Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9 ΙΤΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ανοιχτή εκδήλωση - ομιλία διοργανώνει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ώρα 7:00 μ.μ.. στο Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιτέας Φωκίδας.
Κεντρικός ομιλητής, ο οικονομολόγος και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος θα αναφερθεί στις θέσεις του κόμματος για την τρέχουσα πολιτική και κονωνική συγκυρία. Αφετέρου θα σκιαγραφήσει τη συνολική πρόταση του κόμματος, την μόνη ρεαλιστική πολιτική πρόταση για έξοδο από την κρίση και το τούνελ όπου βρίσκεται η ελληνική κοινωνία τα τελευταία έξι χρόνια, λόγω της σκληρής και απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής, που ασκείται από τις κυβερνήσεις.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία ο Δ. Καζάκης θα απαντήσει σε ερωτήσεις.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

Ποιόν εκπροσώπησε ο κ. Τσίπρας στον ΟΗΕ;

Καθώς το hot spot στην Μόρια της Λέσβου τυλιγόταν στις φλόγες και η Κρήτη ξεσηκώνεται από την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την απαίτηση της Γερμανίας να μεταφέρει 3.000 και πλέον "πρόσφυγες" στο νησί, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να κάνει την εμφάνιση του στον ΟΗΕ. Συνήθης εμφάνιση για τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς κανένα περιεχόμενο και με τα συνήθη αδίστακτα ψέματα.
Εκεί όμως που για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του, είναι η αναφορά του στο προσφυγικό και μεταναστευτικό. Στις τρεις ομιλίες που έδωσε οι αναφορές στο διεθνές δίκαιο έδωσαν και πήραν, αλλά ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης της Γενεύης για το προσφυγικό, ούτε των σχετικών πρωτοκόλλων που ακολούθησαν. Έστω κι αν η Ελλάδα τα έχει συνυπογράψει.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν ο απόπατος της πολιτικής συναντά την κίτρινη δημοσιογραφία.

Σύμφωνα με την επίσημη παραπολιτική ειδησεογραφία, δυο ρεπόρτερ συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν τον Παππά και Χριστοφορίδη. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το τι διαρρέει το Μαξίμου, οι δυο ρεπόρτερ συνελήφθησαν από τις αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ γιατί, αφού πρώτα τους εντόπισαν οι Παππάς-Χριστοφορίδης, κατόπιν ειδοποίησαν τις αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε σύλληψη.
Μετά απ' όλα αυτά ξεκίνησε μια ολόκληρη επιχείρηση απόδοσης στο όλο θέμα τέτοιων καρικατουρίστικων διαστάσεων, έτσι ώστε να χάσει κάθε σημασία. Κι εδώ ακριβώς είναι το όλο ζήτημα.
Ας το σκεφτούμε λιγάκι. Κοιτάξτε τον Παππά και τον Χριστοφορίδη. Ειλικρινά σας δίνουν την εικόνα ανθρώπων που μπορούν να εντοπίσουν οιονδήποτε τους παρακολουθεί; Όμως ακόμη κι αν είναι έτσι και οι δυο αυτοί διαθέτουν κάτι ανάμεσα σε Τζέϊμς Μποντ και επιθεωρητή Κλουζό, είναι δηλαδή σε θέση να εντοπίσουν δυο ρεπόρτερ που τους ακολουθούν διακριτικά, γιατί να το κάνουν; Τι έχουν να κρύψουν; Παράνομες ροζ συναντήσεις σε καταγώγια;

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση να μεταφερθούν "πρόσφυγες" στην Κρήτη

Κατανοώ απόλυτα όσους βιοπορίζονται από το βρώμικο και τρισάθλιο εμπόριο πόνου και δυστυχίας με αντικείμενο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι απολύτως λογικό να ωρύονται εναντίον οποιουδήποτε εναντιώνεται στη βιομηχανία του σύγχρονου δουλεμπορίου, που διευθύνουν οι Ευρωπαίοι από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο σε συνεργασία με τον αυτοδιορισθέντα πρόσφατα Σουλτάνο εκ Τουρκίας. Αλλά να μας εγκαλούν γιατί δεν συμμεριζόμαστε τον δικό τους πρόστυχο, άτιμο και εξαγοράσιμο ανθρωπισμό, ε, αυτό πια ξεπερνά κάθε όριο.
Ποιός είναι φασίστας και ρατσιστής;
Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Φασίστας και ρατσιστής είναι όποιος αποδέχεται το καθεστώς της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Όποιος θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να ισοπεδώνονται ολόκληρες χώρες, να ξεριζώνονται λαοί μόνο και μόνο για υπάρχουν τεράστιες πληθυσμιακές ροές προς εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών και αποικιοκρατικών συμφερόντων.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κρήτη μετατρέπεται σε γκρίζα ζώνη με τη μεταφορά "προσφύγων".

Η Κρήτη, εκτός από αβύθιστο αεροπλανοφόρο για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μετατρέπεται και σε περιοχή αμφισβητούμενης κυριαρχίας (γκρίζα ζώνη) μετά την απόφαση για την μεταφορά τουλάχιστον 2.000 "προσφύγων" στο νησί. Αυτή την εγκληματική απόφαση υιοθέτησαν χθες οι δήμαρχοι της Κρήτης μετά από πρόταση της κυβέρνησης.
Στην απόφαση αυτή πρωτοστάτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης. Στην απόφαση αυτή αντιτάχθηκαν μόνο δύο δήμαρχοι, Σφακίων και Αποκορώνου. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Ηράκλειο και Λασίθι (Ηγουμενίδης, Βαρδάκης, Θραψανιώτης), αλλά και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Συντυχάκης, που όλοι τους σιγοντάρισαν προκειμένου να υιοθετηθεί αυτή η εγκληματική για το νησί απόφαση.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Γκρίζα ζώνη τα νησιά του Αιγαίου για την Ελλάδα.

Μια απλή περιοδεία στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου δίπλα στις τουρκικές ακτές, σου προσφέρει την πραγματική εικόνα μιας τραγικής κατάστασης. Τα νησιά αυτά, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος έως τα Δωδεκάνησα που δέχτηκαν και δέχονται τον κύριο όγκο των πληθυσμιακών ροών από την Τουρκία, ουσιαστικά είναι πια μια γκρίζα ζώνη για την Ελλάδα.
Τι σημαίνει γκρίζα ζώνη; Γκρίζα ζώνη είναι μια περιοχή με αμφισβητούμενη κυριαρχία, ή τουλάχιστον με αδιευκρίνιστη δικαιοδοσία. Αυτό συνέβαινε και συμβαίνει - τουλάχιστον από την εποχή των Ιμίων το 1996 - σε πολλές από τις βραχονησίδες του Αιγαίου. Η Τουρκία με τετελεσμένα αρνείται να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε πλήθος βραχονησίδων.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η μοιρασιά του Αλ Καπόνε

Τελείωσε το θρίλερ των τηλεοπτικών αδειών με διαδικασία που δίκαια θα κατέτασσε την κυβέρνηση και τους συμμετέχοντες στην κατηγορία του συνδικάτου του εγκλήματος. Η κυβέρνηση Τσίπρα όρισε αυθαίρετα ότι η "πίτα" της τηλεοπτικής αγοράς θα μοιραστεί στα 4. Γιατί στα 4; Διότι έτσι επιβάλλουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και ο ξένος παράγοντας.
Κατόπιν επινοήθηκε μια διαδικασία εντελώς πρωτοφανής για τα παγκόσμια δεδομένα. Κεκλεισμένων των θυρών (ζήτω η διαφάνεια!) έγινε πλειοδοσία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Τύφλα να 'χουν οι μυστικές εταιρείες και το κονκλάβιο που επιλέγει τον Πάπα.
Τι έκαναν πίσω από τις κλειστές πόρτες; Τα αρπακτικά μοιράζονταν την "πίτα" μαζί με τα στελέχη της κυβέρνησης. Γιατί πίσω από κλειστές πόρτες; Για να μην ξέρει κανείς - εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους - πώς μοιράστηκε η "πίτα", ποιοί τα άρπαξαν χοντρά, τι ανταλλάγματα υπήρξαν και τι τελικά συμφωνήθηκε. Το απόγειο της διαπλοκής. Η διαπλοκή στη νιοστή δύναμη.