλοί. Κυρίως η άρχουσα τάξη, που βλέπει κόμματα και οργανώσεις σαν Lego, που παίζει μαζί τους βλέποντας ποιος συνδυασμός εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους καλύτερα. Ότι δεν ταιριάζει το βγάζει στην άκρη όχι για να το πετάξει αλλά για να το χρησιμοποιήσει αργότερα.
  Έτσι λοιπόν μένει να μάθουμε, που ίσως να μη μάθουμε ποτέ, ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού.


  ΑπάντησηΔιαγραφή