Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Οργανώνουν εθνική τραγωδία

Δυνάμεις κατοχής, ντόπιες και ξένες, προετοιμάζουν τον ακρωτηριασμό της χώρας και τη μετατροπή της σε χώρο τοποθέτησης κεφαλαίων.

Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Θυμάστε τι έλεγε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του διαμέσου τηλεόρασης στις 30/12; Αφού υπερηφάνως μας είπε ότι πέτυχε (στο όνειρό του) το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη που θα την δουν μόνο όσοι βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα, μας διαβεβαίωσε: «Είναι το θεμέλιο της Ανεξαρτησίας μας από δω και μπρος. Είναι το θεμέλιο της Ελπίδας μας για το μέλλον… Ακόμα το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες. Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα Μνημόνια. Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους. Το 2014 θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα να βγούμε από το Μνημόνιο.»


Έτσι είναι όταν είσαι δουλοπρεπής, εθελόδουλος και δωσίλογος από τα γεννοφάσκια σου. Το θεμέλιο της Ανεξαρτησίας μας κατά το εν λόγω κύριο δεν είναι η κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, δεν είναι η υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι σε κάθε ενδεχόμενη απειλή, δεν είναι η προστασία της χώρας και του λαού της και προπαντός δεν είναι ο αγώνας του λαού για τα δίκαιά του, αλλά η πειθήνια υποταγή στις απαιτήσεις των «εταίρων» μας. Έτσι θα γίνουμε μια «φυσιολογική χώρα». Όταν θα μάθουμε να «τηρούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας» με την φρούδα ελπίδα ότι οι αποικιοκράτες «εταίροι» μας θα «τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους.» Ο όρκος πίστης του δωσίλογου από απαρχής ελληνικού κράτους.

Αποθέωση του δωσιλογισμού

Τι διαφορετικό έλεγε ο Τσολάκογλου όταν στις 29 Απριλίου 1941 απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό με προκήρυξη για να του εξηγήσει ότι από πατριωτισμό και εθνικό συμφέρον αναλάμβανε την διακυβέρνηση του τόπου υπό ναζιστική κατοχή; «Πρέπει ν’ αναλάβωμεν την τύχην της Χώρας σθεναρώς εις τα χέρια μας και ν’ ατενίζωμεν κατάματα την σκληράν πραγματικότητα. Δια ν’ ανταποκριθώμεν είς ταύτα απεφάσισα… να σχηματίσω υπό την Προεδρίαν μου Κυβέρησιν, ήτις θα εξασκή την εξουσίαν της… εδραζομένην επί μόνης κυριάρχου θελήσεως του Ελληνικού λαού.» Προσέξτε θράσος δωσίλογου. Αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας σε συνθήκες στρατιωτικής κατοχής «εδραζομένην επί μόνης κυριάρχου θελήσεως του Ελληνικού λαού.» Ποιας κυριάρχου θελήσεως; Ο Ελληνικός λαός τότε είχε τόσο κυρίαρχη θέληση, όσο και σήμερα. Η διαφορά ήταν ο κοινοβουλευτικός φερετζές που τότε δεν χρειαζόταν μια και είχε επιτευχθεί η στρατιωτική κατοχή από τους ναζί.

Κι ο Τσολάκογλου συνέχιζε: «Αυτή θα είνε η μόνη νόμιμος Κυβέρνησις εν Ελλάδι και θα έχη ως εντολήν και μοναδικόν προορισμόν, τη συγκαταθέσει των δυνάμεων κατοχής, ν’ αποκαταστήση την ησυχίαν και την τάξιν εις τον δυστυχισμένον αυτόν τόπον και να χαρίση εις τον Ελληνικόν Λαόν την ασφάλειαν δια μιας υπευθύνου και δραστηρίας ενεργείας, ώστε καινείς να μη αισθάνεται τον εαυτόν του υπό τας σημερινάς δυσκόλους και τραγικάς στιγμάς, ως απροστάτευτον.»

Όπως ο Σαμαράς σήμερα, έτσι κι ο Τσολάκογλου τότε προάσπιζε το ελληνικό συμφέρον, «τη συγκαταθέσει των δυνάμεων κατοχής», που σήμερα οι δωσίλογοι τους αποκαλούν «εταίρους» και με την προϋπόθεση ότι ο λαός θα παραιτηθεί από κάθε αγώνα για την ανεξαρτησία του. Όπως και σήμερα, οι δυνάμεις κατοχής θέλουν την πολιτική βιτρίνα των δωσιλόγων προκειμένου όπως έλεγε κι ο Τσολάκογλου «καθένας από Σας θα αισθάνεται ότι υφίσταται Ελληνική Κυβέρνησις, ήτις στοργικώς και με όλας τα δυνάμεις θα προσπαθή να σας ανακουφίση από το βαρύ φορτίον που επεσώρευσεν ο πόλεμος.» Βάλτε στη θέση του πολέμου το χρέος και θα δείτε την ίδια και απαράλλαχτη ομοιότητα των παλιών με τους σύγχρονους δωσίλογους.

Κι ο Τσολάκογλου έκλεινε την προκήρυξή του με τον ίδιο τρόπο που μιλούν και οι σημερινοί δωσίλογοι: «Εφεξής δε, μακράν παντός ξένου συμφέροντος και οδηγούμενοι απλώς και μόνον από το ακραιφνές Ελληνικόν συμφέρον, ας προσπαθήσωμεν να ζήση η Ελλάς και να εξασφαλισθή εκ νέου εις τον Λαόν της η ειρήνη και η εργασία.» Η διαφορά με τον Σαμαρά βρίσκεται στο γεγονός ότι ο σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός δεν πρόδωσε με συνθηκολόγηση κατά την διάρκεια της μάχης, όπως ο Τσολάκογλου, αλλά πριν καν δοθεί οποιαδήποτε μάχη. Με όπλο το χρέος παρέδωσε αμαχητί την ανεξαρτησία της Ελλάδας και τον λαό της με τα ίδια προσχήματα που πάντα χρησιμοποιούν οι δωσίλογοι.

Οι τσάμπα μάγκες της κυβέρνησης

Όσο για το κατά πόσο γλυτώσαμε από τα δάνεια, ήδη η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει εκ προοιμίου με ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο που συζητούν οι «εταίροι» της κεκλισμένων των θυρών και φυσικά πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού. Απλά, ως συνήθως, το παίζει «βαρύ πεπόνι» για εσωτερική κατανάλωση. Για να νομίζουν όλοι εμείς οι υπόδουλοι νέοι δουλοπάροικοι ότι «υφίσταται Ελληνική Κυβέρνησις, ήτις στοργικώς και με όλας τα δυνάμεις θα προσπαθή να σας ανακουφίση από το βαρύ φορτίον…», όπως έλεγε κι ο Τσολάκογλου.

Να τι διαβάζουμε στις 3/2 σε κατευθυνόμενα ρεπορτάζ από την κυβέρνηση:

«Προϋποθέσεις για να αποδεχθεί ένα νέο δάνειο από την Ευρωζώνη φέρεται να θέτει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να ξεκαθαρίζει πως δεν θα αποδεχθεί νέο Μνημόνιο με νέα δημοσιονομικά μέτρα. Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού του Spiegel, που μιλούσε για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών εμφανίσθηκε θετικός. Ο ίδιος, όμως, τόνισε πως δάνειο με νέα μετρά και όρους που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί δεν είναι κάτι που θα προτιμήσει η κυβέρνηση. «Είμαστε θετικοί σε νέο πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα», τόνισε. Αναφερόμενος στη συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup στις Βρυξέλλες ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ήταν εν γνώσει της ελληνικής πλευράς. «Ήταν για το καλό της Ελλάδας», είπε.»

Νέο πακέτο σημαίνει νέα μέτρα

Μας έρχεται νέο πακέτο οσονούπω. Και οι συνεννοήσεις όπως πάντα στο παρασκήνιο. Είναι «για το καλό της Ελλάδας», μας λένε κι εμείς οφείλουμε να το υποστούμε.

Στις 25/1/2014 ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ρωτήθηκε σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο Μνημόνιο, αλλά και υπό ποιους όρους θα μπορούσε να χορηγηθεί πρόσθετη στήριξη στη χώρα. Για το θέμα o εκπρόσωπος του ESM δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί οριστικά το κατά πόσον η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αν ωστόσο αυτό απαιτηθεί, είναι σαφές ότι θα είναι σημαντικά μικρότερο από ό,τι τα προηγούμενα προγράμματα. Σε κάθε περίπτωση, η Συνθήκη του ESM είναι σαφής: Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δεν μπορεί να χορηγήσει ένα δάνειο χωρίς όρους. Κάθε αίτηση για πρόγραμμα βοήθειας, εγκρίνεται μόνο έναντι προϋποθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι η δικαιούχος χώρα πρέπει να υπογράψει Μνημόνιο.»

Από την μεριά της η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τη στήριξή της προς την Ελλάδα και με άλλους τρόπους, πέρα από την καθαρή οικονομική βοήθεια, με μια «συντονισμένη εταιρική βοήθεια ανοικοδόμησης» αναφέρεται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, προς τα μέλη του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters (3/2).

Τι σημαίνει και με άλλους τρόπους; Σύμφωνα με τη γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ εξηγεί στους βουλευτές ότι «το υπουργείο Εξωτερικών έχει συμφωνήσει να αναλάβει τον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων, καθώς μόνο με χρήματα δεν μπορεί να βοηθηθεί η χώρα» και επιβεβαιώνει, με το βλέμμα στραμμένο στη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι «υπό ξεκάθαρους όρους» έτοιμη να μιλήσει για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για τη χώρα.
Καταλάβατε; Το υπουργείο Εξωτερικών θα αναλάβει το «συντονισμό μεταξύ των υπουργείων» αυτής της ρημαδοχώρας. Κατά τ’ άλλα δεν υφίσταται θέμα εθνικής κυριαρχίας, ούτε βεβαίως κατοχής της Ελλάδας.

Αυτό που συζητούν κεκλεισμένων των θυρών οι αποικιοκράτες της Ευρώπης για την Ελλάδα, είναι το καθεστώς κυριότητας της χώρας. Δηλαδή το πέρασμα της κυριότητας της χώρας σε άλλα χέρια. Όχι μόνο της δημόσιας περιουσίας με την μεταφορά της κυριότητάς της στον ESM, αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας που βρίσκεται πλέον υπερχρεωμένη στις τράπεζες και στην κατοχική εφορία, μαζί και της εδαφικής επικράτειας. Αυτό ονομάζουν «διαρθρωτική μεταρρύθμιση».

Όποιος νομίζει ότι απλά τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο μόνο ή κυρίως με όρους φτωχοποίησης του πληθυσμού, τότε πλανάται πλάνην οικτρά. Ετοιμάζεται μια νέα εθνική τραγωδία σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Μια εθνική τραγωδία όπου θα δούμε τον ακρωτηριασμό της χώρας και την μετατροπή της από χώρα σε χώρο τοποθέτησης κεφαλαίων. Ο ίδιος ο λαός της θα πάψει να υφίσταται ως νομική προσωπικότητα και θα διαμελιστεί σε ποικίλες «πληθυσμιακές οντότητες» ανά περιφέρεια και δήμο.

Ετοιμάζεται λοιπόν μια εθνική τραγωδία που μπροστά της ο εθνικός διχασμός του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, θα είναι κάτι ασήμαντο και δευτερεύον. Θα μάθουμε από την καλή κι από την ανάποδη τι σημαίνει προσφυγιά στον ίδιο μας τον τόπο και θα γνωρίσουμε από πρώτο χέρι τι σήμαινε για την ελληνική «πληθυσμιακή οντότητα» της Σμύρνης ο «συνωστισμός στο λιμάνι», όπως τον έχει αποκαλέσει η μυθιστοριογράφος Ρεπούση.

Διαμελισμός και πόλεμος

Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά είναι υπερβολές, ας το καλοσκεφτεί. Ας σκεφτεί τι έχει συμβεί μέσα σε τρία χρόνια. Ας σκεφτεί γιατί έχουμε πολιτικές δυνάμεις της δεξιάς και της αριστεράς που θεωρούν αδιάφορο ή δευτερεύον το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας στον σημερινό κόσμο. Ειδικά σε συνθήκες σαν τις σημερινές όπου η αποικιακή κατοχή έχει επιβληθεί στην χώρα μας. Ας σκεφτεί τι έπαθαν και που κατέληξαν όσοι λαοί ξέχασαν ότι μόνο όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαιά του, τα δικαιώματά του με πρώτο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, έχει ελπίδα να γλυτώσει τα χειρότερα. Αλλιώς τα πολύ χειρότερα θα ακολουθούν τα χειρότερα μέχρις ότου καταλήξει η Ελλάδα σε «οντότητα», δηλαδή χώρος, ο οποίος δεν θα πληροί ούτε καν τα βασικά κριτήρια αυτόνομου κράτους.

Αξίζει τον κόπο να θυμίσουμε ότι σύμφωνα τον ορισμό της Συνθήκης του Μοντεβιδέο του 1933  «το κράτος για συνιστά πρόσωπο του διεθνούς δικαίου πρέπει να κατέχει τα ακόλουθα προσόντα: (α) ένας μόνιμος πληθυσμός (β) μια καθορισμένη περιοχή (γ) κυβέρνηση και (δ) ικανότητα να εισαγάγει στις σχέσεις με τα άλλα κράτη.» Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Ο μόνιμος πληθυσμός βρίσκεται υπό καθεστώς βίαιης συρρίκνωσης είτε μέσω του εξαναγκασμού του σε μετανάστευση, είτε των συνθηκών διαβίωσης που εξοντώνουν μαζικά τους πιο αδύναμους και μειώνουν τις γεννήσεις.

Ποια ακριβώς είναι η καθορισμένη εδαφική επικράτεια της Ελλάδας σήμερα; Να θυμηθούμε ότι ήδη ο κατακερματισμός της εδαφικής επικράτειας έχει προετοιμαστεί με τον Καλλικράτη και την «διεδαφική συνεργασία» των περιφερειών. Επίσης με την υπογραφή του TAP, δηλαδή του αγωγού από το Αζερμπαϊτζάν έως την Αδριατική παρέδωσαν στην κοινοπραξία την κυριότητα και τον έλεγχο της Μακεδονίας και της Θράκης. Είναι τυχαίο που η κυβέρνηση δεν έθεσε καν θέμα πληρωμής τελών διέλευσης του αγωγού, όπως συμβαίνει με όλα τα κυρίαρχα κράτη όταν αγωγός διασχίζει την εδαφική επικράτειά τους; Όχι βέβαια. Η εκχώρηση αυτή θα συνοδευτεί ακόμη και με πόλεμο προκειμένου να κατοχυρωθεί ως «γκρίζα ζώνη» στη συνείδηση των Ελλήνων. Όπως ακριβώς έγινε και με τα Ίμια.

Έχουμε έως το 2016 να ανατρέψουμε το καθεστώς και να προλάβουμε την εθνική τραγωδία που προετοιμάζουν. Το 2016 λέγεται ότι η κατασκευή του αγωγού θα βρίσκεται σε τελική φάση. Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η παράδοση υγροποιημένου αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά οι κορυφαίες γεωστρατηγικές μεταβολές που θα επέλθουν απ’ όπου θα περάσει ο αγωγός.

Για την κυβέρνηση τι να πει κανείς. Η κυβέρνηση σήμερα είναι τόσο ελληνική, όσο και η κυβέρνηση Τσολάκογλου στην κατοχή, ή όσο ήταν οι κυβερνήσεις την εποχής του εμφυλίου. Θυμίζουμε ότι ο εκδότης της Καθημερινής Γεώργιος Βλάχος, γνωστό βλαστάρι του δωσιλογισμού τόσο κατά την κατοχή, όσο και κατόπιν, έγραφε στις 25/8/1946: «Από την τύχης της Ελλάδος, του Έθνους μας, της Φυλής μας, ζήτημα είνε αν έχει αφεθεί εις την διαχείρισίν μας ένα ελάχιστον ποσοστόν.» Ανάλογα κι ο έτερος πυλώνας της κατοχικής λογικής, η εφημερίδα του Λαμπράκη, Το Βήμα, έγραφε στις 28/8/1946: «Υπό τας σημερινάς συνθήκας της κατοχής και συνολικής εξουσιάσεως της χώρας παρά των Βρετανών, αι ελληνικαί κυβερνήσεις έχουν τόσο περιορισμένην αυτοτέλεια και ανεξαρτησίαν, ώστε σχεδόν να μην έχει ενδιαφέρον για την Αγγλίαν ποίος θα είναι επικεφαλής αυτών.»

Και να φανταστεί κανείς ότι στις 31 Μαρτίου 1946 είχαν διεξαχθεί εκλογές υπό την εποπτεία της Συμμαχικής Αποστολής των Παρατηρητών, η οποία στην έκθεσή της υποστήριζε ότι οι εκλογές «διεξήχθησαν ελεύθεραι και δίκαιαι, ηρέμως και με τάξιν, δυνάμεναι να παραβληθώσι ως προς την ευπρέπειαν προς τας εν Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμαίναις Πολιτείας» και ότι το αποτέλεσμά τους «αντιπροσωπεύει την πραγματικήν και έγκυρον ετυμηγορίαν του Ελληνικού Λαού» (Ελευθερία, 12/4/1946).

Η παγίδα του εμφυλιακού διαχωρισμού δεξιάς-αριστεράς

Την εποχή εκείνη μ’ ένα ΕΑΜ να αντιπροσωπεύει την εθνική ενότητα του λαού που σφυρηλατήθηκε κατά την ναζιστική κατοχή, οι δυνάμεις του δωσιλογισμού χρειάζονταν τα όπλα και τον ανοιχτό εμφύλιο για να επιβληθούν και να επικρατήσουν διαμέσου μιας νέας κατοχής. Της κατοχής των Βρετανών και ύστερα των Αμερικανών υπό το δόγμα Τρούμαν.

Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη το αντίπαλο δέος. Δεν έχει αναδειχθεί ακόμη ένα νέο ΕΑΜ που θα συσπειρώνει την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, δεξιούς και αριστερούς, στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική χειραφέτηση. Η δεξιά έχει παραδοθεί στην παραδοσιακή εθελοδουλία των ηγετών της, ενώ η αριστερά συνιστά μέρος του προβλήματος καθώς έχει εγκαταλείψει προ πολλού τον αγώνα για τα δίκαια του λαού και της χώρας. Κι έτσι το δωσίλογο καθεστώς αισθάνεται ασφαλές. Μπορεί να προχωρά ήσυχα-ήσυχα στην εξουθένωση και στην εξόντωση του λαού προετοιμάζοντας βήμα το βήμα τον εθνικό ακρωτηριασμό και την διάλυση της χώρας.

Ο πόλεμος που εγκυμονεί η σημερινή κατάσταση, η σημερινή πορεία του λαού και της χώρας προς την άβυσσο, δεν είναι σαν τον εμφύλιο. Ο λαός σήμερα δεν είναι χωρισμένος σε πολιτικές παρατάξεις. Έστω κι αν κάνουν τα αδύνατα, δυνατά όλοι να πολώσουν τον ελληνικό λαό ανάμεσα σε μια φασιστική ακροδεξιά που σήμερα καλείται όχι μόνο εντός της Ελλάδος, αλλά σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκμαυλίσει τα πατριωτικά αισθήματα των λαών και να ταυτίσει τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία όχι με την δημοκρατία, αλλά με μια φυλετική νέα τάξη στην Ευρώπη.

Από την άλλη καλείται η αριστερά, η επίσημη κρατικοδίαιτη αριστερά, εκείνη που έχει προδώσει τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας να λειτουργήσει ως ταφόπλακα των λαών στο όνομα ενός «διεθνισμού», που δεν είναι τίποτε περισσότερο από την προπαγάνδα του ζυγού σε διεθνές επίπεδο με πρόσχημα τον «διεθνισμό».

Η κατάσταση μας πάει ολοταχώς σε εθνική τραγωδία. Όπως πάμε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ζήσουμε ξανά πόλεμο στο έδαφός μας. Όχι εμφύλιο, αλλά πόλεμο επιβολής τετελεσμένων. Με την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του να έχει παραδοθεί στο καθεστώς κατοχής. Με την ανώτατη δικαιοσύνη να νομιμοποιεί την πορεία της χώρας προς την άβυσσο και τις ένοπλες δυνάμεις στην χειρότερη κατάσταση που έχουν βρεθεί ποτέ, ποιος είναι εκείνος που θα αντιστρέψει αυτή την πορεία; Μόνο ο λαός.

Αρκεί να μην πέσει στην χειρότερη παγίδα που του στήνουν αυτήν την εποχή: να επιλέξει με όρους αριστεράς ή δεξιάς. Τώρα προέχει η στράτευση στο εθνικό, το πατριωτικό καθήκον. Πάνω και πέρα από δεξιά-αριστερά. Και για να γίνει αυτό οφείλουμε να λυτρωθούμε ως λαός μια και καλή από όλους τους επιγόνους του εμφυλίου, αλλά κι αυτούς που νοσταλγούν τον εμφύλιο.


Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 9/2/2014

24 σχόλια:

  1. Όλα όσα τόσο τεκμηριωμένα αναφέρετε είναι ένας βρόγχος,που κάθε Έλληνας αισθάνεται,αλλά δε μπορεί να βρει τον τρόπο για να ξεφύγει.Τον πιο άθλιο ρόλο τον παίζουν τα κομματόσκυλα του συνδικαλισμού,"πληρωμένοι δολοφόνοι"του λαού!Μήπως θα ήταν σκόπιμο να εξηγηθεί πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το παρασιτικό σύστημα,που επιτελούσε χρέη νταβατζή γύρω από το παράνομο χρέος,που μας φόρτωσαν και πώς δρομολογήθηκε η είσοδός μας στο ευρώ για να μας αποτελειώσουν;Να δειχτεί δηλαδή καταφανώς ότι όλο αυτό το φαύλο και βάρβαρο καθεστώς δημιουργήθηκε για να διαχειριστεί και να υποδουλώσει τη χώρα με δούρειο ίππο το χρέος και το ευρώ και βέβαια το πώς συνέβαλε στην καλλιέργεια αυτής της νοοτροπίας του ραγιά,του επαίτη!Αν υπάρχει τέτοιο κείμενό σας,θα παρακαλούσα πολύ,αν γίνεται,να το αναδημοσιεύσετε,για να φανοούν πιο καθαρά οι συσχετισμοί.Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, σπεύδω να σου απαντήσω ότι ο Δημήτρης έχει γράψει πάρα πολλά άρθρα για όλα τα ζητήματα που θέτεις. Αν έχεις την υπομονή να ψάξεις εδώ αυτό το blog θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς. Ωστόσο, πέραν των δημοσιευμένων άρθρων εδώ, υπάρχουν και τα δύο βιβλία του Καζάκη που κυκλοφορούν "Η ελληνική Πομπηία" και το "Μονόδρομος ή ανατροπή", καθώς επίσης και το βιβλίο του Όθωνα Κουμαρέλλα μέλους της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. με τίτλο "Ευρώ, ή Εθνικό Νόμισμα". Όλες οι πληροφορίες που ζητάς, βρίσκονται εκεί συγκεντρωμένες.

      Διαγραφή
  2. Κ. Καζακη, ας πούμε ότι προλάβουν και φτιάξουν το αγωγό TAP και μετά από λίγο γίνει ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος και εκλογή μιας πατριωτικής κυβέρνησης .

    1) Πως θα αντιδράσουν οι ξένες δυνάμεις /ελίτ ? Με εισβολή ?

    2) Ποιες οι δυνατότητες μας άμυνας ?

    3) Μια συμμαχία μας με τη Ρωσία (ακόμα και είσοδος μας στη Ευρασίατικη ένωση) θα μπορούσε να μας προστατευσει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του ΤΑΡ να ξέρεις ότι θα μας έχουν επιβάλει καθεστώς "γκρίζας ζώνης" κατά μήκος ολόκληρου του αγωγού σ' ολόκληρη την Μακεδονία και την Θράκη. Αν δεν προλάβουμε τις εξελίξεις μετά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Με τις σημερινές ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει καμιά, μα καμιά δυνατότητα άμυνας. Έχουν διαλυθεί και εξαχρειωθεί στο χειρότερο βαθμό. Βρίσκονται λίγο πριν την ολοκληρωτική διάλυση. Αυτός ήταν ο στόχος του καθεστώτος ευθύς εξαρχής και δυστυχώς δεν βρήκε αντίσταση ούτε από το εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων, ούτε από τον ελληνικό λαό. Όσο αφήνουμε να κυλήσουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα, τόσο κινδυνεύουμε ακόμη και από πολεμικά επεισόδια επί του εθνικού εδάφους μας. Μια κυριολεκτικά διαλυμένη εθνική άμυνα δεν μπορεί να αντιταχθεί αποτελεσματικά ότου καν σε εισβολή ένοπλης συμμορίας από γειτονικό έδαφος. Κι αυτό είναι ότι χρειάζεται το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για να επιβάλει διαμελισμούς τύπου Γιουγκοσλαβίας, γκρίζες ζώνες αλά Ίμια, κοκ. Δυστυχώς το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούμε όλοι μας. Εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Ότι κι αν γίνει, θα δώσουμε ακόμη και τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας. Να γνωρίζεις ότι όλοι οι Έλληνες θα κλιθούν - και μάλλον σύντομα - από τα ίδια τα πράγματα να αποφασίσουν το ίδιο.

      Διαγραφή
    2. Να γράψω ορισμένα πράγματα πού νομίζω σημαντικά ώστε, να προσθέσω στα άλλα σημαντικά που έγραψαν οι προηγούμενοι. Στην εποχή μας δεν μας συμφέρει να είμαστε ένοπλοι αντάρτες, ως ένοπλοι αντάρτες δίνουμε όλοι την δύναμη στο κατεστημένο, που έχει και το μονοπώλιο της παραγωγής όπλων και προδίδουμε την επανάσταση για ουσιαστική αλλαγή. Να είσαι μάχιμος, επαναστάτης όταν χρειάζεται χωρίς όπλα που σκοτώνουν. Επίσης, κάνε ότι καταλαβαίνεις αλλά μην το παίζεις σωτήρας με την έννοια του να μην έχεις απαιτήσεις από τους άλλους να σε ανταμείψουν για αυτές τις πράξεις σου που εσύ θεωρείς υπέρ των άλλων.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  3. Τι το ψάχνεις, δεν υπάρει αξιοπρέπεια σε τουτη εδω τη χώρα ποια. Ειμαι 27 χρονών, κοιτάζω γυρω μου και βλέπω εναν γερασμενο πληθυσμό, εκμαυλισμένο μεχρι αηδιας, ψευτομαγκα και κουτσαβακι, που γουσταρει να βλέπει ματ να δερνουν συμπολίτες, που ικανοποιείται αν φαει καποιος 25 χρονια μονο και μονο γιατι είναι αναρχικός. Οι μονοι που συζητανε για πολιτική είναι κατι γερόντια παλιοι ψηφοφόροι της ενωσης κεντρου κι αυτοι μονο που δε σκοτώνονται μεταξύ τους με τις μαγκούρες.
    Βλέπω τον έναν στους δεκα να βρισκει μια δουλειά και να γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως (ειδικά αν τύχει να πληρώνεται κιόλας) και οι υπόλοιποι να περιμένουν τις λοταρίες του εσπα και την ελεημοσύνη του κράτους μπας και χωθούν πουθενά. Κανείς δεν θέλει να ζήσει σαν άνθρωπος. Του αρκεί που όλος ο κοσμος προσφέρεται σε εικόνες στο ιντερνετ και οτι το ίντερνετ είναι ακόμα φτηνό. Δεν θελω να αποθαρρύνω κανέναν, απλά λέω αυτο που νομίζω οτι μας πνίγει όλους. Στεφανος Σακοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Στέφανε, ακόμη κι έτσι να είναι, η ζωή είναι μπροστά σου. Η παραίτηση, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Το ίδιο και η φυγή. Οφείλεις να διεκδικήσεις την ζωή σου. Τη δική σου ζωή. Είσαι 27 χρονών, σε μια ηλικία που μπορείς να "πιάσεις την πέτρα και να την στύψεις" όπως έλεγαν οι παλιοί και είχαν δίκιο. Μπορείς να πιάσεις στα δικά σου χέρια ετούτη τη ζωή που σου επιφυλάσσουν και να την στύψεις. Κυριολεκτικά να την στύψεις. Μην αποδέχεσαι το μοιραίο. Δεν είσαι μόνος σου. Είμαστε χιλιάδες και είμαστε τόσο καλά οργανωμένοι που δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί μας. Γι' αυτό και μας αγνοούν, πιστεύοντας ότι έτσι θα μας αγνοήσει κι ο λαός. Κακά μαντάτα γι' αυτούς. Το σύνδρομο του στρουθοκαμιλισμού είναι το τελευταίο παθολογικό σύμπτωμα ενός καθεστώτος εξουσίας που είναι καταδικασμένο να χαθεί.

      Διαγραφή
  4. http://tassosanastassopoulos.blogspot.com.au/2014/02/syriza.html?m=1

    Ποια η γνώμη σας για αυτο το κειμενο ?
    Ο αρθρογράφος λέει ότι ο συριζα θα κάνει την ανατροπή με χρήση του seigniorage παραμένοντας εντός ΕΕ και ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επισημάνσεις που κάνει για το δημόσιο χρέος δεν είναι άδικες. Όμως το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τότε; Γιατί δεν τα έλεγε τότε; Γιατί είχε υιοθετήσεις τις λογικές Δραγασάκη, Σταθάκη, Μηλιού, Τσακαλώτου και άλλων που παπαγάλιζουν ότι με το χρέος δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο εκτός από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου; Για αναδιάρθρωση μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ αφού μας είχε επιβληθεί το μνημόνιο. Πριν απ' αυτό πετούσε μπαρούφες ότι τα κράτη δεν χρεοκοπούν κι άλλες τέτοιες ανοησίες.
      Δεύτερο: Το seniorage αφορά τον τρόπο, ή ορθότερα την σειρά αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ομολόγων. Μου είναι αδύνατο να καταλάβω πώς θα γίνει "κούρεμα" με χρήση seniorage. Δηλαδή θα προτείνουν να μην πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα κάποιων χρόνων; Γιατί δεν το λένε, να δούμε τι απάντηση θα εισπράξουν και να γελάσουμε όλοι μαζί; Διότι αναδιάρθρωση με "κούρεμα" γίνεται με δυο τρόπους. Με την μέθοδο Κίχνερ, ή με την μέθοδο PSI που δοκιμάστηκε το 2012. Η πρώτη μέθοδος αναγκαστικά θα θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, ενώ η δεύτερη ξέρουμε ήδη που οδηγεί. Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της παρδαλής πολιτικής προσωπικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και για μένα είναι ακαταλαβίστικα.

      Διαγραφή
    2. Μια και αναφερθήκατε στο Κιχνερ, ποια η άποψη σας για τη κατάσταση στην αργεντινή ? Που οφείλεται το προβλημα με τον υψηλό πληθωρισμό ?

      Διαγραφή
    3. Σύριζα τότε έλεγε ότι θα σκισει τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια μετά άλλαξε γνώμη .Εδω δεν τα λές σωστά

      Διαγραφή
    4. Για τα διδάγματα από την πορεία της Αργεντινής θα υπάρξει αναλυτικό άρθρο. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ πριν την εποχή των μνημονίων δεν έλεγε τίποτε για το χρέος και το τι πρέπει να κάνουμε. Τότε ακόμη κι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλούσε απλά και μόνο για "μαζικό λαϊκό εκβιασμό".

      Διαγραφή
  5. Κε Καζάκη, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι παρά την τραγωδία που βιώνουμε (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σας πάντα...), οι πωλήσεις των αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο της τάξης του 20% τον περασμένο Γενάρη;

    Δείτε εδώ: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231294445

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα προφανώς βρε Ανώνυμε ήρθε η ανάπτυξη, ο κόσμος χαίρεται κι ο Καζάκης μας λέει ψέμματα! Α! και πού είσαι: μην τυχόν και κοιτάξεις δίπλα σου γιατί μπορεί να ξυπνήσεις απότομα.

      Διαγραφή
    2. Η απάντηση είναι προφανής. Ήρθε η ανάκαμψη. Μπορεί οι Έλληνες να μην έχουν να αγοράσουν τρόφιμα, αλλά έχουν να αγοράσουν αυτοκίνητα. Και για το γελοίο του όλου θέματος, το υπουργείο οικονομικών ζητωκραύγασε πριν λίγες ημέρες με ειδική ανακοίνωσή του το γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά εδώ και 44 μήνες το μήνα Νοέμβριο του 2013 ο όγκος λιανικών πωλήσεων παρουσίασε αύξηση και μάλιστα κατά 2,9%! Μέγιστη επιτυχία. Να επιτέλους η ανάκαμψη και όλες οι άλλες σχετικές ηλιθιότητες. Βέβαια, οι γραφικοί σαν κι εμένα που ξέρουν μόνο από ισχυρισμούς και τα γνωστά, έκαναν τον κόπο και πρόσεξαν καλύτερα τα δημοσιευμένα στοιχεία και παρατήρησαν το εξής καταπληκτικό. Αυτή η αύξηση του όγκο λιανικής προήλθε από την άνοδο κατά 19,2% της κατηγορίας "Έπιπλα-Ηλεκτρικά είδη-Οικιακός εξοπλισµός", κατά 4,5% της κατηγορίας "Βιβλία-Χαρτικά –Λοιπά είδη" και κατά 3,5% "Καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων". Ενώ οι αγορές τροφίμων, που έχουν φτάσει να καταναλώνουν κοντά το 60% του μέσου οικογενειακού προϋπολογισμού σήμερα" συνέχισαν να υποχωρούν κατά 3,0%, ενώ η κατηγορία "φάρμακα-καλλυντικά" υποχώρησε κατά 14,4%. Τι σημαίνουν αυτά τα στοιχεία για όσους πιστεύουν το υπουργείο οικονομικών; Προφανώς, οι Έλληνες μπορεί να μην μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα για τρίτη συνεχή χρονιά, αλλά βρήκαν λεφτά να αγοράσουν έπιπλα, οικιακό εξοπλισμό και αυτοκίνητα.Κι όποιος έχει IQ μαλάκιου μπορεί κάλλιστα να το πιστευει.

      Διαγραφή
    3. Θα ήθελα να επικροτήσω την αντικειμενικότητα του Καζάκη όσον αφορά τους αριθμούς και την οικονομική ανάλυση σε σχέση με την ανάπτυξη.
      Επειδή όμως η οικονομία που γνωρίζουμε ξεχνάει την ποιότητα ζωής σε μεγάλο βαθμό θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα πάνω στην τελευταία.
      Η γνώση της ποιότητας ζωής σε βασικά πράγματα όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους άμεσα αλλά τους βοηθάει να είναι και πιό ελεύθεροι από τους μεσάζοντες (φαρμακοβιομηχανίες, γιατρούς, πολιτικούς, οικονομολόγους κ.λ.π.)
      Τα φάρμακα δεν θεραπεύουν τίποτα, όλα έχουν παρενέργειες και επειδή συνήθως η ζημιά γίνεται αργά και σταθερά τελικά οι άνθρωποι εκφυλίζονται ως σώματανόες. Το ίδιο και τα περισσότερα καλλυντικά αποτελούνται ή περιέχουν βλαπτικές ουσίες.
      Στοχάσου και ερεύνησε.
      "Το φάρμακό σου η τροφή σου" είχε πεί ο Ιπποκράτης. Οι κλασική ιατρική δεν διδάσκει διατροφολογία, οι φαρμακοβιομηχανίες είναι αυτές που ελέγχουν την κλασική ιατρική όπως επίσης και τα μονοπώλια της τροφής, εξασκώντας τεράστια πίεση να ελέγξουν όλες τις τροφές των ανθρώπων.
      Το σύμπαν δεν δημιούργησε πρώτα την φαρμακοβιομηχανία και μετά τον άνθρωπο. Έχουν απομείνει φυλές ακόμα και σήμερα, που έχουν επιλέξει να ζουν αρμονικά με την ζωντανή φύση και είναι τόσο υγιείς και ευφυείς ώστε να ζούν οι περισσότεροι 140 χρόνια και βάλε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που έχουν αυτές οι φυλές, είναι η δραστηριότητα και επιρροή του "πολιτισμένου" ανθρώπου.
      Η σημερινή ιατρική μόνο να διορθώνει, κάπως, κάποια ατυχήματα, εκεί έχει την καλύτερη ικανότητα, με τα φάρμακα, (που είναι όλα ναρκωτικά), εκφυλίζει.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  6. Κύριε Καζακη ήθελα να σας ρωτήσω αν επιτέλους ξεφορτωθούμε τους δοσίλογους η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ποιάς τάξεως μπορεί να είναι;Δηλαδή ένα ποσοστό 5-6% ανόδου θα ήταν εφικτό;Θα μπορούσαμε να ήμαστε όπως στην Ρωσία όπου διάβασα ότι υπάρχει σταθερή άνοδος μισθών κάθε χρόνο; Ευχαριστώ προκαταβολικά Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα δεν είναι οι ρυθμοί ανόδου του ΑΕΠ. Μπορούμε να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανόδου του ΑΕΠ - όπως παράδειγμα έγινε στη δεκαετία του 2000 - και τελικά μηδέν εις το πηλίκον. Ο κομβικός δείκτης είναι η παραγωγικότητα της εργασίας και μάλιστα με φυσικούς όρους. Κι αυτός ο δείκτης που σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ μπορεί να αποκτήσει ρυθμούς ανόδου διψήφιους από την πρώτη χρονιά. Αν μάλιστα αυτή η ορμητική άνοδος είναι αποτέλεσμα εκτεταμένων επενδύσεων στην παραγωγή με όρους καινοτομίας και νέας τεχνολογίας, τότε η εκτίναξη της παραγωγικότητας θα φέρει μόνιμη, σταθερή και εντυπωσιακή άνοδο στους μισθούς και στις αμοιβές της εξαρτημένης εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος της παραγωγικής ανασυγκρότησης που υποστηρίζουμε και έχουμε αναλύσει ως προς τις κατευθύνσεις της στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών μιας κυβέρνησης παλλαϊκού μετώπου, που έχουμε παρουσιάσει.

      Διαγραφή
    2. Δεν σε συμφέρει να θεωρείς τον εαυτό σου υπάλληλο στην εποχή μας, σε συμφέρει περισσότερο να θεωρείς τον εαυτό σου συμμέτοχο, όποιο και να είναι το σύστημα, η στάση σου μετράει για την ζωή σου. Ένας λόγος που δεν σε συμφέρει να είσαι υπάλληλος, ιδίως στην εποχή μας, είναι ότι οι αυτοματισμοί και η τεχνολογία θα οδηγήσουν τους εργοδότες σου, οι οποίοι θα έχουν ταυτιστεί με το καλό της επιχείρησης ή του κράτους, να σε διώξουν. Αυτό συμβαίνει στην εποχή μας. Είναι πολύ προτιμότερο να είσαι συμμέτοχος. Και μην ξεχνάς το δικαίωμά σου σε ζωτικό χώρο, πού είναι δικαίωμα όλων και θεμέλιο για ευημερία και ελευθερία διαρκείας.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  7. Δημήτρη σε αυτό το άρθρο υπηρχε ένα σχόλιο κάποιου ,είχε και ένα link που ανέλυε τη κατάσταση της οικονομίας απο φιλοκυβερνητική σκοπιά ,όμως δεν το βρίσκω .Περίμενα με μεγάλο ενδιαφέρον να δω την απάντησή σου αλλά μάλλον έχει διαγραφεί ,δεν ξέρω τι να υποθέσω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι εννοείς. Ότι αναρτάται δεν διαγράφεται. Και διαγράφεται πριν καν αναρτηθεί μόνο ότι είναι χυδαία υβριστικό. Κάτι που γίνεται πολύ σπάνια.

      Διαγραφή
  8. Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!!!15 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:26 μ.μ.

    Τώρα τελευταία έχετε αρχίσει όλο και πιο συχνά να χρησιμοποιείτε τον μπαμπούλα της "εθνικής τραγωδίας". Σε λίγο σας βλέπω παρέα με τους χρυσαύγουλους με πυρσούς και σημαίες σε πορείες για τις βραχονησίδες Kardak.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή δεν έχεις καταλάβει τίποτα ή κάνεις ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Οπότε είσαι είτε βλάκας είτε λασπολόγος. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως εύχομαι καληνύχτα στην κοσμάρα σου!

      Διαγραφή
  9. "Το Αιγαίο ανήκει
    στα ψάρια του!!!" Λογικό είναι αν ζειs στην δικιά σου ουτοπία να νομίζειs ότι η εξωτερική πολιτική και η εθνική ανεξαρτησία είναι παιχνιδάκια για τρίχρονα.Αλλά η πραγματικότητα τρέχει με τουs δικούs τηs ρυθμούs και δεν τα λογαριάζει τα ψαράκια,ψάρακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή