Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Εκπομπές στο e-roi.gr

Αναλύσεις με τον Δημήτρη Καζάκη κάθε μέρα ζωντανά από τις 12:00 έως τις 13:30 στο www.e-roi.gr. Από σήμερα Δευτέρα 21/7 έως την Παρασκευή 1/8.

Για επικοινωνία onair@e-roi.gr. Στείλτε τις απόψεις και τις ερωτήσεις σας για να συζητηθούν ζωντανά στον "αέρα".

31 σχόλια:

  1. Ακούω τις εκπομπές με εσάς κ. Καζάκη. Ενδιαφέρουσες, επιμορφωτικές, ενημερωτικές και ευχαριστούμε. Η Γεωργία Μπάστα πού είναι, όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο προηγούμενο άρθρο σας στο τελευταίο σχόλιο ενός πολίτη έγινε μια άκρως σημαντική ερώτηση η οποία αφορά την στάση του Ε.ΠΑ.Μ στο ζήτημα της λαίκής στάσης πληρωμών προς το κράτος όχι μόνο σε επίπεδο λόγων αλλά και πράξεων όπως για παράδειγμα,ρωτάει ο πολίτης,το αμα έχει αναλάβει το Ε.ΠΑ.Μ την πρωτοβουλία να σηκώσει το όλο ζήτημα(το οποίο το ίδιο προτείνει στους πολίτες)στις πλάτες του για να δώσει έτσι το καλό παράδειγμα αλλά και θάρρος στον κόσμο όπως και την προσωπική σας στάση που τηρείτε ως επίσημος εκπρόσωπος του Ε.ΠΑ.Μ με το αν δηλαδή πληρώνεται ή όχι τους φόρους σας και τα χαράτσια την ώρα μάλιστα,θα προσέθετα εγώ,που δηλώνεται πως είστε διατεθειμένος να βάλεται "το κεφάλι σας στον τορβά" για να δόσεται έτσι το παράδειγμα ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι και αναρωτιέται επίσης γιατί εν αναμονή της πρώτης δόσης προς την εφορία,της πλέον κατάλληλης στιγμής δηλαδή για να δοθεί το έναυσμα για την λαϊκή στάση πληρωμών,δεν δίνεται το σύνθημα για κάτι τέτοιο.Θέλω να πιστεύω πως ο λόγος που δεν απαντήσατε ωφείλεται είτε σε έλλειψη χρόνου είτε σε παράλειψη απο πλευράς σας αλλά περιμένω να μας αποζημιώσεται με μια ακριβής απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο: το ΕΠΑΜ υποστήριξε και υποστηρίζει μια λαική στάση πληρωμών προς το κράτος από την εποχή της ίδρυσής του. Τα περισσότερα μέλη του, την εφαρμόζουν ήδη εδώ και χρόνια. Συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου. Συμμετείχαμε ενεργά και με δικές μας προτάσεις ενώθηκαν πρωτοβουλίες και κινήματα βάση ενώθηκαν με κοινό αίτημα τη στάση πληρωμών πέρυσι.
      Δεύτερο: το ΕΠΑΜ έχει προτείνει και αναλύσει την γενική πολιτική απεργία διαρκείας, που σημαίνει παλλαική παύση πληρωμών προς το κράτος με ταυτόχρονες λειτουργικές καταλήψεις σε ζωτικούς κλάδους και υπηρεσίες του κράτους με μοναδικό σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης. Η γενική πολιτική απεργία διαρκείας παραμένει στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της δράσης του ΕΠΑΜ, ιδίως σε συνδικαλιστικούς και εργασιακούς χώρους.

      Διαγραφή
    2. Είμαι ο άνθρωπος ο οποίος έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο στο προηγούμενο άρθρο και θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον φίλο όπου το ανέδειξε ξανά εδώ και ζήτησε και ο ίδιος απαντήσεις. Σ΄ευχαριστώ πολύ συναγωνιστή!

      Για να πω την αλήθεια βέβαια, η απάντησή σας κ.Καζάκη δεν με καλύπτει απόλυτα. Η στάση όλων των κομμάτων στο ζήτημα της στάσης πληρωμών προς το κράτος, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και του ΕΠΑΜ στο βαθμό που του αναλογεί, είναι υποτονική. Πέρυσι έγιναν κάποιες μεμονωμένες και διάσπαρτες προσπάθειες, κυρίως από την μεριά του ΕΠΑΜ και του το αναγνωρίζω, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργηθεί ένα πλατύ ρεύμα άρνησης πληρωμών. Ιδιαίτερα μετά την ήττα της αγωγής, απελπίστηκαν και οι τελευταίοι που ήλπιζαν για την ανατροπή.
      Δυστυχώς όμως δεν βλέπω να υπάρχει άλλος τρόπος πέρα της λαικής στάσης πληρωμών προς το κράτος για μια σχετικά ειρηνική ανατροπή της κυβέρνησης. Η άλλη εναλλακτική νομίζω πως περιέχει αίμα!

      Προσπαθήστε, και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να πετύχουμε την στάση πληρωμών. Μόνος του ο καθένας δεν έχει αποτέλεσμα, μαζευτείτε όλοι μαζί, καλέστε όλα τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα (πλην ΧΑ εννοείται) χωρίς προαπαιτούμενα να συζητήσετε για μια μαζική κίνηση στάσης πληρωμών. Θεωρώ πως αυτό πρέπει να είναι το πρώτο θέμα όλης της κοινωνίας, άλλος τρόπος δεν υπάρχει!
      Επίσης, μιας και δεν έχετε πληρώσει τίποτα τόσα χρόνια όπως δηλώσατε, ανεβάστε τα απλήρωτα εκκαθαριστικά και χαράτσια στην δημοσιότητα. Ξέρω, ακούγεται λαικίστικο και δεν σας αρέσει, ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να πάρει κουράγιο ο κόσμος. Η μισή δουλεία είναι η ψυχολογία του κόσμου, αν δει ο καθένας πως υπάρχει κόσμος, και μάλιστα αρχηγός πολιτικού κόμματος που αντιστέκεται στην πράξη τόσα χρόνια, και δεν έχουν καταφέρει να τον λυγίσουν με απειλές, φυλακίσεις και κατασχέσεις, ο κόσμος θα πάρει τα πάνω του. Εγώ διακρίνω απίστευτη ηττοπάθεια και απελπισία, ακούνε λόγια αλλά πράξεις τίποτα, τον βάζουν να αντισταθεί και οι αρχηγοί του τα γυρίζουν.

      Όσον αφορά την εκπομπή καλή αρχή εύχομαι αλλά θα ήθελα να κάνω κάποιες καλοπροαίρετες επισημάνσεις:
      1) Γιατί γίνονται τόσες πολλές και συχνές αλλαγές στέγης της εκπομπής? Ο κόσμος με τις τόσες αλλαγές έχει μπερδευτεί και δεν ξέρει που και πως να σας ακούσει. Μείνετε κάπου σταθερά.
      2) Δεν σας έχει προσφερθεί ούτε μια εκπομπή σε κάποια ραδιοφωνική έστω συχνότητα? Γιατί δυστυχώς το ίντερνετ όπως και να το κάνουμε έχει περιορισμένες δυνατότητες.
      3) Το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί να τηρείται ευλαβικά. Στην εκπομπή αε ανακοινώνονταν εκπομπές που στο τέλος δεν γίνονταν και σταθερό πρόγραμμα δεν υπήρχε ουσιαστικά ποτέ.
      4) Δεν νομίζω πως χρειάζεται καθημερινή παρουσία στην εκπομπή. Μιάμιση ώρα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή, οι πολλές φορές κουράγουν και το κοινό και εσάς.
      5) Το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει από πλευρά ενημέρωσης θα ήταν να δημιουργηθεί κάποιο ντοκυμαντέρ σαν αυτό του "ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδος", πιο προσεγμένο βέβαια και με καλύτερα μέσα εφόσον υπάρχουν, το οποίο θα δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο και με χρήση βίντεο γιατί το ευρώ μας κατέστρεψε από το 2002 και μετά, πως το ευρώ ως χρεόγραφο δημιουργεί χρέος και πως μια λύση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είναι εφικτή. Να γίνει βέβαια και μια αναφορά και στις δυσκολίες που θα υπάρξουν τον πρώτο καιρό, μην παρουσιαστούν όλα ιδανικά. Να έχει επίσης απόψεις από όλο το μποκ της δραχμής: Καζάκης, Λαπαβίτσας, Αλαβάνος, Κατσανέβας, κτλπ. Μόνος του ο καθένας δεν καταφέρνει τίποτα.

      Πιστεύω πως ένα τέτοιο ντοκυμαντέρ λείπει από τον κόσμο, το ότι θα είναι οπτικοποιημένο θα το κάνει ελκιστικό, θα μπορούν να γίνουν προβολές σε πολύ κόσμο να δει πως το μπλοκ της δραχμής είναι μεγάλο και δεν διασπάται και να καταλάβει πως η δραχμή δεν είναι η απόλυτη καταστροφή αλλά η σωτηρία της χώρας.

      Αφήστε τις διαφορές, βρείτε τις συγκλίνουσες, πάμε όλοι μαζί στην τελική μάχη!

      Διαγραφή
    3. Πρώτα-πρώτα, αν ψάξετε στα μπλοκ του ΕΠΑΜ, θα δείτε ότι είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που έχει μόνιμη αναφορά στη λαική στάση πληρωμών κυρίως μέσω της γενικής πολιτικής απεργίας. Έχει εκδόσει φυλλάδια και ότι άλλο χρειάζεται για να εκλαϊκεύσει την ιδέα και να την συντηρήσει στην επικαιρότητα. Κανένα άλλο κόμμα, ή κίνημα δεν το έχει κάνει. Επομένως δεν δέχομαι ότι η στάση μας είναι υποτονική. Ειδικά σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιμνημονιακή αντιπολίτευσης.
      Υποτονικός είναι ο κόσμος. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν πληρώνει έτσι ή αλλιώς. Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί. Γι' αυτό και εκτινάσσονται τα χρέη προς την εφορία. Επομένως το βασικό δεν είναι να πειστεί να κάνει στάση πληρωμών, αλλά να υπάρξει κίνημα που να επιβάλλει την πτωση της κυβέρνησης και των μνημονίων με γενική πολιτική απεργία. Το ΕΠΑΜ σε κάθε συλλογικό αγώνα προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους να μην χαραμίζονται σε αδιέξοδες τμηματικές ή άλλες κλαδικές κινητοποιήσεις, αλλά να υπάρξουν συνοτνιστικά γενικής πολιτικής απεργίας. Διαφορετικά η μια ήττα, θα διαχέται την άλλη. Όπως και γίνεται. Δυστυχώς, οι κομματικοί και συνδικαλιστικοί μηχανισμοί δουλεύουν για την ήττα κάθε σκιρτήματος της κοινωνίας.

      Δεύτερο: Ως προς τις παρατηρήσεις σας σχετικά με την εκπομπή, είναι πράγματα που σκεφτόμαστε κι εμείς. Δοκιμάζουμε και θα δούμε πώς θα πάει. Πάντως ειλικρινά πιστεύετε ότι είναι δική μου επιλογή η αλλαγή ραδιοφωνικής στέγης; Ή πιστεύετε ειλικρινά ότι θα μπορούσε να έχει η εκπομπή αε ραδιοφωνική στέγη στα FM και την έχουν απορρίψει η συντελεστές της; Παρά τις προσπάθειές μας δεν βρέθηκε ούτε ένας που να μας διαθέτει έστω και μία ώρα. Ούτε καν σε "αυτοδιαχιριζόμενες" συχνότητες ραδιοφώνου. Γι' αυτό και η μόνη επιλογή είναι το διαδίκτιο.

      Όσο για το ντοκιμαντέρ για το οποίο μιλάτε προσωπικά δεν διαφωνώ και ξέρω ότι γίνονται προσπάθειες για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο.

      To e-roi δεν θα είναι κομματικό ραδιόφωνο όπως ήταν ο 902, ή όπως είναι το Κόκκινο. Θα είναι ανοιχτό σε όλες τις φωνές, ανεξάρτητα αν συμφωνούν με το ΕΠΑΜ, ή όχι. Θέλουμε ένα αληθινά δημοκρατικό μέσο ενημέρωσης και ψηχαγωγίας.

      Διαγραφή
    4. Κατανοητα ολα αυτα, αλλα απο το Μενέλαο, στο Εκπομπη ΑΕ και τωρα παλι στο e-roi.gr.

      Πηγαινε-ελα. Ετσι χανονται και οι ακροατες.

      Διαγραφή
    5. Συγγνώμη ρε ανώνυμε (24 Ιουλίου 2014 - 4:56 μ.μ.) θα αποβάλλουμε ποτέ τη συνείδηση "καταναλατή" ; Τι παει να πει χανονται οι ακροατες ; Στο ρημαδι το ιντερνετ εισαι, όποιος δεν μπορει να πατησει 1-2 κλικ και να βρει την εκπομπη ε τι να πω.

      Διαγραφή
  3. Χίλια συγχαρητήρια για τις εκπομπές.Η νοοτροπία μας μας έφτασε σε αυτό το χάλι...Πραγματικά,χρειάζεται να γίνουν και εκπομπές για τα αίτια που οδηγούν στην αυτιστική συμπεριφορά,στην εμμονή σε ιδεολογήματα,στο γεγονός ότι κάποιοι είναι τόσο πολύ "ποτισμένοι"με κομματικές "λογικές"και δεν μπορούν ούτε το αυτονόητο να δουν.Δεν μπορεί επανειλημμένα να δικαιώνεστε,να είναι ηλίου φαεινότερο,πού το πάνε τα κόμματα της Βουλής,και παρόλα αυτά να είμαστε εν υπνώσει,ενώ στην πραγματικότητα η πλειοψηφία του λαού θέλουμε αυτά που το ε.πα.μ λέει.Επιτέλους για ποιο λόγο έχει χαθεί η αρετή της διάκρισης;Από σοβαρούς ανθρώπους π.χ του ΚΚΕ,που παραμένουν εκεί από κεκτημένη ταχύτητα και για λόγους "εικόνας"προς τα έξω,ακούω π.χ ο κύκλος της οικονομικής κρίσης που ζούμε θα περάσει και θα πάμε σε μια άλλη φάση...του εξηγώ ότι δεν είναι έτσι ότι ζούμε μια τελεσίδικη κρίση και το διακύβευμα είναι εθνικό ,αλλά ...Πραγματικά είναι φοβερό το πόσο στρεβλή εικόνα περνάνε στον κόσμο.Πάμε να κάνουμε μια πρωτοβουλία ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ,στο ξεπούλημα παραλιών και δασών και μπαίνουν οι κομματικοί στη μέση και διαλύουν τις συνελεύσεις με συνεχείς ενστάσεις για τα κείμενα,για τις δράσεις κ.λ.π,για να απελπιστεί ο κόσμος και να μην ξαναπατήσει...Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει από πολιτικοποιημένους υποτίθεται πολίτες!Συγκρούεται η "λογική" του χθες,που μας χρεοκόπησε με αυτήν που γεννιέται π.χ στο ε.πα.μ.Αν δε συνειδητοποιήσουμε το τι φταίει και δεν αντιδράμε ,δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το τέλμα...Η ευθύνη είναι του καθενός ξεχωριστά καταρχήν...να βρει τον δικό του τρόπο να αποθυματοποιηθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα,
    μπορεις να μου πεις το ονομα του γερμανου, αρθρο του οποιου διαβασες στις 17 στην εκπομπη (αυτου που ειναι λιπασμα σε καποια στεπα....)

    ευχαριστω και συνχαρητηρια για την προσπαθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (=) Πρόταση για το live streaming της ΡΟΗΣ: Το ustream μας έχει λιώσει στις διαφημίσεις. Οπότε ακόμη και αν ακούσω ζωντανά μια εκπομπή πρέπει μετά να την ξαναβάλω από το αρχείο στο συσωλήνα για να την ακούσω ολόκληρη. Στο site της εκπομπής ΑΕ υπήρχε ενσωματωμένο το ustream και για κάποιο λόγο όταν άκουγα την Εκπομπή εκεί ΔΕΝ διακόπτονταν από τις ριμάδες τις διαφημίσεις, αλλά άμα άνοιγα την σελίδα του ΕΠΑΜ στο ίδιο το ustream σε άλλη καρτέλα οι διαφημίσεις το ξέσκιζαν το πράμα. Προτείνω λοιπόν να ενσωματώσετε την ζωντανή μετάδοση στο site της Ροής κατά τον ίδιο τρόπο που είχε αυτό γίνει στο ekpompiae.gr. Να μην σπάνε και τα νευρά μας δηλαδή. Εδώ τομέας ΕΠΑΜ UK, καλή λευτεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικη η εκπομπη. Την κοινοποιησα αλλα παραλληλα σκεφτομουνα οτι οποιος την ακουσει θα ειναι αυτος ο οποιος την χρειαζεται λιγοτερο.
    Συνηθως οι ανθρωποι που ειναι διατεθιμενοι να ακουσουν τετοιες πληροφοριες επι μιαμιση ωρα, εχουν ηδη καταλαβει που ζουν και απλως βαθαινουν τις γνωσεις τους.
    Οι πρακτικες χειραγωγησης επιτοκιων η προσυμφωνημενη αγοραπωλησια ομολογων και αλλα σικε παιχνιδια, που δειχνουν με ποιο τροπο οι εχοντες την ευθυνη των αποφασεων με τους εχοντες τα κεφαλαια κοροιδευουν και γδυνουν τους υπολοιπους, ειναι δυστυχως αγνωστα στους πολλους.
    Ολα αυτα που στην εκπομπη σας αναρωτιεστε "μα ειναι δυνατον;" "τι τρελλα ειναι αυτη;" θα ηταν χρησιμο να ακουστουν απ οσους περισσοτερους γινεται.
    Ισως θα ηταν καλη ιδεα να φτιαχτουν μικρα κειμενα, που να πραγματευονται καποια απο αυτα τα θεματα προς ενημερωση ανθρωπων οι οποιοι τα ακουν για πρωτη ισως φορα.
    Μεσω των κοινοποιησεων θα εχουν μια καλη διασπορα και θα βοηθησουν τον κοσμο να σχηματισει μια αλλη αποψη για το οικονομικο συστημα στο οποιο κινειται ενω παραλληλα θα βοηθησει και στην προβολη του ΕΠΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις αναλύσεις της εκπομπής προσπαθώ να μιλώ με τη γλώσσα και τον κοινό νου του απλού ανθρώπου. Κι ο λόγος είναι ότι ο βομβαρδισμός παραπληροφόρησης γίνεται με στόχο να θεωρηθεί ως κοινός τόπος, ως περίπου αυτονόητο ότι γίνεται στη χρηματαγορά, όσο σκανδαλώδες κι αν είναι.
      Τώρα, μακάρι να γίνουν κοινός τόπος για περισσότερους. Πάντως αυτού του τύπου οι αναλύσεις γίνονται με αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να γίνουν μέρος του καθημερινού προβληματισμού, Όσο για τα μικρά κείμενα, είναι καλή ιδέα και θα προσπαθήσουμε να λανσάρουμε μια σειρά μικρά ολιγοσέλιδα έντυπα, κοινώς μπροσούρες, που να αναλύουν ανάλογα θέματα με τέτοιο τρόπο που να γίνουν κτήμα ακόμη και του πιο ανενημέρωτου.

      Διαγραφή
  7. TO .... ΛYΣAPI

    EPΩTHΣH ΠPΩTH: PE ΣEIΣ !! ME TA ΣKATA ΠOY MΠΛEΞAME ΩΣ EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ, ΠΩΣ ΞEMΠΛEKOYMAI ;;;
    AΠANTHΣH ΠPΩTH: ΔIABAZOYMAI TON AΘΛO TOY HPAKΛH ΠEPI TOYΣ ΣTAYΛOYΣ TOY .... (EΛA NTE TOYΣ ΞEPETAI PE MOYPΓOI ;;), OXI MONO TON ΔIABAZOYMAI, AΛΛA KAI TON ... KATANOOYMAI !!!

    Y.Γ. AΣTAI TIΣ ΣTPATHΓIKEΣ, KAI KANTAIE ... ΠOΛITIKH !!! AΛΛA ME .... ΠOΛITIKOYΣ !! EXETAI AΠO AYTOYΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στους χαρακτηρισμούς αυτούς επιμένω και έχω λόγους που το λέω, Και μόνο το κείμενό τους που απευθύνεται στα κόμματα της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης με εξώδικες απαιτήσεις, αποδεικνύει το βάσιμο των εκτιμήσεών μου.

    Δεύτερο, σχετικά με την έκρηξη στο αυτοκίνητο με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πρώτη φορά το ακούω και μέχρι να διασταυρωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία ώστε να είναι έγκυρη και αληθής, δεν πρόκειται να κάνω χρήση της. Όπως άλλωστε κάνω πάντα με όλες τις πληροφορίες. Πάντως με ξαφνιάζει πολύ γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι "κίνδυνο" για το καθεστώς αποτελούν οι συγκεκριμένες κυρίες.

    Τρίτο, που το βρήκατε ότι εγώ δεν εμφανίστηκα ποτέ ως μάρτυρας των κ. Γεριτσίδου; Ποιος σας είπε τέτοια ηλιθιότητα; Προσωπικά δεν γνωρίζω αν στην μύνησή τους οι κ. Γιεριτσίδου με έχουν βάλει ως μάρτυρα. Τέτοια πληροφόρηση δεν είχα και δεν έχω. Όμως, δεν κλήθηκα ποτέ ως μάρτυρας σε καμιά τέτοια μήνυση, ώστε να αρνηθώ να παραστώ. Ας σοβαρευτούμε. Καλές οι ανοησίες, οι στρεψοδικίες και τα ψέματα, αλλά ας κρατήσουμε, όσοι τουλάχιστον μπορούμε, κάποιο επίπεδο σοβαρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υλικό για έρευνα:
    US Intel Cowboys and Military Fighting the NWO Right Now!

    Exposing and Ending the Zionist Occupation and Stranglehold on America
    by Preston James
    http://www.veteranstoday.com/2014/07/27/stranglehold-on-america/

    Έρευνα με κατεύθυνση:
    Πώς το άτομο θα γίνει πιό αυτοκυρίαρχο;

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη, σχετικά με τη θέση σου για το παλαιστινιακό.
    Έχεις υποστηρίξει, εάν συνοψίζω σωστά τις θέσεις σου, ότι οι εβραίοι εμφανίζονται ως μια κατακτητική – εποικιστική δύναμη στα εδάφη της Παλαιστίνης και δικαιολογούν την πολιτική τους αυτή στη βάση βιβλικών μύθων. Από που απορρέει συνεπώς η άποψή σου ότι πρέπει να συνυπάρξουν με τους παλαιστίνιους; Δε θα ήταν σωστότερο στη βάση του δικαίου να λέγαμε ότι η Παλαιστίνη ανήκει στους παλαιστίνιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά θα μπορούσαμε να το πούμε, αρκεί να μην πέσουμε στην παγίδα του να δημιουργηθεί πάλι ένα κράτος μόνο με όσους θεωρούν τον εαυτό τους γηγενή, ντόπιο και εκδιώξουν όσους θεωρήσουν ξενόφερτους. Τα κράτη οφείλουν να οικοδομούνται στο έδαφος της μίας, ενιαίας και αδιαίρετης δημοκρατίας όπου δεν υφίστανται πλειονότητες και μειονότητες με βάση εθνονολογική, θρησκευτική ή άλλη διαφοροποίηση. Όλοι πρέπει να είναι ισότιμοι πολίτες της δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    2. Θα ήταν καλό και σωστό να διαχωρίσουμε ρητά τους λαούς απο τη κρατική πολιτική. Οι άνθρωποι που ζουν στο ισραηλ είναι απόγονοι μεταναστων που στη συντριπτική πλειοψηφία πειστηκαν μεταπολεμικα με ψέμματα να εγκαταλείψουν την Ευρώπη και να μετοικισουν στο Ισραηλ. Υπάρχουν πολλες μαρτυρίες ανθρώπων που διηγούνται πώς τους υπόσχονταν εναν σοσιαλιστικό παράδεισο και τους επειθαν να φορτωθουν σε καρυδοτσουφλα για να πανε ναγινουν πολίτες ενος ακρως αυταρχικού κράτους που στηριζε τη συνοχή του σε μια τεχνητη κατασταση πολιορκίας. Αυτοι οι ανθρωποι ομως ειναι εκει και δεν μπορει να διανοηθει κανεις να ζητησει να "πεταχτουν"στη θάλασσα.
      Θεωρώ τη πρόταση σας κ. Καζάκη δίκαιη, όμως ρομαντική και μη ρεαλιστική. Μισός αιώνας αίματος είναι πολύς. Δεν θα ήταν ρεαλιστικότερο το σύνθημα για ανεξάρτητη και δημοκρατική Παλαιστίνη, ως προϋπόθεση για να τη χειραφέτηση των πολιτών του Ισραήλ;

      Διαγραφή
    3. Ελπίζω να μην μου χρεώνεται την άποψη ότι οι εβραίοι πρέπει να "πεταχτούν" στη Θάλασσα. Δεν πιστεύω σε διωγμούς, εθνοκαθάρσεις και τα παρόμοια. Γι' αυτό είμαι υπέρ της μίας και ενιαίας δημοκρατικής Παλαιστίνης, όπου οι πολίτες της (μουσουλμάνοι, χριστιανοί, εβραίοι) θα ζουν ισότιμα και χωρίς διαχωρισμούς οποιουδήποτε είδους. Το αίμα που χύθηκε μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με όρους ισοπολιτείας, ισοτιμίας και ισηγορείας σε μια εναία, αδιαίρετη και ανοιχτή δημοκρατία. Παρά τα όποια προβλήματα δυσπιστίας και εχθρότητας ανάμεσα στις πληθυσμιακές ομάδες στην αρχή, θα ξεπεραστούν μόνο στο έδαφος της δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και δεν σας χρεώνω τίποτα τέτοιο. Απεναντίας θεωρώ οτι είστε απο τους λίγους που λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Λέω απλώς οτι σε τέτοια θέματα οπου οι ίδιες οι λέξεις έχουν τόσο βεβαρυμενό και κακοποιημένο παρελθόν είναι εύκολο οι αφελείς και οι εκ του πονηρού να παρασυρθούν σε διάφορα συμπεράσματα αν δεν είμαστε εξαντλητικά αναλυτικοί και σφαιρικοί στις διατυπώσεις μας.
      Αντιλαμβάνομαι την άποψή σας για μία ενιαία και αδιαίρετη Παλαιστίνη, η ένστασή μου ήταν μήπως ο απαραίτητος σταθμός πριν απο αυτόν το στόχο είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού κράτους της Παλαιστίνης που αποδεσμευμένο απο το Ισραηλ ίσως δώσει την ευκαιρία στους πολίτες του (ενν. Ισραηλ) να χειραφετηθούν απο το κράτος-στρατόπεδο που τους καταδυναστεύει (γιατι μην έχετε αμφιβολία, τους καταδυναστεύει.)

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σας,

    Που είναι οι εκπομπές απο την Δευτέρα 28 Ιουλίου? Δεν φαίνεται να υπάρχουν στο αρχείο εκπομπών του e-roi.

    Σας ευχαριστώ, Κων/να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκπομπές στο eroi Στην εκπομπή 29/7/2014.κ. Καζάκη, πιστεύω ότι ήταν άδικη η αναφορά σου για το αναρχικό κίνημα . Παρακολουθώντας κάποιες πρόσφατες εκπομπες του Οδ. Γιακουμάκη στο V media είδα ότι και στον χώρο αυτόν υπάρχουν τάσεις και διαφοροποιήσεις σε επίπεδο θεωρίας και πράξης . Κάποιοι πραγματικά δεν ξέρουν τίποτα από τον αναρχισμό., δεν διέπονται από καμιά ηθική , αλλά όχι όλοι. Στις Σκουριές στη Χαλκιδική αγωνίστηκαν και αντιεξουσιαστές και κάποιοι τραβιούνται σε δικαστήρια , αν δεν κάνω λάθος . Ήταν πράκτορες και φασίστες; Διαβρωμένοι είναι όλοι οι πολιτικοί χώροι και όλα τα κόμματα από πράκτορες .Το παράξενο θα ήταν να μην είναι. Και εσένα κάποιοι "ανώνυμοι"σε χαρακτηρίζουν κατά καιρούς πράκτορα Αυτό που έμαθα στην εκτη δεκαετία της ζωής μου είναι το εξής: Πολιτικοί με τις καλύτερες προθέσεις μεταβάλλονται σε αξιοθρήνητες μαριονέτες, όταν προσδεθούν στις εξουσιαστικές περιστρεφόμενες καρέκλες τους. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί μηπως,αν είμασταν εντελώς ακυβέρνητοι, δεν θα είχαμε φτάσει σε τέτοια δεινή θέση; Οι γενικεύσεις αδικούν. Αν τα Εξάρχεια βγάζουν κλεφτρόνια η Βουλή έβγαλε αρχικλέφτες. Σε αντιεξουσιαστικά φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων γίναν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πολιτικές τοποθετήσεις από σοβαρούς διανοητές με διεθνές κύρος π.χ Βάνεγκεμ , αντιπροσωπία των Ζαπατίστας του Μεξικού κ.α. Οι λαοί που έχουν παιδεία δεν υποτάσσονται σε πουλημένους πολιτικούς αντιπροσώπους Ακόμα κι αν είναι ουτοπικές αυτές οι απόψεις κάποιων αναρχικών που επικαλούνται μια πανανθρώπινη ηθική, αλίμονό μας , αν πάψουν να υπάρχουν. Ένα παγκόσμιο κίνημα διάσωσης του ανθρώπινου είδους από τη μετάλλαξη των δίποδων σε τετράποδα χρειαζόμαστε και κάποιοι αναρχικοί - αντιεξουσιαστές είναι ήδη πρωτοπόροι Αν πρότυπο της δύσης ήταν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, εγώ είμαι με τον αγνοημενο Διογένη , που γελοιοποίησαν κάποιες συμπεριφορές του,για να επισκιάσουν τις μεγάλες αλήθειες του.
    Κάποτε ο Πλάτωνας είδε τον Διογένη να πλένει χόρτα. Τον πλησίασε και του είπε συμβουλευτικά: "Ει Διονύσιον εθεράπευες, ουκ αν λάχανα έπλυνες" Ο Διογένης αποστόμωσε τον Πλάτωνα , που προτίμησε να γίνει τυραννοκόλακας : "και συ ει λάχανα έπλυνες, ουκ αν Διονύσιον εθεράπευες"
    Είχες αναφερθεί πριν μερικούς μήνες στα χάλια της διανόησης. Είχε ή δεν είχε δίκιο ο Διογένης; (βαρβάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο, δεν μίλησα για τους αναρχικούς γενικά, αλλά μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες. Δεν θα μπορούσα να το κάνω, πρώτα-πρώτα γιατί το ίδιο το ΕΠΑΜ έχει αναρχικούς στις γραμμές του κι εγώ δεν θα μπορούσα να στραφώ εναντίον τους.
      Δεν θέλω επίσης να αναφερθώ σε πρόσωπα και πράγματα γιατί θα πικραθούμε άνευ λόγου και αιτίας. Ούτε σε περιπτώσεις δήθεν αναρχικών που από κίνημα το μόνο που ξέρουν είναι η συμμετοχή τους στις στρατιωτικές επιδείξεις της Κίνησης Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, όπως είναι η περίπτωση του Γιακουμάκη, ή κάποιων άλλων που ξέρουν μόνο να υβρεολογούν διαμέσου διαδικτίου.
      Κι επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλύτερα την ιστορία και τις θεωρητικές ενοράσεις του αναρχικού κινήματος, πολύ καλύτερα απ' όλους αυτούς που μου το παίζουν αναρχικοί, θα ήταν από μέρους μου ανόητο να γενικεύσω. Και δεν το έκανα, ούτε το κάνω. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πάρω σοβαρά κάτι σούργελα που εμφανίζονται ως αναρχικοί, ενώ στην πραγματικότητα είναι οπαδοί του νετσαγεφισμού, δηλαδή ότι ελέγχω και μπορώ να επιβάλω τη δική θεολογική ιδεοληψία είναι καλό, ότι δεν μπορώ να ελέγξω, τότε το δολοφονώ. Κι ότι δεν μπορώ να δολοφονήσω, απλά το συκοφαντώ μέχρι ανοησίας. Ο κ. Γιακουμάκης έχει διαπρέψει στις γραμμές του ΕΠΑΜ γι αυτές τις πρακτικές του.

      Διαγραφή
  13. Δημήτρη είχες κάνει λόγο πέρσυ τέτοιο καιρό αλλά και σε αλλες περιπτώσεις για μια προσπάθεια να αρχίσει να εκδίδει το ΕΠΑΜ καποια έργα (το θυμηθηκα γιατι ξαναδιάβασα ενα άρθρο σου που έγραφες για την έκδοση των διακυρήξεων του Φιλάρετου). Υπάρχει πιθανότητα να δούμε κατι τετοιο; Καταλαβαίνω οτι είναι δαπανηρό και η ιδεά του προφορικού λόγου και του διαδικτυακού ραδιοφώνου πιο ελκυστική αλλα νομίζω οτι θα ήταν τεράστιο βήμα προς τα εμπρός αν μπορούσαν να εκδοθούν έργα που έχουν μείνει στη λήθη, ειδικά σε μια εποχή οπού ο χώρος των εκδόσεων στην Ελλάδα καταρρέει (είναι χαρακτηριστική η αδιαφορία για βαρυσήμαντες εκδόσεις που έχουν απο καιρό εξαντληθεί).
    Πιστεύω οτι θα βοηθούσε και στη δημιουργία μιας γερής γνωσιοθεωρητικής υποδομής για το ΕΠΑΜ μια και θα αναδείκνυε τη δημοκρατική παράδοση σκέψης στην Ελλάδα, απο την αστική του 19ου αι. και των αρχών του 20ου μέχρι τα προτάγματα του ΕΑΜ, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέχει κανείς στο blog σου ή απλά στα 5 προτάγματα του Μετώπου.
    Θα αποδείκνυε οτι το ΕΠΑΜ δεν είναι ούτε "αφύσικη" μηχανική συγκόλληση αριστερών & δεξιών ούτε και και κάποιο ξέχωρο ιδεολογικό στρατόπεδο, αλλά βρίσκεται σε μια γραμμή σκέψης που διαπερνά όλη τη νεώτερη ιστορία και έχει συστηματικά θαφτεί και λοιδορηθεί απο το καθεστώς, τους πολιτικοιδεολογικούς ψευδείς διαχωρισμούς του και το μύθο του για τους εθνάρχες που χωρίς αυτούς τι θα μασταν...;

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://rednotebook.gr/2014/07/filostalinikh-arthrografia/

    Διαβάστε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο απο γνωστό ιστότοπο του Σύριζα για να καταλάβετε τη ξεφτίλα της σημερινής αριστερας. Εσείς κύριε Καζάκη τα ξέρετε καλά αλλά σας το στέλνω επειδή εχω αντιληφθεί οτι γνωρίζετε τη περίοδο για την οποία γίνεται λόγος, κι επειδή είναι ενδεικτικό του πνευματικού επιπεδου και των συζητησεων πίσω απο την -ελέω εξουσίας- δημαγωγία του Σύριζα. Επιγραμματικά:

    -Η τακτική των Λαϊκών Μετώπων ήταν μια σταλινική τακτική, πλήρως αποτυχημένη, όπως ήταν και η προηγοούμενη (Τρίτη Περιοδος), όπως και η επόμενη (σύμφωνο Μολότωφ-Ριμπεντροπ). Καμία διαφορά ανάμεσα στις τρεις, αφου και οι τρεις είχαν να κάνουν με τη "σοβιετική εκμεταλλευτική γραφειοκρατία"

    -Απο τις τρεις αυτές τακτικές η λεγόμενη Τρίτη Περίοδος (1928-1934) ήταν η πιο επαναστατική (αν και εξ ισου σταλινική) γιατί μιλούσε για "τάξη εναντίον τάξης"

    -Είναι "ορθή" η κριτική του ΚΚΕ "στον λαϊκομετωπισμό και την θεωρία των σταδίων, μια στρατηγική που ούτε τον φασισμό κατανίκησε ούτε την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης προώθησε ικανοποιητικά, αλλά ενέταξε στο κομμουνιστικό εργατικό κίνημα ως πάγιο στόχο την εξιδανίκευση και προστασία της αστικής δημοκρατίας." Τα Λαικά Μέτωπα ήταν προϊόν "παλάντζας", ψυχρού σταλινικού υπολογισμού.

    -Ορθή τακτική ήταν μόνο αυτή των "Ενιαίων Μετώπων" (φαντάζομαι αυτό κολλάει καλύτερα στο μυαλό τους με το σλόγκαν για "ενότητα της αριστεράς" παρόλο που δεν ισχύει η ιστορική σύνδεση)

    Το καλύτερο βρίσκεται στα σχόλια:
    "Γιατί η τοποθέτηση της ομάδας Στίνα ήταν καταστροφική;;[...] Πρέπει να αποτιμηθεί επιτέλους από άποψη αποτελεσματικότητας και η εαμική γραμμή. Ποιο το κόστος της τελικά σε ζωές -τουλάχιστον των ντόπιων- και ποιο ουσιαστικό κόστος προκάλεσε στο γερμανικό στρατό. Η μυθοποίηση της
    αντίστασης δε συνεισφέρει τίποτα απολύτως παρά τη δημιουργία ενός
    ηρωικού παρελθόντος για να εμποδίσει την όποια σοβαρή συζήτηση μπορεί να
    γίνει γύρω από αυτό."

    Ευχαριστώ και θα θελα ενα σχόλιο κύριε Καζάκη, έτσι για να γελάσουμε.

    Σπύρος Χάτσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, το γεγονός ότι η επίσημη αριστερά έχει υιοθετήσει την ιδεολογία όχι μόνο του ανεκδηγίητου Στήνα, αλλά του Τυρίμου, του Μιχαλέα και των άλλων αποβρασμάτων που συνεργάστηκαν ανοιχτά με τον καταχτητή και το καθεστώς του φασισμού, λέει πολλά για την ταξική ταυτότητα της σημερινής αριστεράς. Όποιος έχει διαβάσει για παράδειγμα τη "Σταλινική Σημαία", τη 'Νέα Εποχή" και άλλα έντυπα που εξέδιδε ο Τυρίμος και το συνάφι του κατά την κατοχή εναντίον των κομμουνιστών και του ΕΑΜ, θα διαπιστώσει ότι οι σημερινοί ιδεολογικοί και πολιτικοί τους επίγονοι δεν κάνουν τίποτε περισσότερο πάρά να αναμασούν τις ίδιες και τις ίδιες ρετσέτες. Ποτέ άλλοτε ένα ηττημένο επαναστατικό κίνημα δεν είχε επίσημους διαδόχους τόσο πρόστυχος και τόσο έτοιμους να αποδεχτούν την ιδεολογία των πιο ορκισμένων εχθρών του. Την εποχή της Ένωσης των Κομμουνιστών που γι αυτήν οι Μαρξ και Ένγκελς έγραψαν το Μανιφέστο, όταν τα σύμβολά της, η οργάνωση και η επιρροή της κινδύνεψαν να πέσουν στα χέρια "επαναστατών" της κακιάς συμφοράς, σαν και τους τωρινούς που κατοικοεδρεύουν ελέω ταξικού αντιπάλου στην επίσημη αριστερά, οι ιδρυτές του επιστημονικου σοσιαλισμού έδρασαν με πρωταρχικό σκοπό να διαλύσουν το ίδιο το κόμμα τους, από το οποίο είχε απομείνει μόνο το κέλυφος. Οι Μαρξ και Ένγκελς ήταν οι πρώτοι που διατύπωσαν Μανιφέστο για Κομμουνιστικό Κόμμα και οι πρώτοι που διέλυσαν χωρίς κανένα δισταγμό το κομμουνιστικό κόμμα, όταν διαπίστωσαν ότι αυτό είχε γίνει ανάχωμα στην ανάπτυξη του κινήματος. Στην ίδια ακριβώς φάση βρισκόμαστε. Δεν χωρά συναισθηματισμούς και ιδεοληψίες. Η ιστορία μας καλεί και ο αδυσώπητος αγώνας ενάντια στην αριστερά σήμερα, μεχρι της ολοκληρωτικής της διάλυσης, είναι οργανικά δεμένος με τον αγώνα για την ανατροπή συθέμελα του καθεστώτος που έχει επιβάλει η αποικιοκρατία από τον ίδιο τον λαό.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Μου προξένησε εντύπωση το σχόλιο για το ΕΑΜ καθώς πρόκειται για επιχείρημα του φασιστικού και ακροδεξιού χώρου (στη συγχρονη νεοφιλελευθερη εκδοχη των "αναθεωρητών" ιστορικών και στη πεζοδρομιακή μορφή του). Όσο για το ίδιο το άρθρο μου προξενεί εντύπωση πόσο περιφρονούν το λαϊκό και μαζικό παράγοντα οι μεγάλοι "θεωρητικοί" των κομματικών ιστοτόπων και της εικονικής πραγματικότητας, θεωρώντας πως όλα είναι αποτέλεσμα μερικών ηγετών και ιστορικών μορφών. Ξεχνούν για παράδειγμα οτι η Κομιντερν κυριολεκτικά σύρθηκε στη τακτική του Λαικού Μετώπου αφου ήδη πολλά κόμματα αγνοούσαν τις εντολές της και προχωρούσαν σε συνεργασίες βάσης με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας τους.
      Ο τρόπος που διαβάζουν την ιστορία οι άνθρωποι προφανώς αντανακλά το τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους σήμερα: η "Αριστερά" ως ελέω θεού μοναδικός διαμεσολαβητής και εκφραστής της θέλησης των πολλών.

      Σ.Χ

      Διαγραφή
  15. Νομίζω πως το Ε.Πα.Μ οφείλει να απαντήσει στο αίτημα των πολιτών για δημοκρατία χωρίς διαμεσολαβητές,χωρίς ανάθεση.Όταν αυτό γίνει πιο σαφές και καθαρό,κι όταν κατανοήσουν οι πιο εχέφρονες ότι η πιο επαναστατική πράξη είναι η βίωση της ελευθερίας μέσα από την ενότητα(και των αντιθέσεων),μέσα από τον διάλογο,που ξεχάσαμε να κάνουμε πράξη,ενώ αυτός μόνο μπορεί να οδηγεί κάθε φορά στο καλύτερο αποτέλεσμα για όλους μας.Φυσικά η σημερινή αριστερά δεν είναι δυνατόν να κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται ο λαός,για να αναγεννηθεί η ελπίδα...Αν ήθελε κι αν μπορούσε ,θα το είχε ήδη κάνει.Αυτοί ,όπως και οι άλλοι "καθεστωτικοί παίχτες"θέλουν μόνο να σώσουν τους εαυτούς τους και το καθεστώς,που τους τρέφει.Απορώ γιατί παραμένουν στις κομματικές "γραμμές"άνθρωποι εχέφρονες,που δε μπορεί παρά να αντιλαμβάνονται ότι αυτό το καθεστώς νομοτελειακά καταρρέει...Στο Ε.Πα.Μ,που έχει την πιο δημοκρατική δομή,όπου η βάση αποφασίζει με όρους ισοτιμίας,θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα με τις δυνατότητες,την έμπνευση ή τη δημιουργικότητά τους,απαντώντας στα αιτήματα μιας νέας εποχής,που ήδη είναι εδώ,και που θα σαρώσει τα καθεστώτα της σήψης και του ενδοτισμού,ανατρέποντας τις παλιές ολέθριες "λογικές"περί πολιτικής.Πραγματικά λυπάμαι πολύ γι'αυτό,γιατί ξοδεύονται τόσο ικανοί άνθρωποι,για να μη χάσουν τη βολή τους κάποιοι κομματικοί γραφειοκράτες-πιθανόν αύριο υπόδικοι-την ώρα που η κοινωνία μας σφαδάζει κάτω από τον καταστροφικό ζυγό των κερδοσκόπων-εισβολέων... Έλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή