Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Όταν το «βαθύ κράτος» αποκαλύπτεται…

Η ραγδαία ανάπτυξη του ΕΠΑΜ έχει ανησυχήσει σοβαρά την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς της σε δεξιά και αριστερά. Νιώθει να απειλείται από κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια και το σύστημα πολιτικής κυριαρχίας της και επομένως πρέπει να το διαβάλει με κάθε τρόπο. Πώς όμως να το κάνει, όταν δεν βρίσκει τίποτε που να στέκει να του προσάψει; Φτιάχνει ιστορίες για αγρίους και παντελώς ηλίθιους. Κι επειδή μέσα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς η αναπαραγωγή υποταχτικών ηλιθίων αποτελεί τον κανόνα, θεωρούν ότι κάπως έτσι θα είναι και με την υπόλοιπή κοινωνία.
Πρώτα, είδαμε κάποιους να «αναρωτιούνται» που βρίσκει τα λεφτά το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης προσωπικά για να διατρέχουν πάνω-κάτω την Ελλάδα. Επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτε, καμιά ύποπτη, ή σκιώδη σχέση να μας προσάψουν, απλώς «αναρωτιούνται». Γνωστή τακτική από την εποχή του Γκέμπελς. Το επιχείρημα αυτό έπιασε μόνο στους χαραμοφάϊδες των κομματικών μηχανισμών, που θέλουν κομματική αντιμισθία για να κάνουν το 1/100 αυτού που εθελοντικά και αμισθί κάνουν τα περισσότερα από τα μέλη του ΕΠΑΜ. Πώς μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες των κομμάτων, οι οποίοι για να βρουν ακροατήριο να μιλήσουν θα πρέπει να τους το μαζέψουν οι μηχανισμοί με τον ίδιο τρόπο που ο τσοπάνης σαλαγάει τα πρόβατα, ότι ο ίδιος ο απλός κόσμος θα οργάνωνε ομιλίες και συγκεντρώσεις από μόνος του επωμιζόμενος ακόμη και τα έξοδα από το δικό του υστέρημα; Πώς να αντιληφθούν ότι αυτό που κάνει το ΕΠΑΜ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υστέρημα του ίδιου του απλού κόσμου της δουλειάς, των μελών και των φίλων του. Στο ΕΠΑΜ δεν κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε υπάρχουν επιχορηγήσεις, δωρεές, τραπεζικά δάνεια, ή επαγγελματικά στελέχη. Υπάρχει μόνο η εθελοντική προσφορά στο μέτρο του δυνατού. Η ανάδειξη μέσα στο ΕΠΑΜ εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική δουλειά και συνεισφορά. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να βρείτε στο ΕΠΑΜ παράγοντες και παραγοντίσκους, οι οποίοι την μόνη πολιτική προίκα που διαθέτουν είναι η «επωνυμία» τους από αλλοτινές εποχές και ξεπεσμένους μηχανισμούς.
Κατόπιν, όταν είδε το «βαθύ κράτος» ότι ο πολιτικός λόγος και η δράση του ΕΠΑΜ διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα, ότι μπορεί να κερδίσει με την ίδια άνεση τον δεξιό, όπως και τον αριστερό, ή τον κεντρώο, σκέφτηκε να χτυπήσει τα σύμβολα του ΕΠΑΜ. Από τις υστερίες των νεοφιλελεύθερων ναζί τύπου Άδωνη Γεωργιάδη φτάσαμε στα βιντεάκια για τα «μασονικά» σύμβολα του ΕΠΑΜ. Ο φρυγικός σκούφος, το σύμβολο της ελευθερίας από την εποχή της Ομηρικής Ελλάδας, έγινε ένα σκοτεινό «μασονικό» σύμβολο. Το ίδιο και το ισοσκελές τρίγωνο της Αδελφοσύνης, της Ισότητας και της Ελευθερίας της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, η οποία το δανείστηκε μαζί με τον φρυγικό σκούφο από την εποχή της Ρωμαϊκής δημοκρατίας και τους αγώνες των πληβείων ενάντια στους πατρικίους.
Πόσοι όμως είναι τόσο αγράμματοι, ή τόσο ανόητοι ώστε να πιστέψουν ότι τα κλασικά ιστορικά σύμβολα της δημοκρατίας είναι «μασονικά»; Ελάχιστοι. Γι’ αυτό και μπήκαν στον αγώνα και οι εφεδρείες του «βαθέως κράτους» στην αριστερά. Έτσι κάθε τρεις και λίγο έχουμε επιθέσεις ότι είμαστε εθνικιστές, ακόμη και «εθνικοσοσιαλιστές» και μάλιστα από εκείνους που εκ πεποιθήσεως και εξ ιδεολογίας είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα υπήρξε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «Βαθύ Κόκκινο» όπου στις 6/12 αναρτήθηκε ανώνυμο κείμενο το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες «έγκυρες» πηγές, διακινεί την εξής πληροφορία για το ΕΠΑΜ:
«Αυτό λοιπόν που μας μεταβίβασαν –και επαναλαμβάνουμε ότι είναι κάτι που κυκλοφορεί χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει- είναι μια τουλάχιστον «περίεργη» προσέγγιση.
Συγκεκριμένα το ΕΠΑΜ –το πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Καζάκης- το οποίο έχει αναπτύξει μια σχετική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις θα ήθελε να κάνει την παρουσία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια εκλογική καμπάνια.
Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. –αλλά όχι και από το κόμμα- βουλευτής Πάνος Καμένος συζητάει να συστρατευτεί στο εγχείρημα του Δ. Καζάκη προσφέροντας εκτός των άλλων και οικονομική στήριξη. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι την ομιλία που έκανε πρόσφατα στην βουλή και στην οποία ο Π. Καμένος δήλωνε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2010 την είχε ετοιμάσει με συνεργάτη του Δ. Καζάκη.»
Δεν μας εκπλήσσει η εν λόγω «πληροφορία», ούτε το γεγονός ότι αναπαράγεται χωρίς «να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει», όπως ο ομολογεί ο ανώνυμος συντάκτης του. Μας είναι γνωστό από καιρό το γεγονός ότι ορισμένοι που κυκλοφορούν στην αριστερά νιώθουν εξαιρετικά βολικά με το να διακινούν «πληροφορίες» που κατασκευάζονται από το «βαθύ κράτος». Επ’ αμοιβή, ή όχι, μας είναι αδιάφορο. Το γεγονός όμως ότι σχήματα, κόμματα, οργανώσεις και ιστοσελίδες της λεγόμενης αριστεράς ανέχονται αυτές τις διακριτές συγγένειες με την φαιά προπαγάνδα του «βαθέως κράτους», απλά αποδεικνύει τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορεία ορισμένων.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιοι θα προσπαθήσουν να δώσουν μαθήματα στο ΕΠΑΜ από τα αριστερά, ή να ασκήσουν αφ’ υψηλού «ταξική» κριτική, ας φροντίσουν πρώτα να ξεκαθαρίσουν τις γραμμές τους από τους εκπροσώπους και τα βαποράκια του «βαθέως κράτους» και ύστερα τα λέμε…
Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα χάσουν μόνο τον ύπνο τους.

6/12/2011
Δημήτρης Καζάκης

26 σχόλια:

  1. Προχωρείστε και μην ασχολείστε με ηλιθίους. Μας έχετε εντυπωσιάσει, μας έχετε δώσει ελπίδα επιτέλους! Μαζί σας κύριε Καζάκη! Σας καταθέτω την εκτίμηση και το σεβασμό μου.
    Λίνα Καπετανάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα έχουμε σαν χόμπυ να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Προσωπικά, μου αρέσει ο λόγος σου και η προσέγγισή σου σε θέματα που καταλαβαίνω.

    Το γιατί οι Έλληνες ασχολούμαστε με το να βγάλουμε τα μάτια του άλλου αντί να ακούσουμε τι έχει να πει, δεν το καταλαβαίνω.

    Φοβάμαι ότι δεν είναι τυχαίο ότι τα οργανωμένα κόμματα είναι "οργανωμένα".

    Νομίζω ότι στους καιρούς που ζούμε πρέπει να ψάχνουμε τι μας ενώνει και εάν κάτι πραγματικά μας χωρίζει, ας καταλαβαίνουμε τουλάχιστον γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω οτι εχουμε πει οτι πλεον χωριζομαστε σε πατριωτες και δωσιλογους.Ουτε αριστεροι ουτε δεξιοι.Η εποχη δεν επιτρεπει τετοιες πολυτελειες.Και εμενα ο Καμμενος μου μοιαζει για πατριωτης.Ισως ο μονος εκει μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας έλθουν να μας ρωτήσουν που βρίσκουμε τα χρήματα.
    Θα εκπλαγούν με αυτά που κάνουμε.Ψάχνουμε τις τσέπες μας για να βάλουμε βενζινη και να κινηθούμε.Την κούραση ποιός την υπολογίζει. Τό μόνο μας μέλημα είναι ο Καζάκης να είναι ξεκούραστος για να βγάλει άλλον ένα πυρινο λόγο κατα του κατεστημένου.Από το υστέρημά μας βοηθάμε τους συνανθρώπους μας όσους μπορουμε γιατί τα χρήματα ειναι λίγα.Δεν έχουν υπολογισει την Ελληνική ψυχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού μας οδηγεί η Χούντα Παπαδήμου; Ποιοι ανοίγουν τις «ντουλάπες» με τους «σκελετούς» της ιστορίας μας; Ποιοι ετοιμάζουν παιχνίδια εις βάρος της Δημοκρατίας; Είναι φανερό ότι κάποιοι φασίστες, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, θα επιστρατεύσουν ακόμα και το «φάντασμα» του Τέως.

    http://diktyoellinwn.wordpress.com/2011/12/05/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%b5%cf%85%ce%b5%ce%bb%cf%80%ce%af%ce%b4%cf%89%ce%bd/

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι ξεκάθαρες οι απαντήσεις. Επειδή τα παιδία έχουν μάθει τόσα χρόνια τα παιχνίδια με τις λάσπες και τα υπόγεια και ανώνυμα ρουφιανοχτυπήματα... καιρός να πληροφορηθούν ότι το παιχνίδι τελείωσε! Game over, στην βαρβαρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατί σχολιάζετε ο Καζάκης και το EPAM αρνητικά στο
    www.eamb-ydrohoos.blogsspot. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. diktyoellinwn- διάβασε τον archaeopteryx να καταλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και προσωπικά θα ήθελα την συμμετοχή και άλλων π.χ.Π-Π,Λαπαβιτσας,Ζαχαρο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. άρχισαν τα "όργανα".....καλή δύναμη Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν Έλληνες δεν μας μένουν και πολλά να σκεφτούμε..40 χρόνια τωρα ακούμε απο τους "πολιτικούς" μας, ψέμματα αερολογίες,ασάφιες,και όλα "σερβιρισμένα" με ενα χαμόγελο δήθεν σιγουριάς και αυταπάρνησης,για ένα καλύτερο αύριο...(που ήρθε, αλλά όχι για μάς!)Ολοι καταλάβαμε (ελπίζω) σε ποιό σημείο φτάσαμε.
    Υπάρχει η ΦΩΝΗ που μας ενώνει(παρά τις όποιες διαφορές μας)που μας εμψυχώνει,που μας δίνει κουράγιο και ελπίδα!
    Είναι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ που μας λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
    Με λόγο καθαρό χωρίς υπονοούμενα και ανάστημα ΕΛΛΗΝΑ! Πρέπει να ξυπνήσουμε (σύντομα) και να τον "ακολουθήσουμε" σαν φωτεινό άστρο στα σκοτάδια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Στην αρχή σε αγνοούν,μετά σε ειρωνεύονται,έπειτα σε πολεμούν, και στο τέλος νικάς."("Μαχάτμα" Γκάντι")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημητρη (συγνωμη για την αμεσοτητα) προσπαθησε να δημιουργησεις αρκετους Καζακιδες! Το ΕΠΑΜ πρεπει να στηριχτει και σε αλλα προσωπα περα απο εσενα! Εχεις πολλες γνωσεις βρες ανθρωπους που μπορουν να αναλαβουν και αυτοι μερος του δυσκολου εργου που εχεις αναλαβει. Δωσε γνωση στο κοσμο και στοιχεια. Σε παρακολουθω απο τοτε που βρεθηκες (πριν 2 χρονια περιπου με τους υπολοιπους οικονομολογους σε μια συζητηση για σταση πληρωμων)και απο τοτε δεν εχω χασει εκπομπη και ομιλια. Ειλικρινα λυθηκαν πολλες αποριες. Το συστημα προσπαθει να δημιουργησει πολλα αντιβαρα... Προχτες καποιοι ζητουσαν επιτακτικα το βιογραφικο σου... Ειλικρινα εχουν χασει τον υπνο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κ.Καζακη μια ερώτηση, γιατι επιλέγεται να αναφέρεται το τριπτυχο,αδελφοσύνη,ισοτητα,ελευθερία και γιατί σαν σήμα το σκουφάκι ?

    Και τα δύο έχουν επιλεχθεί απο άλλους πολλούς αιώνες πριν απο σας και μόνο σύγχυσει θα φέρουν σε όσους δεν μένουν μόνο στα λόγια σας.

    καλη συνέχεια και ελπίζω μέσα από την ψυχή μου να μην με απογοητευσετε.
    μετα τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημήτρη Καζάκη είσαι η ελπίδα μας.
    Μην το βάζεις κάτω. Σε φοβούνται, ειδικά η Αριστερά που έχει τελειώσει κι αυτή μαζί με το δικομματισμό. Η Αριστερά με τα μισόλογα, τις απειλές προς το σύστημα, που κάνει επανάσταση μέσα από τη Βουλή και μέσα από τους νόμους, με συμβολικές καταλήψεις κλπ κλπ. Ουσία ΜΗΔΕΝ από την αριστερά. Η δράση και η επανάσταση γίνεται στο δρόμο κακομοίρηδες ελιτιστές αριστεροί.
    Οσο για τον Καμένο, παρ' όλο που δεν χωνεύω το σύστημα ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κλπ. τον θεωρώ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ.
    Εμπιστεύομαι τις επιλογές σου Δημήτρη, καιμην διαπραγματεύεσαι τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για ένα λεπτό παιδιά. Βλέπω κάτι να σχηματίζεται στο ΕΠΑΜ που προσωπικά μου γυρνάει τ' άντερα. Παρατηρώ σταθερά μια προσωπολατρεία να αναδύεται γύρω από το πρόσωπο του Καζάκη. Πολλοί εδώ μέσα θα ήταν έτοιμοι να του δώσουν δικτατορικές εξουσίες όταν ερχόταν η ώρα. Για κουνήστε λίγο το κεφάλι σας όλοι μαζί.
    Σχετικά με το μπλογκ «Βαθύ Κόκκινο» θεωρώ την επίθεση του Καζάκη εντελώς άστοχη. Τόσο άστοχη που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είχε άλλου είδους κίνητρα. Το να συνδέεις αυτό το μπλογκ με το «βαθύ κράτος» υποδηλώνει είτε βαθιά άγνοια για τη διαδρομή του και τους συντελεστές του ή σκοτεινά κίνητρα. Ελπίζω να είναι το πρώτο, αν και αυτό είναι αδικαιολόγητο.
    Πολύ εύκολα ο Καζάκης ξεσπαθώνει απέναντι σε ανθρώπους που κάνουν σοβαρή και συνεπή δουλειά, αποτελούν σε μεγάλο βαθμό ιδεολογικούς συγγενείς και προβάλλουν με κάθε ευκαιρία τις συνεντεύξεις και τα γραπτά του. Εκτός των άλλων πολλά μέλη του ΕΠΑΜ διαβάζουν τακτικά το «Βαθύ Κόκκινο», το εκτιμούν και συντάσσονται ιδεολογικά μαζί του. Δεν είναι ώρες αυτές να δημιουργούμε ρήγματα ελαφρά την καρδία μέσα σε ένα κίνημα που βρίσκεται στην βρεφική του ηλικία.
    Εδώ η απάντηση του «Βαθύ Κόκκινο» στην αδικαιολόγητη επίθεση του Καζάκη:
    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_4498.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Σχετικά με το μπλογκ «Βαθύ Κόκκινο» θεωρώ την επίθεση στον Καζάκη εντελώς άστοχη. Τόσο άστοχη που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είχε άλλου είδους κίνητρα."


    μπορούσε να γραφτεί και έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αστοχη ή ευστοχη , στο ζουμί ,
    κ.Καζακη μια ερώτηση, γιατι επιλέγεται να αναφέρεται το τριπτυχο,αδελφοσύνη,ισοτητα,ελευθερία και γιατί σαν σήμα το σκουφάκι ?

    μετα τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καντε search στο GOOGLE ΕΙΔΗΣΕΙΣ την λέξη
    "Καζάκης" . Η αναζήτηση επιστρέφει ΜΗΔΕΝ αποελέσματα!!!!
    Πως είναι δυνατών να μην αναφέρεται ο κ. Καζάκης σε κανένα άρθρο online.
    Μήπως επειδή οι αλήθειες που λέει πονάνε?
    ΖΗΤΩ Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περίπου 1.280.000 αποτελέσματα στο ΟΛΑ.

    μια απάντηση κάποιος ?
    κ.Καζακη μια ερώτηση, γιατι επιλέγεται να αναφέρεται το τριπτυχο,αδελφοσύνη,ισοτητα,ελευθερία και γιατί σαν σήμα το σκουφάκι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προσωπικα θα μου αρεσε μια συμπραξη με τον Καμμενο. Προερχομαι απο τον δεξιο ευρωσκεπτικισμο και θα με ενδιεφερε να δω διευρυνση του ΕΠΑΜ σε ολους τους χωρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο φιλόλαος καμμένος να μας πει πρώτα γιατι δεν προειδοποίησε τον ελληνικό λαό για το κόλπο του χρηματιστηρίου, τώρα ναι είναι "πατριώτης".

    ξεκολλάτε απο ταμπέλες "δεξια"/"αριστερά" , πρώτα ο ανθρωπος , εκεί ειναι η μάχη η οποία χάνεται μερα με την ημέρα.
    Το ανωθεν ερώτημα παραμένει , γιατί "φρύγιος σκούφος και τρίπτυχο" για το ΕΠΑΜ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν χωριζομαστε σε Ελληνες και δοσυλογους, εχουμε πολύ περισσοτερα κοινα με τον ιταλο εργάτη απο οτι εχουμε με τον ελληνα μεγαλοκαπιταλιστη ή μεγαλοκαναλάρχη. Αυτοι οι "εθνικοι" διαχωρισμοί απο σχολιαστές εδω μέσα που τεινουν να υπερβουν τους ταξικους ειναι ιδιαιτερα επικυνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ότι λέτε το έχει πει προ ετών το ΚΚΕ και εξακολουθεί να το λέει με όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Έλεος λοιπόν με τον συνεργάτη σας στο ράδιο και τις μπαρούφες που εκτοξεύει περί της ανακάλυψης της Αμερικής από τον κύριο Καζάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πές πές κάτι θα μείνει
    για όλα υπάρχει ένας μύθος
    κλ κλπ
    στην ΠαπαΔημοκρατία όλα είναι δυνατά
    ευτυχώς που έχουμε κοινοβουλευτική Δικτατορία και μπορούμε και μιλάμε δε λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφού λοιπόν τα σύμβολα του φρυγικού σκούφου και του κύκλου που εμπεριέχει το τρίγωνο είναι παρελθοντικά (και προφανώς τουλάχιστον αμφισβητούμενα) και το ΕΠΑΜ είναι και καλά κάτι το "νέο" γιατί τα χρησιμοποιεί? Γιατί πρέπει να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε σύμβολο? Το να αμφισβητείς ότι τα σύμβολα αυτά είναι μυστικιστικής προέλευσης δε δικαιολογεί τη χρήση τους ιδιαίτερα από ένα σχηματισμό που και καλά πρεσβεύει το νέο! Γιατί χρησιμοποιεί το ΕΠΑΜ παρελθοντικά σύμβολα? ΓΙΑΤΙ???

    Κι αφού κάνουμε κουβέντα για μυστικές κοινωνίες, ένας από τους πολύ διαδεδομένους τρόπους που χρησιμοποιείται ο ουροβόρος όφις σε διάφορα σύμβολα είναι σαν κύκλος που περιέχει μέσα ένα τρίγωνο...ο κύκλος που εμπεριέχει ένα τρίγωνο είναι κλασσικό σύμβολο σκοταδισμού που έχει χρησιμοποιηθεί από τους τέκτονες, τους ILLUMINATI, κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή