Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Όλοι στην συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 17-11-13.
40 χρόνια μετά, τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τους αγώνες του σήμερα.

Την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 στο Πολυτεχνείο, δημοκρατικές και πατριωτικές, γνήσια προοδευτικές δυνάμεις, έδωσαν το στίγμα της αποφασιστικότητας, μα πάνω απ’ όλα, της ενότητας του λαού για το νέο Αγώνα, για την καινούργια μεγαλειώδη Αντίσταση για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Αυτή λοιπόν η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ξεχωριστή. Όχι μόνο γιατί κλείνουν σαράντα χρόνια από την ηρωική εξέγερση που ουσιαστικά έριξε την επτάχρονη χούντα, αλλά γιατί μπορούμε να δηλώσουμε με την παρουσία μας, τον παλμό μας, την αποφασιστικότητά μας, ότι εμείς ενωνόμαστε.
Προχωράμε μπροστά. Αφήνουμε πίσω κάθε είδους πικρόχολες διαιρέσεις του παρελθόντος, ιδεοληψίες, ιδιαίτερες κομματικές, ή άλλες βλέψεις και ενωνόμαστε στη βάση του πατριωτικού και δημοκρατικού καθήκοντος.


Δίνουμε τα χέρια και λέμε:

ΝΑΙ στην απαίτηση όλου του ελληνικού λαού να ενωθούμε πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές δεξιάς-αριστεράς, υπό μια σκέπη, αυτή της αληθινής Δημοκρατίας και να διεκδικήσουμε τη χώρα μας.

ΝΑΙ στη δημιουργία ενός ευρύτατου Πατριωτικού και Δημοκρατικού Πόλου απέναντι στην φασιστική απειλή που κυοφορεί το περιλάλητο Συνταγματικό Τόξο.

ΝΑΙ στα αιτήματα για Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση, τα οποία σφράγισαν τους αγώνες του λαού μας από την εποποιία της εθνικής αντίστασης εναντίον του ναζί κατακτητή έως σήμερα.

Να γιατί το καθήκον κάθε αληθινού πατριώτη, κάθε αληθινού Έλληνα που πονά και νοιάζεται για τον τόπο του, για την οικογένειά του, για το σήμερα και το αύριο των παιδιών του, είναι να δώσει το παρών και να ενισχύσει με την παρουσία του τις γραμμές του Δημοκρατικού Πόλου. Να ενισχύσει την μοναδική ενωτική πρόταση που υπάρχει σήμερα για την υπεράσπιση της πατρίδας από τους σύγχρονους κατακτητές και τους δοσίλογους, με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της.

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ότι δεν είμαστε αμνοερίφεια για να μας διαχωρίζουν σε δεξιούς ή αριστερούς ώστε να μην ενωθούμε ποτέ εναντίον του κοινού εχθρού. Τώρα μπορούμε να τους δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες ελεύθεροι πολίτες και όχι έρμαια για τα κομματικά μαντριά. Τώρα μπορούμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι πέρα από τα κομματικά λάβαρα, αυτό που μας ενώνει είναι το σύμβολο της εθνικής ενότητας του λαού μας, που πάνω του έχει χαραγμένο με το αίμα των παππούδων μας, Ελευθερία ή Θάνατος.

Ας ανασκουμπωθούμε όλοι. Τέρμα οι γκρίνιες, η μιζέρια και οι προφάσεις. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσουμε το παρών. Πρέπει να πιάσει ρίζες η ενότητα που ξεκίνησε τη Δευτέρα που πέρασε. Να γίνει ακόμη πιο πλατιά, πιο μαχητική, πιο μαζική για να συνεπάρει και να ξεσηκώσει τον λαό. Ο καιρός βιάζει. Δεν περισσεύει ούτε λεπτό. Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι σε τόσο κρίσιμους καιρούς αυτός που αποφεύγει να πάρει θέση, να συμμετέχει, ή να οργανωθεί αρχίζει κιόλας να προδίδει πρώτα τον εαυτό του και ύστερα τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

19 σχόλια:

  1. Λετε << Αυτή λοιπόν η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ξεχωριστή. Όχι μόνο γιατί κλείνουν σαράντα χρόνια από την ηρωική εξέγερση που ουσιαστικά έριξε την επτάχρονη χούντα >>

    συγνωμη κυριε ΚΑΖΑΚΗ δε θα διαφωνησει κανεις οτι καποιοι απο το πολυτεχνειο αγωνιστηκαν για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οπως πχ η ΔΑΜΑΝΑΚΗ του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ με τη ντουντουκα κι αλλοι πολλοι ..ΕΒΡΑΙΟΙ και μη .. να θυμισω δηλωση της ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ στη βουλη οτι ειναι ΕΒΡΑΙΑ ..

    Σιγουρα υπηρχαν κι αλλοι πλυν του ΠΑΣΟΚ κι του ΚΚΕ κι καποιων ΕΒΡΑΙΩΝ που παλευαν για Δημοκρατια στο πολυτεχνειο δε μπορει να την ολοι στημμενοι ..

    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΠΤΑΧΡΟΝΗ ΧΟΥΝΤΑ .. ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ .. επειδη ξεκαθαρα γραφει οτι μετα το πολυτεχνειο επακολουθησε ενας ετος η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ κι κατ ουσιαν το πολυτεχνειο εριξε τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ κι εφερε τον ΙΩΑΝΝΙΔΗ ωπου επακολουθησε η προδοσια της ΚΥΠΡΟΥ ..

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΗΤΟ ΝΑ ΡΘΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ( ! ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ( ! )

    ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΑ ΟΛΟ ΜΑΓΕΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ..

    ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΑΝ ΠΑΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ... ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝΑ ΑΛΟΤΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΤΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ , ΚΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΔΕΣΜΙΟΙ ΚΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ..

    ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΕΒΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .. ΕΔΩΣΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι παντελώς άρρωστος. Μπορείς να συμβουλευτείς ελεύθερα την ΕΜΥΑΛ¨. Έχει εξαίρετους ψυχίατρους, οι οποίοι σε αντίθεση με την "αλληλεγγύη" των δικών σου χρυσαύγουλων φασισταριών δεν θα αρνηθούν να εξετάσουν ακόμη κι ένα μίασμα γραικύλου σαν και σένα.
      'Οσο για την ιστορική αλήθεια, θα σου πω μόνο ότι το Πολυτεχνείο έριξε τη Χούντα γιατί πολύ απλά μετά απ' αυτό δεν μπόρεσε να σταθεί ούτε η αποκαλούμενη φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη, ούτε ο ψυχάκιας και σεσημασμένος πράκτορας της CIA Παπαδόπουλος, ο οποίος στρατολογήθηκε αφού υπηρέτησε την σβάστικα ως γερμανοτσολιάς. Ο Ιωαννίδης είναι προιόν εσωτερικής εναλλαγής της Χούντας προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Δεν κρατήθηκε γιατί πούλησε την Κύπρο, όπως ετοιμαζόταν να κάνει ο Παπαδόπουλος και έπρεπε πάσει θυσία να ακολουθήσει μια ομαλή πολιτική μεταβολή για να διασωθεί η αμερικανοκρατία που μας επέβαλε την χούντα. Κι αυτή ήρθε με τον Καραμανλή.
      Το Πολυτεχνείο μπορεί να έριξε την Χούντα, αλλά αυτό που δεν κατάφερε ήταν να αποτρέψει την μεταπολίτευση. Χάρις σ' αυτήν διασώθηκε το κύριο δυναμικό που στήριξε την χούντα και μετατράπηκε σε εφεδρεία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος. Να γιατί ο Καραμανλής επινόησε το στιγμαίο και αρνήθηκε να προχωρήσει σε εκκαθάριση του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων από το παρακράτος που κληροδότησε ο εμφύλιος και πάνω στηριζόταν η αμερικανοκρατία. Όσο για τους κλεπτοκράτες πολιτικούς της μεταπολίτευσης δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την νόμιμη εκδοχή της ληστοσυμμορίας της χούντας. Και μην ξεχνάμε: μέχρι την χούντα η Ελλάδα δεν είχε χρέος. Με την χούντα άρχισε η υπερχρέωση της Ελλάδας και η τελική της κατάληξη σήμερα.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτρη, συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες.
    Ένα από τα λίγα πράγματα που μου "κάθονται στραβά" είναι το γεγονός ότι αποκαλείς τους πολίτες ως "λαό", που δίνει την εντύπωση, "παρά έξω" , ότι οι Έλληνες δεν έχουν προσωπικότητα.
    Πρόκειται για πολίτες και όχι για λαό (παραπέμπει σε όχλο).
    Φιλικά

    Κώστας Τρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η έννοια πολίτης αφορά στο άτομο. Η έννοια λαός είναι ιστορικοπολιτική και εμφανίστηκε περίπου την ίδια εποχή με την έννοια πολίτης, σηματοδοτώντας μια νεά συλλογικότητα που διεκδικεί όχι μόνο ατομικά δικαιώματα όπως ο πολίτης, αλλά και να ασκήσει κυριαρχία στη χώρα της. Πολίτης χωρίς λαός δεν νοείται στον αγώνα για δημοκρατία. Ο λαός δίνει ιστορικό βάθος και ιστορική ταυτότητα στον πολίτη, τις ρίζες και τα δικαιώματα που χρειάζεται για να διεκδικήσει την πατρίδα του από κάθε ντόπιο ή ξένο τύραννο. Ο πολίτης χωρίς λαό δεν είναι παρά το άτομο χωρίς ιστορική συνέχεια και ρίζες σ' έναν τόπο. Ιδανικό αντικείμενο εκμετάλλευσης των αγορών και του κεφαλαίου διεθνώς.

      Διαγραφή
    2. Η έννοια όχλος είναι η μάζα που δεν έχει συγκροτηθεί σε λαό και λειτουργεί ως υποχείριο χειραγώγησης, ή με την κοινωνική ηθική του υπόκοσμου.

      Διαγραφή
    3. Όχι φίλε Κώστα για λαό πρόκειται. Οι "πολίτες" είναι η κυρίαρχη ιδεολογική καραμέλα που τη πιπιλάνε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί στο δημόσιο λόγο απτην εποχή του Σημίτη περίπου. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται χυδαία υπονοώντας το πολιτικά αποστειρωμένο και αφηρημένο άτομο που συμμετέχει στα κοινά μόνο ως φορολογούμενη μονάδα που απολαμβάνει αγαθά ή απαιτεί αγαθά απ'τους επαγγελματίες πολιτικούς που τον διοικούν. Λαός είναι η ζωντανή διαδικασία γένεσης της συμμαχίας των καταπιεσμένων, είναι η κοινότητα όλων αυτών που κουβαλάνε τη χώρα στις πλάτες τους. Δεν υπάρχει ανα πάσα στιγμή, γίνεται, και συνήθως με σκληρές διαδικασίες. Είναι γελοίο και υποκριτικό στην Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά να αυτοπροσδιοριζόμαστε "πολίτες". Αυτό άσ'το για όταν θα χουμε δημοκρατία.

      Γιώργος Κ.

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη ποιό πάνω ,μας λές ότι η χώρα δεν είχε χρέος έως και τη χούντα ,όμως σε παλαιότερες αναφορές σου έλεγες ότι το 1964 επικαιροποιήθηκαν τα προπολεμικά χρέη της χώρας και μάλιστα αντιστοιχούν στο 1/3 του σημερινού χρέους ,τι απο τα δύο ισχύει ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To 1963 γίνεται η πρώτη ρύθμιση του προπολεμικού χρέους από την κυβέρνηση ΕΡΕ του Καραμανλή. Την επόμενη χρονιά γίνεται η δεύτερη και τελειωτική ρύθμιση του προπολεμικού χρέους από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Όμως η κυβέρνηση αυτή δεν κράτησε. Από το 1965 έχουμε την αποκαλούμενη "αποστασία" όπου με εκτροπή του Βασιλειά ανεβοκατεβαίνουν η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις. Καμιά από αυτές δεν μπόρεσε να σταθεί και να κυβερνήσει. Η ρύθμιση του προπολεμικού χρέους, παρά το γεγονός ότι είχε κλείσει, έμεινε στον αέρα. Δεν μπορούσε να μπει σε εφαρμογή. Καμιά κυβέρνηση των λίγων μηνών της περιόδου 1965-67 δεν τόλμησε να την θέσει σε εφαρμογή. Τον Μάιο του 1967 είχαν προγραμματιστεί εκλογές και δεν φαινόταν φως στον ορίζοντα για τα ξένα και ντόπια μεγάλα συμφέροντα. Έτσι τον Απρίλιο αυτού του χρόνου γίνεται το πραξικόπημα και επιβάλλετει η χούντα. Ποιο ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε; Να βάλει σε εφαρμογή την ληστρική ρύθμιση των προπολεμικών δανείων και άρχισε να τα πληρώνει. Μέχρι τότε δεν είχε καταβληθεί σχεδόν τίποτε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 15 Μαίου 1967, ούτε μήνα μετά το πραξικόπημα, η χούντα υπογράφει με την Litton industries από τις ΗΠΑ συμφωνία για να επιβλέψει η δεύτερη "επενδύσεις" αξίας 830 εκατ. δολαρίων τοτινές τιμές με στόχο τον τουρισμό, τη βιομηχανία, την αγροτική παραγωγή στην Πελοπόνησσο και αλλού. Την συμφωνία αυτή οι Αμερικανοί την επεδίωκαν επί 5 χρόνια, αλλά κανένας δεν τολμούσε να την υπογράψει λόγω του έκδηλα αποικιακού χαρακτήρα. Την υπέγραψε η χούντα για "επενδύσεις" που ποτέ δεν έγιναν. Τα 830 εκατ. δολάρια της εποχής η χούντα τα δανείστηκε και πολά περισσότερα, αλλά μέσω της Litton έφυγαν στο εξωτερικό για μίζες και άλλα. Αργότερα η Litton επιτήρησε και την πληρωμή του προπολεμικού χρέους της χώρας. Το σκάνδαλο αυτό, ένα από τα μεγαλύτερα της χούντας, αποσιωπήθηκε από τον Καραμανλή για να μην αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη πολλοί και για να μην απαιτηθούν πίσω τα λεφτά από τους αμερικανούς.

      Διαγραφή
  4. Το Πολυτεχνείο σηματοδοτεί τον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατία.Αν κάποιοι το καπηλεύτηκαν ή τον χρησιμοποίησαν για ίδιο όφελος ,δεν ακυρώνει τη σημασία του.Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε τι πήγε στραβά στη "μετάβαση"από τη χούντα στην μεταπολίτευση,όπως λέγεται.Ο λαός πάλι ποδηγετήθηκε από τα ΜΜΕ της εποχής και φυσικά δεν υπήρξε ένα πολιτικό κίνημα που θα του έδινε τη δυνατότητα να χειραφετηθεί από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα και να επιβάλλει τα γνήσια δημοκρατικά και φιλολαικά του αιτήματα για ψωμί παιδεία,ελευθερία. Δοτές κυβερνήσεις έκτοτε μας οδήγησαν στο χάλι που ζούμε και ποτέ ο λαός δεν ήταν κυρίαρχος στον τόπο του.Τώρα είναι η μεγάλη ιστορική ευκαιρία να συμβεί αυτό,αλλάζοντας άρδην το πολιτικό τοπίο και βέβαια αλλάζοντας νοοτροπια-πράγμα που ήδη γίνεται.Όλοι όσοι παρακολουθούμε το Δημήτρη και συντασσόμαστε με τις θέσεις του Ε.πα.μ έχουμε μεγάλη ευθύνη για το τι θα συμβεί πάνω στη "μετάβαση".Κι όλοι βέβαια πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό μας σκοπό ,δουλεύοντας όσο πιο πολύ μπορούμε γι'αυτό.ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καινούριο ανέκδοτο λέγεται "προκήρυξη πρωτοεμφανιζόμενης ακροαριστερής τρομοκρατικήςοργάνωσης" όλως τυχαίως μια μέρα πριν τη 17/Ν".
    Με τηλεφώνημα στο Τριανταφυλλόπουλο.
    Γελάω (κυρίως με όσους το πάρουν στα σοβαρά).

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Και μην ξεχνάμε: μέχρι την χούντα η Ελλάδα δεν είχε χρέος. Με την χούντα άρχισε η υπερχρέωση της Ελλάδας και η τελική της κατάληξη σήμερα».
    Δημήτρη, γιατί το λες αυτό; Από όσο ξέρω (από σένα το έμαθα )το 1964 η Κυβέρνηση Παπανδρέου , με υπουργό Οικονομικών τον Μητσοτάκη, αναγνώρισε ,στο ακέραιο, το προπολεμικό χρέος της Χώρας και αφού το «προίκισε» με 75% μπόνους, την αποπληρωμή του αποδέχτηκε για τα επόμενα 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009.Ταυτόχρονα η Χούντα , μέσω της ΔΕΗ πλήρωνε παλαιά χρέη. Αν δεν κάνω λάθος επίσης, έχεις γράψει, ότι η προδοσία της Κύπρου ήταν η, σε είδος, αποπληρωμή ενός μέρους των υπαρχόντων τοκοχρεολυσίων. Θα ήθελα μια διευκρίνιση σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειχε ουσιαστικα χρεος, γιατι πρωτον οι ελληνικες κυβερνησεις μεχρι το 63 δεν ειχαν κανει κανενα διακανονισμο, αρα και η διαγραφη του χρεους ηταν εφικτη, διοτι δεν πληρωναν για περ. 17 χρονια, ουτως ή αλλως. Και δευτερον, μετα το 63, δηλ. μετα τον διακανονισμο και μεχρι το 67, παλι δεν πληρωσαν τιποτα, λογω της πολιτικης καταστασης, επειδη οι κυβερνησεις αλλαζαν σαν τα πουκαμισα. Η Χουντα ηταν η πρωτη κυβερνηση, που αρχισε να πληρωνει, αρα αναγνωρισε και πρακτικα τον διακανονισμο της αναγνωρισης του προπολεμικου χρεους απο το 1881 και μετα, στο ακεραιο, συν 70% καπελο, εκτιναξε το χρεος της Ελλαδας, (ας μην ξεχναμε, οτι μετα το πολεμο η Ελλαδα και μεχρι το 63 ο Καραμανλης ειχε συναψει μονο 2 δανεια) και εβαλε εν μερει τις βασεις της σημερινης χρεοκωπιας.

      Διαγραφή
  7. Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες

    ΜΗΤΣΟ ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ


    Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013


    Ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται για αντιφασίστες της μιας, ή της άλλη μορφής, αλλά για σεσημασμένους επαγγελματίες εκτελεστές που μόνο ο υπόκοσμος, ή το παρακράτος διαθέτει.

    Γιατί αποκλείστηκε εξαρχής το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με όρους οργανωμένου εγκλήματος;

    Με ποια στοιχεία; Από πού φαίνεται ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια;

    Γιατί αποκλείστηκε εξαρχής το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με όρους οργανωμένου εγκλήματος;

    Μα καλά τι σόι τρομοκρατική ενέργεια είναι αυτή όπου καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν εξηγεί τα κίνητρα για την δολοφονική της πράξη;

    Τι νόημα έχει μια τέτοια τρομοκρατική ενέργεια και πώς μπορεί να είναι σίγουρος κανείς ότι όντως πρόκειται για κάτι τέτοιο;

    Η δολοφονική επιχείρηση ήταν μια σαφής τρομοκρατική ενέργεια, αλλά όχι εναντίον της ΧΑ, του πολιτεύματος ή της ανύπαρκτης δημοκρατίας. Ήταν μια ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τον ίδιο τον λαό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να πιστέψει κάποιος στην "τρομοκρατική οργάνωση" που πήρε δήθεν την ευθύνη και μάλιστα με τηλεφώνημα ένα μήνα σχεδόν μετά την δολοφονία των παιδιών έξω από τα γραφεία της ΧΑ, θα πρέπει να έχει κάνει το "άνευ μαλακίας" του Θουκιδίδη σουρωτήρι. Αλήθεια, εξήγησαν γιατί σκότωσαν εν ψυχρώ δυο άσχετα παιδιά κι όχι κάποιο από τα στελέχη της ΧΑ; Γιατί ρε παιδί μου δολοφόνησαν άσχετους κι όχι κάποιο σημαίνον στέλεχος, όπως π.χ. τον Κασιδιάρη; Δεν μπορούσαν; Κάθε άλλο. Η επιλογή στόχου είχε τη σημασία του. Από μόνη της υποδηλώνει ότι δεν ήταν "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" ανάμεσα σε φασίστες και δήθεν "αριστερούς", αλλά προβοκάτσια ολκής που την έστησαν οι ίδιοι κύκλοι που στηρίζουν και τροφοδοτούν την ΧΑ. Αν ήταν όντως "αριστεροί" τρομοκράτες, τότε ο Κασιδιάρης ή κάποιος άλλος από τους επαγγελματίες πολιτευτές της ΧΑ θα ήταν νεκρός, ή βαριά τραυματίας από ανάλογη επιχείρηση. Δεν είναι. Αν κοιτάξει κανείς τόσο την εγχώρια ιστορία της τρομοκρατίας, ακροδεξιάς και "αριστερής", όσο και της διεθνούς, θα διαπιστώσει ότι η τρομοκρατική δράση από την εποχή της "προπαγάνδας της πράξης" των αναρχικών το 19ο αιώνα έως την Brigate Rose και την 17η Νοέμβρη δεν έβαζαν σαν στόχο άσχετους, αλλά πρόσωπα που συμβόλιζαν - σύμφωνα με τη λογική τους - τον στόχο που ήθελαν να πλήξουν. Και γι' αυτό αποκλείεται τη δολοφονία των παιδιών έξω από τα γραφεία της ΧΑ να είναι έργο κάποιας ομάδας με "αριστερά" ή αναρχικά ιδεολογικά κίνητρα. Αν ήταν κάποια τέτοια - που σίγουρα κι αυτή θα ελεγχόταν από μυστικές υπηρεσίες, όπως όλες οι τορμοκρατικές οργανώσεις στην ιστορία των τελευταίων δυο αιώνων - θα χτυπούσε ηγετικό στέλεχος της ΧΑ κι όχι κάποια άσχετα παιδιά. Αντίθετα, η τρομοκρατία που άσκησε πάντα η φασιστική ακροδεξιά είχε αδιάφορους στόχους, το πλήθος, ή άσχετους με σκοπό τον γενικό πανικό, ή την προβοκάτσια. Ιδίως όταν μετά τη διάλυση της 17ης Νοέμβρη οι λεγόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις συνδέθηκαν οργανικά με το οργανωμένο έγκλημα. Επομένως, το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είχε ιδεολογικά κίνητρα. Ήταν εκτέλεση συμβολαίου με σκοπό την αναβάπτιση της ΧΑ μέσα από το αίμα των δυο δολοφονημένων παιδιών.

      Διαγραφή
    2. Και το γεγονος και μονο, οτι τα αρχικα της οργανωσης παραγουν τη λεξη Μ.Ε.Λ.Ο. λεει πολλα για ποιος την εστησε. Παντως οχι αναρχικοι, οπως θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε απο τη εισαγωγη της προκυρηξης τους.

      Διαγραφή
  8. Οι γενικολογίες που λένε κάποιοι δείχνουν τεράστια αμορφωσιά και χαμηλό επίπεδο . Δηλαδη ρε φίλε ανώνυμε επειδή κάποιοι τότε επαναστάτες (Δαμανάκη κ.τ.λ ) πουλήσατε τον εαυτό τους και ενσωματωθήκανε στο σύστημα θα βγάλουμε την εξέγερση του πολυτεχνείου άχρηστη ; Επειδη κάποιοι κουβάλησαν τον ξεφτυλισμένο Καραμανλή απο την Γαλλία για να φέρει χα χα χα την δημοκρατία (και την αίτηση για ένταξη στην Ε.Ο.Κ να μην το ξεχνάμε αυτό ) θα βγάλουμε τους αγωνιστές του πολυτεχνείου αναρχικούς και την χούντα καλή ; Δηλαδη το ότι ο Παπανδρέου ελεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικάτο και μετα έκανε τρελές κωλοτούμπες φταίνε αυτοι που τους πάτησε το τανκ ; Δουλεύανε για τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή οι φοιτητές ; Αυτα είναι τα αλλότρια συμφέροντα που λές ;
    Πάρης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΣΤΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1964 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΗΓΕΣ , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΕΣΥ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ενωμενοι λαοι ειναι δυναμη που δεν εχει αντιπαλο. Για δυο λογους. Ειναι αριθμητικα περισσοτεροι. Εμεις ειμαστε οι πολλοι και αυτοι ειναι οι λιγοι. Γι'αυτο μας φοβουνται. Και δευτερον ειναι αυτοι που παραγουν. Τα αφεντικα και οι χαρτογιακαδες δεν παραγουν. Δεν ξερουν και δεν μπορουν να το κανουν.

    Ενας βασιλιας ειναι βασιλιας γιατι ολοι οι υπολοιποι του συμπεριφερονται σαν βασιλια. Δεν εχει κανενα ιδιαιτερο χαρακτηριστικο. Ειναι ενας απλος ανθρωπος οπως ολοι οι αλλοι. Εμεις του δινουμε τη δυναμη. Και με το ιδιο τροπο του την παιρνουμε.

    Αυτο φοβουνται αυτοι. Τη στιγμη που θα καταλαβουμε οτι μπορουμε να τους τα παρουμε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κατάντια στο χώρο της Ιατρικής και της περίθαλψης πρέπει να τελειώσει.


    Παρακαλούμε αναδημοσιέψτε(αν φυσικά συμφωνείτε με τη διάγνωσή μας):

    ΤΕΛΙΚΑ, EΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ;

    Απόσπασμα:

    "... Εμείς, πάντως, στη συνέχεια του κειμένου θα αποδείξουμε, ότι ο Άδωνης πραγματικά είναι διαταραγμένος και ότι αυτό από το οποίο πάσχει, δεν είναι άλλο από την Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας, έτσι όπως ορίζεται από την τελευταία αναθεώρηση του DSM-5 (Diagnostic and statistical manual of mental disorders και επίσης, ότι η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται από τα συμπτώματα μιας ειδικής παραλλαγής της, που ονομάζεται Κακοήθης Ναρκισσισμός. ..."

    Τα υπόλοιπα εδώ:

    http://aomepol.wordpress.com/

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή