Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Με τι ευκολία κάποιοι διακινούν προβοκατόρικες πληροφορίες και μετά έχουν το θράσος να το παίζουν και θιγμένοι!


Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πανικό όσων εκτελούν χρέη διακινητών «πληροφοριών» από το «βαθύ κράτος». Οι κύριοι από το «βαθύ κόκκινο» με ένα υστερικό παραληματικό κείμενο μιλούν για «άθλια» και «αλήτικη» επίθεση εναντίον τους και αναφαίρονται για δήθεν ιδεολογικοπολιτικές συγγένειες με το ΕΠΑΜ κι εμένα. Διακινούν μια καθαρόαιμα προβοκατόρικη, καθαρά ασφαλίτικη «πληροφορία» και μετά έχουν το θράσος να μας αποδίδουν «άθλια» και «αλήτικη» συμπεριφορά. Αφήνουμε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς και παραθέτουμε τι λένε επί της ουσίας: «Δυο πράγματα επί της ουσίας. Δημοσιεύσαμε μια πληροφορία που μας ήρθε δηλώνοντας επανειλημμένος ότι δεν γνωρίζαμε την βασιμότητά της, και φυσικά δεν την υιοθετήσαμε. Μάλιστα στην αρχή της ανάρτησή μας γράφαμε:  «Πάγια τακτική μας είναι να μην αναπαράγουμε φήμες, να μην δίνουμε καμιά βάση σε ότι πολιτικό σενάριο κυκλοφορεί. Αυτή την φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση. Ο λόγος είναι ότι η πληροφορία μας έρχεται από μια πηγή που η καθεστωτικοί δημοσιοκάφροι θα την χαρακτήριζαν «αξιόπιστη» και δεύτερον είναι τόσο ρευστό το πολιτικό σκηνικό που τίποτα πια –όσον αφορά τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα προκύψουν- δεν θεωρείται απίθανο». Αυτό ακριβώς τονίσαμε και σε στενό συνεργάτη του Δ. Καζάκη που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας. Τους εξηγήσαμε γιατί θεωρούσαμε αξιόπιστη την «πηγή» που μας έδωσε αυτή την πληροφορία και του είπαμε το αυτονόητο. Μπορούσαν απ’ την πρώτη στιγμή να μας έστελναν ένα κείμενο το οποίο θα απαντούσε στην επίμαχη ανάρτησή μας και το ζήτημα θα έληγε. Δυστυχώς ο Δ. Καζάκης επέλεξε να μας τσουβαλιάσει στους αντιπάλους του, μαζί μ αυτούς που κατηγορούν το ΕΠΑΜ επικαλούμενοι ένα σορό ανοησίες.»
Προσέξτε λογική: παίρνουν από κάπου μια πληροφορία, την οποία και αναδημοσιεύουν χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να σηκώσουν το τηλέφωνο να την επιβεβαιώσουν. Κι αυτό θεωρούν ότι αποτελεί καθαρή πρακτική. Διακινούν μια κατάφωρη συκοφαντία και μετά περιμένουν απλά την διάψευση. Εμείς θα έπρεπε να τους συμπεριφερθούμε με το γάντι γιατί είναι «συγγενείς» (τρομάρα τους!) ιδεολογικοπολιτικά και έχουν αναρτήσει πολλά κείμενα δικά μου ή του ΕΠΑΜ. Ωραία λογική. Μήπως θα πρέπει να τους είχαμε και υποχρέωση; Εμείς απλά, σαν να μην συνέβαινε κάτι σοβαρό, θα έπρεπε να διαψεύσουμε με ήπιους τόνους την προβοκατόρικη «πληροφορία», μόνο και μόνο για να την νομιμοποιήσουμε κατόπιν με τη γνωστή πρακτική: Αν και διαψεύστηκε, πιθανόν να ισχύει. Ε, όχι κύριοι. Εσείς μπορείτε να παίζετε τα παιχνίδια του «βαθέως κράτους», εμείς όμως δεν πρόκειται να το κάνουμε.
Από την άλλη, προσέξτε ειρμό: Η «πληροφορία» είναι πιθανή λόγω πολιτικής ρευστότητας. Προσέξτε: λόγω πολιτικής ρευστότητας με θεωρούν ικανό να ζητάω εγώ προσωπικά και το ΕΠΑΜ χρηματική στήριξη από τον Καμένο για να κατέβουμε στις εκλογές. Γιατί τότε αύριο να μην μας θεωρήσουν ικανούς να ζητάμε χρήματα από τους εφοπλιστές, ή το «βαθύ κράτος» που ειδικεύεται να χρησιμοποιεί υπεράνω πάσης υποψίας ιστότοπους ή μέσα και οργανώσεις «αντιμνημονιακού» ή «αριστερού» χαρακτήρα για να διακινεί τις πιο πρόστυχες «πληροφορίες»; Αν αυτό ισχύει, γιατί να μην ισχύει και το ότι το ΕΠΑΜ, ή εγώ προσωπικά είμαστε «μασόνοι», όπως διακινεί επίσης το «βαθύ κράτος» στο διαδύκτιο;
Αν είχαν τσίπα ή ίχνος αξιοπρέπειας στο «βαθύ κόκκινο» θα ζητούσαν απλά συγνώμη για την διακίνηση μια τόσο πρόστυχης «πληροφορίας». Ούτε καν αυτό δεν έκαναν. Δεν βρήκαν ούτε τώρα εκ των υστέρων, να πουν ούτε λέξη για την ταμπακέρα. Έχουν λένε «αξιόπιστη πηγή». Από πού; Από τα γραφεία της ασφάλειας, από τους καθοδηγητές του «βαθέως κράτους», από πού; Και γιατί μια τόσο «έγκυρη είδηση» δεν την διασταυρώσατε με μας πριν την δημοσιεύσετε, μιας και υποτίθεται ότι έχετε σχέσεις με συνεργάτες δικούς μου ή του ΕΠΑΜ; Ή πετάμε ότι μας σερβίρουν για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και μετά το παίζουμε και ανίδεοι. Πόσο… «βαθιά κόκκινος» πρέπει να είναι κάποιος για να θεωρήσει ότι μια τέτοια «πληροφορία» είναι κατασκευασμένη, έστω κι αν του την έχει δώσει ακόμη και ο ίδιος ο Καμμένος; Ή απλά έτσι σας βόλευει; Αυτά κάνουν οι «συναγωνιστές» αναμεταξύ τους; Αν είναι έτσι οι «φίλοι», προσωπικά προτιμώ τους εχθρούς. Τουλάχιστον αυτοί είναι πιο ντόμπροι και ξεκάθαροι.
Τώρα αν εσείς δεν τα παίρνετε για να διακινείτε τέτοιου είδους προστυχιές, τότε ζητάμε ταπεινά συγνώμη. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν για ίδιον όφελος και κάποιοι από απίστευτη ηλιθιότητα. Ωστόσο δεν αλλάζει καθόλου η κατάσταση. Η ηλιθιότητα αυτού του μεγέθους ισοδυναμεί εκ των πραγμάτων με διατεταγμένη υπηρεσία. Κι εδώ τελειώνει κάθε συζήτηση.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Όταν το «βαθύ κράτος» αποκαλύπτεται…

Η ραγδαία ανάπτυξη του ΕΠΑΜ έχει ανησυχήσει σοβαρά την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς της σε δεξιά και αριστερά. Νιώθει να απειλείται από κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια και το σύστημα πολιτικής κυριαρχίας της και επομένως πρέπει να το διαβάλει με κάθε τρόπο. Πώς όμως να το κάνει, όταν δεν βρίσκει τίποτε που να στέκει να του προσάψει; Φτιάχνει ιστορίες για αγρίους και παντελώς ηλίθιους. Κι επειδή μέσα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς η αναπαραγωγή υποταχτικών ηλιθίων αποτελεί τον κανόνα, θεωρούν ότι κάπως έτσι θα είναι και με την υπόλοιπή κοινωνία.
Πρώτα, είδαμε κάποιους να «αναρωτιούνται» που βρίσκει τα λεφτά το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης προσωπικά για να διατρέχουν πάνω-κάτω την Ελλάδα. Επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτε, καμιά ύποπτη, ή σκιώδη σχέση να μας προσάψουν, απλώς «αναρωτιούνται». Γνωστή τακτική από την εποχή του Γκέμπελς. Το επιχείρημα αυτό έπιασε μόνο στους χαραμοφάϊδες των κομματικών μηχανισμών, που θέλουν κομματική αντιμισθία για να κάνουν το 1/100 αυτού που εθελοντικά και αμισθί κάνουν τα περισσότερα από τα μέλη του ΕΠΑΜ. Πώς μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες των κομμάτων, οι οποίοι για να βρουν ακροατήριο να μιλήσουν θα πρέπει να τους το μαζέψουν οι μηχανισμοί με τον ίδιο τρόπο που ο τσοπάνης σαλαγάει τα πρόβατα, ότι ο ίδιος ο απλός κόσμος θα οργάνωνε ομιλίες και συγκεντρώσεις από μόνος του επωμιζόμενος ακόμη και τα έξοδα από το δικό του υστέρημα; Πώς να αντιληφθούν ότι αυτό που κάνει το ΕΠΑΜ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υστέρημα του ίδιου του απλού κόσμου της δουλειάς, των μελών και των φίλων του. Στο ΕΠΑΜ δεν κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε υπάρχουν επιχορηγήσεις, δωρεές, τραπεζικά δάνεια, ή επαγγελματικά στελέχη. Υπάρχει μόνο η εθελοντική προσφορά στο μέτρο του δυνατού. Η ανάδειξη μέσα στο ΕΠΑΜ εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική δουλειά και συνεισφορά. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να βρείτε στο ΕΠΑΜ παράγοντες και παραγοντίσκους, οι οποίοι την μόνη πολιτική προίκα που διαθέτουν είναι η «επωνυμία» τους από αλλοτινές εποχές και ξεπεσμένους μηχανισμούς.
Κατόπιν, όταν είδε το «βαθύ κράτος» ότι ο πολιτικός λόγος και η δράση του ΕΠΑΜ διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα, ότι μπορεί να κερδίσει με την ίδια άνεση τον δεξιό, όπως και τον αριστερό, ή τον κεντρώο, σκέφτηκε να χτυπήσει τα σύμβολα του ΕΠΑΜ. Από τις υστερίες των νεοφιλελεύθερων ναζί τύπου Άδωνη Γεωργιάδη φτάσαμε στα βιντεάκια για τα «μασονικά» σύμβολα του ΕΠΑΜ. Ο φρυγικός σκούφος, το σύμβολο της ελευθερίας από την εποχή της Ομηρικής Ελλάδας, έγινε ένα σκοτεινό «μασονικό» σύμβολο. Το ίδιο και το ισοσκελές τρίγωνο της Αδελφοσύνης, της Ισότητας και της Ελευθερίας της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, η οποία το δανείστηκε μαζί με τον φρυγικό σκούφο από την εποχή της Ρωμαϊκής δημοκρατίας και τους αγώνες των πληβείων ενάντια στους πατρικίους.
Πόσοι όμως είναι τόσο αγράμματοι, ή τόσο ανόητοι ώστε να πιστέψουν ότι τα κλασικά ιστορικά σύμβολα της δημοκρατίας είναι «μασονικά»; Ελάχιστοι. Γι’ αυτό και μπήκαν στον αγώνα και οι εφεδρείες του «βαθέως κράτους» στην αριστερά. Έτσι κάθε τρεις και λίγο έχουμε επιθέσεις ότι είμαστε εθνικιστές, ακόμη και «εθνικοσοσιαλιστές» και μάλιστα από εκείνους που εκ πεποιθήσεως και εξ ιδεολογίας είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα υπήρξε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «Βαθύ Κόκκινο» όπου στις 6/12 αναρτήθηκε ανώνυμο κείμενο το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες «έγκυρες» πηγές, διακινεί την εξής πληροφορία για το ΕΠΑΜ:
«Αυτό λοιπόν που μας μεταβίβασαν –και επαναλαμβάνουμε ότι είναι κάτι που κυκλοφορεί χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει- είναι μια τουλάχιστον «περίεργη» προσέγγιση.
Συγκεκριμένα το ΕΠΑΜ –το πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Καζάκης- το οποίο έχει αναπτύξει μια σχετική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις θα ήθελε να κάνει την παρουσία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια εκλογική καμπάνια.
Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. –αλλά όχι και από το κόμμα- βουλευτής Πάνος Καμένος συζητάει να συστρατευτεί στο εγχείρημα του Δ. Καζάκη προσφέροντας εκτός των άλλων και οικονομική στήριξη. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι την ομιλία που έκανε πρόσφατα στην βουλή και στην οποία ο Π. Καμένος δήλωνε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2010 την είχε ετοιμάσει με συνεργάτη του Δ. Καζάκη.»
Δεν μας εκπλήσσει η εν λόγω «πληροφορία», ούτε το γεγονός ότι αναπαράγεται χωρίς «να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει», όπως ο ομολογεί ο ανώνυμος συντάκτης του. Μας είναι γνωστό από καιρό το γεγονός ότι ορισμένοι που κυκλοφορούν στην αριστερά νιώθουν εξαιρετικά βολικά με το να διακινούν «πληροφορίες» που κατασκευάζονται από το «βαθύ κράτος». Επ’ αμοιβή, ή όχι, μας είναι αδιάφορο. Το γεγονός όμως ότι σχήματα, κόμματα, οργανώσεις και ιστοσελίδες της λεγόμενης αριστεράς ανέχονται αυτές τις διακριτές συγγένειες με την φαιά προπαγάνδα του «βαθέως κράτους», απλά αποδεικνύει τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορεία ορισμένων.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιοι θα προσπαθήσουν να δώσουν μαθήματα στο ΕΠΑΜ από τα αριστερά, ή να ασκήσουν αφ’ υψηλού «ταξική» κριτική, ας φροντίσουν πρώτα να ξεκαθαρίσουν τις γραμμές τους από τους εκπροσώπους και τα βαποράκια του «βαθέως κράτους» και ύστερα τα λέμε…
Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα χάσουν μόνο τον ύπνο τους.

6/12/2011
Δημήτρης Καζάκης