Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου η εκπομπή του e-roi.gr "Μικρόφωνο με τον Δημήτρη Καζάκη" ξανά μαζί ζωντανά.

Με γραμμές ακροατών ζωντανά στο 210 3428676. Όλη τη βδομάδα.

Αι Σιχτίρ στους ευρωληστές που θέλουν να κλέψουν τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τους μισθούς, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις! Αυτό φωνάζουν οι άθλιοι κονδυλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ναι κινδυνεύουν. Αλλά από ποιούς; Από τους τραπεζίτες εγχώριους και μη. Μόνο αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν σε κλοπή των καταθέσεων, όπως έκαναν στην Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις.
Ακόμη κι αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, οι καταθέσεις είναι εγγραφές που κάλλιστα μεταφέρονται με την εγγύηση του κράτους στα νέα τραπεζικά ιδρύματα, που θα υπάρξουν στη θέση των χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών. Η Αργεντινή όπου οι τράπεζες έκλεισαν με μιας στις αρχές του 2002 και οι τραπεζίτες έφαγαν τις καταθέσεις με την κάλυψη του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, οι καταθέσεις επιστράφηκαν στο ακέραιο από τις κυβερνήσεις Κίχνερ που διέγραψαν το χρέος και έδιωξαν το ΔΝΤ.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από το σύνδρομο του αυτόχειρα, όσο κι αν επενδύουν σ' αυτό ντόπιοι και ξένοι εκβιαστές.

Ένα ηχηρό και μαζικότατο ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα υπέρ του ελληνικού λαού. Δεν έχει καμιά σημασία τι "ερμηνείες" θέλει να δώσει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Το ΟΧΙ αντικειμενικά θα σημάνει ότι ο ελληνικός λαός δίνει σαφή εντολή στην κυβέρνηση ρήξης μέχρις τέλους με τους δανειστές. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ.
Αν μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίσει τα ίδια, τότε είναι σίγουρο ότι θα πέσει. Και θα πέσει υπέρ των δυνάμεων που στρατεύονται υπέρ της καταγγελίας του χρέους και της εξόδου από το ευρώ.

Να γιατί έχουν πανικοβληθεί οι αγορές και τα επιτελεία των δανειστών. Να γιατί κλιμακώνουν τους εκβιασμούς. «Αναμένουμε ότι το δημοψήφισμα θα καταλήξει σε μια άνετη πλειοψηφία για το στρατόπεδο του «Ναι», και δεν περιμένουμε φέτος κανένα Grexit ενώ χαμηλότερο κίνδυνο Grexit κατά τα επόμενα έτη,» έγραψαν σε σημείωμά τους για τους πελάτες οι οικονομολόγοι της Citigroup Inc., χθες Κυριακή αργά το βράδυ.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ένα δημοψήφισμα που τρέμουν όλοι, ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή ουσιαστικά σε μια εβδομάδα, για το "τελεσίγραφο" όπως αποκάλεσε τις τελευταίες απαιτήσεις των δανειστών. Δεν διευκρίνησε όμως τι θα γίνει αν μέσα στο σαββατοκύριακο αποσύρουν οι δανειστές το τελεσίγραφο και επαναφέρουν την προταση της ίδιας της κυβέρνησης των 47 σελίδων με μέτρα κοινωνικής σφαγής και ύφεσης. 

Ούτε διευκρίνησε τι θα γίνει αν επικρατήσει το ΟΧΙ, που και ο ίδιος φαίνεται να υποστηρίζει. Θα συνεχίσει την ίδια πορεία "διαπραγμάτευσης" μέχρις ολοκλήρωτικής εξόντωσης της ελληνικής οικονομίας κάτω από το βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους και του ευρώ; Ή θα δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ και η καταγγελία του χρέους;

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Το μόνο που μένει για την επίσημη συμφωνία είναι η έναρξη της εφαρμογής όσων απαιτούν οι δανειστές.

Η κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε σε μέτρα οριζόντιων περικοπών και αυξημένων φόρων της τάξης των 8 δις ευρώ έως το 2016. Πιο συγκεκριμένα 2,7 δις ευρώ έως το τέλος του 2015 και 5,2 δις ευρώ μέσα στο 2016. Κι όλα αυτά για να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος του 1% πρωτογενές πλεόνασμα επί του ΑΕΠ το 2015.

Η κυβέρνηση προσχώρησε και στην απαίτηση των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα 4 χρόνια 1, 2, 3, 3.5% του ετήσιου ΑΕΠ αντίστοιχα. Κάτι που η κυβέρνηση Τσίπρα είχε χαρακτηρίσει παλιότερα "παράλογη" απαίτηση και "υφεσιακή πολιτική".

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τι θα πει "αμοιβαία επωφελής συμφωνία" σύμφωνα με την κυβέρνηση; Ο ελληνικός λαός θα πληρώνει ότι απαιτούν οι δανειστές για να φορτώνεται με νέα χρέη.

Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε νέα πρόταση προς τους πιστωτές της το βράδυ της Κυριακής (21 Ιουνίου), που θεωρήθηκε "μια καλή βάση για την επίτευξη προόδου" από την Επιτροπή της ΕΕ ενόψει της συνόδου κορυφής της Δευτέρας.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici στο γαλλικό ραδιόφωνο το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ότι οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης "πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση". Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι υπέβαλε "πρόταση για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία η οποία θα δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα."

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γιατί η κυβέρνηση δεν επιβάλλει φόρο στην εκροή χρήματος στο εξωτερικό;

Την Πέμπτη αποσύρθηκε από τις τράπεζες άλλο ένα 1 δις ευρώ, εντείνοντας τους φόβους ενός τραπεζικού πανικού, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας. Πάνω από € 2 δις έχουν αποσυρθεί αυτή την εβδομάδα και οδεύουν προς το εξωτερικό με την ενθάρυνση και την διευκόλυνση των συστημικών τραπεζών. Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Benoit Coeuré προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα για να ανακοπεί η κρίση.

Την ίδια ημέρα ο Ντράγκι δημοσιοποιούσε στην Αθήνα το σχέδιό του για επιβολή ελέγχου κεφαλαίων. Η Αθήνα δεν το αποδέχθηκε, αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει. Το παιχνίδι αυτό των ανακοινώσεων έχει οδηγήσει σ' ένα ζωφερό σαββατοκύριακό. Οι ακυρώσεις κρατήσεων καθώς μπαίνουμε στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν, κουρφώνονται. Το ίδιο και στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια περιορίζει σ' έναν ή το πολύ δύο γιατρούς τις εφημερίες στα Κέντρα Υγεία της νησιωτικής Ελλάδας.

Χαριστική βολή στο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας κατεδαφίζοντας ό,τι είχε απομείνει όρθιο από το σύστημα εφημέρευσης των Κέντρων Υγείας των νησιών του Αιγαίου και της ανατολικής Αττικής.

Με εντολή προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας διατάσσεται η άμεση και δραματική περικοπή των προγραμμάτων εφημεριών, ώστε σε κάθε Κέντρο Υγείας να εφημερεύει ένας και μοναδικός γιατρός και ένα άλλος να είναι σε ετοιμότητα. Στους πιο τουριστικούς προορισμούς (Μύκονος, Σαντορίνη, Μήλος, Πάρος) προβλέπεται να υπάρχει και δεύτερος γιατρός σε ενεργό εφημερία.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Το ελληνικό χρέος κρίθηκε "παράνομο, αθέμιτο και απεχθές", αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει να το αναγνωρίζει και να το πληρώνει ξεπουλώντας την Ελλάδα.

Το ελληνικό χρέος είναι "παράνομo, αθέμιτο και απεχθές" και δεν πρέπει να πληρωθεί, δήλωσε η Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, χθες Τετάρτη στην Προκαταρκτική της Έκθεση. Η επιτροπή που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, είχε σαν αντικείμενο τον έλεγχο του χρέους.

Στην Προκαταρκτική Εκθεσή της, που δημοσιοποιήθηκε χθες, αναφέρει συγκεκριμένα: "Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στην Προκαταρκτική Έκθεση καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η Τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Ελλάδας. Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο."

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ψηφίσματα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ

4ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ: Ψήφισμα για το μεταναστευτικό πρόβλημα

http://www.epamhellas.gr/arxeio/31504

4ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.: Ψήφισμα για τις αποζημιώσεις του Διστόμου

     http://www.epamhellas.gr/arxeio/31563

Το 4ο Συνέδριο Ε.ΠΑ.Μ. για την αναθέρμανση εθνικιστικών και μειονοτικών ζητημάτων

     http://www.epamhellas.gr/arxeio/31539

Ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.: Κάλεσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία

     http://www.epamhellas.gr/arxeio/31510

Ψήφισμα για τις γεωστρατηγικές απειλές

Η Ελλάδα την περίοδο αυτή, βιώνει τη μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική της κρίση, από την αποφράδα εκείνη ημέρα που απώλεσε την Εθνική της Ανεξαρτησία, λόγω παραίτησης από κάθε ασυλία με την υπογραφή της 1ης Δανειακής Σύμβασης το 2010. 

Σήμερα, η νέα συγκυβέρνηση της χώρας ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, δείχνει να κινείται σε μία δίνη αντιφατικών και επικίνδυνων ενεργειών, τόσο στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής, όσο και σε αυτόν της Άμυνας, με απρόβλεπτες συνέπειες, όταν μάλιστα η Εθνική Στρατηγική της χώρας, εξαντλείται στην αγωνία λήψης της επόμενης δόσης δανείου. 

Πολιτική απόφαση του 4ου συνεδρίου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Το 4ο Συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου εκτιμά ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός της, μετά τον ενδοτισμό της νέας συγκυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Και καλεί όλο τον λαό σε επαγρύπνηση για τα χειρότερα.

1. Οι δανειστές της χώρας με την συνεπικουρία και του πάλαι ποτέ αντιμνημονίου, οδηγούν την οικονομία της χώρας σε ολοκληρωτικό στραγγαλισμό. Τόσο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Αφού απαίτησαν την λεηλασία ακόμη και των τελευταίων ταμειακών διαθεσίμων του δημοσίου, επιδιώκουν να πλήξουν καίρια και την τουριστική περίοδο, την μόνη που αποφέρει ακόμη κάποιο ελάχιστο εισόδημα στην ελληνική οικονομία.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Να δείτε που ο Βαρουφάκης ετοιμάζει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση.

Δείτε την είδηση. Με αφορμή ερώτηση (11/6) του γνωστού δημίου των φορολογουμένων Χ. Θεοχάρη («Ποτάμι») μέσω της οποίας ασκήθηκε κριτική στις κυβερνητικές επιλογές και στους ακολουθούμενους χειρισμούς ακόμη και στο πεδίο της ενημέρωσης του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης μίλησε για «πρόβλημα δημοκρατίας στην Ευρώπη», αφού –όπως είπε– για τη μη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού ευθύνονται οι εταίροι, καθώς έχουν χαρακτηρίσει casus belli το να προβεί η κυβέρνηση σε μια τέτοια ενημέρωση.

Βέβαια δεν ξεκαθάρισε πώς χαρακτηρίζεται ο υπουργός, ή η κυβέρνηση, η οποία θέτει πάνω από την ρητή δέσμευσή τους προς τον λαό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, τις εντολές ξένν κέντρων; Υποταχτικούς; Γιουσουφάκια; Ανάξιους; Εθελόδουλους; Πάντως όχι εθνικά υπερήφανους διαπραγματευτές.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η Ισλανδία επέβαλε φόρο στην εξαγωγή κεφαλαίου για να ενισχύσει την οικονομία της. Εμείς γιατί όχι;

Είδατε με τι συχνότητα βγάζουν τώρα τελευταία τα τόσο αξιόπιστα μέσα τον Βασίλη Λεβέντη; Φανταστείτε την απελπισία τους για να στρατολογούν ακόμη και τον Δελαπατρίδη της σύγχρονης πολιτικής ώστε να συνδράμει στο καθεστώς κατοχής και κλεπτοκρατίας. Εγώ τον θυμάμαι από τότε που όποτε εμφανιζόταν στο κέντρο της Αθήνας τον έπαιρναν οι πιτσιρικάδες στην καζούρα φωνάζοντας ρυθμικά: "Είσαι και μακάκας, είσαι και Λεβέντης!"

Χάρις σ' αυτόν καθιερώθηκε η έκφραση αυτή και οφείλουμε να πούμε ότι του άξιζε διαχρονικά. Πάντως τον καταλαβαίνουμε. Μια ζωή σπατάλησε για να μπει στα μεγάλα σαλόνια της πολιτικής, εκεί όπου γίνεται το μεγάλο φαγοπότι. Τώρα φαίνεται να του ανοίγουν την πόρτα και το ψώνιο, έγινε ψωνάρα.

Ας μιλήσουμε τώρα σοβαρά. Και τι δεν μας έχουν πει. Ότι αυτοί που έχουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό θα επιστρέψουν για να αγοράσουν τα πάντα μπιρ παρά. Ο Βαρουφάκης έχει μια άλλη εκδοχή. Πηγαίνοντας στη νέα δραχμή, θα μεταναστεύσουν όλα τα κεφάλαια, οι πάπιες, τα αμνοερίφια, ακόμη και τα ψάρια από τη χώρα και θα γυρίσουμε στη λίθινη εποχή. Ο δε πληθωρισμός θα καλπάζει. Άσε τις υποτιμήσεις του νέου νομίσματος. Πάνω από 3.000.000%!

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η κυβέρνηση παραδίδει λαό και χώρα υπό καθεστώς τελεσιγράφων.

Κι ενώ η κυβέρνηση εισέπραξε νέο τελεσίγραφο 24 ωρών χθες από τις Βρυξέλλες, η ξεφτίλα της ξεπερνά κάθε προηγούμενο όριο, καθώς παρακαλά να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Απ' ότι φαίνεται στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση ισοδυναμεί με τελεσίγραφα και η ισοτιμία των εταίρων με χαμερπή παρακάλια.

Την ίδια ώρα η Bild χθες αποκάλυψε ότι η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στην Ελλάδα capital controls. Γιατί; Για να αρπάξουν τις καταθέσεις από τις τράπεζες κι ότι άλλο βρουν σε χρηματοπιστωτικά διαθέσιμα της χώρας. Σαν αυτό και χειρότερο που έκαναν στην Κύπρο.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Με ποιό δικαίωμα ο Τσίπρας ζητά επέκταση του προγράμματος μνημονίων της χώρας;

Σύμφωνα με τον Γερμανικό τύπο η χθεσινοβραδινή συζήτηση τετ-α-τετ Τσίπρα, Ολάντ και Μέρκελ αφορούσε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση του υφιστάμενου "προγράμματος διάσωσης" πέραν της 30ης Ιουνίου. Κι όποιος ζήσει, ας ζήσει.

Η ελληνική πλευρά δήλωσε ότι η Αθήνα ζήτησε την επέκταση του υφιστάμενου "προγράμματος διάσωσης" μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Αλήθεια, με ποιό δικαίωμα; Από πού αντλεί η σημερινή κυβέρνηση το δικαίωμα να ζητά παράταση των μνημονίων; Αυτή τη λαϊκή εντολή έλαβε;

Αυτή δεν ήταν που μας έλεγε για "πρόγραμμα-γέφυρα" μέχρι τα τέλη Ιουνίου προκειμένου να προετοιμαστεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους; Τώρα, γιατί ζητά παράταση του προγράμματος, που σημαίνει όχι απλά παράταση των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και της αποικιακής δανειακής σύμβασης; Τι σημαίνει αυτό; Στην ουσία σημαίνει παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά με άλλα πρόσωπα.

Έλεος με τους επαγγελματίες ψεύτες!

Λες και είναι ενδημική ασθένεια. Μόλις αποκτούν βουλευτικούς ή υπουργικούς θώκους αρχίζουν ανερυθρίαστα να λένε τρομερά ψέματα. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν!
Τελευταίο κρούσμα ο Χρυσόγονος, ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα στον Γ. Σαχίνη (98,4 Ηράκλειο Κρήτης) ισχυρίστηκε ατιμώρητα ότι μια χώρα δεν μπορεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ, γιατί, λέει, είναι διακρατικό ίδρυμα. Ο εν λόγω κύριος είναι και συνταγματολόγος. Αμορφωσιά ή σκοπιμότητα; Μάλλον και τα δυό.
Να ποια είναι η αλήθεια. Ο πίνακας από το ίδιο το ΔΝΤ χωρών που δεν πλήρωσαν τα χρέη τους προς αυτό από την δεκαετία του 1960 έως σήμερα.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!

Ο Τσίπρας σε τριμερή με Ολάντ και Μέρκελ. Ο Γιούνγκερ διαμηνύει ότι του κρατά μούτρα. Με το χθεσινό τρισέλιδο υπόμνημά της η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πιο κοντά στις απαιτήσεις των δανειστών, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες. Αλλά η απόσταση δεν έχει ακόμη καλυφθεί για να υπάρξει συμφωνία.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση, για να δώσει δείγμα γραφής στους δανειστές, ενεργοποιεί το ΚΕΑΟ έτσι ώστε να υποθηκευθούν τα σπίτια και ακίνητα όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Στα ίδια ταμεία που η ίδια λεηλάτησε τα ταμειακά διαθέσιμα. Κι επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την διέξοδο του άρθρου 99, στόχος αυτής της κίνησης είναι να εξοντωθούν τελειωτικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι. Ότι ξεκίνησαν οι προηγούμενοι, το τελειώνουν οι τωρινοί κυβερνώντες.

Προς το 4ο συνέδριο του ΕΠΑΜ

Τι συμβαίνει στην πατρίδα μας; Όποιος βλέπει κατάματα την αλήθεια ξέρει πολύ καλά ότι αυτό που συνέβη στις 25 Ιανουαρίου δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια αλλαγή φρουράς - μια πολύ ιδιαίτερη αλλαγή, οφείλουμε να ομολογήσουμε - στο καθεστώς κατοχής και δουλοπαροικίας. Ας δούμε κατάματα την αλήθεια. Πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας.

Το 2009, και ενώ η κρίση χρέους έχει κορυφωθεί για την Ελλάδα, η κυβέρνηση Καραμανλή υποχωρεί προκειμένου να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου να μας πάει σε καθεστώς διασφάλισης των συμφερόντων των δανειστών. Είναι η τελευταία πράξη της δικομματικής εναλλαγής, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στη μεταπολίτευση.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τι θα γίνει επιτέλους με τις τράπεζες;

Ο Σκουρλέτης πριν κανά δυο ημέρες κατήγγειλε μεταξύ τυρού και αχλαδιού σε τηλεοπτική εκπομπή του Skai ότι οι τράπεζες σπρώχνουν τους πελάτες τους να βγάλουν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους. Κυρίως με τη μορφή αμοιβαίων κεφαλαίων στο Λουξεμβούργο.
Πρόκειται για νέα μεγάλη απάτη που στήνουν οι τραπεζίτες. Πλησιάζουν εκείνους που διαθέτουν κατά προτίμηση προθεσμιακή κατάθεση και τους προτείνουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε αμοιβαία θυγατρικών στο εξωτερικό. Τους πουλάνε το παραμύθι ότι είναι εγγυημένα έναντι πιθaνού κουρέματος των καταθέσεων και κραχ.
Ποιός θα προστατέψει τους καταθέτες από την ασυδοσία των τραπεζών; Πάντως όχι η κυβέρνηση, η οποία απλά παρακολουθεί αμέτοχη, Σχολιάζει μόνο την επικαιρότητα.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να "πουλήσει" στο πόπολο ένα ακόμη μνημόνιο

Δείτε θλιβερή εικόνα κυβέρνησης. Οι δανειστές σφίγγουν το βρόγχο μέχρι τελικής πτώσης. Η κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει το χρέος και να μην σταματήσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, ξύνει με αγωνία τον πάτο των άδειων ταμείων του δημοσίου.

Φυσικά, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι αφενός να πληρώνει το χρέος και αφετέρου τους μισθούς του δημοσίου με τις συντάξεις για καθαρά πολιτικούς λόγους. Σ' όλα τ' άλλα έχει ήδη προχωρήσει σε αναστολή πληρωμών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ήδη βαρύτατα κλονισμένη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη του πληθυσμού, τα νοσοκομεία, που το ένα μετά το άλλο αναστέλει λειτουργίες του, τα πανεπιστήμια, την άμυνα, ακόμη και την διεθνή εκπροσώπηση της χώρας διαμέσου των πρεσβειών της.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Μαζί στο Μικρόφωνο με το Δ. Καζάκη μπροστά στο 4ο συνέδριο του ΕΠΑΜ

Από Δευτέρα 8/6 έως και την Πέμπτη 11/6 η εκπομπή στο Μικρόφωνο με τον Δημήτρη Καζάκη θα είναι ανοιχτή σε όσους ακροατές θέλουν να συμμετέχουν ζωντανά στον αέρα. 

Όποιος θέλει να συμμετάσχει, δεν έχει παρά να έρθει έως τις 1:45 μμ τις ημέρες αυτές στην Ελ. Βενιζέλου 4, 4ος όροφος, ή να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο  210 3428676.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στις παραμονές μιας ακόμη αποικιοκρατικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επέτρεψε στους δανειστές να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό. Επέτρεψε να φτάσουν στο σημείο π.χ. τα νοσοκομεία της χώρας να μην διαθέτουν ούτε καν αναλώσιμα. Με αποτέλεσμα οι θάνατοι λόγω ελλείψεων να έχουν εκτοξευθεί. Το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά παρά τις ελλείψεις.

Επέτρεψε να αυξηθούν οι αυτοκτονίες λογω απελπισίας. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τώρα πια οι αυτοκτονίες αφορούν κυρίως νέους που συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ούτε παρών, ούτε μέλλον. Θεωρούν τον εαυτό τους βάρος για την οικογένειά τους. Δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά με την κυβέρνηση περί άλλων να τυρβάζει.