Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι ευρωβουλευτές έβαλαν για μια ακόμη φορά το συμφέρον των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από το δημόσιο συμφέρον στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ.

Η Επιτροπή για το Διεθνές Εμπόριο (ΙΝΤΑ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε σήμερα ότι τα εθνικά δικαστήρια των κρατών-μελών της Ευρώπης δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των διεθνών επενδυτών, καθώς κάλεσε να διατηρηθεί η ιδιωτική διαιτησία στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ. Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ σχετικά με την ρήτρα για την Επίλυση Διαφορών Επενδυτή-Κράτους (ISDS) - αν και θα επαναδιατυπωθεί το όνομά της για την Υπεραντλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ). Η ρήτρα ISDS επιτρέπει σε ξένους επενδυτές να προσφεύγουν απευθείας εναντίον κυβερνήσεων όχι σε δικαστήρια, αλλά σε ιδιωτικές ομάδες διαιτησίας, με επιβραβεύσεις που θα καταβάλλονται από τους φορολογούμενους.

Η Σεσίλ Τουμπό, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Περιβάλλοντος, δήλωσε: «Στη σύγκρουση μεταξύ ομάδων συμφερόντων και του δημόσιου συμφέροντος, οι ευρωβουλευτές της INTA επέλεξαν να σταθούν υπέρ των πρώτων με την υποστήριξη αυτής του βαθιά προβληματικού ιδιωτικού συστήματος διαιτησίας. Όχι μόνο δεν εμπιστεύονται τα δικαστήρια μας, αλλά είναι πρόθυμοι να βάλουν τους Ευρωπαίους να πληρώνουν για τους ιδιωτικούς κινδύνους των μεγάλων επιχειρήσεων, και να δέσουν τα χέρια των μελλοντικών νομοθετών της ΕΕ, παρέχοντας μια σιωπηρή αποτροπή για ρύθμιση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.»
Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση και από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου της TTIP, επιβάλλοντας ένα πρωτοφανές καθεστώς προνομίων και ασυδοσίας - πέρα από κάθε δυνατή ρύθμιση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, ή δικαστική εποπτεία από τα εθνικά συστήματα δικαιοσύνης των κρατών μελών - υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών και των διεθνών επενδυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 29 κεφάλαια της TTIP μόνο τα 5 αφορούν στο εμπόριο. Τα υπόλοιπα ασχολούνται με την κατοχύρωση του ιδιωτικού συμφέροντος έναντι των ευρωπαϊκών δικαστικών συστημάτων, την κοινωνικοποίηση των ιδιωτικών κινδύνων και την αποτροπή κάθε μελλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ, αλλά και των κρατών μελών, για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Τα οργανωμένα συμφέροντα δαπάνησαν και εξακολουθούν να δαπανούν πολλά δις προκειμένου να περάσει η TTIP. Κατόρθωσαν να βάλουν σαν επιτρόπους στην Κομισιόν του Γιούνκερ, τους δικούς τους ανθρώπους. Δίπλα στους επιτρόπους της Κομισιόν, οι ευρωβουλευτές είναι ότι καλύτερο το χρήμα μπορεί να εξαγοράσει προκειμένου να περάσουν τα χειρότερα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Και μάλιστα χωρίς κανένας από δαύτους να φοβάται μήπως και λογοδοτήσει για δωροδοκία, ή εξαγορά, μιας και δεν υπάρχει καμιά αληθινά ανεξάρτητη δικαστική αρχή, ή εποπτικός μηχανισμός που να μπορεί να τους ελέγξει. Κατά τ' άλλα ζήτω η Ευρωπαϊκή Ένωση!

7 σχόλια:

  1. Εδώ είναι η μεγάλη ώρα για να τεθεί νέο παγκόσμιο ζήτημα κοινωνικού χαρακτήρα. Τους τελευταίους δύο αιώνες, ο άνθρωπος προσπάθησε να πάρει μπροστά τον πολιτισμό σε επίπεδο τέχνης, λογοτεχνίας και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ακούω και διαβάζω για τα δικαιώματα των ομοφιλόφυλων. Και καλά κάνουν που θέλουν να μας κάνουν πιο κοινωνικά ευαίσθητους για τους ομοφιλόφυλους συνανθρώπους μας. Ακούω και διαβάζω για παγκόσμιες μέρες εναντίον του καρκίνου του μαστού, για περιβαλλοντική συνείδηση, για ευγενή ανταγωνισμό στον αθλητισμό, για ειρήνη σε εμπόλεμες ζώνες για καταπολέμηση των ναρκωτικών, για καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, για κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών και η λίστα συνεχίζει. Όλα αυτά για να γίνει ο άνθρωπος πιο κοινωνικό ον. Πότε θα σηκωστούμε όλοι οι ανθρώποι και να φωνάξουμε για μία πιο κοινωνική οικονομία. Ως πότε θα αρνιόμαστε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι στην οικονομία. Ο ατομικοκεντρικός δρόμος που είναι αντικοινωνικός και ο κοινοφελές που είναι ο κοινωνικός δρόμος. Μιλάμε για αντικοινωνικούς ομοφοβικούς, για αντικοινωνικούς θρησκόληπτους, αλλά πότε θα φωνάξουμε για την αντικοινωνική οικονομία; Αφού το σύστημα θέλει να είμαστε κοινωνικοί επιτρέποντας σε ανθρώπους να παντρεύονται ζώα γιατί δεν επιτρέπει πάλι στους ίδιους άνθρωπους να ζουν σε κοινωνική οικονομιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχέδιο (τους) πάει μια χαρά. Ολοένα και πιο πολύ κλείνουν οι αλυσίδες της σκλαβιάς.Στα πόδια, στα χέρια και η τελευταία στο λαιμό.Keep on going.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουν πλεον ξεκαθαρισει τα δυο στρατοπεδα που αντιμαχονται απο παντα. Ελπιζω και στην Ελλαδα να αρχισουν να ξεθωριαζουν οι ιδεολογιες "αριστερα-δεξια" και να αντικατασταθουν απο τις "λαος-ολιγαρχες". Τοτε ειναι που θα δουμε το στρατοπεδο του λαου να δυναμωνει. Το αριστερα-δεξια ειναι κατασκευασμα δικο τους απο τα χρονια που ηταν κρυμμενοι πισω απο τις κλειστες πορτες κανοντας τον κοσμο να πιστευει οτι το μονο που φταει ειναι αοριστα η "κακουργα κοινωνια". Τωρα ομως που βγηκαν μπροστα τους βλεπουμε. Ελπιζω ομως και να βαλουμε μυαλο βλεποντας τους. Ισως με το που βγαινει το τερας να σε τρομαζει και ισως να ειμαστε σε αυτη τη φαση τωρα. Οταν ομως συνιθισεις στην οψη του και το ζυγισεις, ξερεις και πως να το χτυπησεις.

    Βαγγελης Φωτιαδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τα σχέδια που προωθούν οι ελίτ, καταλήγουμε ολοι σκλάβοι των πολυεθνικών και τα έθνη κράτη θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. Μονο τυπικά θα υπάρχουν με τις "κυβερνήσεις" να λειτουργούν ως οι τοπικοι τοποτηρητές-νταβατζήδες των πολυεθνικών.

    Καταλήξαμε σε μια νέα δυστοπία λοιπον. Και ειναι πολυ τρομακτικό πόσο γρήγορα ήρθε. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που την έφεραν σε τρισάθλια τριτοκοσμική κατάσταση. Τα αθλια φαινόμενα που έχει φέρει η παγκοσμιοποίηση βρίσκονται και στις πιο "πλούσιες" χώρες που βεβαια δεν βιώνουν ακομα τετοιας έκτασης κρίση.

    .



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλη μια συνθηκη που θα μας επιβληθει χωρις κανεις να μας ρωτησει αν συμφωνουμε.

    ΚΑΙΤΟΙ ΧΡΗ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣ ΜΕΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΑΣ ΦΕΥΓΕΙΝ ΩΣ ΕΓΓΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΥΣΑΣ.
    Αν και πρέπει οποίοι θέλουν να είναι ελεύθεροι, να αποφεύγουν τις συνθήκες που δίνονται σαν διαταγές, ως παραπλήσιες της δουλείας.

    Καποιοι εξακολουθουν να υπογραφουν ατιμωρητα μνημονια και διεθνεις συμβασεις που μας υποδουλωνουν αναγκαζοντας τους Ελληνες να υπακουουν στα προσταγματα των νεοβαρβαρων της παγκοσμιοποιησης

    Α ΧΡΗΝ ΑΝΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΜΗΔΕ ΜΙΑΝ ΕΑΝ ΗΜΕΡΑΝ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΝΘΗΚΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΙΣ ΓΑΡ ΟΥΚ ΟΙΔΕΝ, ΟΤΙ ΣΥΝΘΗΚΑΙ ΜΕΝ ΕΙΣΙΝ, ΑΙΤΙΝΕΣ ΑΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙΣ ΕΧΩΣΙΝ, ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΔΕ ΤΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΑΤΟΥΝΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ;
    Τα οποία πρέπει να αναιρεις και να μην τα αφηνεις ούτε μια ημερα, θεωρωντας τα προσταγες και όχι συνθήκες. Διότι ποιος δεν ξέρει, ότι συνθήκες είναι αυτές που είναι κοινες και ισες και προς τους δυο, προσταγματα δε αυτά που παρά το δίκαιο μειωνουν τον ένα από τους δυο;

    Ο Ισοκρατης που λεει τα δυο προηγουμενα εχει και την απαντηση για το οτι ο λαος ακομη κοιμαται

    ΒΟΥΛΟΙΝΤΟ Δ ΑΝ ΤΩ ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΚΟΠΑΘΗΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΤΗ ΨΥΧΗ ΠΟΝΗΣΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΨΑΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ.
    θα προτιμουσαν δε να να τους δερνουν παρά να ταλαιπωρησουν το μυαλό τους και να σκεφτούν κάτι από τα αναγκαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [τους προδότες ποιος θα τους προδόσει;]

    Βάλαμε να μας κυβερνάνε
    Οι εφιάλτες
    Και έγινε η Προδοσία
    Χώρα μας

    Ελλάδα μου
    Συγχώρα μας.

    Ελ. Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://ingossip.gr/lifestyle/18791-mpampes-toy-skai-elpizo-to-dnt-na-antexei-gera-apenanti-sten-ellada
    Eνα σχόλιο Δημήτρη γιατί ο τύπος βαράει απίστευτη τρέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή