Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται

Η πρωτοβουλία ακαδημαϊκών στήνει ξόβεργα για μπούφους


Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.
Ποιος είναι ο στόχος αυτής της ανοιχτής συγκέντρωσης; Να καταγγελθεί η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης θα έλεγε κάποιος που είναι τόσο αφελής, ώστε δεν μπορεί να διακρίνει τις μεθοδεύσεις νομιμοποίησης του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης της χώρας που κρύβονται πίσω της. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ποντάρει στο γεγονός ότι αρκεί κάποιος να φωνάζει αρκετά δυνατά ενάντια στην Δανειακή για να φανεί ότι δήθεν είναι ενάντια και στο καθεστώς που της έχεις επιβληθεί από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.
Όμως εντελώς τυχαία δεν λένε απολύτως τίποτε ούτε για το χρέος, ούτε για το ευρώ. Οι μεγάλοι μας αυτοί καθηγητές και ποικίλοι επώνυμοι επικεντρώνουν την κριτική τους στην Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης για να πετύχουν τι; Μα για να απαλειφθούν οι επαχθείς όροι της, όπως μας λέει ο κ. Κασιμάτης. Δηλαδή αν οι επαχθείς όροι έφευγαν από την εν λόγω Σύμβαση, όλα θα ήταν εντάξει; Θα έπρεπε να αποδεχθούμε τον «μηχανισμό στήριξης» με βάση τον οποίο εκποιείται η χώρα;
Και το επαχθές χρέος, τι πρέπει να γίνει με αυτό; Γιατί μιλάτε για την επαχθή σύμβαση και δεν λέτε κουβέντα για το επαχθές χρέος; Γιατί δεν καλείτε τον ελληνικό λαό να απαιτήσει την μη αναγνώριση και τη διαγραφή του; ‘Η μήπως περιμένετε να βγάλει τα «επιστημονικά» της πορίσματα η δήθεν έρευνα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, ενώ την ίδια ώρα η χώρα και ο λαός της χάνεται;
Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκετε είναι να καλύψετε το κενό της πολιτικής νομιμοποίησης που υπάρχει σήμερα στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης;
Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα: Με το ευρώ και ξερό ψωμί, ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Εσείς τι απαντάτε σ’ αυτό; Ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει;
Πώς γίνεται και ενώ κόπτεστε για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας, δεν λέτε κουβέντα για το καθεστώς κατάλυσής της μέσα στην ΕΕ και την ΟΝΕ; Γιατί άραγε; Εκτός πάλι κι αν είστε τόσο αδαείς ώστε να θεωρείτε ότι μια χώρα υπό κατοχικό νόμισμα, όπως είναι το ευρώ και υπό τον έλεγχο του πιο αδίστακτου καρτέλ κεντρικών τραπεζών που έχει γνωρίσει ποτέ η ευρωπαϊκή ιστορία, μπορεί να διατηρεί την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ διαρρηγνύεται τα ιμάτιά σας για την επαχθή και παράνομη δανειακή σύμβαση, δεν λέτε κουβέντα για την ενσωμάτωσή της στην Συνθήκη του Ευρώ μέσα από την «οικονομική διακυβέρνηση» και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό ελεγχόμενων χρεοκοπιών και εκποίησης χωρών; Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας; Να καταγγείλετε την εκποίηση της χώρας μέσω της δανειακής σύμβασης για να την παραδώσετε ήσυχα-ήσυχα στην εκποίηση και την διάλυση μέσω του Συμφώνου του Ευρώ και του ΕΜΣ;
Την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία δεν μπορούν να την επικαλούνται όσοι δέχονται να την ξεπουλούν προς όφελος της ΕΕ και του ευρώ. Δεν μπορούν να μιλάνε για την αντίθεσή τους στην απαξίωση του δημόσιου πλούτου της χώρας όσοι αποδέχονται την εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού και απολύτως καταχρηστικού δημόσιου χρέους της χώρας. Δεν είναι παρά εξίσου δωσίλογοι, όσο και οι σημερινοί κυβερνήτες. Ότι κι αν προφασίζονται. Ότι κι αν επικαλούνται.
Δυστυχώς οι ίδιοι που για δεκαετίες δεν είπαν κουβέντα για την καταστροφική πορεία της χώρας. Οι ίδιοι που συνέργησαν ή συγκάλυψαν αυτήν την πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα τιμητές με πρόσχημα την καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Χωρίς βέβαια να λένε κουβέντα για την ταμπακέρα, δηλαδή το καθεστώς χρεοκοπίας, εκποίησης και πτώχευσης υπό το ευρώ. Αλλού στοχεύουν. Προτάσσοντας ο καθένας την προσωπική του ατζέντα, τις δικές τους ιδιοτελείς φιλοδοξίες, εξαργυρώνοντας διαμαρτυρημένες επιταγές ή σκοτεινές υποχρεώσεις προς το σύστημα εξουσίας, έρχονται να θέσουν ανοιχτή υποψηφιότητα για την διακυβέρνηση «εθνική συνεννόησης», που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο.
Μην τους κάνετε την χάρη. Μην τους αφήσετε να σας ξεγελάσουν με την ρητορική αντίθεσή τους στη δανειακή σύμβαση. Μην τους επιτρέψετε να νομιμοποιήσουν την εκποίηση και την διάλυση της χώρας με το Σύμφωνο του Ευρώ και τον ΕΜΣ.
Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν να καταφέρονται ενάντια στην υπάρχουσα κομματοκρατία και στο φαύλο πολιτικό σύστημα απαλλάσσοντας τα αφεντικά του, εντός και εκτός Ελλάδας, από κάθε ευθύνη. Η τυφλή καταγγελία της πολιτικής φαυλοκρατίας ήταν πάντα το πρόσχημα για την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών από κάθε είδους χούντα. Μην τους επιτρέψετε να φέρουν την χούντα της «εθνικής συνεννόησης».
Δεν έχουμε ανάγκη από «σωτήρες», ούτε από ξεπεσμένους επαγγελματίες που νομίζουν ότι αποτελούν το Α και το Ω αυτού του κόσμου. Την λύση θα την δώσει ο ίδιος ο λαός, αρκεί να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και να μην παραμυθιάζεται από ανούσιες φλυαρίες που καλούν σε σικέ αντίσταση. Είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά. Μην τους αφήσετε να σας καβαλίσουν. Τα δεσμά με τα οποία σφυρηλατείται η υποτέλεια της χώρας και η δουλεία του λαού είναι σήμερα το χρέος και το ευρώ. Όποιος εμφανίζεται να τα αγνοεί, τότε είναι άσχετος, ή πολύ απλά ύποπτος.
Δημήτρης Καζάκης
25/5/2011


11 σχόλια:

 1. EUROPEAN POLICE !
  http://aemos.blogspot.com/2011/05/european-police.html
  Σοκαριστικές και επιβεβαιωμένες είναι πλέον οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών, αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους, τα οποία περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπς, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά, (Anti-Riot Control).
  Επίσης έχει ξεκινήσει σε εθελοντική βάση, στρατολόγηση οπλιτών από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι κατά κανόνα πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνώντος κόμματος και οι οποίοι θα δημιουργήσουν μονάδες με αστυνομικά καθήκοντα.
  Οι μονάδες αυτές προορίζονται να συνεργαστούν με ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής πλήθους «EUROGENDFOR» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται στις Βρυξέλλες και στην Νάπολη. (βλέπε σχετικό άρθρο EUROGENDFOR: Ο στρατός επιβολής της Ευρωπαϊκής χούντας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο. Πές τα Δημήτρη. Σε εσάς έχει πέσει το βάρος της αφύπνισης μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://apokaliptiko.com/2011/05/26/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο χουνταίος κι ο πρασινοφρουρός σωτήρες, λέει? αααχαχαχαχαχα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η Εθνικη (οικονομικο-πολιτικη) κυριαρχια, δεν μπορει να συνυπαρχει με την Παγκοσμιοποιημενη οικονομια, το καταλαβαμε. Και παγκοσμιοποιημενη οικονομια χωρις την αντιστοιχη πολιτικη που οδηγει σε υπερκρατη οπως η Ευρωπη που θελουν καποιοι, αποδεικνυεται ουτοπια, κι αυτο το καταλαβαμε, αρα αν επιμεινουμε στο Ευρω, κινδυνευουμε να βρεθουμε αντιμετωποι με την απωλεια της Εθνικης μας κυριαρχιας μεσα στην ενωμενη Ευρωπη εστω. Δεν θα ρωτησω τι χρειαζομαστε σημερα τα Εθνικα (κρατικα) συνορα, γιατι απο μονη της η ερωτηση δεν ειναι καθολου ελκυστικη. Θα το κανω ισως πολυ αργοτερα, οταν θα εχουμε καταλαβει ολοι τη διαφορα αναμεσα στις εννοιες «Εθνος» και «Κρατος» που μας μαθανε στο Δημοτικο. Θα ηθελα ομως να εχω απο τον κ. Καζακη μια αναλυση για τα αποτελεσματα του σεναριου «επιστροφη στο Εθνικο νομισμα» που θα περιλαμβανει εκτος απο το πολιτικο-οικονομικο μοντελο που θα το υποστηριξει, και τη σταθμη του βιοτικου επιπεδου που θα πρεπει να αναμενουμε τα επομενα χρονια, μεσα στα «Εθνικα συνορα», που θα πρεπει να παρατηρησω οτι ειναι απειρως στενωτερα απο αυτα της παλαι ποτε Σοβιετικης Ενωσης, η της Κινας ας πουμε. Με την παρακληση να γινει οσο πιο εκλαικευμενα γινεται, γιατι δεν βλεπω πως αλλοιως μπορει να απαντησει ο λαος στο επικειμενο διλημμα, ειτε αυτο θα προκυψει εν οψει εκλογων, ειτε εν οψει δημοψηφισματος, αν δεν ενημερωθει για τα (δυο απ οτι φαινεται) βασικα σεναρια εξοδου απο την κριση….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Nα φυγουμε απο το Ευρω και να γινουμε η 52η Πολιτεια των Ηνωμενων Πολιτειων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τη μουσική του Μίκη τη λατρεύω όπως όλος ο κόσμος. Αλλά ανέκαθεν άφηνε να τον παρασύρουν κάθε λογής αποβράσματα όπως ο Μητσοτάκουλας κάποτε και τούτοι δω τώρα, που συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Δεν πειράζει Μίκη, εμείς σε συγχωρούμε πάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στην συγκέντρωση δεν ήμουν, ούτε διάβασα , ούτε άκουσε τι ειπώθηκε. Αυτό που ξέρω είναι ότι, όντας μέλος κάποιας Σπίθας, γνωρίζουμε και συζητάμε για το επαχθές χρέος και διεκδικούμε την διαγραφή του.
  Αυτά ο κόσμος (ο ενεργός πολίτης εννοώ) τα ξέρει.
  Για τον Μίκη δεν θα μιλήσω, προσωπικά δεν τον θεωρώ ούτε Μέντωρα ούτε Ηγέτη, αλλά μια προσωπικότητα που πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει ΚΑΤΙ. Σέβομαι τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του και παρακολουθώ τις απόψεις του αλλά δεν υπακούω τυφλά.
  Δεν έχω άποψη ούτε για τον Κασσιμάτη ούτε για τον Μπέη ούτε και για σένα Δημήτρη. Μια χαρά τα λένε όλοι !
  Εχω την εντύπωση όμως, ότι όλοι μια από τα ίδια είστε (είτε αυτό είναι καλό, είτε αυτό είναι κακό).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επιστροφή στη δραχμή για να τους ταπώνουμε με τις υποτιμήσεις μας ώστε να είμαστε ανταγωνιστικότεροι των χοντροευρωπαίων. viva cuervo!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλό θα ήταν κύριε Καζάκη, μιας και πλέον εκτίθεστε δημόσια και παροτρύνετε το πλήθος να σας εμπιστευτεί, να αποδείξετε μέσα από το blog σας τις πανεπιστημιακές σας γνώσεις/μεταπτυχιακά /διδακτορικά (μία ανάρτηση των πτυχίων σας, θα αρκούσε) όπως επίσης και την προϋπηρεσία σας, δηλαδή το που έχετε εργαστεί πέρα από το να αρθρογραφείτε στο ΠΟΝΤΙΚΙ. Δεν έχω τίποτα το προσωπικό μαζί σας αλλά ακούγεται έντονα ότι δεν έχετε δουλέψει ποτέ και σας συντηρεί η γυναίκα σας επιφορτισμένη επίσης με την ανατροφή των 4 παιδιών σας. Επειδή την σημερινή εποχή ευδοκιμούν διάφοροι εθνοσωτήρες και "οικονομολόγοι με σωτήριες λύσεις" κάτι ανάλογο με τους πολλούς αυτοχριζόμενους σεισμολόγους. Παρακαλώ, βγείτε δημοσίως και διαψεύστε τυχόν κακοήθειες ώστε να σας εμπιστευτεί ο κόσμος περισσότερο. Αν πάλι κρίνετε ότι δεν χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα, τότε καλό θα είναι να μην διεκδικείτε δημόσια προβολή. Σπεύδω να διευκρινίσω πως δεν υιοθετώ αλλά ούτε και απορρίπτω όλα αυτά που ακούγονται, αναμένοντας μία δική σας παρέμβαση.

  Με εκτίμηση

  Δημήτρης Επικούρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μάλλον δεν σκοπεύετε να μου απαντήσετε προφανώς λόγω ελλείψεως ελεύθερου χρόνου. Κατανοητό. Δεν είναι εύκολο να εργάζεσθε καθημερινά ένα 10ωρο σε διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και μάλιστα να κατέχετε και περίοπτη σε αυτό θέση, να συμμετέχετε σε fοra οικονομολόγων του εξωτερικού (παλαιών συμφοιτητών σας φαντάζομαι) και σε συνέδρια σχετικά με την παγκόσμια οικονομική κρίση, να ομιλείτε εις τους πλήρως ενημερωμένους και υψηλοτάτης μορφώσεως οπαδούς σας, να δίνετε συνεντεύξεις στο BBC, ABC, NBC, κλπ και να βρείτε το χρόνο να απαντήσετε και στις ποταπές μου ερωτήσεις.

  Το melon σας ανήκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή