Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Αμόκ κερδοσκοπίας με το φθηνό και άφθονο χρήμα

Όταν βλέπετε το κόστος των ομολόγων της Ισπανίας να πέφτει κάτω από αυτό των ΗΠΑ, τι συμπέρασμα θα βγάζατε; Ότι η Ισπανία ξαφνικά απέκτησε καλύτερη οικονομία από τις ΗΠΑ; Όχι βέβαια. Κάτι άλλο συμβαίνει. Κι αυτό έχει να κάνει με την πολιτική των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Αμέσως μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια, ακόμη και με αρνητικό πρόσημο, επικράτησε πανικός στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης. Το «πακέτο Ντράγκι» πυροδότησε ράλι συνολικά στην αγορά ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας με την Ισπανία και την Ιρλανδία να δανείζονται πια φθηνότερα από τις ΗΠΑ, ενώ σε νέο χαμηλό ρεκόρ βρέθηκε η απόδοση του πορτογαλικού δεκαετούς. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς υποχωρούσε στο 5,54%, σε επίπεδα που είχε να βρεθεί από τις αρχές του 2010, πριν από την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο.


Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η πολιτική της ΕΚΤ για ακόμη φθηνότερο και πιο άφθονο χρήμα για τις τράπεζες πυροδότησε το ενδιαφέρον για κρατικά ομόλογα. Το χρήμα σε αποταμιεύσεις που διέθεταν οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης κυρίως, δεν διοχετεύτηκε στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις - όπως θεωρούσαν, ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν οι επιτελείς της ΕΚΤ - αλλά στην αγορά κρατικών ομολόγων. Κι αυτό ήταν αναμενόμενο για όποιον δεν έχει κρύψει το κεφάλι του μέσα στην καυτή άμμο.

Καμιά μεγάλη τράπεζα δεν πρόκειται να ρισκάρει χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, όταν μπορεί με μεγαλύτερη ασφάλεια να κερδίσει από τις αγορές ομολόγων και παραγώγων. Άλλωστε υπάρχει ο Ντράγκι που τους εγγυάται να κάνει "οτι κι αν χρειαστεί" για να διασφαλίσει τις αποδόσεις των ενεργητικών τους, όσο πλασματικά κι αν είναι. Έτσι οι μεγάλες τράπεζες αισθάνονται ασφαλείς να αγοράσουν ομόλογα κρατών, που χωρίς την εγγύηση της ΕΚΤ ούτε που θα ακουμπούσαν.

Που οδηγεί αυτή η τακτική; Είναι σίγουρο ότι θα εκτινάξει το δημόσιο χρέος της ευρωζώνης, καθ' ότι οι κυβερνήσεις θα βρουν την μείωση του κόστους δανεισμού ως ένα καλό κίνητρο για έξοδο στις αγορές προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες αναχρηματοδότησης του χρέους και όχι μόνο.

Όσο θα αυξάνει το δημόσιο χρέος και οι μεγάλες τράπεζες θα φορτώνονται με νέα κρατικά ομόλογα, τόσο θα ζητούν εξασφαλίσεις από τις κυβερνήσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι να ενταθούν οι πολιτικές οριζόντιων περικοπών, προκειμένου να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα, που σε συνθήκες ύφεσης ισοδυναμούν με καταστροφή. Το ίδιο θα ενταθούν παντού οι πολιτικές φιλελευθεροποίησης των αγορών και ιδιωτικοποιήσεων.  Όλα στο σφυρί.

Ταυτόχρονα, οι αποταμιεύσεις και γενικά η καταθετική βάση των τραπεζών θα εξανεμίζεται λόγω των επιτοκίων, ή θα μετατρέπεται σε χρεωστικούς τίτλους από τις ίδιες τις τράπεζες. Τα κόκκινα δάνεια θα αυξάνονται και θα εξαναγκάζουν τις τράπεζες να εκδίδουν ομόλογα με εγγύηση περιουσιακά τους στοιχεία (asset backed securities). Οι εγχώριες τράπεζες το έχουν κάνει ήδη.

Η εκτίναξη αυτής της τιτλοποίησης έχει ήδη προβλεφθεί από την ΕΚΤ, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι "προετοιμάζεται" για αγορές τέτοιων τίτλων προκειμένου να ελαφρύνει τα ενεργητικά των μεγάλων "συστημικών" τραπεζών. Το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμένο. Η έκρηξη που εγκυμονείται θα είναι τέτοια που το κραχ του 2008, το οποίο πυροδοτήθηκε από αυτή την αγορά τίτλων, θα μοιάζει παιδική χαρά.


Σε τέτοιες συνθήκες όπου οι μεγάλοι καρχαρίες των αγορών, δηλαδή οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί, έχουν πάθει αμόκ με ομόλογα και παράγωγα απορροφόντας όλη την ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, τι μπορεί να κάνει ο απλός αποταμιευτής; Να εξασφαλίσει ότι οι αποταμιεύσεις του, ή το μικρό του κεφάλαιο διατηρείται υπό την μορφή ρευστού και εκτός τραπεζών. Τουλάχιστον εκτός τραπεζών της ευρωζώνης.

22 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη νομίζω ότι θα ήταν καλό να διαφωτίσεις τον κόσμο για το πόσο εύκολο είναι το επιχειρείν στην Ελλάδα (ή στην Ευρώπη), με έμφαση στο έχουν όλοι τις ίδιες διευκολύνσεις για να επιχερήσουν; Τον κόσμο τον προγραμματίζουν να είναι εργάτης, να είναι υπάλληλος, να είναι επιχειρηματίας όμως; να είναι μεγάλος επιχειρηματίας όμως; να είναι επενδυτής ή μεγαλοεπενδυτής; Νομίζω ότι πολύς κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει καλύτερα το σύστημα το οποίο υποστηρίζει ασυνείδητα.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  2. Κάποιος που έχει αγοράσει πτωτικά παράγωγα (puts) μακρινής λήξης θα επωφεληθεί από ενδεχόμενο κραχ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠOIOΣ EINAI O .... Γκίκας Χαρδούβελης ΠPAΓMATIKA ;;

    KANOYMAI MIA MAΘHMATIKH εφαρμοσμένη οικονομετρία KAI TAYTOXPONA MIA EIKONIKH OIKONOMETPIA TOY ONOMATOΣ TOY, EXOYME ΛOIΠON:

    ΠAIPNONTAΣ TO 2 Therm TOY ONOMATOΣ "Χαρδού-βελης", KAI TO AYTOΔYNAMO Therm "Γκίκας" KAI KANONTAΣ THN ΠEPIEΛIΞH AYTON TΩN 2 Therms, KAI ΠEPNONTAΣ YΠOΨIN OTI ΣTOYΣ ΞENOΦEPTOYΣ H ATTIKH ΔIAΛEKTOΣ TOY (ΣXEΔON) KAΘE "I;H;" ΓINETAI "E" (ΣE ΣYMΦΩNA), EXOYME = {BEΛH+ΓKIKAΣ} =
    BEΛH+ΓKEKAΣ = BEΛHΓKEKAΣ !!!!
    AYTOΣ EINAI O "τομέας της εφαρμοσμένης οικονομετρίας" ή AΛΛOIΩΣ "ETΣI ... AΓAΠA O ΠEIPAIAΣ"

    ... KAI OΛA ΞEXAΣMENA ΠAPAΠETAMENA TA "AΦHΣA" EXΘEΣ KAI EΓINE H EΛΛAΔA OΠΩΣ TOY ΣΠAΘAPH O ΠAΛIOMΠEPNTEΣ ..." OOOOOΛOI MAZI !!!!! ΞANA OOOOOΛOI MAZI TO Refrain !!!!!
    .......... EPXETAI O .... BEΛHΓKEKAΣ !!!!!! ΘA MAΣ KANEI OΛOYΣ ... NOYMEPA - "Tομέας της Eφαρμοσμένης Oικονομετρίας" !!!!;;;;;;!!!!!

    YΓ: Ο Βεληγκέκας:
    Ως ήρωας του θεάτρου Σκιών, είναι υπασπιστής του πασά που πάντοτε δέρνει τον Καραγκιόζη, αλλά με τη σειρά του κι αυτός δέρνεται από τον Μπάρμπα Γιώργο. Ο Βεληγκέκας στον Καραγκιόζη συμβολίζει την εξουσία που δυνάστευε τον Eλληνικό Λαό.

    Βάσει των παραπάνω όταν αποκαλούμε κάποιον Βεληγκέκα μιλάμε για:
    1) Eναν Aγριο, Σκληρό, Ωμό, Aπότομο,Tραχύ, Aκαλλιέργητο, Aξεστο, χωρίς τρόπους Aνθρωπο.

    2) Kάποιον που λειτουργώντας ως υπέρτατος υπερασπιστής των συμφερόντων ενός Eργοδότη, μοστράρει τουπέ και ύφος 1000 Kαρδιναλίων γαρνιρισμένο με μπόλικο Tσαμπουκά (π.χ: κάποιος προσωπάρχης,κάποιος Mπράβος,κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρα το χρήμα φεύγει απο την παραγωγή, περνάει στα παραγωγα που τελικά έχουν σαν τελικό αντίκρυσμα την κάθε κρατική οντότητα και τα συν αυτό (υποδομές του δανειζόμενου κλπ). Η παραγωγή δεν έχει ούτε χρηματοδότηση λογική ούτε κατανάλωση να πορευθει. Αυτό όμως δεν transient? Δεν οδηγει αναγκαστηκά σε σημείο κορεσμού όπου θα πρέπει να ξαναγίνει η αναδιανομή πόρων από αυτούς έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι (προφανώς)? Το κομβικό αυτό σημείο ειναι ειρηνικό η μή? Κατάλαβα καλά ή λάθος? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν καταλαβαίναμε το πώς λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα,όλοι θα βγαίναμε την άλλη μέρα στο δρόμο απαιτώντας την κλεμμένη ζωή και τα όνειρά μας πίσω από τους "ισχυρούς",που οι περισσότεροι είναι διεστραμμένοι-μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους!Ας ελπίζουμε ότι γρήγορα θα έρθει αυτή η ώρα ,να πάρουμε τις κλεμμένες ζωές και τα όνειρά μας πίσω!Έτσι ή αλλιώς δε βλέπω άλλο τρόπο από το να βγούμε όλοι μαζί στο δρόμο...κι όλα από εδώ θα ξεκινήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλά λιτά κι απέριττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήνυμα από Eurobank Ιούνιος 2014
    Αγαπητέ πελάτη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το επιτόκιο καταθέσεων για κάτω από 3000€ διαμορφώνεται στο 0,75%. Επίσης το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας μένει σταθερό στο 17,85% με την ετήσια συνδρομή στα 15€
    Σας ευχαριστώ που μας προτιμάτε.
    ΘΩΜΑΣ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους κύκλους αυτομόρφωσης μπορείτε να αναρτήσετε τους τίτλους των βιβλίων όχι το περιεχόμενο. Μπορεί κάποιος από εμάς να μπορεί να βρει μερικά ή να βγάλει φωτοτυπίες.
    Αυτό δεν αποτελεί η ανάρτηση τίτλων παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
    Πολύ καλή ιδέα οι κύκλοι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ εξακολουθώ να περιμένω ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε.
    Λείπετε και λείπετε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το έχω πει πολλές φορές, το ξαναγράφω:

    H E.E έχει δημιουργηθεί με βάσει τα σχέδια ανάπτυξης των ΝΑΖΙ αν είχαν κερδίσει τον Β Παγκ.πόλεμο.
    Ο στόχος ήταν να ανακοπεί η επέκταση των κομμουνιστών με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (Ε.Ε) ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (ΝΑΤΟ) μέσα.

    Η δομή της είναι ένα υπέρ κράτος που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΊΝΑΙ ένα κράτος με ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ.

    Δείτε μερικά στοιχεία για το πως πρώην ΝΑΖΙ χρησιμοποιήθηκαν και ποτέ δεν τιμωρήθηκαν..... ο πόλεμος συνεχίστηκε σαν "ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.". Τώρα με την ανόρθωση της ορθόδοξης πλέον Ρωσίας το μικρό διάλειμα μετά την προσπάθεια κατάληψης της Ρωσίας με οικονομικά μέσα (1991) συνέχίζεται στο εδαφος της Ουκρανιας.

    Δεν είναι πολύ μακριά που θα δούμε και άμεση εμπλοκή της Ρωσίας - ΗΠΑ ......

    Ακολουθεί το κείμενο της πληροφόρησης:

    "Με το τέλος του πολέμου, την ώρα που οι Αμερικανοί συμμετείχαν στην δίκη της Νυρεμβέργης όπου καταδικάστηκαν κορυφαία πρόσωπα των ναζί, παράλληλα «έτρεχε» από τις μυστικές υπηρεσίες η επιχείρηση Paperclip, που αφορούσε την κρυφή έξοδο από την Γερμανία των κορυφαίων επιστημόνων του Γ΄ Ράιχ.

    Πηγές, που επικαλείται το ντοκιμαντέρ, αναφέρουν ότι ο Κάμμλερ πήγε στις ΗΠΑ όπου ανακρίθηκε από την υπηρεσία πληροφοριών CIC. Αρμόδιος για τον στρατηγό των SS ήταν ο πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας, Ντόναλντ Ρίτσαρντσον, έμπιστος του ανώτατου διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων, Στρατηγού Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

    Οι ΓΙΟΙ του μυστικού πράκτορα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ στο ντοκιμαντέρ ότι ο πατέρας τους ήταν υπεύθυνος για τον Κάμμλερ μετά το 1945

    «Ο μηχανικός έφερε από το Τρίτο Ράιχ ένα πολύ σπουδαίο θησαυρό στις ΗΠΑ. Μας προσέφερε σύγχρονα όπλα.

    Ο πατέρας μου είχε αναλάβει να φέρει στις ΗΠΑ αυτόν τον "χρήσιμο" Γερμανό για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων», είπε ο Τζον Ρίτσαρντσον."

    ΘΩΜΑΣ Γ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιος "κύριος"Γ.Ζουγανέλης,"καθηγητής"σε άρθρο του στο freepen,14-6-2014,βάλθηκε να μας πείσει-όπως κι άλλοι "σοφοί"ότι οι δυο πατριωτικοί χώροι των ΑΝΕΛ και του Ε.ΠΑ.Μ(στο ίδιο τσουβάλι)ελέγχονται από εφοπλιστικά συμφέροντα,και πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να σώσουν και τους εφοπλιστές-ντόπιους αγύρτες και το λαό,υπό την ηγεσία κάποιου άλλου...Σε ό,τι αφορά το νόμισμα,δεν έχει σημασία ποιο θα είναι αυτό κι ούτε χρειάζεται να ρωτάμε το τι και το πώς θα γλιτώσουμε!Είναι απίστευτα-προβοκατόρικα αυτά που γράφει και"σηκώνουν"μέχρι και μήνυση!Τι είδους παιχνίδια παίζουν όλοι αυτοί οι καθηγητάδες,που προσβάλουν τη νοημοσύνη και της μάνας μου-που έβγαλε μόνο το δημοτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, στις μέρες μας η αγραμματοσύνη και η εμπάθεια έχει καθηγητικό πρόσημο τις περισσότερες φορές. Ο εν λόγω κύριος δεν έχει καν ιδεα σε τι αναφέρεται. Δεν γνωρίζει αυτό που ξέρει καθένας που έχει μάθε αλφα-βήτα ιστορίας για να ξέρει ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο ήταν πάντα υποστηρικτής όχι του εθνικού κρατικού νομίσματος, αλλά των σκληρών νομισμάτων, δηλαδή της υποταγής του εθνικού νομίσματος σε άλλα σκληρά συναλλακτικά μέσα, όπως το χρυσό φράγκο, η λίρα στερλίνα και το δολάριο. Μου κάνει επίσης αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται καν ότι φορολογική ατέλεια του εφοπλιστικού κεφαλαίου εξασφαλίζεται υπό καθεστώς ανοιχτών συνόρων και αγορών. Ενώ το εθνικό κρατικό νόμισμα απαιτεί έλεγχο των οικονομικών συνόρων του κράτους. Ποτέ οι εφοπλιστές δεν είχαν τα προνόμια που έχουν υπό καθεστώς ευρώ, όχι μόνο σε επίπεδο φορολογίας, αλλά και στην κίνηση κεφαλαίου εντός και εκτός Ελλάδας. Αντίθετα η μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα θα απαιτήσει ολοκληρωτική επανεκκίνηση της κεφαλαιαγοράς υπό δημόσιο έλεγχο. Το γεγονός αυτό θα επιτρεψει να γίνουν άμεσα απαιτητά όλα τα θαλασσοδάνεια που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές επί ποινή κατάσχεσης του στόλου τους.
      Όσο για το κατά πόσο τα "παίρνει" από τους εφοπλιστές το ΕΠΑΜ, τι να πει κανείς. Δείχνει απλά το ποιόν του ανθρώπου που το ισχυρίζεται. Και πάλι δεν παύει να με εντυπωσιάζει η αγραμματοσύνη και η τρομακτική προχειρότητα στις "εκτιμήσεις" ενός που αυτοσυστήνεται κι ως καθηγητής.

      Διαγραφή
    2. Aντε ρε Σαχλαμάρα
      Που θα χάσουν το Στολο τους.
      Αν είχες έστω ένα διδακτορικό θα καταλάβαινες το βιογραφικό του καθηγητή. Μπουφο, κανεις τον έξυπνο.
      Αντε να σε βγαλει Τραγκας
      Μαιμου Οικονομολόγε

      Διαγραφή
    3. Τόσοι καθηγητές με τόσα διδακτορικά και άλλα τόσα φωτισμένα μυαλά να δουλέυουν νυχθημερόν για το καλό της ελλάδας και της ευρωζώνης, και να στο τέλος να καταφερνουν αυτά τα αποτελέσματα που όλοι ζούμε, τι να σου πω ρε φιλαράκο. Να ευχαριστείς και να προσέυχεσε μόνο στο θεό ή στον μαμωνά που πιστέυεις, ώστε οι μηχανικοί που κατασκέυασαν το αμάξι που οδηγάς, το αεροπλάνο που πέρνεις και το σπίτι που μένεις να μην έχουν ούτε τής περγαμηνές αλλά ούτε και τα αποτελέσματα που έχουν οι οικονομολογοι που εκτιμάς και παραδέχεσαι.

      Διαγραφή
  12. ΣTHN Ελλάδα ο "NEOΣ" (;;) Yπουργός "Παιδείας" (;;;) KAI "Θρησκευμάτων" (;;;) Α.Λοβέρδος ΣXEΔIAZEI THN KATAPΓHΣH των KAMΠANAPIΩN TΩN EKKΛΛHΣIΩN !!!.
    ΤIΠOTA δεν γίνεται TYXAIA. και όπως φαίνεται η Τρόικα μόνο TYXAIA δεν επέλεξε TON ΣYΓKEKPIMENO ΠOΛITIKO για το ΣYΓKEKPIMENO ΠOΣTO !!!
    Σύμφωνα με πληροφορίες από το agioritikovima.gr το νομοσχέδιο, προβλέπει «περιορισμό, έλεγχο έως και πλήρη κατάργηση της έντασης με την οποία κτυπούν οι καμπάνες των Εκκλησιών».
    ΕAN IΣXYEI AYTO (... KAI IΣXYEI !!!) πρόκειται περί εφαρμογής NEOTAΞIKO σχεδιασμών ENANTION της EΛΛHNIKHΣ ΟPΘOΔOΞIAΣ, ME THN BOHΘEIA TOY "EΓXΩPIOY" (;;;!!!) "ΠOΛITIKOY ΣYΣTHMATOΣ=ANΘEEΛΛHNIKOY BOΘPOY" !!!
    ΥΠAPXEI ENA (MONO ENA ;;;) OPΓANΩMENO MIΣOΣ ENANTION THΣ EΛΛHNIKHΣ NOOTPOΠIAΣ=ΦIΛOΣOΦIAΣ=OPΘOΔOΞIAΣ !!! KATEYΘYNOMENO AΠO ΓNΩΣTA KENTPA "EΞOYΣIAΣ" TOY ... KAΠITAΛIΣMOY !!!

    YΓ: ΔIOTI O KAΠITAΛIΣMOΣ EINAI KYPIΩΣ ANΘEEΛΛHNIΣMOΣ (AΠAΞIΩΣH TOY ANΘPΩΠOY !!!) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΩΜΙΟΥΣ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΩΣ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ (ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ) ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΣΕΚΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 1821, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΙΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ), ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΣΥΜΠ. ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ) ....................ΤΑ ΚΑΤΑΠΤΗΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΡΑΒΒΙΝΩΝ - Είμαι χριστιανός (τεχνιτος ιουδαιος), ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος
    Και η απαντηση μου: Είμαι Έλλην, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Χριστιανός! Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦIΛE Ανώνυμος16 Ιουνίου 2014 - 10:47 π.μ.!! MHN ETEPOΠPOΣΔIOPIZEΣAI !! XPIΣTIANIΣMOΣ (I.X.) ΔEN EXEI ΣXEΣH ME TON ΙΟΥΔΑΙΣMO !! AΣXETA TH ΛEΓOYN TA "OΘΩMANIKA MAYPA KEPATA" ME OΘΩMANIKA ή TOYPKIKA ... ΔIABATHPIA !!!

      Διαγραφή
  14. Τα δύο σχόλια για τα καμπαναριά και τους ΕΛ,είναι αγνή τεχνή.Υπαρκτός σουρεαλισμός που λέει και μία ψυχή!Δυστυχώς δεν τον εξάγουμε.Να βγάζαμε και κανένα φράγκο τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦIΛE Ανώνυμος16 Ιουνίου 2014 - 5:15 μ.μ. !! EIΣAI ΔIAITHTHΣ ή Leitsman ;;

      Διαγραφή
  15. syναγωνιστες εκπομπες να κανουμε στο στριμ του επαμ,τα μελη του εθνικου συμβουλιου και της πολιτικης γραμματειας ενα κομπιουτερ χρειαζεται ουτε στουντιο ουτε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εύκολα δυστυχώς πιστεύουμε σε έχοντες περγαμηνές-χωρίς να γνωρίζουμε εκ των έσω καταστάσεις!Δεν γνωρίζω για τον συγκεκριμένο,αλλά γνωρίζω συγκεκριμένους,που αγόρασαν τις "περγαμηνές"και στη συνέχεια έζησαν με επιδοτήσεις της Ε.Ε πλουσιοπάροχα,υπηρετώντας την "άρχουσα" τάξη και το καθεστώς...τώρα ανταποδίδουν-και για να μην εκτεθούν κι οι ίδιοι-υπηρετώντας τον ναζισμό της Ε.Ε και το ευρώ!Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πώς κατέλαβαν τις καθηγητικές έδρες με το γνωστό παρασιτικό τρόπο,κι είναι μια από τις πιο κομπλεξικές και πάσχουσες κοινωνικές ομάδες,που υποκρίνονται και υποκλίνονται στο καθεστώς,ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των αδαών!"Δοξάστε"τους και μαζί τους όλο το βούρκο όπου μας ρίξανε ,για να μην ανασαίνουμε και να μη βλέπουμε ποτέ το φως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή