Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η λιτανεία του ευρώ και η σημασία του εθνικού νομίσματος


Ας αφήσουμε προς στιγμή τον κ. Σαμαρά να ψάχνει εναγωνίως την ανάπτυξη στα αποκαΐδια της ευρωκρατούμενης Ελλάδας, τον κ. Βενιζέλο να ψάχνει για το κόμμα του, τον κ. Κουβέλη να ψάχνει από πού να κρατηθεί, τον κ. Τσίπρα να το παίζει παράγοντας  διεθνούς βεληνεκούς ως άλλος Παπανδρέου, τον κ. Καμμένο να φυλάει καραούλι μπας και του μείνει κανένας βουλευτής και την κ. Παπαρήγα να ξεφτιλίζει με τον χειρότερο τρόπο το κόμμα της. Ας τους αφήσουμε όλους αυτούς κι ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά. Με αυτά δηλαδή που αρνούνται να ασχοληθούν όλοι αυτοί.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΙΣ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ...

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι τα σεμινάρια του Ε.ΠΑ.Μ θα αρχίσουν αμέσως μετά τις γιορτές.

Το πρόγραμμα
θα ξεκινήσει στις 9-1-2013 και
θα ολοκληρωθεί στα μέσα Απριλίου.

Θα πραγματοποιείται Τετάρτη και Σάββατο, ώρα 6.30-9.30.

Ο χώρος και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

Παρακαλούμε, λοιπόν, όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και 30 Δεκεμβρίου, με e-mail στο epamedu@gmail.com , για να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων.

Ως ημέρα πρώτης συνάντησης των συμμετεχόντων – ακροατών ορίζεται η Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 στις 7:00 μμ, στα γραφεία του Κεντρικού Τομέα (Σφακτηρίας 23 και Πλαταιών, Κεραμεικός).

Εκεί θα παραλάβετε τις κάρτες με τους κωδικούς συμμετοχής σας και θα σας δοθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών του σεμιναρίου.

Με τις θερμότερες ευχές μας,
Εκ μέρους της Γραμματείας του σεμιναρίου

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έδωσαν την νέα δόση με αντάλλαγμα την υπόσταση της χώρας


Πάλι τα ίδια. Η δόση τελικά δόθηκε και η μαύρη προπαγάνδα ζητωκραυγάζει και ισχυρίζεται ξανά-μανά τα ίδια. Θα πέσουν τα χρήματα στην οικονομία και θα έχουμε ανάκαμψη και ούτω καθεξής. Οι ίδιες ανοησίες, τα ίδια ψέματα, οι ίδιες φρούδες υποσχέσεις, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τα εξής απλά: Ώς τον Μάρτιο θα δοθούν τα 49,1 δισ. ευρώ. Εάν στο ποσό των 49,1 δισ. ευρώ που ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, προστεθεί και η συνεισφορά του ΔΝΤ, το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου ανεβαίνει στα 52,5 δισ. ευρώ. Όλα αυτά είναι πρόσθετο χρέος για την Ελλάδα, δεν είναι χάρισμα.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Και τώρα τι κάνουμε; Εμπρός για δημοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας


Τα μάθατε; Η Βουλή καταργήθηκε στην πράξη και οι τροϊκανοί θα διοικούν πραξικοπηματικά την Ελλάδα με επιτρόπους! Ναι, είναι αλήθεια. Μας το διαβεβαιώνει η ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία τάσσεται με ανακοίνωσή της (20/11) κατά των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των εγκυκλίων για τα εργασιακά. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται η λειτουργία της Βουλής και νομοθετούνται  εκ νέου ακόμα πιο δυσμενείς προβλέψεις από αυτές του μεσοπρόθεσμου, βεβαιώνει ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σχετικά με μια «απάντηση» από ανώνυμους κουκουλοφόρους με την επωνυμία «επιτροπή ιδεολογίας της Σπίθας».


Στις 6/12/2012 δημοσιοποιήθηκε κείμενο που υποτίθεται ότι απαντά στα ερωτήματα που έθεσα στον κ. Θεοδωράκη με δικό μου κείμενο, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του – ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ίδιου του κ. Θεοδωράκη – ακολουθούν την πεπατημένη της εθνικής μειοδοσίας που συντελείται στις μέρες μας και στήνουν μια μεγάλη παγίδα στον λαό και την χώρα. Όποιος διάβασε το δικό μου κείμενο, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν αμφισβήτησα τις καλές προθέσεις, ούτε τις ιστορικές περγαμηνές, ή τον πατριωτισμό του κ. Θεοδωράκη. Κι αυτό δεν το έκανα από αβρότητα. Ούτε έχω ανάγκη να προσκυνώ άγια εικονίσματα κανενός είδους. Στο πρόσωπο του κ. Θεοδωράκη τιμώ τόσο την προσωπική ιστορία του, όσο και την ιστορία αγώνων ενός ολόκληρου λαού, που αναγκαστικά το όνομα του κ. Θεοδωράκη είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένο.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ορισμένα ερωτηματικά σχετικά με τις προτάσεις του Μίκη Θεοδωράκη…


Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Μίκης Θεοδωράκης (6 Ημέρες, 1/12/2012) διατύπωσε μια σειρά προτάσεις για την άμεση έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία καταστροφής που έχει εισέλθει. Με όλο τον σεβασμό που τρέφουμε για το πρόσωπο του κ. Θεοδωράκη, οι προτάσεις του αυτές μας ξάφνιασαν και μας γέμισαν ερωτηματικά. Ας τις πάρουμε μία-μία:

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΠΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ


Αν πιστέψουμε τους επί παντός επιστητού παπαγαλίζοντες δημοσιογραφούντες δεν έχουμε παρά να δεχτούμε ότι όλα πάνε καλά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Ιδίως τώρα που οι συγχωνεύσεις και οι εικονικές εξαγορές το κάνουν ακόμη πιο υδροκέφαλο. Αρκεί βέβαια να το τροφοδοτεί διαρκώς ο κρατικός κορβανάς, με ρευστό ή με εγγυήσεις και ομόλογα ειδικής έκδοσης, με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που πετιούνται κυριολεκτικά σ’ ένα πίθο των Δαναΐδων όπως έχουν καταντήσει οι τράπεζες.