Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κάλεσμα του Ε.Πα.Μ. σε ανοιχτή συνέλευση

Θέμα: Η κατάσταση και οι  προοπτικές της πατρίδας μας μετά τις εκλογές
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο  σε συνέχεια του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τον λαό για την  κατάσταση πριν και μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην χώρα μας, καλεί σε ανοιχτή συνέλευση τα μέλη τους φίλους και γενικότερα τον λαό της Αθήνας, να συζητήσουμε για την πολιτική κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις εκλογές και τις προοπτικές της πατρίδας μας.
Θα γίνει εισήγηση εκ μέρους του Ε.Πα.Μ. από την Πολιτική γραμματεία και από τον οικονομολόγο αναλυτή Δημήτρη Καζάκη.
Θα ακολουθήσει εγγραφή ομιλητών για ερωτήσεις, τοποθετήσεις,  προτάσεις.
Θα κλείσει με το γενικό ψήφισμα της συνέλευσης.
Η ανοιχτή συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 01/02/2015 στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Καλλιθέας , στην οδό Μεγίστης 18
Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11πμ .


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Επιστροφή στην εξωτερική πολιτική της εθνικής υποτέλειας στους ισχυρούς.

Μεγάλη νίκη της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης πήρε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας tie-less, δηλαδή αγραβάτωτος, για να αισθάνεται  o Τσίπρας "ίσος" με τον Μπιλ Ντεμπλάζιο, της γνωστής φαμίλιας του κόσμου και υποκόσμου της Νέας Υόρκης. Μεγάλη αναβάθμιση της μπανανίας επ' ονόματι Ελλάδα. Ο δήμαρχος ισότιμος με τον πρωθυπουργό. Ποιός να τ' ακούσει και να μην κλάψει ψάλλοντας το God Bless America! Πάντα με το χέρι διαγωνίως στο στήθος στο μέρος της καρδιάς. Όπως όλοι οι πιστοί αμερικάνοι και αμερικανόδουλοι.

Το χρειαζόμασταν αυτό το χαρμόσυνο νέο, για να μην μείνουμε με την πικρή γεύση που άφησε η άτακτη υποχώρηση του Ν. Κοτζιά και της Αθήνας. Μετά τη θετική αντίδραση της Αθήνας στην κινήση της ΕΕ να κλιμακώσει την αναμέτρηση με την Ρωσία με αφορμή την Ουκρανία, ο νέος ΥΠΕΞ φρόντισε να αποδεχθεί την επιθετική πολιτική των Βρυξελλών, χρησιμοποιώντας ως φύλλο συκής δικολαβίστικες παρεμβάσεις στο τελικό κείμενο.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Έλεος πια με τη νοοτροπία του "ψηφολαού"...

Όταν άρχισα να γράφω για την εφημερίδα το Ποντίκι (αρχές Μαρτίου 2010) και να γίνομαι γνωστός για τις θέσεις μου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έπαιρναν στην εφημερίδα, ή με έβρισκαν κάπου και μου έλεγαν: "Σαν χοντρά μας τα λες! Ο Γιώργος (Παπανδρέου) δεν είναι σαν τους άλλους..." Όταν είδαν κι απόειδαν, μερικοί απ' αυτούς εναπόθεσαν τις προσδοκίες τους στον τότε αντιμνημονιακό Σαμαρά. Το τι χαρά πήραν όταν ο Κοντομηνάς έκοψε την Εκπομπή ΑΕ τον Φεβρουάριο του 2012, γιατί επιτέλους δεν θα ακουγόταν πια η φωνή που ισοπέδωνε τα πάντα, κρίνοντας δίκαιους και άδικους συλλήβδην.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Καμμένος: Ναι στις συμφωνίες του Δουβλίνου.

«Δεν θέλω να δηλώσω κάτι σχετικά με το χρέος, γνωρίζετε τα αιτήματά μας, και η επίσημη διαπραγμάτευση πρέπει να αρχίσει» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος προσέθεσε: «Θα σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να τύχουν σεβασμού οι διμερείς συμφωνίες με την Τουρκία».

Οι κερδοσκόποι σε παροξυσμό...

Το ελληνικό Χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή πέφτει με -5,57%. Οι μετοχές των Τράπεζων, -16,37%. Το επιτόκιο Τριετούς ελληνικού ομολόγου στο 16,044 (+14,79%). Του Πενταετούς 13,153 (+12,52%). Του Δεκαετούς 10,599 (+10,02%) Η οικονομία είναι έρμαιο των κερδοσκόπων... 

Η οικονομία ανοχύρωτη λεηλατείται αυτή τη στιγμή από τους κερδοσκόπους της χρηματαγοράς. Η κυβέρνηση θα κάνει κάτι, ή απλά θα παρατηρεί; 

"Θέλω να ζήσω για να εκδικηθώ": 70 χρόνια από το Άουσβιτς.

Σαν σήμερα στις 27 Ιανουαρίου 1945 o σοβιετικός στρατός προελαύνοντας στην Πολωνία και συντρίβοντας τις ναζιστικές ορδές, ανοίγει τις πύλες του κολαστήριου γνωστού ως Άουσβιτς. Πρόκειται για την Πολωνική τοποθεσία Όβσετσιμ, που Γερμανοί ναζί ονόμασαν Άουσβιτς όταν δημιούργησαν το σύμπλεγμα στρατοπέδων εξόντωσης.

Στο σύμπλεγμα αυτό εξοντώθηκαν γύρω στα 4 εκατομμύρια κρατούμενοι εκ των οποίων πάνω από 1 εκατομμύριο ήταν Εβραίοι από ολόκληρη την Ευρώπη. Μόλις έφταναν οι κρατούμενοι στο Άουσβιτς γινόταν η ταξινόμηση. Οι ικανοί προς εργασία έμεναν στο κυρίως στρατόπεδο, ενώ τα γυναικόπαιδα και οι γέροι σε ηλικία, αλλά και οι ανίκανοι προς εργασία μεταφέρονταν στο διπλανό στρατόπεδο Μπζεζίνκα (Μπιργκενάου).

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη θετική αντίδραση της νέας κυβέρνησης...

Η νέα ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη δήλωση που εξέδωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και ότι η δήλωση δεν έχει τη συναίνεση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, η Αθήνα και ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το σκληρό λεκτικό της Δήλωσης στην οποία καταδικάζεται η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις "τυφλές" βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη. Παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Ποιόν τελικά εκπροσωπεί ο Βαρουφάκης;

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC μόλις χθες, εις εκ των βασικών του νέου οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης, ο Γ. Βαρουφάκης υιοθέτησε πλήρως μιά από τις πιο αισχρές και ρατσιστικές εκδοχές της προπαγάνδας της Μέρκελ και των υπολοίπων εναντίον των Ελλήνων. Δηλαδή, τα δάνεια του μηχανισμού ύψους σχεδόν 240 δις ευρώ επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες προκειμένου να διασωθεί ο Έλληνας.

Στην ερώτηση «πως να πω στους ψηφοφόρους μας ότι πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα για τους Έλληνες;» ο Βαρουφάκης απάντησε ότι θέλει να δηλώσει στους Γερμανούς ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώσατε αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι πληρώσατε πάρα πολλά. Πληρώσατε 240 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια. Αυτό που δεν αντιληφθήκατε είναι το γεγονός ότι λιγότερα από το 10% αυτών των χρημάτων έφτασαν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα πήγαν στους πιστωτές, σε μια μαύρη τρύπα χρέους που είναι μη βιώσιμο.»

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Που είναι η πολιτική συμφωνία;

Στις 10:00 σήμερα το πρωί συναντήθηκαν Τσίπρας και Καμμένος. Λίγο αργότερα εξήλθε ο Καμμένος και ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός (Τσίπρας) θα πάει να ορκιστεί και θα ορίσει κυβέρνηση.

Ερώτηση, ίσως ολίγον αφελής: Είδατε πουθενά καμιά πολιτική συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου ή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Είδατε πουθενά να συνεδριάζουν τα όργανα των συγκεκριμένων κομμάτων και να επιχειρηματολογούν πάνω στην πολιτική συμφωνία;

Που είναι οι κόκκινες γραμμές που έλεγε ο Καμμένος; Που συμφώνησαν και που διαφώνησαν οι συνεταίροι; Έχει άποψη ο Καμμένος για το τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση του χρέους, ή το έχει αφήσει εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό και τους δικούς του;

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Τι σημαίνει για το κίνημα, το λαό και την πατρίδα η πολιτική του Περισσού;

Ο κ. Κουτσούμπας και η ηγεσία του Περισσού βάλθηκε σ' ολόκληρη την προεκλογική περίοδο να μας πείσει ότι οι εκλογές αυτές δεν αφορούν το ποιός θα κυβερνήσει, αλλά το ποιός θα είναι αντιπολίτευση. Δηλαδή είτε συνεχίσουν να κυβερνούν οι εντεταλμένοι δολοφόνοι του λαού, είτε υπάρξει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση είναι το ίδιο και το αυτό.

Είναι αυταπάτη για τον Περισσό να παλεύει ο λαός για έστω μια ανάσα. Είναι αυταπάτη να θέλει να σταματήσει, έστω προσωρινά, ο οδοστρωτήρας. Είναι αυταπάτη να προσπαθήσει ο λαός να αποσπάσει ακόμη και πενταροδεκάρες στην κατάσταση που βρίσκεται.

Τι σημαίνει Ποσοτική Χαλάρωση;

Ο Ντράγκι την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ θα δαπανήσει 1,14 τρις ευρώ σε πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης έως το 2016 για την επανεκκίνηση της ευρωζωνης και την αποφυγή αποπληθωρισμού.

Τι είναι Ποσοτική Χαλάρωση;

Υποτίθεται ότι λειτουργεί ως εξής:

1. Η ΕΚΤ δημιουργεί χρήμα...
2. Για να αγοράσει ομόλογα από τις τράπεζες...
3. Ώστε να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού...
4. Διευκολύνοντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά να δανειστούν...
5. Αυξάνοντας τη δαπάνη και τις θέσεις εργασίας...
6. Κι έτσι η οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανόδου...

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κοιτάξτε που μας οδηγούν... Οι ελευθερίες στην Ζώνη του Ευρώ.

Η Γαλλίδα υπουργός παιδείας Najat Vallaud-Belkacem θα παρουσιάσει την Πέμπτη σχέδια για τη δημιουργία 1.000 "πρεσβευτών του κοσμικού κράτους" για να σταλούν σε γαλλικά σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες του RTL.fr.  Δουλειά τους θα είναι να στοχοποιούν τα παιδιά που εμφανίζουν "ανησυχητική συμπεριφορά" όταν έρχονται αντιμέτωπα με τα σύμβολα της γαλλικής κρατικής υπόστασης. Το μέτρο αυτό έρχεται με αφορμή την δολοφονική απόπειρα από τζιχαντιστές στο Παρίσι.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν τα χειρότερα

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει και ξαναλέει ο κ. Κουτσούμπας. Την ίδια ώρα προδικάζει ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν πρόκειται παρά να είναι μια από τα ίδια.

Γιατί η ψήφος ανοχής είναι πρόβλημα για το ΚΚΕ; Γιατί "ανοχή ζητά ο ένοχος" μας είπε ο Κουτσούμπας και μας άφησε άφωνους. Η περίπτωση να διαπραγματευθεί το ΚΚΕ μια πιθανή ψήφο ανοχής σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση έναντι συγκεκριμένων δεσμεύσεων; Γιατί είναι κακό να διεκδικήσει κανείς άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως διαγραφή του χρέους προς την εφορία, ρύθμιση των τραπεζικών δανείων υπέρ των λαικών στρωμάτων, την κατάργηση των ποινικών εναντίον των οφειλετών, κοκ., είτε περισσότερες ελευθερίες, όπως απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, κοκ, για να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Γιατί αυτοί που ούρλιαζαν εναντίον της Μακρή, επαινούν τώρα τον Ντράγκι;

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από το σάλο που ξεσήκωσε η δήλωση της Ραχήλ Μακρή για τη δήθεν δυνατότητα της χώρας μας να τυπώσει έως και 100 δις ευρώ χρήμα μέσω ELA για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της. Και τι δεν ειπώθηκε εναντίον της Μακρή. Ακόμη κι από το κόμμα στο οποίο προσχώρησε κυνηγώντας μια κοινοβουλευτική έδρα.

Οι οικονομολογούντες παλιάτσοι της ηγεσίας του κόμματός της με ύφος 100 μπουργκράφων την κάλεσαν στην τάξη. Αυτά, της είπαν, δεν επιτρέπονται από τον Ντράγκι της ΕΚΤ και είναι γνωστό ότι οι οικονομολογούντες του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να αυτοκτονήσουν παρά να κάνουν κάτι που δεν επιτρέπει ο Ντράγκι.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

H Ευρωζώνη σε κίνδυνο μόνιμης στασιμότητας, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Άλλος ένας οργανισμός που προειδοποιεί για τα αδιέξοδα της ευρωζώνης. Μόλις χθες η Ελβετία πήρε τα πρώτα μέτρα για να προστατευθεί η οικονομία και το νόμισμά της από την διαφαινόμενη κατάρρευση του ευρώ. Η ευρωζώνη είναι σε κίνδυνο μόνιμης στασιμότητας, προειδοποιεί με τη σειρά της η Παγκόσμια Τράπεζα σε μια νέα έκθεση.

"Η αδύναμη κατανάλωση, οι αναιμικές επενδύσεις και ο χαμηλός πληθωρισμός θα μπορούσαν να ανατροφοδοτήσει το ένα το άλλο βυθίζοντας σ' ένα αποπληθωριστικό σπιράλ", ολόκληρο το μπλοκ του ενιαίου νομίσματος, αναφέρει η έκθεση Global Economic Prospects της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (14 Ιανουαρίου).

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Απελευθερώθηκε η ισοτιμία Ελβετικού Φράγκου με το ευρώ.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας φοβούμενη την κατάρρευση του ευρώ και την διαφαινόμενη διολίσθηση της ευρωζώνης σε δίνη αποπληθωρισμού, απελευθέρωσε την ισοτιμία ανάμεσα στο ελβετικό φράγκο (CHF) και το ευρώ. Προχώρησε επίσης στην άνοδο του βασικού διατραπεζικού επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι είναι αυτοί και με ποιό δικαίωμα αποφασίζουν ποιοί θα χαθούν από εμάς;

Επίσκεψη του Ραχόι για ανοιχτή στήριξη των ομογάλακτών του. «Ήρθα για να υπερασπιστώ σκληρές πολιτικές, αλλά που ήταν απαραίτητες» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Οι χώρες χρειάζονται σταθερότητα, όχι τρεκλίσματα ούτε αβεβαιότητα»...

Πρόκειται για σταθερότητα νεκροταφείου. Αυτή εννοεί ο Ραχόι. Διότι όταν εφαρμόζεις βίαιες, σκληρές πολιτικές που αφαιρούν τη ζωή και την ελπίδα από ολόκληρους λαούς, τότε η μόνη σταθερότητα για την οποία μπορείς να μιλήσεις είναι εκείνη που κυριαρχεί στο κοιμητήριο, ανάμεσα στους τάφους.

Μια παράσταση προς αποφυγή...

Χθες, ανήμερα των γεννεθλίων του Κωστή Παλαμά, το έφερε η τύχη να βρεθώ σε επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο Διάνα. Ήταν μια μουσική παράσταση με τίτλο 9 και 5 με πρωταγωνιστές τους τραγουδιστές Χρήστο Θηβαίο και Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με αφηγητή τον Οδυσσέα Ιωάννου. Σκηνοθέτης της παράστασης ο Παντελής Βούλγαρης.

Προσωπικά αποφεύγω τις επίσημες πρεμιέρες, μιας και δεν μου πάει το περιβάλλον των celebrities της τέχνης, της πολιτικής και των κοσμικών στηλών, που συχνάζουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ωστόσο, βρέθηκα στη συγκεκριμένη πρεμιέρα ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα όχι μόνο σαν καλλιτέχνη, αλλά και σαν άνθρωπο. Ένας συνδυασμός εξαιρετικά σπάνιος, ειδικά στους χώρους των "επωνύμων", ή προβεβλημένων προσώπων, όπως έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το 52% των Ελλήνων υπέρ του εθνικού νομίσματος

Πόσοι Έλληνες θέλουν το εθνικό νόμισμα; Όλοι φαντάζομαι μάθατε για την έρευνα της VPRC που έβγαλε το 75% υπέρ του ευρώ. Βέβαια, έτσι ερμηνεύσανε οι δημοσιογράφοι διατεταγμένης υπηρεσίας την απάντηση στο ερώτημα "εάν θεωρείτε πώς υπάρχει κίνδυνος για την έξοδο από το ευρώ;" Κι εγώ προσωπικά θα απαντούσα "όχι", δηλαδή θα ήμουν στο 75% που δήθεν απάντησαν υπέρ του ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι θα ήμουν υπέρ του ευρώ; Και βέβαια όχι. Το "όχι" δεν αφορά την έξοδο από το ευρώ, αλλά τον κίνδυνο. Για μένα ο κίνδυνος είναι να μείνουμε στο ευρώ. Γιατί, λοιπόν, τα καλόπαιδα της VPRC δεν έθεταν κατευθείαν το ερώτημα; Ο λόγος είναι απλός. Έπρεπε να εκμαιεύσουν ένα εντυπωσιακό ποσοστό που να λειτουργεί υπέρ της μαύρης προπαγάνδας.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Τελικά οι ευρωκράτες πρέπει να τρέμουν πολύ τον ελληνικό λαό

Τελικά πρέπει να επικρατεί πανικός στα επιτελεία της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Εκεί που φοβέριζαν την Ελλάδα με σκαιό τρόπο ότι θα την πετάξουν έξω από το ευρώ, ξαφνικά άλλαξαν τροπάρι. Φόρεσαν την μάσκα του μειλίχιου εταίρου, ή της εταίρας και βάλθηκαν να μας πείσουν ότι μας θέλουν στην ευγενική τους παρέα. Εμάς τους διεφθαρμένους, τα μπάσταρδα της Ευρώπης. Θα μας κάνουν την απέραντη τιμή να μας κρατήσουν στην ευρωζώνη.

Τελικά τι συμβαίνει; Τα έχουν χάσει; Ποιον φοβούνται και άλλαξαν τροπάρι; Τον ΣΥΡΙΖΑ; Σιγά! Αυτός από τις τεμενάδες στην ευρωζώνη έχει καταντήσει γιουσουφάκι. Τι φοβούνται; Τρέμουν τον Έλληνα. Αυτόν τον Έλληνα που ξέρουμε όλοι μας. Αυτόν που με τις φοβίες του έχει αφήσει τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ που έφτασαν. Αυτόν που μετά το 2012 λούφαξε και δεν ξανακινητοποιήθηκε μαζικά. Αυτόν που φαίνεται να σέρνεται στους ίδιους και τους ίδιους προσδοκώντας κάτι, έστω μια ελεημοσύνη.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Τι φοβούνται περισσότερο οι ευρωκράτες μπροστά στις εκλογές της 25ης;

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz μίλησε ανοιχτά ενάντια στη γερμανική φιλολογία που θέλει την Ελλάδα να αφήνει το ευρώ. Ο Schulz σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, την Τετάρτη (7 Ιανουαρίου) εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του σεναρίου Μέρκελ, περιγράφοντας τη δήλωσή της για ευρώ-έξοδο της Ελλάδας ως "ανεύθυνη".

Προειδοποίησε επίσης μέλη και τα όργανα της ΕΕ να μην παρεμβαίνουν στις εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα. "Θα πρέπει να είναι σαφές σε όλους: Δεν υπάρχει θέμα απόσυρσης από το ευρώ", είπε. Και συνέχισε γεμάτος ανησυχία: "Τα αυτόκλητα σχόλια που δίνουν στον κόσμο στην Ελλάδα την ιδέα ότι δεν πρόκειται αυτοί να αποφασίσουν για το μέλλον τους διά της ψήφου τους, αλλά οι Βρυξέλλες, ή το Βερολίνο θα μπορούσε ακόμη και να ωθήσει τους ψηφοφόρους στα χέρια των ριζοσπαστικών δυνάμεων".

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γιατί η Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ;

«Εγώ, ως η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση, πάντοτε εφαρμόσαμε μια πολιτική που προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», σημείωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις τις οποίες αναλάβαμε», οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν «ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, την Ελλάδα και τα κράτη-μέλη της ΕE, τηρήθηκαν και έτυχαν σεβασμού.»

Προς το συμφέρον ποιού κ. Μέρκελ; Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται από το Υπουργείο Οικονομικών, και δημοσίευσε το Der Spiegel (19/8/2013) η Γερμανία έρχεται να εξοικονομήσει συνολικά € 40,9 δισεκατομμύρια σε πληρωμές τόκων κατά τα έτη 2010 έως 2014. Ο αριθμός προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ των πραγματικών και των προβλεπόμενων τόκων. Μεταξύ 2010 και 2012, η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε € 73 δισεκατομμύρια λιγότερα σε νέο χρέος από ό, τι είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το κόστος της κρίσης του ευρώ για τη Γερμανία έχει μέχρι τώρα προσθέσει μέχρι € 599 εκατ..

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο πράκτορας επί μισθώσει ξέρει μόνο από ψεύδη και συκοφαντίες

Όταν έχεις υιοθετήσει επίσημα την ιδεολογία των πρακτόρων του Μανιαδάκη και της Κομαντατούρ της ναζιστικής κατοχής είναι λογικό να ασκείσαι με προβοκατόρικα δημοσιεύματα. Έτσι ο Ριζοσπάστης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το ποιόν αυτών που τον διοικούν. Σε σημερινό του ανώνυμο δημοσίευμα αναφέρει ψευδώς ότι το ΕΠΑΜ "του Δ. Καζάκη" προχωρά σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Παρά την επίσημη διάψευση του ίδιου του ΕΠΑΜ.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η ευρωζώνη οδηγείται τάχιστα σε αποπληθωρισμό και κατάρρευση

Οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν στην ευρωζώνη κατά 0,1% το Δεκέμβριο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη έρευνας του Bloomberg News. Αυτή θα είναι η πρώτη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009, όταν η οικονομία αγωνιζόταν να ανακάμψει από την ύφεση μετά την οικονομική κρίση.

Τα στοιχεία για τον αρνητικό πληθωρισμό στις 7 Ιανουαρίου είναι πιθανόν να ανατρέψουν την πλάστιγγα υπέρ της μεγάλης κλίμακας αγοράς ομολόγων του δημοσίου από την ΕΚΤ. Το μέτρο αυτό που εντάσσεται σ' αυτό που οι αμερικανοί ονόμασαν "ποσοτική χαλάρωση", είναι στην ουσία μέτρο απελπισίας. Καθότι το μόνο που θα κάνει είναι να ενισχύσει την κερδοσκοπία στις κεφαλαιαγορές κυρίως με το δημόσιο χρέος, αποροφώντας κεφάλαια από την πραγματική οικονομία. 

Πρέπει επειγόντως να υπάρξει σχέδιο εξόδου από το ευρώ.

Το ευρώ υποχώρησε στο ασθενέστερο επίπεδο σε εννέα σχεδόν χρόνια έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κινείται πιο κοντά σε μεγάλης κλίμακας αγορές ομολόγων του δημοσίου. Όλα δείχνουν ότι το ευρώ θα χαθεί κάτω από ένα όργιο άγριας κερδοσκοπίας των αγορών. Αυτοί που δημιούργησαν το ευρώ σήμερα στοιχιματίζουν στο χαμό του.

Την ίδια ώρα οι Σαμαροβενιζέλοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες με το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. Πήραν γραμμή από τη Μέρκελ και παπαγαλίζουν τις ανοησίες περί καταστροφής. Ολοκληρωτική καταστροφή θα είναι να μείνουμε μέσα στο ευρώ. Ειδικά τώρα που αυτό καταρρέει και απειλεί ακόμη και ισχυρές οικονομίες όπως της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Γιατί βρίσκεται στην κυβέρνηση ακόμη ο Σαμαράς και η συμμορία του;

Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αναρτήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα αριθμ. 173 με βάση το οποίο η Βουλή διαλύθηκε με παράλληλη προκήρυξη βουλευτικών εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου 2015. Το ΠΔ αυτό δημοσιοποιήθηκε την επομένη της συνάντησης του φερόμενου ως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον φερόμενο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όπου ο πρώτος του ανακοίνωσε το αδιέξοδο της πρόωρης προεδρικής εκλογής.

Με βάση το ισχύον σύνταγμα ο κ. Παπούλιας ήταν υποχρεωμένος να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Έτσι κι έγινε. Με μόνο μια διαφορά. Γιατί παραμένει στη θέση της η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου; Γιατί δεν παραιτήθηκε προκειμένου να αντικατασταθεί με υπηρεσιακή; Το μόνο που έγινε είναι η τελετή ορκωμοσίας του Υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και παρουσία του φερόμενου ως Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε "κούρεμα" καταθέσεων

Διαβάστε την είδηση, όπως τόσο αθώα μεταδόθηκε από το euobserver στις 2/1/2015: H θέσπιση ενός πλαισίου νέων κανόνων της ΕΕ για την περάτωση αφερέγγυων τραπεζών τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη. Η οδηγία για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζών αποσκοπεί στη διασφάλιση ότι οι μέτοχοι και οι πιστωτές των τραπεζών είναι πρώτοι στη γραμμή για να αναλάβουν το κόστος της χρεοκοπίας μιας τράπεζας μέσω ενός μηχανισμού "bail-in".

Τι προβλέπει η εν λόγω οδηγία που μπήκε σε εφαρμογή;